Ceriću, je li te sramota ...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
arzuhal

#401 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by arzuhal »

ultima_palabra wrote: @arzuhal, a zašto tu njegovu crtu ne vidimo kod Mustafe Spahića ili nekih drugih koji su stvarno propatili u bivšem režimu? Mudrog čovjeka nepravda učini još mudrijim, a ne napravi od njega silnika. Naravno, posmatrajući Cerićevu karijeru, vidjećemo da mu baš i nije bilo tako loše (u najmanju ruku) u bivšoj SFRJ.
Prvo, nisu svi ljudi isti i ne reaguju isto, pa tako ni ljudi u strukturama IZ-a, iz različitih razloga. Drugo, među tim nekim drugim ljudima koji su stvarno propatili ne znam na koga misliš, ali se nadam da možemo staviti i Džemaludina Latića koji je zajedno sa Mujkijem Spahićem bio optužen i osuđen u montiranom procesu iz '83. A Džemo je drukčije japije od Mujkija. Sam Mustafa Spahić je rekao:
''Znao sam klanjati u ćeliji a oni bi me tukli. Međutim, nisam namaza htio prekidat. Ali bih ga prekinuo kada bi prestali mene tući i počeli Džemu...''
Slažem se da Cerić nije loše prošao kao neke njegove kolge i slažem se, naravno, i zbog tog se i javljam na ovoj temi, da na nepravdu ne treba uzvraćati nepravdom.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#402 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by dr.gog »

Od tvojih ću živaca napraviti pancir,o Arzoohale :D
arzuhal

#403 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by arzuhal »

dr.gog wrote:Od tvojih ću živaca napraviti pancir,o Arzoohale :D
Nešto slično sam i ja htio tebi kazat, brate lijepi Image :)
KadSeMrtviProbudimo

#404 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by KadSeMrtviProbudimo »

arzuhal wrote:

Još češ ga i na Islam prevesti :D
arzuhal

#405 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by arzuhal »

KadSeMrtviProbudimo wrote:
arzuhal wrote:

Još češ ga i na Islam prevesti :D
Koliko ja znam - istog smo Roda i Vjere ;-)
ultima_palabra

#406 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by ultima_palabra »

Sjo harmonije :-D
Ma Latić je poseban slučaj, možda se kandidira 2012. sa sloganom "I poslije Cerića Cerić" 8-)
arzuhal

#407 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by arzuhal »

ultima_palabra wrote:Sjo harmonije :-D
Ma Latić je poseban slučaj, možda se kandidira 2012. sa sloganom "I poslije Cerića Cerić" 8-)
Nikad se ne zna, u tome je kvaka. Ali ipak je očekivati da će slijedeći reis biti prof. dr. Enes ef Karić. Mada će mi biti neobično viđati ga u džubi i sa ahmedijom na glavi :D . A šta će se desiti kada Enes postane reis, to samo Bog dragi zna. Vlado Premec bi znao reći da filozofi nikada nisu bili dobri političari jer im, dok su zadubljeni u svoja promišljanja, stalno promiče vitalno važna svakodnevnica. A Enes je takav i takvi ljudi pišu knjige, prevode, drže predavanja, itsl. a ne bave se birokratijom isl. Treba se sjetiti njegovog neslavnog mandata ministra obrazovanja u Haretovoj vladi kada je, na primjer, izazvao bijes svih prosvjetnih radnika svojom turnejom po FBiH na kojoj im je prijetio, u stilu glavnog u raji, da ne smiju NI SLUČAJNO naplaćivati besplatne udžbenike. :D Na hajr i na dobro :)
Neko je spomenuo tuzlasnkog muftiju, Husejn ef. Kavazovića. Moj glas :thumbup:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#408 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by dr.gog »

Image

Zaboravih reći sinoć da niko nema prikladniji avatar za seciranje ove veleuvažene teme :D :lol: :D :sax:
udrch

#409 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by udrch »

nosara wrote:
zonbirile wrote:isto se tako zna kako se morao dokazati,proći dril onaj koji je poslan ua imama u Čikago 1981g.Već je bio provjeren kadar,doduše bez kumrovačke škole.
Meni imponuje cinjenica da je on u svojoj karijeri bio odan vojnik partije... :D

