Ceriću, je li te sramota ...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Macak U Cizmama

#776 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Macak U Cizmama »

Nas muslimani vode otkako su Osmanlije otisle i nikad nam dobrog nisu napravili. Dok su Srbi i Hrvati stvarali svoje nacije , nase muslimanske vodje su kukale za Osmalijama . Nisu priznavale novi poredaku Evropi ni stvaranje gradjanske svjesti . Kad nam je Austrougarska nudila naciju , odbili su, i ostali smo vjerska grupa za potkusurivanje ostalim.
Jedino dobro su nam donjeli komunisti. Ja, zvuci apsurdno ali bas oni. Za njihove strahovlade smo prvi put postali NAROD i to Bosanci u pravom smislu te rijeci bez obzira sto smo bili sastavljeni od tri naroda, ipak smo bili Bosanci. Da nije bilo komunista i njihovih Avnojskih granica , tesko da bi nas svijet prizno. I kad smo dobili drzavu opet se pojavljuje muslimasko rukovodstvo i sve to rusi. Ostale su samo granice, a unutra smo se podjelili i etnicki i religiozno. Unutarnje granice su cisto religiozne i sad opet po ko zna koji put IZ hoce da nas upropasti , da nas u potpunosti izolira na onaj dio Federacije gjde imamo kao neku vlast. Dok se mi kao radujemo vise iz neke osvete Beogradskom Pasaluku , od nas Cerivc i IZ prave Visocki Pasaluk. Ljudi ne budite naivni ova politika Cerica i IZ je propast za Bosnjake. Drzava nam je vec tolika da je mozemo prepjesaciti u jednom danu.

Odmah da kazem; Ogradjujem se od bilo kavih asocijacija na samu vjeru, na duhovni zivot muslimana. Pisem iskljucivo o njihovoj politici.
Fair Life

#777 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Fair Life »

skolarac wrote:Islamska vjerska zajednica u BIH na celu sa reisom radi u interesu bosnjackog naroda u svim segmentima zivota:duhovnom,kulturnom,politickom..Reis Ceric:poglavar Islamske zajednice,duhovni vodja Muslimana u Bosni i kao gradjanin BiH ima pravo da javno kaze svoje misljenje.
Macak, koji je tvoj lider?
Ko nece rasudjivati, taj je fanatik; ko ne zna rasudjivati, taj je budala; ko se ne usudjuje rasudjivati taj je rob. (Drummond)
Macak U Cizmama

#778 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Cericu je kao adut ostao samo onaj crnogorac Fahro ! Zasto Fahro ? Pa zato sto se u Crnoj Gori vec desila dioba Bosnjaka , na Bosnjake i Muslimane. Tamo je projekt IZ i Cerica uspio, ljudi su podjeljeni, zasad mozda i neprimjetno, ali ce se kasnije poceti izjasnjavati tako i etnicki. Sad to isto treba uciniti i u BiH . Bosnjaci ako zele da prezive trebaju totalno iz gaca istresti IZ iz svoje politike, vratiti ti ih u okvire koji im i pripadaju i po Ustavu BiH i po Ustavu same IZ.
Zapamtite , IZ treba da se brine o muslimanima koji zive u BiH bez obzira na etnicku ili bilo koju drugu pripadnost. Svako upiranje prstom u Bosnjake je njihova zloupotreba. IZ nije nikakva Bosnjacka institucija. Za te stvari mi imamo Bosnjacki Sabor, kao neutralno tjelo koje okuplja sve bosnjake bez obzira na .vjersku ili politicku opredjeljenost.
latentnicinik

#779 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by latentnicinik »

Greška - Ceriću je ostao ogroman postotak naroda uz njega. Ono što politička opcija i idologija koju ti zastupaš nikad neće imati. Narod nije glasao 20 godina za SDA zato što imaju lijepo ime stranke već zato što su trebali predstavljati (jedno vrijeme i jesu) ono što je narod želio od ove države i društva.

