Ceriću, je li te sramota ...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
JThomas

#451 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by JThomas »

HAVANA wrote:A jel mu odbrusio šta za olgu :? :-) :lol:
rek'o mu da pravi slabe hurmašice, a da joj je sitni zagorio, i da ništa nema dok se to ne popravi...
Macak U Cizmama

#452 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Macak U Cizmama »

Ovdje imamo glas i reakcije javnosti. I to je ok ? Medjutim sta kazu oni koji se moraju brinuti o funkcionisanju sistema. Sta kaze pravobranioc, policija ? Imaju li kakav stav ? Jer, vrlo se tesko oteti utisku da u Cericevom intervjuju nema otvorenog krsenja zakona ? Komentar o Olgi je za prijavu za rasnu i svaku drugu fiskriminaciju. Ima toga jos naravno.
Skoro je bila afera sa poljskim nogometasem u nekom zapadnom klubu koji je izdao knjigu, autobiografiju, u kojoj pise da MRZI pedere. Rezultat ; kao javna licnost, kao nogometas, izbacen je iz kluba . Zabranili su mu javni nastup.
Sta mislite u cemu je Ceric odgovoran kao javna licnost u dnosu na svoje izjave, i da li uopste postoji mehanizam koji bi ga pozvao na odgovornost kao i svakog drugog gradjanina ?
Volimrejsacerica

#453 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Volimrejsacerica »

valterrr wrote:Nisam protiv Gosp C ali mislim da je stari izgubio totalno razum i da treba se povuć ,fahro i bakir su mu dohakali ,transformisali su ga od umjerenog,tolerantnog,u svakom trenutku pribranog ćovjeka u bespomoćnog ,ljutitog, frustriranog ,pohlepnog provincijskog imama.

Pobija te kolega cinjenica da je rejs dobitnik najznacajnijih svjetskih priznanja za promovisanje mira i tolerancije. Valjda ga ne bi ovoliko gotivili na Zapadu - koji se slomi da dokaze kako su Bosnjaci teroristi i kako su sami krivi za svoju sudbinu - da je radikalan i netolerantan. Vidim da niko nema pravi argumenat protiv sadrzaja njegovog govora (mozda mu se moze prigovoriti na nebiranju izraza), radi se o cistom izljevu mrznje prema njemu kao covjeku i vodji Bosnjaka. Skrecete sa sustine. Sta je rekao sto nije istina: Bosnjaci su u Gvantanamu (optuzeni za terorizam i moraju se pravdati da to nisu), mediji jedino smiju blatiti rejsa, niti jednog drugog vjerskog poglavara; samo novinari Bosnjaci (najcesce FTV-a a bogami i DANA i SB i Oslobodjenja) ne postuju instistuciju islamskog vjerskog poglavara (necete naci da novinar Hrvat ili Srbin imaju takav odnos prema svojim vjerskim autoritetima); Medjunarodna zajednica se ne bavi problemima drzave nego islamom i njegovim pripadnicima (koliko su religiozni, koliko dzamija prave, hoce li napraviti musl. drzavu, dok, sto se njih tice, srpsko-hrvatski politicari mogu komotno raditi na dovrsenju scenarija podjele BiH). Imate li konretnu zamjerku na ove teze, koje je iznio u Crti?
Volimrejsacerica

#454 Re: Ceriću, je li te sramota ...