Partija je cudo... :lol:
Dok god u našem društvu imaju ovakvi proizvođači magle, koji se drže jedne te iste teze kad god se raspravlja o Ceriću biće i onih koji će Cerića slijepo braniti..
Dovoljna je i činjenica da je uvijek otvarač teme o Ceriću neki stalni forumaš koji temu otvara svojim rezervnim nikom..pa je tako i sad slučaj..
KadSeMrtviProbudimo je klon nekog od onih koji će iskoristiti svaku priliku da pljuju sve što im se nađe ispred nosa..vidi se to iz postova, nema potrebe ulaziti u analizu, jer on jako dobro poznaje pisanje svih onih koji se javljaju na ovu temu..
Da je Cerić ispao u ovom intervjuu glupan složiće se svako normalan, svi oni koji nisu opterećeni nijednom ideologijom..
Ali suština stvari koje je Cerić želio reći, ali nije se znao izraziti se namjerno zaobilazi..
Ceriću se spočitava da brani Dodika zato što je rekao da novinari koji se njime interesuju pretjeruju i izmišljaju..pa šta je neistina u toj njegovoj izjavi? - busamo se u prsa kako smo prosvjetljeni, da nam je svejedno kako se neko zove, a vjerujemo u sve ono što nam Bakir Vasković ponedjeljkom servira na pladanj..da je Dodik kriminalac ne treba nam niko pričati, ali da je taj majmun u stanju biti u svakom talu u RS-u je priča za malu djecu..priča o Dodiku kao superkriminalcu proivodi sledeće zaključke:
- Dodik je jedini i samo je on kriminalac u RS-u
- Špirić, Radojičić, Davidović i company su poštenačinje koji i ako kradu to je zato što ih je Dodik natjero..
- Dodik je heroj i spasitelj RS ( u RS-u nam se smiju kad pričamo da je Dodo kriminalac )
Nekada kad se odvažim gledati 60-90 minuta se upitam za koga radi Bakir Vasković, za FTV ili Dodika..sad kad bi ga neko i htjeo procesuirati zbog kriminala prilikom privatizacije Telekoma, Rafinerije, Fiskalnih kasa ne bi to mogao uraditi jer Srbi iz RS-a to jednostavno ne bi dozvolili..činjenica da je on samo recimo na fiskalnim kasama zavrno 70 miliona regularno zarađene love dosad je Dodika mogla poslati u penziju, ali nije i neće još dugo..čak koliko znam o 1.janura će te iste ublehaške fiskalne kase početi prodavati i nama..kakav smo štit napravili oko Dodika dovoljno govori prilog iz prošle ili predprošle emisije kada ga pokušava da intervjuiše Sanela, a on u maniru uličara se zajebava sa njom..svi su primjetili da je Dodik ispao idiot u tom prilogu, ali niko nije primjetio da dvojica ljudi u pozadini od kojih je jedan policajac, a drugi u uniformi ili SIPE ili Granične službe se smiju na njegove odgovore Saneli, gdje se jasno vidi kakvim očima oni gledaju njega..to što je on nama idiot, njima je više izgledao kao neki vrhunski zabavljač..
KadSeMrtviProbudimo

#410 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by KadSeMrtviProbudimo »

arzuhal wrote:
Nikad se ne zna, u tome je kvaka. Ali ipak je očekivati da će slijedeći reis biti prof. dr. Enes ef Karić. Mada će mi biti neobično viđati ga u džubi i sa ahmedijom na glavi :D . A šta će se desiti kada Enes postane reis, to samo Bog dragi zna. Vlado Premec bi znao reći da filozofi nikada nisu bili dobri političari jer im, dok su zadubljeni u svoja promišljanja, stalno promiče vitalno važna svakodnevnica. A Enes je takav i takvi ljudi pišu knjige, prevode, drže predavanja, itsl. a ne bave se birokratijom isl. Treba se sjetiti njegovog neslavnog mandata ministra obrazovanja u Haretovoj vladi kada je, na primjer, izazvao bijes svih prosvjetnih radnika svojom turnejom po FBiH na kojoj im je prijetio, u stilu glavnog u raji, da ne smiju NI SLUČAJNO naplaćivati besplatne udžbenike. :D Na hajr i na dobro :)
Ja što nam cvjetaju ruže na forumu...raznobojne :D

Jesmo li to već započeli kampanju izbora novog Reisa u BiH?
arzuhal

#411 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by arzuhal »