Valjda je svima jasno da je dobar dio te glasačke podrške dolazio zbog toga što je svo to vrijeme SDA imala podršku Reisa Cerića i Islamske zajednice.

Hint, hint :lol:

Interesantno je kako niko od uvaženih turbo sekularista koji se svojom sekularnošću kunu ko ja Allahom :D ni uhom ne mrdne kada glavno tijelo Katoličke crkve u Bosni javno iznese svoje stajalište o političkim zavrzlamama u državi. A učinili su to bar 10 puta do sada, jasno i otvoreno predlagali ustavna riješenja i sl. Fair Life-u to naravno ne smeta :), a Boga mi ni ostalim Reisomrscima. Ali zato čim Reis ili neko iz IZ-a izađe iz džamije, to je skandal (valjda bi trebali čitav život provesti u itikafu. Siguran sam da bi tad bili prihvatljivi "sekularnoj" ekipi )

To naravno govori samo jedno. Nije tu riječ ni o kakvoj prevelikoj želji za sekularnom državom. Na kraju krajeva, pola vas i ne zna što je to. Za vas je sekularizam ionako jednako komunizam i zatiranje svih vjerskih sloboda i glasova. Tu je riječ, prije svega o tome da vas interesira samo bošnjačko glasačko tijelo, a njega ne možete ni u ludilu dobiti ako narod ne raspametite i ne pretvorite ga u poslušno roblje kao što je bio u drugoj polovini 20. stoljeća.

Reis i IZ su vam se našli na putu te nemoguće misije, i pojačano mržnjom prema svemu islamskom koja je više nego očevidna kod npr. deda iz Australije, vi jednostavno nemate granice u pokušaju da to promijenite. Na vašu žalost, već 15-ak godina pokazujete koliko ste politički neinteligentni i ne kontate da se protiv Islamske zajednice ne možete boriti i da ono što ona predstavlja ne možete pobijediti. Nema šanse. Samo sebi stvarate doživotne neprijatelje koji bi se u normalnim okolnostima ponašali pasivno i tako vam možda i prepustili dio kolača (kad bi se vi ponašali normalno, jelte). Ovako, donji ste kako god okrenete, samo džaba na vaše medijske i "građanske" projekte trošite teško zarađene pare američkih poreznih obaveznika :D
melb26sa

#780 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by melb26sa »

latentnicinik wrote:Greška - Ceriću je ostao ogroman postotak naroda uz njega. Ono što politička opcija i idologija koju ti zastupaš nikad neće imati. Narod nije glasao 20 godina za SDA zato što imaju lijepo ime stranke već zato što su trebali predstavljati (jedno vrijeme i jesu) ono što je narod želio od ove države i društva.

Valjda je svima jasno da je dobar dio te glasačke podrške dolazio zbog toga što je svo to vrijeme SDA imala podršku Reisa Cerića i Islamske zajednice.

Hint, hint :lol:

Interesantno je kako niko od uvaženih turbo sekularista koji se svojom sekularnošću kunu ko ja Allahom :D ni uhom ne mrdne kada glavno tijelo Katoličke crkve u Bosni javno iznese svoje stajalište o političkim zavrzlamama u državi. A učinili su to bar 10 puta do sada, jasno i otvoreno predlagali ustavna riješenja i sl. Fair Life-u to naravno ne smeta :), a Boga mi ni ostalim Reisomrscima. Ali zato čim Reis ili neko iz IZ-a izađe iz džamije, to je skandal (valjda bi trebali čitav život provesti u itikafu. Siguran sam da bi tad bili prihvatljivi "sekularnoj" ekipi )

To naravno govori samo jedno. Nije tu riječ ni o kakvoj prevelikoj želji za sekularnom državom. Na kraju krajeva, pola vas i ne zna što je to. Za vas je sekularizam ionako jednako komunizam i zatiranje svih vjerskih sloboda i glasova. Tu je riječ, prije svega o tome da vas interesira samo bošnjačko glasačko tijelo, a njega ne možete ni u ludilu dobiti ako narod ne raspametite i ne pretvorite ga u poslušno roblje kao što je bio u drugoj polovini 20. stoljeća.