:bih:
ultima_palabra

#455 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by ultima_palabra »

Macak U Cizmama wrote:Ovdje imamo glas i reakcije javnosti. I to je ok ? Medjutim sta kazu oni koji se moraju brinuti o funkcionisanju sistema. Sta kaze pravobranioc, policija ? Imaju li kakav stav ? Jer, vrlo se tesko oteti utisku da u Cericevom intervjuju nema otvorenog krsenja zakona ? Komentar o Olgi je za prijavu za rasnu i svaku drugu fiskriminaciju. Ima toga jos naravno.
Skoro je bila afera sa poljskim nogometasem u nekom zapadnom klubu koji je izdao knjigu, autobiografiju, u kojoj pise da MRZI pedere. Rezultat ; kao javna licnost, kao nogometas, izbacen je iz kluba . Zabranili su mu javni nastup.
Sta mislite u cemu je Ceric odgovoran kao javna licnost u dnosu na svoje izjave, i da li uopste postoji mehanizam koji bi ga pozvao na odgovornost kao i svakog drugog gradjanina ?
Ne mi mogao od Dode doći na red :lol:
Ludilo ovaj nick Volimrejsacerića, čudi me da mu nije Fair Life jednu sličicu u photoshopu posvetio ;-)
KadSeMrtviProbudimo

#456 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by KadSeMrtviProbudimo »

[quote="Volimrejsacerica]
...Bosnjaci su u Gvantanamu (optuzeni za terorizam i moraju se pravdati da to nisu)...[/quote]

Nisu Bošnjaci, već "Hurmaši" :D

(voliirejstebe :D )
nokia6170

#457 Re: Ceric, Bošnjaci, BiH, itd, itd.

Post by nokia6170 »

KadSeMrtviProbudimo wrote:
ETO_SAD wrote: U ostalom kakvu ulogu Cerić ima na boljitak mog života, apsolutno nikakvu, ne donosi zakone, ne otvara radna mjesta, vjerski je poglavar koji vazi sa mindera, ali to znači da nije kriv za situaciju u kojoj se nalazimo. Ono kako on može da djeluje je putem svog govora i to i čini. quote]

Bravo, odličan post. I još samo da dodam da svi koji žele dati svoj doprinos izgradnji Upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u BiH mogu da to učine i uplatom svog dijela vakufa putem interneta.
Imena svih vakifa će biti upisana u veliku Knjigu vakifa, koja će biti trajno izložena u budućem sjedištu Rijaseta Islamske zajednice u BiH.
Zlatnu vakufnamu će dobiti vakifi koji doniraju 200.000,00 KM i više, srebrenu, vakifi koji doniraju 100.000,00 KM i više, bronzanu, vakifi koji doniraju 50.000,00 KM i više i počasnu, vakifi koji doniraju 1.000,00 KM i više.
[/quote]

Pa sto ce se to raditi, zar nije lakse smjestiti Rijaset u vec izgradjeni Fahrin toranj...umjesto donacija, nek im daruje par spratova Twist-a ..ionako ima 35 spratova.

A i sam toranj se estetski uklapa u vizuru Rijaseta i moderne islamske arhitekture, posto lici na mezar ili turban.

Nravno, svaka slicnost je slucajna.

Image

Image

Image
tetakk

#458 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by tetakk »

SnezanaM wrote:
udrch wrote: Da ne lupas gluposti... :D ili da nabrojim crkve koje su srusene ....
Nisam cinik, ali sam u tom pogledu neupućen..
Možeš li nam navesti te crkve koje su srušene..
Ovako, reagovala sam zbon onog boldanog
Da je napisao a Bosnjaci "mnogo manje" ok bi bilo. Ali on napisa da NIJEDNA crkva nije srusena od strane Bosnjaka...
Recimo crkva u selu Ovnak ( selo blizu Zenice )[/quote]

U selu Ovnak nije postojala crkva prije rata, pa je zato nije bilo moguce ni srusiti.
Crkva je bila nize u selu Brajkovici i da nebi lopovi, vandali,... popljackali, popalili crkvu,..., dio(zupni stanovi) je koristen za svmjestaj vojske koja je ujedno cuvala crkvu od gore navedenog. Crkva je krajem 1995 "vracena" ocu Peri.

