Sjedim, tipkam za ovom kantom kad zazvoni na vrata, kad ono ciganka..

..dade mi papiric, ispisano 3-4 reda na svedskom, pise uglavnom kako je iz Bosne, muz joj poginuo u ratu, ima dvoje djece, kako su joj djeca gladna ako moze da joj se da koja bankica...

..naravno ne mogu samo da zatvorim vrata (to mi srce i dusa ne dozvoljavaju, ipak sam Soul Sista

) nego uzmem nesto parica i dam joj..ona se naravno zahvaljuje, nasmija i ode...ja ostade...popisana, da prostite...
da li vam se ikad desilo da vam ko dodze na vrata i moli vas za pare, hranu, sadaku i kako ste ili mislite da ce te reagovati???
..bas mi se neki dan isto slicna stvar desila u gradu..ja idem gradom kad prilaze dvije ciganke, jedna od njih trudna ..pridzose mi i ova trudna kaze kako joj je neko ukrao karte za voz i ne moze da se vrati kuci (koliko sam razumjela u Malme, mozda u Roseng.

)...moli me da joj dam koju bankicu,,,i sad jebi ga, kontam se mozda laze a mozda je fakat zena u nevolji, jos nosi ono dijete u stomaku ...hajd ti znaj...

..i naravno dam joj nesto supackih krunica...i onda me jos upita jel mi treba vratiti, reko ne nemoras...

...i sad ja krenem dalje svojim putem kad cujem nju govori ovoj drugoj...volim vidjeti ljude koji se oblace drugacije, neobicno od ostalih (znam da je mislila na mene)...da sam znala da ces to reci dala bih ti vise, pomislih...
..no kako reagujete u ovakvim situacijama...