Reis i IZ su vam se našli na putu te nemoguće misije, i pojačano mržnjom prema svemu islamskom koja je više nego očevidna kod npr. deda iz Australije, vi jednostavno nemate granice u pokušaju da to promijenite. Na vašu žalost, već 15-ak godina pokazujete koliko ste politički neinteligentni i ne kontate da se protiv Islamske zajednice ne možete boriti i da ono što ona predstavlja ne možete pobijediti. Nema šanse. Samo sebi stvarate doživotne neprijatelje koji bi se u normalnim okolnostima ponašali pasivno i tako vam možda i prepustili dio kolača (kad bi se vi ponašali normalno, jelte). Ovako, donji ste kako god okrenete, samo džaba na vaše medijske i "građanske" projekte trošite teško zarađene pare američkih poreznih obaveznika :D
Jah, a Ceric nije za vrijeme aprilskih pregovora porucio svom pajdi Silajdzicu da deder napise ustav kako treba.
Dozer

#781 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Dozer »

Hm...
Interesantnih postavki ima, ali...sve se na kraju svodi na vrlo prostu jednacinu koja glasi:
(SDA/SBiH+IZ)+(SDS/SNSD+SPC)+(HDZ²+KC) = etnicke politike + vjerske zajednice = ciljana manipulacija glupim narodnim masama radi ostvarenja licnih koristi.

Oni koji, kroz proteklih 20 godina, ovo ne vide i ne razumiju, slobodno se mogu svrstati u klasicne primjerke mediokriteta koji bi zarad nakaradne ideologije prodali i svoje rodjeno dijete.
Last edited by Dozer on 17/11/2009 15:00, edited 1 time in total.
latentnicinik

#782 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by latentnicinik »

što je tebi, kako vidim, očito zasmetalo, za razliku od biskupa i njihovog mišljenja.

To ti ja ba ka'em, samo potvrđuješ gore napisano.

Reis Cerić je poručivao, i poručivat će akoBogda, isto kao što sam Vatikan i sve niže instance Katoličke crkve konstantno poručuju i javno govore o Evropskom ustavu i mnogim drugim političkim pitanjima. Tp što vi imate problem sa tim, zasigurno neće ništa promijeniti. Kad ti ja ka'em :D
latentnicinik

#783 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by latentnicinik »

Dozer wrote:Hm...
Interesantnih postavki ima, ali...sve se na kraju svodi na vrlo prostu jednacinu koja glasi:
(SDA/SBiH+IZ)+(SDS/SNSD+SPC)+(HDZ²+KC) = etnicke politike + vjerske zajednice = ciljana manipulacija glupim narodnim masama radi ostvarenja licnih koristi.

Oni koji, kroz proteklih 20 godina, ovo ne vide i ne razumiju, slobodno se mogu svrstati klasicne primjere mediokriteta koji bi zarad nakaradne ideologije prodali i svoje rodjeno dijete.
Tako je, a SDP s druge strane ni sa kim ne manipulira, oni su samo mesije u službi dobra, i samo dobra. Glasove inače prikupljaju od neizmanipuliranih Marsovaca i stanovnika okolnih planeta.

