Cijena brzog pasosa povisena?
-
AMMMeRRR
#1 Cijena brzog pasosa povisena?
Prvenstveno izvinjavam se ako ovo ima na forumu, nisam pronasao a treba mi info.
Da li je istina da je brzi pasos od nove godine 250 a ne 200? Ako jeste, ima li to gdje napismeno?
Naime zeni treba brzi pasos, i danas je isla u MUP, na cijoj oglasnoj pise 200 KM. Zena na salteru kaze 250. Na konstataciju da pise 200 KM, doticna komentarise "pogledaj bolje". Ljubaznost na nivou nasih ustanova...
Stoga moze li mi neko potvrditi koliko kosta isti? Ja nisam u mogucnosti otici do MUPa da se informisem..na siteu je 200, ali ko zna koliko je updateovan.
THX
Da li je istina da je brzi pasos od nove godine 250 a ne 200? Ako jeste, ima li to gdje napismeno?
Naime zeni treba brzi pasos, i danas je isla u MUP, na cijoj oglasnoj pise 200 KM. Zena na salteru kaze 250. Na konstataciju da pise 200 KM, doticna komentarise "pogledaj bolje". Ljubaznost na nivou nasih ustanova...
Stoga moze li mi neko potvrditi koliko kosta isti? Ja nisam u mogucnosti otici do MUPa da se informisem..na siteu je 200, ali ko zna koliko je updateovan.
THX
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#2 Re: Cijena brzog pasosa povisena?
Kad smo vec kod pasosa tj. BiH. Jedne prilike sam bio u nekoj "zgradici" ili sta vec preko puta kasarne Marsala Tita, zbog nekog papira i tako ljubazno cekajuci i sta cete sav sam taki, ljubazan i fin
Naka fina plava mlada tetica kaze mozete cekati u mojoj kancelariji. I tako cekam ja koji minut kad upade ona a potom i jos jedna predpostavljam kolegica i pricaju o jednom sto tvrdi da nema pasosa a pise da ima (tako nesto) te mu sad treba novi, i ove ce se dogovoriti pa pusti ga nek ceka 40 dodatnih dana nek se nauci 
- stakasa
#3 Re: Cijena brzog pasosa povisena?
AMMMeRRR wrote:Prvenstveno izvinjavam se ako ovo ima na forumu, nisam pronasao a treba mi info.
THX
-
razonoda
#4 Re: Cijena brzog pasosa povisena?
Zviz wrote:Kad smo vec kod pasosa tj. BiH. Jedne prilike sam bio u nekoj "zgradici" ili sta vec preko puta kasarne Marsala Tita, zbog nekog papira i tako ljubazno cekajuci i sta cete sav sam taki, ljubazan i finNaka fina plava mlada tetica kaze mozete cekati u mojoj kancelariji. I tako cekam ja koji minut kad upade ona a potom i jos jedna predpostavljam kolegica i pricaju o jednom sto tvrdi da nema pasosa a pise da ima (tako nesto) te mu sad treba novi, i ove ce se dogovoriti pa pusti ga nek ceka 40 dodatnih dana nek se nauci
-
miki27A
#5 Re: Cijena brzog pasosa povisena?
http://mup.ks.gov.ba/node/37 Po ovome je jos uvijek 200KM za " IZDAVANJE PUTNIH ISPRAVA U ROKU KRAĆEM OD PROPISANOG "
-
AMMMeRRR
#6 Re: Cijena brzog pasosa povisena?
Po ovome ako sam dobro shvatio, 50 je PASOS na 1 racun, a 200 je NADOKNADA za brzi postupak na drugi racun. Znaci ipak 250. Tacno?
-
rekla-kazala
#7 Re: Cijena brzog pasosa povisena?
Ja predao za pasoš prije dvije sedmice i kaže teta: "Dođite za 40 dana".
nisu uveli taj brzi na kojem uzimaju lovu normalno je bilo za 7 do 14 dana. Sreća ne treba mi narednih 40 dana jer bi pukao od muke a moram plaćati još i to sranje i ovako dadoh 180 KM za nas četvoro.
nisu uveli taj brzi na kojem uzimaju lovu normalno je bilo za 7 do 14 dana. Sreća ne treba mi narednih 40 dana jer bi pukao od muke a moram plaćati još i to sranje i ovako dadoh 180 KM za nas četvoro.
- O'zone
- Globalni moderator
#8 Re: Cijena brzog pasosa povisena?
Mislim i ja da je ovaj slučaj jer je cijena biometriskog pasoša treće generacije povećana sa 40 na 50 KM i na to dodati još 200 za hitni postupak izdavanja to dođe 250 KMAMMMeRRR wrote:Po ovome ako sam dobro shvatio, 50 je PASOS na 1 racun, a 200 je NADOKNADA za brzi postupak na drugi racun. Znaci ipak 250. Tacno?
- O'zone
- Globalni moderator
#9 Re: Cijena brzog pasosa povisena?
Zakonski rok je 30 dana.rekla-kazala wrote:Ja predao za pasoš prije dvije sedmice i kaže teta: "Dođite za 40 dana".![]()
Mada nema blage kakve i kome su sankcije ako prođe taj vremenski period?
-
rekla-kazala
#10 Re: Cijena brzog pasosa povisena?