KadSeMrtviProbudimo wrote:Ja što nam cvjetaju ruže na forumu...raznobojne :D
Ovaj avatar mi je hedija od nekog, pa je zato tu :)
Ali mislim da ću vratiti Dylana Doga, istraživača noćnih mora i tih kerefeka ;-) Bolje se uklapa :D
ultima_palabra

#412 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by ultima_palabra »

arzuhal wrote:
Ne poznajem rad tuzlanskog muftije, ali vidi se da se čovjek drži po strani, i za njega se ne vezuju loše stvari kao za bihaćkog, mostarskog ili travničkog.
Ma znam za to, kao i za ono sa skečom nadrealista :lol: Šta misliš da li bi njegov izbor smanjio dnevnopolitičke ulogu IZ, i da li bi se IZ počela baviti unutrašnjim problemima kojih ima mnogo.
Nisam siguran da mu Cerićevci mogu oprostiti kampanju preko sekularnih medija :-D iz 2005., tako da nisam uvjeren u njegov izbor.
VjecitiStudent

#413 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by VjecitiStudent »

arzuhal wrote: Nikad se ne zna, u tome je kvaka. Ali ipak je očekivati da će slijedeći reis biti prof. dr. Enes ef Karić. Mada će mi biti neobično viđati ga u džubi i sa ahmedijom na glavi :D . A šta će se desiti kada Enes postane reis, to samo Bog dragi zna. Vlado Premec bi znao reći da filozofi nikada nisu bili dobri političari jer im, dok su zadubljeni u svoja promišljanja, stalno promiče vitalno važna svakodnevnica. A Enes je takav i takvi ljudi pišu knjige, prevode, drže predavanja, itsl. a ne bave se birokratijom isl. Treba se sjetiti njegovog neslavnog mandata ministra obrazovanja u Haretovoj vladi kada je, na primjer, izazvao bijes svih prosvjetnih radnika svojom turnejom po FBiH na kojoj im je prijetio, u stilu glavnog u raji, da ne smiju NI SLUČAJNO naplaćivati besplatne udžbenike. :D Na hajr i na dobro :)
A sta bi Bicakcicevom inicijativom da sadasnji reis dobije dozivotni mandat?
Volimrejsacerica

#414 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Volimrejsacerica »

''zalosno je sto jedan vrhovni vjerski poglavar iskreno i od srca nedoprinosi tom drusvu da se ono dalje razvija jer svidjelo se to nekome ili ne to je njegova svrha kao vrhovnog vjerskog i duhovnog poglavara jednog drustva, nego naizgled cini sve kako bi ono stagniralo i degradiralo se sve vise.''

Hej ba sta bi to Ceric i Bosnjaci jos trebali da urade kako bi dokazali da su za suzivot, da su oprostili strasne s-h zlocine nad njima - da sami sebi glave skinu? Pa kako necete da priznate da mediji samo njega blate, samo njegovu svaku izjavu komentiraju, samo njega nipodastavaju, a preko njega i Bosnjake (koliko se god Bosnjaci prali od njega ovdje na forumu), a Puljic, Kacevenda, Perić, Komarica su zlatni jaganjci, u njihvom govoru nema nicega sto bi trebalo komentarisati. Dozvoljeno im je da u srcu Sarajeva naprave papi spomenik, i opet nece da kazu da je to dokaz toleranacije, spremnosti na suzivot, nego da su Hrvati ugrozeni. Hajde neka naprave spomenik, ne rejsu Cericu, nego Ciri Blazevicu u Banjaluci ili Zapadnom Mostaru, tamo mogu biti samo statue cetnickih vojvoda i ustaskih poglavnika. Vatikan nam je zahvalio tako sto su rekli da ih zabrinjava to sto Bosnjaci prave puno dzamija!!! (Ne zabrinjava ih sto se vecina Bosnjaka nije vratila na prijeratna ognjista, sto i dalje zive u strahu od cetnika i ustasa, postojanje cetniskog pokreta, ustasko pozdravljanje Thompsona, negiranje drzave BiH) Rejs Ceric je samo izgovor za nastavak daljeng unistavanja BiH, inkriminiranja Bosnjaka i zatiranja islama na ovim prostorima. VRS je srusio 534 dzamije, a HVO 80 (ukupno 614 dzamija, koje su vjerovatno imale slabe elektricne instalacije) a Bosnjaci niti jednu crkvu, pa cemu to ide u prilog? I nakon svega toga razni bjelosvjetski lopovi nama ovdje drze pridike kako moramo biti tolerantniji, kako ne smijemo praviti musl. drzavu u srcu Evrope (sto mi nikada nismo ni pokusali akamoli radili na njegovoj realizaciji), kako moramo pohapisiti teroriste koji prijete svjetskom miru i sta sve ne. Ratnog zlocinca Glavasa stite Hrvati u Bosni (valjada se slazu sa onim sto je uradio Srbima u Hrvatskoj) ubicu Vedrana Puljica stite u Hrvatskoj (valjda smatraju da je uradio dobar posao), Srbi organiziraju bijeg Stankovica iz zatvora (valjda sto ga vole i slazu se s njim), ali je problem rejs i samo rejs. Samo naprijed, Mustafa, ti si hrabri glas ovog napacenog i jadnog naroda, ti si dobitnik mnogih svjetskih priznanja za mir i toleranciju, tebe cijene i na istoku i zapadau, samo te ne cijeni jedna skupina iskompleksiranih Bosnjaka, koji ne znaju bil tamo ili ovamo.
arzuhal

