Nisam siguran da li je ovo prava tema za ovo ali nisam znao gdje drugo da ovo pitam.
Citao sam neku staru temu oko ovoga i onda se isao raspitivao po nadleznim institucijama.
Uglavnom, zelim kupiti plac. Plac nema prikljucke nikakve. Imaju kuce koje su blizu.
Znam proceduru. Urbanisticka - Saglasnosti vodovod, elektroprivreda, itd. - Gradjevinska - Opet vodovod i ostali, ali sada se placaju tehnicari izlaze na teren prave predracun da se dovede prikljucak - vrsi se uplata - pravi se prikljucak.
Eh ja sam pokusao izvuci neku grubu inofrmaciju od osoblja iz vodova, elektroprivrede ali nisu mogli/htjeli reci nista, kazu to samo tehnicar moze znati. Od elektroprivrede sam dobio cijene monofaznog i trofaznog prikljucka i to je to.
Medjutim, ja necu da kupujem nista i vadim gradjevinsku dok ne vidim racunicu neku da li mogu to finansijski podnijeti, tako da molim bilo koga ko je imao iskustva sa ovim nedavno ili ima informacije da ih podijeli. Unaprijed hvala!!!
Moja pitanja su sljedeca?
Koliko je neka vrlo gruba cijena toga sto naplacuje vodovod kada postavlja i dovodi cijevi do placa,(sahta itd). Znaci neka cijena po metru duznom ili kako god mi je mozete dati?
Elektroprivreda me je uvjerila da ja samo placam prikljucak oni dovode struju, zabijaju one stubove ako treba dok god je neka razumna razdaljina. Da li je to tacno?
Citao sam temu staru dvije godine na forumu. Na kojoj sam vidio da se prikljucak za vodu placao 1100 KM. Uposlenica u vodovodu mi je rekla da se sam prikljucak ne placa nista, vec samo predracun (dakle radovi, materijali, i sl.) Sam prikljucak ne. Da li se ovo u medjuvremenu promjenilo ili neko laze ovdje?
Jos jednom hvala svima i pozdrav!