Da bar, tad bi život mnogima bio ljepši i lakši, kad bi ih se unaprijed prosvjetlilo o tome...to je po meni najzahtjevniji posao u životu, a ljudi (i oni koji ne bi trebali) ga se prihvataju olako i bez nekog naročitog razumijevanja i znanjagagy06 wrote:E sad ce te i od zenidbe/udaje nauku da napravite...Arii wrote:Socijalno inteligentan i razuman muškarac i žena = dobar brak ili miran razvod, suprotno od ovoga svakojake dogodovštine koje pojedini ovdje opisuju. Nažalost, ljudi ne shvataju da nisu svi predodređeni ili dovoljno sposobni za tu funkciju-bračnog saputnika, a pod svaku cijenu se ožene/udaju, pa poslije.... tragikomedija od njihovog (nažalost) i od života njihove djece
Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!
-
Arii
#51 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!
- Not My Idea
#52 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!
Eki nisam skontalainsomnia78 wrote:Ti toliko na forumu i u zivotu a jos uvijek nisi skontala da vecina ljudi u pricanju, pogotovo na forumu, pokazuje samo dobre straneNot My Idea wrote:A sto se tice krompira I rizhe...dabogda mi svi imali brak kao njihov.
Nikad, bas nikad, ne mozes znati kakav je kod nekog brak
Ima dosta istine u ovom sto @dozer pise
Savjete potpisujem
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Niko nije lud da tvrdi da ima idealan brak gdje je sve med I mlijeko. Ipak, razumijes da rizhu poznajem ne samo kroz postove. I ono sto znam, meni se svidja.
I da,fino ti rece jthomas
-
detroit-mercy
#53 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!
Jaranicekrompir i riza wrote:Ja sam se isto zapitala kad sam pročitala tvoj post.Dozer wrote:Onda zaista ne znam gdje ti zivis
I tužno je pročitati takvo nešto.
@operator
Pročitaj post fino, pa onda tapkaj po tastaturi.
Al' evo da ti uvećam, ako ne vidiš dobro
Kategorija: 5-7 godina bračnog staža
Covjek sto posto upravu
- madner
#54 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!
Meni ovo izgleda sve tačno, a prilozima ne vjerujem. 
- insomnia78
#55 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!
Ja ti rekoh bez obzira sto nekog znas licno ne znas sta se kome u kuci desava bona ne bilaNot My Idea wrote:Eki nisam skontalainsomnia78 wrote:Ti toliko na forumu i u zivotu a jos uvijek nisi skontala da vecina ljudi u pricanju, pogotovo na forumu, pokazuje samo dobre straneNot My Idea wrote:A sto se tice krompira I rizhe...dabogda mi svi imali brak kao njihov.
Nikad, bas nikad, ne mozes znati kakav je kod nekog brak
Ima dosta istine u ovom sto @dozer pise
Savjete potpisujem
Niko nije lud da tvrdi da ima idealan brak gdje je sve med I mlijeko. Ipak, razumijes da rizhu poznajem ne samo kroz postove. I ono sto znam, meni se svidja.
I da,fino ti rece jthomas
Meni fino rece?
-
Iso-Miki
#56 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!
Mahalusa zna kad ga riza mece krompiru ili krompir rizi...
- phillie
#57 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!
stari ljudi kazu: ako ces sutra mrijet' danas ti se nije kasno zenit 
inace vec upisao 8 godina sretnog braka.
inace vec upisao 8 godina sretnog braka.
- uglavnomja
#58 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!
Hebo brak gdje ona njemu zavrce ruku kad prolazi zgodna zenska
Najvaznije je povjerenje, gledaj, komentarisi, tacnije najbolje je zajedno
, ali ne pokusavaj nista.
Ako ona njega mora opominjati -neka, fala..... Nije to ni blizu meda i mlijeka
Najvaznije je povjerenje, gledaj, komentarisi, tacnije najbolje je zajedno
Ako ona njega mora opominjati -neka, fala..... Nije to ni blizu meda i mlijeka
Last edited by uglavnomja on 11/07/2014 19:09, edited 2 times in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#60 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!
ja pito ovu jenu nedavno da se udamo, rekla neće
- insomnia78
#61 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!
Pa normalno da nece kad gonis Megana
Dal je fauve sad bi ti ovdje kmeco kako te zena hoce da kontrolise
Dal je fauve sad bi ti ovdje kmeco kako te zena hoce da kontrolise
- cenecimoveocino
#62 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!
Osini po prasini wrote:Nisam niti cu,gdje ces jednu te istu facu citav zivot gledat,ko to napravi ne zeli sebi dobro.MisaonaImenica wrote:Nema se više šta čekati!!!
Jeste li?
Planirate li?
Kako? Savjeti i upute/
-
sabanss
#63 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!
Jbga, razvaliste temu...
Covjek htio reci da za brak treba kilometar zivaca i da osim vas u brak ulaze ili na njega uticu (htjeli ili ne) rodbina, djeca, ljudi, prilike... Kad ti kazu da izbrojis do deset pa otvoris usta da nesto kazes, nemoj. Izbroj do hiljadu!
Covjek htio reci da za brak treba kilometar zivaca i da osim vas u brak ulaze ili na njega uticu (htjeli ili ne) rodbina, djeca, ljudi, prilike... Kad ti kazu da izbrojis do deset pa otvoris usta da nesto kazes, nemoj. Izbroj do hiljadu!
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#64 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!
Tori Black davno rekla da je jedna chuna za čitav život premalo.
- Op3r4t0r
#65 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!
Ovo govori skoro pa 20 godina bracnog iskustva, zna covjek znanjeDozer wrote:Ah...da...
U glavnom postu sam zaboravio dodati samo jednu sitnicu, takodjer registrovanu nebrojeno puta, a tice se zene u braku.
Iako imam ponesto i godina zivota i bracnog staza, ipak jos uvijek nisam uspio definisati potrebu vecine zena da nakon udaje nastoje "prevaspitati" muza, odnosno prilagoditi ga sebi na sve moguce i nemoguce nacine...
I ovo ce, kao po pravilu, pokusati svaka. Neka u manjoj, neka u vecoj mjeri, neka rigidno i uslovljavanjem, neka perfidno i iz potaje, pa cak i umiljato. Ali, pozadina svakog nacina je uvijek prilagodjavanje muza sebi, dok, s druge strane, muzevi to najcesce ni ne pokusavaju u odnosu na zenu.
U cemu je trik? Mislim, ono...zasto se djevojka/zena uopste udaje za covjeka koji joj tokom zabavljanja nije odgovarao?
Da li je tu mozda rijec o nekoj formuli tipa - u zabavljanju je nesto odgovaralo, nesto nije, ali sacekacemo brak pa cemo onda u "popravljanje" onoga sto u zabavljanju nije odgovaralo?
Da li zene zaista misle da je sve njihovo savrseno i da se one ama bas ni u cemu ne trebaju prilagodjavati muzu?
Za nezenje, ovo je po meni najbitnija tacka braka, ako popustis na prvu popustices i na drugu pa onda i na trecu i na cetvrtu promjenu i na kraju ostade od tebe nista, postade neki drugi covjek prije nego i primjetis. I u ovom slucaju se najcesce neces svidjati ni sam sebi
Last edited by Op3r4t0r on 11/07/2014 23:11, edited 1 time in total.
- insomnia78
#66 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!
Taj rad 

A zene, zena ce pokusavati da te promjeni i da te skroji na svoju mjeru, koja joj naravno nece odgovarati
Kad se uda, pa kad zatrudni, pa kad rodi, pa...

A zene, zena ce pokusavati da te promjeni i da te skroji na svoju mjeru, koja joj naravno nece odgovarati
Kad se uda, pa kad zatrudni, pa kad rodi, pa...
-
ludacha
#68 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!
@dozer simpatican uvod u prve god.braka 
A kako izgleda ostatak: 8-18godina?
A kako izgleda ostatak: 8-18godina?
- dobojlija81
#69 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!
Joj i ti ko da si u apoteku došao pa pitašMisaonaImenica wrote:Nema se više šta čekati!!!
Jeste li?
Planirate li?
Kako? Savjeti i upute/
Elem ženi se nego šta,valja vrstu produžit ako ništa drugo,svi smo mi iz necije vagine izletili,a sad žene vake žene nake
Ajd sa srecom
- ema_
#70 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!
Bezveze se pravi bauk od braka
.
Iako zvuči izlizano, ali kad nađeš srodnu dušu, hajd ne mora biti skroz srodna, al nek se 85% poklopite, jednostavno neće niti ženi pasti teško njegove mušice, niti njemu njene. I da, kad oboje skontaju da nisu savršeni, lako će onda i prijeći preko mahana jedno drugome
.
Iako zvuči izlizano, ali kad nađeš srodnu dušu, hajd ne mora biti skroz srodna, al nek se 85% poklopite, jednostavno neće niti ženi pasti teško njegove mušice, niti njemu njene. I da, kad oboje skontaju da nisu savršeni, lako će onda i prijeći preko mahana jedno drugome
- Big Ang
#71 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!
E cuj "hajd ne mora biti skroz srodna"

- ema_
#72 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!
Big Ang wrote:E cuj "hajd ne mora biti skroz srodna"![]()
Nismo u filmu
- Appelsiiniankka
#73 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!
Joj raje prica o braku, ja sa 24 nisam ni djevojke imao kako treba hAHAHAHAHAHA
Aj samo lagano, bar imam sve ostalo u zivotu valjda ce i ona doc
Aj samo lagano, bar imam sve ostalo u zivotu valjda ce i ona doc
- Big Ang
#74 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!
Ma ja.ema_ wrote:Big Ang wrote:E cuj "hajd ne mora biti skroz srodna"![]()
Nismo u filmu![]()
- Bambi_na_kofeinu
#75 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!
Meni je ok dozerov post, realan je i životan i ne zvuči mi gorko što mi je posebno drago kada nek opisuje brak od skoro 20 godina 
Mada se ne slažem sa nekim karakterizacijama žena (ne da se ne slažem već mislim da je subjektivno i prepovršno, što je opet ok, šta, ni ja u psihologiju muškaraca ne ulazim vazda niti mi se da).
Mislim da je u srži svega želja da se ciljano ne povrijedi partner, da se ciljano ne ide u kontru, da se ciljano inati i da ciljano nečiji ego preraste brak kao tim dvoje ljudi koji su na istoj strani.
Ostalo se onda da dogovoriti.
Mada se ne slažem sa nekim karakterizacijama žena (ne da se ne slažem već mislim da je subjektivno i prepovršno, što je opet ok, šta, ni ja u psihologiju muškaraca ne ulazim vazda niti mi se da).
Mislim da je u srži svega želja da se ciljano ne povrijedi partner, da se ciljano ne ide u kontru, da se ciljano inati i da ciljano nečiji ego preraste brak kao tim dvoje ljudi koji su na istoj strani.
Ostalo se onda da dogovoriti.