#415 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by arzuhal »

ultima_palabra wrote: Šta misliš da li bi njegov izbor smanjio dnevnopolitičke ulogu IZ, i da li bi se IZ počela baviti unutrašnjim problemima kojih ima mnogo.
Nisam siguran da mu Cerićevci mogu oprostiti kampanju preko sekularnih medija :-D iz 2005., tako da nisam uvjeren u njegov izbor.
U IZ-u ne vlada tako zacementirana situacija kao što to zna biti u političkim partijama i većina stvari se događaju linijom manjeg otpora. Budući da dr. Mustafi ef. Ceriću ističe posljednji mandat i prema Ustavu IZ-a nema više pravo biti reis - Enes je the kandidat. Vjerujem da će Enes krenuti radikalno da djeluje prema i unutar IZ BiH. On je već otprije naznačio svoje prioritete (u nekim govorima, susretima, itd.):

- davanje više prostora mlađoj generaciji u odnosu na stare, u samim centralama, medžlisima, itd. a on zna zašto bi to uradio budući da je jedan od ljudi koji obrazuje takve ljude a zna kakvi sve likovi sjede u lokalnim medžlisima i koče rad, entuzijazam i ideje svojih mlađih kolega koje imaju drukčije obrazovanje od starijih (time i drukčije poglede na vjeru, društvo, globalzacijske trendove, habla-dabla);
- sukob sa svima koji nameću nešto što nije u skladu sa tradicijom BeHa muslimana, a kao prve od takvih je locirao, tzv. vehabije.

Dakle, ovo je moje osobno viđenje budućeg djelovanja budućeg reia Enesa.
Jedino što me plaši je NAČIN na koji će on krenuti u te pohode. A može se desiti da krene hamletovski radikalno. A šta će onda bit, neam pojma...
silm

#416 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by silm »

[quote="zonbirile
respect,samo bih dodao da Tito kao rijetki izuzetak potvrđuje pravilo da seljak ostaje seljak,a vjerski službenici se regrutuju iz takvih uglavnom siromašnih sredina.Ako tvrdimo o građanskoj dekadenciji,onda je legitimna i ova seljačka komponenta.Kratko i jasno Mu Ce tung uprkos formalnoj naobrazbi,edukaciji i mogućnosti da bude građanin svijeta je tipični balkanski sjecikesa,uskih sitnosopstveničkih poriva,nacionalističkih niskih pobuda,zatvoren u svoj svijet koji odumire.[/quote]

Porijeklo sa sela ili siromastvo ne daju odgovor. Cak bih rekao da su "komparativne prednosti" (zvonkih li rijeci koje se nude na pladnju "vidistosamucen" a vode u slijep sokak).
Bolan, i Titin vakat je od Boga. Na putu kojim bastojim hoditi vako su poredani insanski dusmani, redom velicina
- Vlastiti nefs iliti Ego,
- Sejtan (Dajvo) sa svojim vojskama,
i tek na kraju tek cetnici, ustase, nacisti, fasisti i ini...
Eto, ja vako...ne zahatari a nek svako izabere. Barem se danas more izabrati.
udrch

#417 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by udrch »

ultima_palabra wrote:
arzuhal wrote:
Ne poznajem rad tuzlanskog muftije, ali vidi se da se čovjek drži po strani, i za njega se ne vezuju loše stvari kao za bihaćkog, mostarskog ili travničkog.
Ma znam za to, kao i za ono sa skečom nadrealista :lol: Šta misliš da li bi njegov izbor smanjio dnevnopolitičke ulogu IZ, i da li bi se IZ počela baviti unutrašnjim problemima kojih ima mnogo.
Poštujem dr. Enesa Karića i u prošlom izboru za reisa nadao sam se da pobjedi samo radi promjene postojećeg stanja..
Međutim sad se nadam da će novi reis biti neko ko će se više posvetiti unatrašnjoj organizaciji IZ, neko iz naroda, neko ko se ne bi mogao ovako iskorištavati u dnevnopolitičke svrhe..
Meni je naumpao Kavazović iako ne znam dali čovjek uopšte ima takve ambicije, ali mi se sviđaju njegove odluke i njegov moral..
Na pitanje novinara zašto je platio izmještanje SPC sa Diviča, zašto je pristao na takvu "izdaju" on odgovara da je veća korist donijeti rahatluk Divičacima, nego zadovoljiti ostale Bošnjake koji se ne bude kraj te crkve..i kad sa ove distance čovjek pogleda to jeste tako..lahko je nama odavde pričati, ali ti ljudi nisu imali rahatluka dok se crkva nije izmjestila, stalne provokacije..imao sam čast da ga upoznam i mislim da bi nam takav čovjek najviše pomogao..znam da neki misle da nije on dorastao, ali njegove odluke i njegovi odgovori nikad nisu dati ili doneseni u žurbi..dobro on poznaje i političku i uopštenu situaciju u BiH..
uvjek dobar gost

#418 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by uvjek dobar gost »

Haris Pašović treba da se zabrine ko ga citira u tri il četri navrata.... pored toga izjave gospodina Cerića o starim i novim muslimanima su meni lično pokazale svu njegovu "ludost" i sav njegov nagon za svilom i kadifom....
Gospodina Reisa nije stid i to već odavno, kako žive džematlije, kako žive obični ljudi, cijeli koncept od kraja agresije rada IZ je pogrešan i kontra produktivan po one koji bi trebali biti u fokusu brige IZ-e. No sprega mafije, politike i vjerskih veledostojnika se odvija nama pred očima.... a bahatost i goropadnost gospodina Reisa.... bi nekima morala otvoriti oči !
ultima_palabra

#419 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by ultima_palabra »

arzuhal wrote:
ultima_palabra wrote: Šta misliš da li bi njegov izbor smanjio dnevnopolitičke ulogu IZ, i da li bi se IZ počela baviti unutrašnjim problemima kojih ima mnogo.
U IZ-u ne vlada tako zacementirana situacija kao što to zna biti u političkim partijama i većina stvari se događaju linijom manjeg otpora. Budući da dr. Mustafi ef. Ceriću ističe posljednji mandat i prema Ustavu IZ-a nema više pravo biti reis - Enes je the kandidat. Vjerujem da će Enes krenuti radikalno da djeluje prema i unutar IZ BiH. On je već otprije naznačio svoje prioritete (u nekim govorima, susretima, itd.):

- davanje više prostora mlađoj generaciji u odnosu na stare, u samim centralama, medžlisima, itd. a on zna zašto bi to uradio budući da je jedan od ljudi koji obrazuje takve ljude a zna kakvi sve likovi sjede u lokalnim medžlisima i koče rad, entuzijazam i ideje svojih mlađih kolega koje imaju drukčije obrazovanje od starijih (time i drukčije poglede na vjeru, društvo, globalzacijske trendove, habla-dabla);
- sukob sa svima koji nameću nešto što nije u skladu sa tradicijom BeHa muslimana, a kao prve od takvih je locirao, tzv. vehabije.