Klasična priča - sav narod koji ne glasa za SDP je glup, a oni koji glasaju za SDP su Creme de la Dunjaluque :lol:

Daleko ste dogurali sa takvim razmišljanjima, ali džaba, mazohisti pravi :D
pure_love

#784 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by pure_love »

Macak U Cizmama wrote:Cericu je kao adut ostao samo onaj crnogorac Fahro ! Zasto Fahro ? Pa zato sto se u Crnoj Gori vec desila dioba Bosnjaka , na Bosnjake i Muslimane. Tamo je projekt IZ i Cerica uspio, ljudi su podjeljeni, zasad mozda i neprimjetno, ali ce se kasnije poceti izjasnjavati tako i etnicki. Sad to isto treba uciniti i u BiH . Bosnjaci ako zele da prezive trebaju totalno iz gaca istresti IZ iz svoje politike, vratiti ti ih u okvire koji im i pripadaju i po Ustavu BiH i po Ustavu same IZ.
Zapamtite , IZ treba da se brine o muslimanima koji zive u BiH bez obzira na etnicku ili bilo koju drugu pripadnost. Svako upiranje prstom u Bosnjake je njihova zloupotreba. IZ nije nikakva Bosnjacka institucija. Za te stvari mi imamo Bosnjacki Sabor, kao neutralno tjelo koje okuplja sve bosnjake bez obzira na .vjersku ili politicku opredjeljenost.
ali sta cemo s tim sto je apsolutna vecina bosnjaka islamske vjeroispovjesti?
latentnicinik

#785 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by latentnicinik »

pure_love wrote:
Macak U Cizmama wrote:Cericu je kao adut ostao samo onaj crnogorac Fahro ! Zasto Fahro ? Pa zato sto se u Crnoj Gori vec desila dioba Bosnjaka , na Bosnjake i Muslimane. Tamo je projekt IZ i Cerica uspio, ljudi su podjeljeni, zasad mozda i neprimjetno, ali ce se kasnije poceti izjasnjavati tako i etnicki. Sad to isto treba uciniti i u BiH . Bosnjaci ako zele da prezive trebaju totalno iz gaca istresti IZ iz svoje politike, vratiti ti ih u okvire koji im i pripadaju i po Ustavu BiH i po Ustavu same IZ.
ali sta cemo s tim sto je apsolutna vecina bosnjaka islamske vjeroispovjesti?
poćafiriti, milom ili silom. :-D
Dozer

#786 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Dozer »

@latentni
Vidis...ja ne vidim da sam igdje spomenuo SDP. Cak nisam ni sugerisao na njih, ali zato mi ih ti sad pokusavas utrpat u prste. Nece ici.

SDP jednostavno ne spada u ovu jednacinu jer oni narodom ne manipulisu na nacin na koji to rade gore pobrojani. SDP ima malo drugacije nacine "rada", a taj rad se, u principu, svodi iskljucivo na bavljenje politikom radi ostvarenja licne koristi, ali bez etnicko-vjerskih primjesa.

Cudi me da nisi i Nasu stranku utrpao u isti kos...
Mada, oni su za sad cisti, pa im se ne moze nista ni prisit', zar ne? Ili i tu ima neka konstrukcija?
latentnicinik

#787 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by latentnicinik »

Dozer wrote:@latentni
Vidis...ja ne vidim da sam igdje spomenuo SDP. Cak nisam ni sugerisao na njih, ali zato mi ih ti sad pokusavas utrpat u prste. Nece ici.

SDP jednostavno ne spada u ovu jednacinu jer oni narodom ne manipulisu na nacin na koji to rade gore pobrojani. SDP ima malo drugacije nacine "rada", a taj rad se, u principu, svodi iskljucivo na bavljenje politikom radi ostvarenja licne koristi, ali bez etnicko-vjerskih primjesa.

Cudi me da nisi i Nasu stranku utrpao u isti kos...
Mada, oni su za sad cisti, pa im se ne moze nista ni prisit', zar ne? Ili i tu ima neka konstrukcija?
normalno da ih nisi spomenuo. Zbog toga ti ih ja i trpam :D

O NS se ne isplati pričati, mogli bi i o Zelenima onda. Otprilike, toliko su utjecajni.
bogumil-8