Image

p.s. van teme, ali se moralo :)
SnezanaM

#459 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by SnezanaM »

Ok @tetak :D :wink: Ja sam krivo informisana bila sto se tice te crkve, imaju druge koje su srusene (mali broj )od ABiH
I tebi :wink: reagovala sam zato sto je napisao NIJEDNU a svi znamo da to nije istina ;-)
zonbirile

#460 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by zonbirile »

Volimrejsacerica wrote:
valterrr wrote:Nisam protiv Gosp C ali mislim da je stari izgubio totalno razum i da treba se povuć ,fahro i bakir su mu dohakali ,transformisali su ga od umjerenog,tolerantnog,u svakom trenutku pribranog ćovjeka u bespomoćnog ,ljutitog, frustriranog ,pohlepnog provincijskog imama.

Pobija te kolega cinjenica da je rejs dobitnik najznacajnijih svjetskih priznanja za promovisanje mira i tolerancije. Valjda ga ne bi ovoliko gotivili na Zapadu - koji se slomi da dokaze kako su Bosnjaci teroristi i kako su sami krivi za svoju sudbinu - da je radikalan i netolerantan. Vidim da niko nema pravi argumenat protiv sadrzaja njegovog govora (mozda mu se moze prigovoriti na nebiranju izraza), radi se o cistom izljevu mrznje prema njemu kao covjeku i vodji Bosnjaka. Skrecete sa sustine. Sta je rekao sto nije istina: Bosnjaci su u Gvantanamu (optuzeni za terorizam i moraju se pravdati da to nisu), mediji jedino smiju blatiti rejsa, niti jednog drugog vjerskog poglavara; samo novinari Bosnjaci (najcesce FTV-a a bogami i DANA i SB i Oslobodjenja) ne postuju instistuciju islamskog vjerskog poglavara (necete naci da novinar Hrvat ili Srbin imaju takav odnos prema svojim vjerskim autoritetima); Medjunarodna zajednica se ne bavi problemima drzave nego islamom i njegovim pripadnicima (koliko su religiozni, koliko dzamija prave, hoce li napraviti musl. drzavu, dok, sto se njih tice, srpsko-hrvatski politicari mogu komotno raditi na dovrsenju scenarija podjele BiH). Imate li konretnu zamjerku na ove teze, koje je iznio u Crti?
---------------------------------
jah taj isti zapad preloži Hitlera za nobelovu nagradu.Šta da mu zamjerim,osim što čekam da mu Raffi izvuče uši i to javno radi Olge.
jefferson

#461 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by jefferson »

Mozel meni iko od ovih nadrimuslimana da mi odgovori na jedno jednostavno pitanje:
Sta je Reis Ceric uradio za mene kao Bosnjaka/Muslimana? Posto se petlja svugdje gdje mu nije mjesto, ocekujem da onda da i neke rezultate, pa eto de nek me neko prosvjetli!
zonbirile

#462 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by zonbirile »

kako nije,pola je boso-gola,pola gladno,a svi ne mogu van bez vize.
jefferson

#463 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by jefferson »

zonbirile wrote:kako nije,pola je boso-gola,pola gladno,a svi ne mogu van bez vize.
To i ja znam.
Hocu da mi neko od ovih sto u njega gledaju vise nego u mater, da mi pokusaju objasniti konkretno sto je on dobar za BiH!
Ja imam svoje misljenje o njemu, ali hocu da me objasne konkretno sto ja pogresno mislim kada kazem da je za njega metak skup!
zonbirile

#464 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by zonbirile »

kako će reći,kada barataju proširenim rečenicama i pokojim citatom.Da se razumijemo to su ovi sa foruma,možeš misliti šta misle oni što kutiji nesmiju,neće,ili nemogu priči.
Zlata M.

#465 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Zlata M. »

KadSeMrtviProbudimo wrote:voliirejstebe[
:D :D :D
Zlata M.