Iste kao i za sve institucije BiH koje su dobile negativnu ocjenu revizora.O'zone wrote:Zakonski rok je 30 dana.rekla-kazala wrote:Ja predao za pasoš prije dvije sedmice i kaže teta: "Dođite za 40 dana".![]()
Mada nema blage kakve i kome su sankcije ako prođe taj vremenski period?
Nikakve !
Uglavnom to što rade se zove REKET jer nema razloga da mi ne izda pasoš za 7 do 10 dana kao što sam ga i ranije dobivao osim da me rokom od 40 dana ne natjera da platim 200 KM za "extra uslugu".
Lopovi !
- Zviz
#11 Re: Cijena brzog pasosa povisena?
razonoda wrote:Zviz wrote:Kad smo vec kod pasosa tj. BiH. Jedne prilike sam bio u nekoj "zgradici" ili sta vec preko puta kasarne Marsala Tita, zbog nekog papira i tako ljubazno cekajuci i sta cete sav sam taki, ljubazan i finNaka fina plava mlada tetica kaze mozete cekati u mojoj kancelariji. I tako cekam ja koji minut kad upade ona a potom i jos jedna predpostavljam kolegica i pricaju o jednom sto tvrdi da nema pasosa a pise da ima (tako nesto) te mu sad treba novi, i ove ce se dogovoriti pa pusti ga nek ceka 40 dodatnih dana nek se nauci
kako to rade u Danskoj npr.
Popunis formular u opstini, i platis 120 orjors cirka 880kr mislim da je nova cijena. I imas ga 10 god. Prije si mora ga podici na policiji moj istece za dva mjeseca pa cu morati novi naruciti... Cekas cca 10 dana max.
- Đinajlu
- insomnia78
#14 Re: Cijena brzog pasosa povisena?
Dva-tri dana, normalno
- ho oponopono
#15 Re: Cijena brzog pasosa povisena?
...jok eto 56 dana, logicno...svako placa ono sto mu fali jebiga... 
- insomnia78
#16 Re: Cijena brzog pasosa povisena?
Svugdje se racunaju samo radni dani
-
kakavdanakneiskustvu
#17 Re: Cijena brzog pasosa povisena?
AMMMeRRR wrote:Prvenstveno izvinjavam se ako ovo ima na forumu, nisam pronasao a treba mi info.
THX
jeste
- bude
- Troll_Happens
#19 Re: Cijena brzog pasosa povisena?
72h reko mi je jedan debeli chika....Đinajlu wrote:I za koliko stigne ovaj od 200 maraka, 200 im bogova **bem???
- Edin H.
#20 Re: Cijena brzog pasosa povisena?
Zviz wrote:razonoda wrote:Zviz wrote:Kad smo vec kod pasosa tj. BiH. Jedne prilike sam bio u nekoj "zgradici" ili sta vec preko puta kasarne Marsala Tita, zbog nekog papira i tako ljubazno cekajuci i sta cete sav sam taki, ljubazan i finNaka fina plava mlada tetica kaze mozete cekati u mojoj kancelariji. I tako cekam ja koji minut kad upade ona a potom i jos jedna predpostavljam kolegica i pricaju o jednom sto tvrdi da nema pasosa a pise da ima (tako nesto) te mu sad treba novi, i ove ce se dogovoriti pa pusti ga nek ceka 40 dodatnih dana nek se nauci
kako to rade u Danskoj npr.
Popunis formular u opstini, i platis 120 orjors cirka 880kr mislim da je nova cijena. I imas ga 10 god. Prije si mora ga podici na policiji moj istece za dva mjeseca pa cu morati novi naruciti... Cekas cca 10 dana max.
Joj primitivnog sistema
U Engleskoj postom, posaljes formular, za koji dan ti postar ubaci sharu I zdravo djaci
-
kakavdanakneiskustvu
#21 Re: Cijena brzog pasosa povisena?
Troll_Happens wrote:72h reko mi je jedan debeli chika....Đinajlu wrote:I za koliko stigne ovaj od 200 maraka, 200 im bogova **bem???
navodno i za 48 sati
- Zviz
#22 Re: Cijena brzog pasosa povisena?
Trenutni prijedlog je da drzava nabavi pametnih golubova koji ce prenjeti tvoj formular i donjet ti pasos rekordnom vremenu.Edin H. wrote:Zviz wrote:
Joj primitivnog sistema![]()
U Engleskoj postom, posaljes formular, za koji dan ti postar ubaci sharu I zdravo djaci
- Edin H.
#23 Re: Cijena brzog pasosa povisena?
Ti cekaj u redu ili se ulizuj radnicama, ja pokerecem incijativu u parlamentu da se u BiH postom salju zahtjevi i pasosiZviz wrote:Trenutni prijedlog je da drzava nabavi pametnih golubova koji ce prenjeti tvoj formular i donjet ti pasos rekordnom vremenu.Edin H. wrote:
Joj primitivnog sistema![]()
- Bullet Tooth Tony
#24 Re: Cijena brzog pasosa povisena?
Jel se zahtjev za brzi pasos moze podnijeti u bilo kojem cipsu (posti) kao i normalni ili ?
-
incognito071
#25 Re: Cijena brzog pasosa povisena?
zahtjev za pasos podnosis u MUP-u, brzi pasos ti je za 72h gotovBullet Tooth Tony wrote:Jel se zahtjev za brzi pasos moze podnijeti u bilo kojem cipsu (posti) kao i normalni ili ?
cips je za licnu kartu izmedju ostalog