#788 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by bogumil-8 »

pure_love wrote:ali sta cemo s tim sto je apsolutna vecina bosnjaka islamske vjeroispovjesti?
A zar treba neko nešto zbog toga činiti? Možemo samo konstatovati zbog toga da je "većina Bošnjaka", ne svi, dužna sakriti sramotu svog Reisa, dužna mu se pokoravati i slušati ga, bezpogovorno mu vjerovati i uvažavati njegovo mišljenje ("pamet").
pure_love

#789 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by pure_love »

bogumil-8 wrote:
pure_love wrote:ali sta cemo s tim sto je apsolutna vecina bosnjaka islamske vjeroispovjesti?
A zar treba neko nešto zbog toga činiti? Možemo samo konstatovati zbog toga da je "većina Bošnjaka", ne svi, dužna sakriti sramotu svog Reisa, dužna mu se pokoravati i slušati ga, bezpogovorno mu vjerovati i uvažavati njegovo mišljenje ("pamet").

haman i svi,jer ono malo bosnjaka koji se smatraju ateistima se obicno i ne smatraju bosnjacima

dakle kao sto se srpska pravoslavna crkva veze za srbe,katolicka za hrvate,katolicka za talijane itd tako i IZ za bosnjake
Dozer

#790 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Dozer »

@latentni

Suplji ti komentari haveru. Nemilice...
A i to cafirenje ce ti tesko ic'...djaba. Dolaze ljudi polako pameti, skontali da ih ni Ceric ni SDA ni SBiH ne hrane, nego im cak iz usta uzimaju...ali lakapo. Sa'ce izbori. Ako trend bude k'o na proslim, lokalnim, haman ce Cerke zavrsit gdje mu je i mjesto (ti mi opet utrpaj u prste gdje je to), kao i SDA, a SBiH ce 99% stavit' kljuc u bravu. :lol:
latentnicinik

#791 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by latentnicinik »

A i to cafirenje ce ti tesko ic'...djaba. Dolaze ljudi polako pameti, skontali da ih ni Ceric ni SDA ni SBiH ne hrane, nego im cak iz usta uzimaju...ali lakapo. Sa'ce izbori. Ako trend bude k'o na proslim, lokalnim, haman ce Cerke zavrsit gdje mu je i mjesto (ti mi opet utrpaj u prste gdje je to), kao i SDA, a SBiH ce 99% stavit' kljuc u bravu. :lol:
čisto sumnjam da bi nas dvojica mogli biti haveri sudeći po vrlo oprečnim razmišljanjima :-D , ali moraš biti svjestan da ja i ne očekujem drugačije nego da me forumaška većina smatra šupljim, glupim, neobrazovanim, stokom, izmanipuliranim ...

što e tiče toga šta je narod i kako skontao, samo se vrati na prethodne izbore i skontaj da je izjava sličnih tvojoj bilo gomile pred svake izbore, a opet SDP ne može preći 10-12% glasova. Džaba jarane, vi imate neprihvatljivu ideologiju. Bolje hljeba gladan biti nego SDP i njima slične na vlasti imati.
homar

#792 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by homar »

Dajte ljudi sjašite više sa Cerića, koji vam je k...c.
bogumil-8

#793 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by bogumil-8 »

"Za dobrim konjem prašina se diže!"
A koji k..ac se Cerić izlaže javnosti (zato i nek trpi tu našu realnost, našu javnost, kakva je - takva je). Ima ko javno kazati i njegovo mišljenje, nije neophodno da to baš on kaže (imao je koga zamoliti da to odradi u njegovo ime: Filipović, Radončić, , Bičakčić...).
Last edited by bogumil-8 on 17/11/2009 15:51, edited 3 times in total.
pure_love

#794 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by pure_love »

dream on
latentnicinik

#795 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by latentnicinik »

bogumil-8 wrote:"Za dobrim konjem prašina se diže!"
A koji k..ac se Cerić izlaže javnosti (zato i nek trpi tu našu realnost, našu javnost, kakva je - takva je). Ima ko javno kazati i njegovo mišljenje, nije neophodno da to baš on kaže (imao je koga zamoliti da to odradi u njegovo ime: Filipović, Radončić, ...).
Ćeif mu jarane, može mu se itd, itd.. Neophodno je da on to kaže, jedino tako ima željeni učinak i snagu. A ne može mu to niko zabranit. Može se kome smeta, i ko ima živaca, pjeniti, ali to je otprilike sve što može.

Nije Cerić gubavac niti u kućnom pritvoru pa da ne smije javno govoriti. Puno je krvi u ovoj zemlji proliveno da bi ova zemlja bila slobodna i da naš narod i njegovi predstavnici na svim poljima mogu otovoreno govoriti šta i kako misle. Nisu nas četnici mogli porobiti sa svim željezom koje su na nas poslali, neće ni oni koji bi neoružanim metodama željeli od nas napraviti roblje.
Dozer

#796 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Dozer »

Prvo, ja ti nisam rek'o nista sto ti nabroja. Samo rekoh da su ti komentari suplji, ne da si ti supalj, glup, ovakav ili onakav. Mislim, ono...ako nisi u stanju komunicirati bez imputiranja bilo cega i izvlacenja stvari iz konteksta, onda nemoj ni komunicirati.

Kad ti pozelim reci nesto, to cu i uraditi, direktno, jasno i nedvosmisleno. Do tad, bar sa mnom ne komuniciraj na nacin na koji to radis.

Drugo, ti ili nisi pratio prosle izbore, ili namjerno preskaces preko toga i tih rezultata. Za start, samo da znas, nisam glasao za SDP. Nekada jesam, ali nisu vise moja opcija. Pronadji moje ranije komentare pa ces shvatiti i zasto. Isto vazi i za SDA i slicne etnicke-vjersko-lopovske opcije.
A na proslim, lokalnim izborima, SDA je ostala zakucana na nivou na kojem je i bila, cak biljezeci vrlo blagi pad. SBiH je trehnula ne k'o s kruske, nego k'o s dobro visokog jablana. SDP je prilicno porastao, a ona "nebitna" NS, koja je nastala svega 6 mjeseci prije izbora, osvojila svasta nesto, toliko da cak nema sarajevske opstine u kojoj nemaju bar jednog vijecnika, ukljucujuci i Gradsko vijece gdje imaju 2 vjecnicka mjesta izglasana na izborima, a ne medjustranacki rastaljena. Cak i jednog nacelnika dobise, u B. Petrovcu cini mi se.

Na sljedecim izborima ce opet biti sareno i niko nece imati dovoljne vecine, sto je vec sada jasno, ali ce trend biti isti kao i na lokalnim. SDP ce jos ojacati, NS i BPS isto tako, SDA ce opet imati blagi pad (a mozda i ne tako blagi, sto sve zavisi od njihovih poteza u narednih par mjeseci. Ali, u svakom slucaju i oni sami ovo predvidjaju, inace ne bi Fahro ulazio u politiku sa svojom strankom. Tu je cilj samo da on pokupi "odbjegle" SDA glasace), a SBiH ce, kako i rekoh, staviti kljuc u bravu (nema vise motokultivatora i krava kojima bi pokupovali nacelnicka mjesta).
bogumil-8

#797 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by bogumil-8 »

Pa rekoh, ima ko, a ima i pametnijih od njega (ali želi on pokazati svoju moć, pa sada neka trpi i trpi i trpi,... nema sakrivanja iza institucije). Neka njega, neka govori, nek se razotkriva, i ofira (s kim je i kakav je).
latentnicinik

#798 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by latentnicinik »

Dozer, nebitno za koga si glasao, ja čim vidim da neko staje u red onih kojima je Reis kriv što riža slabo rađa u Aziji, meni je jasno u kom smjeru idu njegova politička i ideološka razmišljanja. Moram priznati da nisam čitao duže od prve dvije-tri rečenice pa neću na to odgovarat. Ne da mi se jednostavno sve čitati, toliko je smeća ovdje napisano, moram se malo poštovati i preskakati većinu. Ne želim reći da je smeće ono u ostatku tvog posta već je jednostavno zamarajuće čitati komentare desetina ljudi koji se samo ponavljaju i govore jedno te isto. Najisjrenije, ne interesuje me plaho. :-D Ja sam 100 % Reisovac i to inšaAllah nemam najmeru mijenjati. Dok god to ljuti određene ljude :D

BTW, ja nikad ni za koga glasao nisam. Nije bilo potrebno jer u mojoj izbornoj jedinici SDP nema nikakve šanse (a to je otprilike najvažnije), a nijedna druga opcija ne zadovoljava u potpunosti moje poglede na život i smrt :) da bi zaslužili napor odlaska na izborno mjesto. Allaha mi :D .

Ali ću IZ i životom braniti ako bude trebalo, a ne samo jezikom. Ovo je moj dom, moja zemlja, moj narod, moja zajednica. I neće nam nemuslimani i bajramski muslimani odlučivati šta ćemo i kako reći, šta ćemo i kako raditi, za koje ćemo se ciljeve zalagati.
Last edited by latentnicinik on 17/11/2009 16:08, edited 3 times in total.
Macak U Cizmama

#799 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Razlog zasto ne pisem o SPC i Katolickoj zajednici je sto oni ne jasu Bosnjake , vec neke druge, Srbe i Hrvate. Mi prvo moramo ocistiti smece ispred svog praga.

Nas zadatak je da se otarasimo politickog uticaja IZ i Cerica jer je dokazano kroz historiju da muslimani kao politicari ne vrijede ni pisljiva boba i da su nas unazadili kao ni jedan narod u Evropi. Ni dan danas nemamo nacionalni identiet, a bez toga nema ravnopravne borbe niti konkurencije u danasnjici. Muslimani svoju politiku zanivaju na Muhamedu i njegovih 12 ahbaba iz kamenog doba i jednino rezultat koji imaju su kriminalne liste na kojima se nalaze jer drugacije i nemogu djelovati u modernom okruzenju. Alija Izetbegovoc mladomusliman-izdajica R BiH, ef. IZ Ceric na listi kriminalaca , Bicakcic predsjednik Mesihata takodje ...Zamislite se malo ko vas predstavlja i vodi.!?

Laz je i neistina da su "gotovo svi" bosnjaci i muslimani . Muslimani su samo oni koji su clanovi IZ i koji placaju clanarinu. Ostali bosnjaci su samo nasljednici "muslimanskog kulturnog nasljedja" s cime mogu biti ponosni kroz svoju cestitost, merhamet i ljudskost. To su danas ljudi svih profila , slobodni da sebi izaberu i vjeru i politiku , ili da ostanu neutralni.
IZ i Ceric namjerno ruse skolski sistem uvodeci vjeronauku cak i maloj djeci u vrtice jer je nepismenost ta na kojoj grade svoju politicku platformu, fanatizma , straha , pritiska, lazi i prevara kojima se bave. Gospodo vase vrijeme istice. Vasi vozdovi ce na sud za kriminal i za izdaju drzave.
pure_love

#800 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by pure_love »

Laz je i neistina da su "gotovo svi" bosnjaci i muslimani . Muslimani su samo oni koji su clanovi IZ i koji placaju clanarinu. Ostali bosnjaci su samo nasljednici "muslimanskog kulturnog nasljedja" s cime mogu biti ponosni kroz svoju cestitost, merhamet i ljudskost. To su danas ljudi svih profila , slobodni da sebi izaberu i vjeru i politiku , ili da ostanu neutralni.

provala godine

cuj muslimani samo oni koji su clanovi,ja nisam clan pa sam opet musliman.Bosnjaci su gotovo svi muslimani koliko god to tebi smetalo
Last edited by pure_love on 17/11/2009 16:03, edited 1 time in total.
Locked