#466 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Zlata M. »

jefferson wrote:Mozel meni iko od ovih nadrimuslimana da mi odgovori na jedno jednostavno pitanje:
Sta je Reis Ceric uradio za mene kao Bosnjaka/Muslimana? Posto se petlja svugdje gdje mu nije mjesto, ocekujem da onda da i neke rezultate, pa eto de nek me neko prosvjetli!
Evo i ja cekam...da dodje @volimrejsacerica! :D
MUNAFIK

#467 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by MUNAFIK »

jefferson wrote:Mozel meni iko od ovih nadrimuslimana da mi odgovori na jedno jednostavno pitanje:
Posto vec odavno pratim ovaj forum mogu slobodno reci da nema potreba za odgovorom na ovo pitanje, jer tebi i slicnima nije ni bitno sta je uradio...
Iskoristili ste svaku priliku da popljujete i po njemu i po IZ... pljujete cak i po temeljima dzamija koje se prave a posebno pljujete po pravima muslimana i IZ na javne istupe i prava da javno iznesu svoje misljenje i stavove, sto se vec iz tvog pitanja moze i naslutiti...

i zaista nije ni bitno vise koliko je reis Ceric dobar ili los koliko su bitni razlozi ove kampanje protiv IZ BiH...
jefferson

#468 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by jefferson »

MUNAFIK wrote:
Posto vec odavno pratim ovaj forum mogu slobodno reci da nema potreba za odgovorom na ovo pitanje, jer tebi i slicnima nije ni bitno sta je uradio...
Iskoristili ste svaku priliku da popljujete i po njemu i po IZ... pljujete cak i po temeljima dzamija koje se prave a posebno pljujete po pravima muslimana i IZ na javne istupe i prava da javno iznesu svoje misljenje i stavove, sto se vec iz tvog pitanja moze i naslutiti...

i zaista nije ni bitno vise koliko je reis Ceric dobar ili los koliko su bitni razlozi ove kampanje protiv IZ BiH...
Ja sam pitao da mi konkretno odgovori neko!
Druga stvar:
Tvoje obrazovanje ocito ne zna za: dokaze!
Dokaz je kada imas nesto u pisanoj formi da predocis i time ostalima das na znanje da sam ja ili neko drugi nesto uradio/rekao.
Ja te molim da to predocis!
Nikad nisam administratoru poslao zalbu ali ako ne predocis dokaz da sam ja : popljuvao temelje dzamija, IZ i slicno za sto me optuzujes, prijavit cu te.
Ako nadjes dokaz gdje ja svojim pisanjem pljujem po dzmijama i IZ ja cu se sam iskljuciti s ovog foruma!
hajde da vidimo gdje su ti argumenti!
KadSeMrtviProbudimo

#469 Re: Ceriću, je li te sramota ...

MUNAFIK wrote:

Ode ti predaleko...

Ako je ova "Je li te sramota Ceriću" tema, koja determinira nacional-šovinističku, razotkriva krimonogenu politiku i retoriku „prvog muslimana u BiH“, retoriku koja podstiče i razvija huškačko i neprijateljsko raspoloženje prema medijima koji ga raskrinkavaju u njegovim podlim namjerama podmetanja političkog umjesto vjerskog, i koju pomno prati i „usvaja“ kao svoju skoro polovina BiH stanovništva... dakle, ako je sve nabrojano, a ima još, napad na instituciju Islamske zajednice u BiH - onda ili s tobom ili "s nama" nešto nije u redu.
Mustafa Cerić odavno je prešao iz vjerskog u dnevno-političko, pa čak i strateško političko promišljanje događanja u BiH.
Goran_35

#470 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Goran_35 »

KadSeMrtviProbudimo wrote:
MUNAFIK wrote:

Ode ti predaleko...

