Cazinski forum i bakraci...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Cazinjanin

Post by Cazinjanin »

ko je vama sarajlijama kriv sto ne znate pricati ko vase didovi i nene? Uzeli ste od srpskih historicara historiju i njihovih knjizevnika jezicka uvjerenja.

Ja sam uvijek bio Cazinjanin i pravi Bosanac! Bosanac a prije svega Krajisnik! Pricam kako se vajk i pricalo u Cazinu i Bosni i Hercegovini. A, ne ko i vi da gledam meksicke serije na TV-u i mislim da sam pokupio pamet svog svijeta.

A, vas ko jebe
ljudi, taj forum je na http://www.cazin.net/forum

a, ako zelite znati kako ce cazinjani odgovoriti na ovo

http://cazin.dodji.de/forum/viewtopic.php?p=12056#12056
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

ko je jači od vas nekoliko? a? :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Cazinjanin wrote:Ja sam uvijek bio Cazinjanin i pravi Bosanac! Bosanac a prije svega Krajisnik! Pricam kako se vajk i pricalo u Cazinu i Bosni i Hercegovini. A, ne ko i vi da gledam meksicke serije na TV-u i mislim da sam pokupio pamet svog svijeta.

A, vas ko jebe ljudi, taj forum je na http://www.cazin.net/forum
Ha :lol: ha :lol: ha :lol: ha :lol: , ejvala majstore. Nema dileme - usko rijecima a siroko mislju.

Imas pozdrav, odavde :-) .
winetou

Post by winetou »

Lukomir je kraj Sarajeva, zar ne? :oops: :D
Djula

Post by Djula »

:-) quote="Cazinjanin"]ko je vama sarajlijama kriv sto ne znate pricati ko vase didovi i nene? Uzeli ste od srpskih historicara historiju i njihovih knjizevnika jezicka uvjerenja.

Ja sam uvijek bio Cazinjanin i pravi Bosanac! Bosanac a prije svega Krajisnik! Pricam kako se vajk i pricalo u Cazinu i Bosni i Hercegovini. A, ne ko i vi da gledam meksicke serije na TV-u i mislim da sam pokupio pamet svog svijeta.

A, vas ko jebe
ljudi, taj forum je na http://www.cazin.net/forum

a, ako zelite znati kako ce cazinjani odgovoriti na ovo

http://cazin.dodji.de/forum/viewtopic.php?p=12056#12056[/quote]
-----------------------------
Dosta ima istine u ovome postu ...
--------------------------------------
Evo Skljoce jos jednom sa svojim iskustvom,
Skljoco ,
Djeciju ljubav sam poklanjao kao i sva djeca
Didovima i Nanama a posto sam ja imao samo zivu Nanu onda mozete razumjeti kolika je to bila ljubav .
Vec sam bio poceo dolaziti i razbijenog nosa odmjeravajuci svoju
" mladalacku " snagu a ipak mi je bilo najtoplije u dimijama naninog krila .
Niko nije mogao ljepse i njeznije da me tjesi sa svojim ikavskim govorom do moje Nane ( rahmet joj dusi ).
Ma desavalo seda mi ni zakletva sa Titom nije prolazila ali kad bi nakon Tite " potegao" zakletvu sa Nanom onda su svi mogli potvrditi da govorim istinu.
Sve bi bilo cakum-pakum u mom odnosu sa Nanom da joj nisam pokusavao i u skoli da dam jednak tretman kao i Babama mojih skolskih drugova.
Ismijavanje mene i moje Nane je bilo horsko , ma skoro pa svi iz klase su mi se rugali i ismijavali na svaki moj pomen svoje najdraze Nane.
Sa ove vremenske distance pokusavam da pomislim da bih ja mozda sve to i preguglao da utoj podrsci ismijavanja nije poceo da ucestvuje i sam ucitelj .
E onda sam se ja poceo stiditi svoje " Nane" i ona postade moja " Baba " a to joj za zivota nikad nisam mogao priznati i reci jer nikad nisam skupio dovoljno snage da joj priznam tu uvredu.
kad je komunizam poceo okretati ledja ja u jednom razgovoru priznadoh svom skolskom kamaratu da je jedna od najvaznijih tacaka demokracije da sve Nane postanu ravnopravne sa svim Babama i da je to put u ljepsu i bolju buducnost.
:-) A bolja buducnost je u ravnopravnosti
Nane sa Babom kao i
pismenog sa nepismenim .
:-)
JD

