CIRILICA NA NARODNOM POZORISTU !

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Telefon

Post by Telefon »

Tu sam manijak1 ,tu sam ! Chudim se ,chudim... :roll: :roll:
manijak1

Post by manijak1 »

Dobro je :D čemu se čudiš ?
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

U dilemi je oko licnosti. Je l' mobilni ili fixni :D :D

Telefon, nemoj se ti ljutiti, zezancija je sve
Monsignor

Post by Monsignor »

Na mom liftu pise cirilicom David Pajic Daka Beograd, necuveno....
Prvo cirilaca, nedopustivo...
Drugo, ime mu je prilicno jevrejsko, nedpustivo...
Trece, to je srbijanska firma isto tako nedopustivo...

O havla ti telefondzijo i svi ostali koji se s njim slazete koji ste mi otvorili oci, ne samo da cu na XIII odsad pjesice nego mislim da necu nikad vise imati dodira s stvarima koje na sebi nose bilo koje slovo cirilice tipa: svi prizvodi koji na poledjini nose cirilicni prevod, ne pisam vise u pisoare na kojima pise "Keramika Mladenovac", ne jedem eurokrem ako je "takovo".
Isto tako bih zapalio sve ruske "lade" a pogotovo one koje prolaze pored narodnog pozorista
:lol: :lol: :lol:
horns&drums

Post by horns&drums »

Nema vise ruskih Lada u Sarajevu. Brazzo jutros napravio pos'o :D :D :D :D
Monsignor

Post by Monsignor »

E dobro je :D
A sta cemo za ove liftove i pisoare ??? :?
horns&drums

Post by horns&drums »

Liftovi su odradjeni, pisoari cekaju odluku visokog predstavnika.Ostalo je cool - biblioteke, poste,...niceg nema. Pravoslavne crkve i sinagoga dakodjer odradjeni. Cak smo i carsiju sravnili osim cevapnice :D :D kod Kurte casnog, Brazzo ostavio u zamjenu da zapali mog Moskvicha kuku meni jes mi dobar bio... :D
manijak1

Post by manijak1 »

Jest :x :x :x :x ali patriotizam me je koštao prijave :D :D za onemogućavanje službenih lica u izvršavanju radnih zadataka :x :x a to znači uslovno ako nisi bio kažnjavan a ja jesam :D :D otprije poznat njima :D :D pa sad ima li ko kakvog advokata ili ću završiti kao Pavel u Španiji :D :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Nema sto da te muci na kraju puta, samo se sjeti Rusije majke :D :D :D
Tasa

Post by Tasa »

Jao Manijace, pa ti si kriminalac! :sad:
znači uslovno ako nisi bio kažnjavan a ja jesam otprije poznat njima
manijak1

Post by manijak1 »

Jest :D :D pola sam im godišnje proizvodnje nabacio :D danas.
Dakle baćuške , kamaradi :D :D gdje ste ?
manijak1

Post by manijak1 »

Nisam , ja sam politički zatvorenik :D sve radio po nalozima :( :( ne smijem reći po čijim jer sam potpisao zavjet šutnje :D :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Tu smo druze Staljine, samo naredi :D :D :D :D

Image
manijak1

Post by manijak1 »

Lade Moskviči Volge Žiguli Gazovi :D to je očenj harašo :D
Glumica

Post by Glumica »

tema za ne povjerovat :shock:
Sayed

Post by Sayed »

Mi sve radimo u ime multietnicnosti (sto je meni licno potpuno ispravno), ipak sve ide na nasu stetu. Dok jedni ruse sve sto ih podsjeca na Bosnu (i to u Bosni), mi pravimo (i to je ispravno).

Meni ne smeta cirilica na pozoristu, ali nije tu u ime multietnicnosti, nego simbolizira okupaciju kao i "RS"!

Kada Bosnu kao svoju zemlju prihvate svi oni koji u njoj zive, tada ce meni a vjerujem i svima drugima biti potpuno svejedno kojim pismom je napisan neki natpis na pozoristu, kinu ili granapu :shock:

Do tog dana, mi Bosanci cemo praviti a drugi rusiti i govoriti kako su ugrozeni, dok je istina da su u Bosni upravo Bosanci najvise ugrozeni, jer ne mogu staviti svoju zastavu u Banja Luci recimo, iako je taj grad u Bosni (cak i po dejtonu :shock: ), Bosanci koji su zrtve rata se svijetu predstavljaju kao Muslimani, Hrvati i Srbi koji su u gradjanskom ratu pocinili zlodjela nevidjena jos od drugog svjetskog rata i tako su svi isti...

Meni je vaznije da se te stvari promijene nego natpis na pozoristu.
Klonirani

Post by Klonirani »

Dragi moj telefonu... vidim ti si prvi digao frku oko toga, jel?
Na zalost ja razumijem tvoju ogorcenost, sreo sam i previse takvih u zivotu i fakat sam poceo da vas razumijem. Navikne se covjek na Vasu ogranicenost, zatupljenost i zatrovanost... I vjeruj mi Vi se uopste ne razlikujete mnogo od onih koji su klali, jer i oni su bili jedna ogranicena i zatrovana masa koju je samim tim bilo vrlo lako nagovoriti na bilo sta. A najlakse na tako neku okrutnu destruktivnost jer je to nesto cemu se ucite od malih nogu. zao mi je sto to jos nije zavrsilo, i vjerovatno nikada i nece. Kao i sve druge skupine naroda, tako i mi Balkanci imamo svoje posebne karakteristike, a destruktivnost je vjerovatno najprepoznatljivija. (sa iskrenim zaljenjem konstatujem)
No, ipak bijh da ti kazem samo jednu stvar:
Tvoj pro-bosanski argument protiv Cirilice je totalno nezasnovan. Naime, Cirilica je jedno od autohtonih (nadam se da razumijes znacenje te rijeci) bosanskih pisama, uz glagoljicu i.. to je vec previse podataka :D
Nego, da se vratimo temi! Dakle, Cirilica je autohtono bosansko pismo, a Latinica - pa Latinica je vec druga prica - pismo koje smo objerucke prihvatili od zapadnih sila, pismo koje nema nikakve veze sa nasom kulturom i tradicijom. Ironija, a??
Osim toga, moras se sloziti sa mnom da je i estetski Cirilica mnogo ljepse i profinjenije pismo od Latinice, zar ne?
Telefon

Post by Telefon »

Dragi moj KLONIRANI,s tobom se necu sloziti niti u jednoj tackici tvog pokusaja intelektualnog izlaganja.Mogu samo konstatovati da pripadas onoj naciji(skupini) ljudi koji su klali a ne bili klani ili granatirani.Ne spadam u fundamentalisticki orjentiran profil osobe,samo sam jedinka koja je svjesna i tvrdi da ce NAM jednog dana pokucati na vrata neki novi karadzic ili nikolic (pisem malim slovima jer ne zasluzuju velika ) i reci da je Sarajevo stari srpski Grad a kao dokaz njegove tvrdnje na sto baciti kartu s cirilicom na Narodnom pozorist itd...Vjerovatno svoj komentar tipkas u svjeze povracenom stanu srpskog (JNA) hamala/ porucnika bivse a sada nepostojece armije koji je svoju djecu ili rodjake odgajao uz gusle,cirilicu i pricu o kosovskom boju . Na kraju krajeva,ja SAMO zelim LATINICU uz cirilicu,kao sto i ptah u prvom postu;GDJE JE LATINICA???
Zagy24

#144 Telefon i Regina

Post by Zagy24 »

Telefon i Regina, koliko vi vec dugo zivite u Sarajevu? Mislim da mi koji smo se rodili ovdje uvjek smo citali imena i na latinici i na cirilici.
A sada kad smo vec pitate te gluposti dva pitanja

1. U centru Sarajeva postoji Staro Pravoslavno Groblje. Na njemu imena iskljucivo napisana na cirilici i mnoga iz XIX s. Trebamo promijeniti imena na latinici ili eliminisati groblje. Mnogi od tih ljudi su umrli prije nego sto su cetnici postojali

2. Sto ste za latinicu a ne za cirlilicu? Latinica je pismo onih koji su srusili Stari Most, ne? Gluposti. Ako vam smeta cirilica na ulicama ovoga grada vratite se odakle ste dosli.
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

...
Last edited by _BaykoNoor_ on 21/08/2004 03:36, edited 1 time in total.
Telefon

Post by Telefon »

Upravo ga POVRACAM po tvojoj tastaturi..you master of encyclopedia and dictionary ! ! :x :x
zlata

Post by zlata »

Jel'cudo onda sto Srbi ruse dzamije? Opravdano? Dabome! Podsjecaju ih na Osmanlijske okupatore.
Nema mjesta na Balkanu...za sve nase povjesne traume. Hocemo'l'se ikad izlijeciti?
progDVB

Post by progDVB »

Sayed wrote:Mi sve radimo u ime multietnicnosti (sto je meni licno potpuno ispravno), ipak sve ide na nasu stetu. Dok jedni ruse sve sto ih podsjeca na Bosnu (i to u Bosni), mi pravimo (i to je ispravno).
Meni nikada nece biti jasno kome smeta stari bosanski grb sa ljiljanima, koji nema nikakve veze sa muslimanima?
...ili npr. zasto nasa himna jos uvijek nema tekst?
Zasto npr. bosanska zastava mora da izgleda kao onaj znak sa Ikar konzerve, umjesto da ima neki grb iz perioda "stare Bosne"?
Porazavajuce je sto na podrucju sadasnje RS i na podrucju nekadasnje HB ne postoji dovoljno inicijativa koje bi aktuelizirale ovo pitanje i zahtjevale bosansku zastavu sa bosankim simbolima, i bosansku himnu sa rijecima koje ce opisivati bosanski patriotizam i privrzenost BiH kao drzavi.
Tasa

Post by Tasa »

progDVB
Meni nikada nece biti jasno kome smeta stari bosanski grb sa ljiljanima, koji nema nikakve veze sa muslimanima?
...ili npr. zasto nasa himna jos uvijek nema tekst?
Upravo tako, drugi su nam napravili i zastavu i himnu, kao da nemamo dovoljno u bosanskoj istoriji na sto bi bili ponosni, pa stavili na zastavu i u himnu? Ne razumijem... volim ja ovu zastavu, ali iskreno nije lijepa... nije kad je neko drugi napravio!
Lisac

Post by Lisac »

ma koliko apsurdno zvuchalo, nakon ovih 7 stranica, chovjek tek pochinje da uvidja koliko je prvobitni prijedlog da se sravni narodno pozorishte ustvari bio konstruktivan :D

Horns :D
Tuci po pozorishtu i sazhdij sve ovo :D
Post Reply