Dakle, ovo je moje osobno viđenje budućeg djelovanja budućeg reia Enesa.
Jedino što me plaši je NAČIN na koji će on krenuti u te pohode. A može se desiti da krene hamletovski radikalno. A šta će onda bit, neam pojma...
Što se mene tiče, neka krene odmah 8-)
Alfons Kauders

#420 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Alfons Kauders »

uvjek dobar gost wrote:Haris Pašović treba da se zabrine ko ga citira u tri il četri navrata.... pored toga izjave gospodina Cerića o starim i novim muslimanima su meni lično pokazale svu njegovu "ludost" i sav njegov nagon za svilom i kadifom....
Gospodina Reisa nije stid i to već odavno, kako žive džematlije, kako žive obični ljudi, cijeli koncept od kraja agresije rada IZ je pogrešan i kontra produktivan po one koji bi trebali biti u fokusu brige IZ-e. No sprega mafije, politike i vjerskih veledostojnika se odvija nama pred očima.... a bahatost i goropadnost gospodina Reisa.... bi nekima morala otvoriti oči !
nekim nazalost nista ne otvara oci... :D
uvjek dobar gost

#421 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by uvjek dobar gost »

Alfons Kauders wrote:
uvjek dobar gost wrote:Haris Pašović treba da se zabrine ko ga citira u tri il četri navrata.... pored toga izjave gospodina Cerića o starim i novim muslimanima su meni lično pokazale svu njegovu "ludost" i sav njegov nagon za svilom i kadifom....
Pravo pitanje je onda kako otvoriti oči onima koji danas žive kao u srednjem vijeku, kojima danas otimaju budućnost oni koji se kao kunu u njih, kako i na koji način otvoriti oči onima koji ispisuju djecu iz škola jer nemaju novaca, kako otvoriti oči onima koji šute na pedofiliju, na zloupotrebu položaja...kako ili čime učiniti to da populacija progleda i na neki način reaguje jer kako neko hoda u Armani mantiji dok ljudi nemaju za pereca !?!?!?!

Kako danas žive obični ljudi, od čega, kako uspijevaju da prežive od 01 do 01.. na koji način i koliko pite bez ičega trebaju da pojedu da bi se uklopili u okvir koji im je zadat ?!?!?!
Alfons Kauders

#422 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Alfons Kauders »

uvjek dobar gost wrote:
Alfons Kauders wrote:
Pravo pitanje je onda kako otvoriti oči onima koji danas žive kao u srednjem vijeku, kojima danas otimaju budućnost oni koji se kao kunu u njih, kako i na koji način otvoriti oči onima koji ispisuju djecu iz škola jer nemaju novaca, kako otvoriti oči onima koji šute na pedofiliju, na zloupotrebu položaja...kako ili čime učiniti to da populacija progleda i na neki način reaguje jer kako neko hoda u Armani mantiji dok ljudi nemaju za pereca !?!?!?!

Kako danas žive obični ljudi, od čega, kako uspijevaju da prežive od 01 do 01.. na koji način i koliko pite bez ičega trebaju da pojedu da bi se uklopili u okvir koji im je zadat ?!?!?!
e pa ti obicni ljudi i ne trebaju da jedu pite, i ne trebaju da prezive... trebaju da crknu kad su glupi...
ultima_palabra

#423 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by ultima_palabra »

A jeste primijetili razliku između Cerića i Puljića? Cerić kad izađe vani, sve divno, krasno, multi-kulti, a ovdje kome ba da se mi prilagođavamo :-D
Kod Puljića kontra, ovdje je pun suživota i tolerancije, a čim ode van BiH, Hrvati su zapostavljeni, ugroženi, buhuhu :-D
Alfons Kauders

#424 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:A jeste primijetili razliku između Cerića i Puljića? Cerić kad izađe vani, sve divno, krasno, multi-kulti, a ovdje kome ba da se mi prilagođavamo :-D
Kod Puljića kontra, ovdje je pun suživota i tolerancije, a čim ode van BiH, Hrvati su zapostavljeni, ugroženi, buhuhu :-D
jes, umjesto da se ugledaju na predstavnike SPC koji su cetnici na svim terenima... :D
Patron of Formello

#425 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Patron of Formello »

ultima_palabra wrote:A jeste primijetili razliku između Cerića i Puljića? Cerić kad izađe vani, sve divno, krasno, multi-kulti, a ovdje kome ba da se mi prilagođavamo :-D
I jos dodas onu mumiju od patrijaha koja laje i ovdje i vani.
Bas da se covjeku smuci zivot.(smajli koji povraca)
Locked