Post by JD »

Evo jedan citat iz te teme na njihovom forumu
ma ljuti su oni sto nismo 95. kad smo krenuli oslobadjati Bosnu oslobodili i dio njihovog Sarajevo. Al, nije im pasalo. Prodane duse iz Sarajeva su potpisale da nema vise rata! Al, dobro nek im bude. Bar znamo da smo HEROJI i da smo svoje oslobodili!
Hahahaha. Joj nisam znao da su nas oni oslobodili. Ja sve mislio nasa se raja borila i odbranila grad. I ako niste znali 95 je rat haman vec bio zavrsen. Ako su toliki heroji sto nisu 93 dosli pa nas oslobodili...haha Nemozes ti to da vjerujes! :D

Glavno da su se odmah rata dotakli... Jebo vas rat!
Last edited by JD on 26/05/2004 15:44, edited 1 time in total.
jope ja

Post by jope ja »

Ovakva tema, i toliki cirkus samo zato sto pises kako i govoris,al, vas cojk moze i razumjeti kad ste vi Sarajlije od oca Ante i mame Fatime,
koji kaljaju drugog pravdajuci sebe, svaka cast razumnim komentarima, koji stvarno ima jer znaju sta i ko je krajisnik koji se nikad nije pokorio, pa ni govoru, ali haj mi smo merhametli docicemo mi vas braniti drugi put kad vam zatreba....
Bosanac u dusi a u srcu KRAJINA
Pozdrav pravoj raji :-)
regina

Post by regina »

jope ja wrote:Ovakva tema, i toliki cirkus samo zato sto pises kako i govoris,al, vas cojk moze i razumjeti kad ste vi Sarajlije od oca Ante i mame Fatime,
koji kaljaju drugog pravdajuci sebe, svaka cast razumnim komentarima, koji stvarno ima jer znaju sta i ko je krajisnik koji se nikad nije pokorio, pa ni govoru, ali haj mi smo merhametli docicemo mi vas braniti drugi put kad vam zatreba....
Bosanac u dusi au srcu KRAJINA
Pozdrav pravoj raji :-)

bidi jak
:)
JD

Post by JD »

jope ja wrote:koji kaljaju drugog pravdajuci sebe, svaka cast razumnim komentarima, koji stvarno ima jer znaju sta i ko je krajisnik koji se nikad nije pokorio, pa ni govoru, ali haj mi smo merhametli docicemo mi vas braniti drugi put kad vam zatreba....
Branicete vi moj ..... . Gdje ste heroji.. Sto niste '93 trece dosli pa nas branili kad ste se vec toga uhvatili... :lol: :lol:
regina

Post by regina »

JD wrote:
jope ja wrote:
Branicete vi moj ..... . Gdje ste heroji.. Sto niste '93 trece dosli pa nas branili kad ste se vec toga uhvatili... :lol: :lol:
dječače ako je iko branio u ovoj bosni to je bila krajina....a ti si biće čuv'o "svoj" kad taku glupost možeš reći :x
JD

Post by JD »

Ok znaci ovako je bilo. Prije nego su cetnici opkolili Sarajevo, dogovorili su se sa krajisnicima da dodje jedna njihova brigada koja bi branila grad iznutra???

Zna se ko je Sarajevo odbranio...

BTW Ja sam ima 7 kad je rat poceo, i da cuvao sam svog. I sad da se zarati opet bi ga cuvao. Siguran sam da su se svi oni koji su branili BiH sada pokajali kad su vidjeli da su se za lopove borili, koji nam sada unistise drzavu.
jope ja

Post by jope ja »

Pola Krajine je branilo Sarajevo momcino dok si ti i takvi kao ti trazili Azil i sad doso tu da se smijes kako ko prica.Pokri se ponjavom po glavi kad sta hoces reci smrdi ti iz usta
DonDavudes

Post by DonDavudes »

glupa vam prica :D :x
nije uopšte na temu, koliko sam ja skonto :x
zasto se sve kod nas svodi na ko je koga branio :?
JD

Post by JD »

jope ja wrote:Pola Krajine je branilo Sarajevo momcino dok si ti i takvi kao ti trazili Azil i sad doso tu da se smijes kako ko prica.Pokri se ponjavom po glavi kad sta hoces reci smrdi ti iz usta
Fakat si glup. Ko je branio i odbranio Sarajevo iznutra? Krajisnici prokopali tunel od Cazina do Sarajeva pa izasli ovdje i borili se ?
Daj ne lupetaj.