Ako je ova "Je li te sramota Ceriću" tema, koja determinira nacional-šovinističku, razotkriva krimonogenu politiku i retoriku „prvog muslimana u BiH“, retoriku koja podstiče i razvija huškačko i neprijateljsko raspoloženje prema medijima koji ga raskrinkavaju u njegovim podlim namjerama podmetanja političkog umjesto vjerskog, i koju pomno prati i „usvaja“ kao svoju skoro polovina BiH stanovništva... dakle, ako je sve nabrojano, a ima još, napad na instituciju Islamske zajednice u BiH - onda ili s tobom ili "s nama" nešto nije u redu.
Mustafa Cerić odavno je prešao iz vjerskog u dnevno-političko, pa čak i strateško političko promišljanje događanja u BiH.
Mozes li konkretno pojasniti sta je to toliko "sovinisticko" kod Reisuleme Mustafe Cerica?kakva je to njegova "kriminogena politika i retorika" ?
Zelio bih konkretne odgovore sve u skladu sa ovom tvojom "razotkrivajucom" temom?

Hvala
KadSeMrtviProbudimo

#471 Re: Ceriću, je li te sramota ...

@Goran_35, ako si pratio ovu temu i razna pisanja, i sam si mogao zaključiti.
Goran_35

#472 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Goran_35 »

KadSeMrtviProbudimo wrote:@Goran_35, ako si pratio ovu temu i razna pisanja, i sam si mogao zaključiti.
procitao temu od pocetka do kraja i osim ofucanih vec izvakanih fraza,nisam vidio nista novog sto bi me ubjedilo u "sovinizam" i "kriminogenu politiku i retoriku"? glede retorike,odgledao sam i intervju sa reisom i uzivo i sada sa ovim klipovima sa youtuba.

Dakle ponovio bih molbu,ako mozes da nam kazes konkretno sa dokazom sta je to toliko "sovinisticko" i "kriminogeno-politicko-retoricko" kod Reisa Cerica?

Hvala
Volimrejsacerica

#473 Re: Ceriću, je li te sramota ...

kakavdanakneiskustvu wrote:
skolarac wrote:Po pisanju medija,komotno se moze zakljuciti da je reisul-ulema dr. Mustafa ef. Cerić najveci negativac u Bosni i Hercegovini.Nikada ni o kome nije pisano toliko negativno kao o reisu Cericu.Citanjem nekih novina dobije se slika,da te novine ne postoje zbog informisanja javnosti,vec zbog ubjedjivanja javnosti da je reis Ceric glavni problem BiH.

čitaj avaz pa ćeš imati obrnutu sliku o ceriću
A tu je dakle problem, sto Avaz pise o njemu onako kako prilici jednom vjerskom autoritetu.
Volimrejsacerica

#474 Re: Ceriću, je li te sramota ...

zonbirile wrote:kako nije,pola je boso-gola,pola gladno,a svi ne mogu van bez vize.
Ja, brate, rejs je kriv sto pola stanovnika ove drzave ne priznaje istu tu drzavu, sto ne zele da dobijemo vize (jer oni imaju rezervnu domovinu kojoj ne trebaju vize), sto smo gladni, goli i bosi, sto nemamo fabrika, sto je jako malo zaposlenih.
modesti

#475 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by modesti »

Volimrejsacerica wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
skolarac wrote:Po pisanju medija,komotno se moze zakljuciti da je reisul-ulema dr. Mustafa ef. Cerić najveci negativac u Bosni i Hercegovini.Nikada ni o kome nije pisano toliko negativno kao o reisu Cericu.Citanjem nekih novina dobije se slika,da te novine ne postoje zbog informisanja javnosti,vec zbog ubjedjivanja javnosti da je reis Ceric glavni problem BiH.

čitaj avaz pa ćeš imati obrnutu sliku o ceriću
A tu je dakle problem, sto Avaz pise o njemu onako kako prilici jednom vjerskom autoritetu.

:lol: :lol: :lol: pa onda malo :dance: i za kraj :-)

ako ga tako voliš a ti ga kući vodi. daleko vam obojici kuća bila :P eno vam i Fahre pa se družite.
Locked