Kao drugo nisam trazio azil, bio sam sve vrijeme ovdje. Mada mi je zao sto nisam otisao, yebo ovu drzavu sad.
Svileni

Post by Svileni »

[quote=

Glavno da su se odmah rata dotakli... Jebo vas rat![/quote]
Glavno je da se ovdje, na 3 strane, iz cista mira zajebavaju i ismijavaju ljudi i to samo zato sto drugacije pricaju nego raja u Sarajevu.I sad kad se ljudi s pravom nadju uvrijedjeni, nije do onih koji su ih podjebavali nego je do njih.Blago nama pa u Sarajevu zive sve sami diplomirani jezikoslovci.Pozdrav ljudima iz Krajine.
DonDavudes

Post by DonDavudes »

Svileni wrote:
Glavno da su se odmah rata dotakli... Jebo vas rat![/quote wrote: Glavno je da se ovdje, na 3 strane, iz cista mira zajebavaju i ismijavaju ljudi i to samo zato sto drugacije pricaju nego raja u Sarajevu.I sad kad se ljudi s pravom nadju uvrijedjeni, nije do onih koji su ih podjebavali nego je do njih.Blago nama pa u Sarajevu zive sve sami diplomirani jezikoslovci.Pozdrav ljudima iz Krajine.
i ja kazem, al djaba :D
jope ja

Post by jope ja »

Svileni wrote:
Glavno da su se odmah rata dotakli... Jebo vas rat![/quote wrote: Glavno je da se ovdje, na 3 strane, iz cista mira zajebavaju i ismijavaju ljudi i to samo zato sto drugacije pricaju nego raja u Sarajevu.I sad kad se ljudi s pravom nadju uvrijedjeni, nije do onih koji su ih podjebavali nego je do njih.Blago nama pa u Sarajevu zive sve sami diplomirani jezikoslovci.Pozdrav ljudima iz Krajine.

Najbolje receno,svakako pravi selam za pravu raju a ti JD bolje nelupaj,radije se raspitaj ili zatvori temu,brzo se ljutis kad cujes istinu.Rekoh ja mi smo MERHAMETLI narod znamo i oprostiti ....
JD

Post by JD »

jope ja wrote: Najbolje receno,svakako pravi selam za pravu raju a ti JD bolje nelupaj,radije se raspitaj ili zatvori temu,brzo se ljutis kad cujes istinu.Rekoh ja mi smo MERHAMETLI narod znamo i oprostiti ....
Ajd molim te reci mi kako je onda bilo ? Prosvijetli me boga ti.
Svileni

Post by Svileni »

Trebal' sad covjek iz Cazina zajebavat" DonDavudes-a ( haveru, nista licno ) sto je napis'o "djaba".Ispravno je "dzaba".
DonDavudes

Post by DonDavudes »

zacrvenio sam se :roll: (do tastature je)
ma nemaju raja pametnijeg posla
ako vec hoces nesto da kazes pokusaj fino
znam nekoliko likova i sa ovog foruma koji su dofli kao totalne analfabete, pa su polahko evoluirali

to je onaj nas sindrom : joj, divi ga jes glup :x
jope ja

Post by jope ja »

E SARAJLIJO, sandzaklijo moj dobri haj ti upitaj nekog od komsija ili trkni malo do Marin Dvora tamo imas sve informacije, ili ovako pitaj, upitaj kad se znate na pismo smijati nasmijesi se malo i na istinu, pa cak sam ubjedjen da je pocetkom rata prva zrtva bio student iz CAZINA negdje mora da pise ili da neko prica ali otom potom, vazno je da ste vi uzivali u PISMU I GOVORU Cazinjana.Jaki ste ko srbija
JD

Post by JD »

E nije ni "dzabe" nego "džabe" :D :lol:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:roll: Stvarno, .... ne treba ljude zayebavati. :zzzz:

Evo, administrator im napisa: :sad:

"Kad sam ovo procito nama mi se digla dlaka na kosi. :zzzz:
JD

Post by JD »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
DonDavudes

Post by DonDavudes »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pape je lajludji
:lol: :lol: :lol: :lol: