Bruka je da pojedini iz BiH navijaju za SCG
Sergej Barbarez, kapiten fudbalske "A" reprezentacije BiH, bio je jedan od najboljih pojedinaca našeg tima u susretu protiv SCG. Iako je u subotnjem koševskom duelu sa istočnim komšijama dobio novu ulogu na poziciji libera, Barbarez je odigrao gotovo bez greške.
"Selektor je odlučio da igram libera, a ja sam samo na terenu provodio dogovor iz svlačionice. Kada kolektiv odigra dobro, kao što je to bilo protiv Francuske, Španije, a i sada sa SCG, onda je i meni lako igrati bez obzira koji zadatk dobijem", ističe Barbarez.
Kao i većina naših reprezentativaca djelimično je zadovoljan bodom.
"Utakmica je bila slična kao ona protiv Španije. Mogli smo pobijediti, ali isto tako u posljednjim trenucima meča mogli smo primiti gol. Mislim da je remi najrealniji ishod i da ne treba tugovati. Pohvalno je to što smo odigrali dobro, bez obzira što nam je nedostajalo pet, šest standardnih prvotimaca", kaže Barbarez.
Iako u prva dva kola kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo nismo ostvarili niti jednu pobjedu, Barbarez smatra da nismo izgubili šanse za odlazak u Njemačku.
"I u prošlim kvalifikacijama loše smo startovali, a malo nam je nedostajalo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo u Portugal. Izgubili smo prve dvije utakmice, protiv Rumunije i Norveške, i nismo imali niti jedan bod, uz gol-razliku 0:5. Sada imamo dva boda, koja smo osvojili sa dvije najjače reprezentacije u našoj grupi. I ostale reprezentacije iz naše grupe, koje pretenduju za prva dva mjesta moraju igrati međusobne susrete, tako da ne smijemo biti nezadovoljni trenutnim stanjem na tabeli", ističe Barbarez.
Fudbaler Hamburga posebno se osvrnuo na dešavanja na tribinama, odnosno na južni dio na kojem su bili navijači većinom iz naše zemlje, a koji su bodrili fudbalere SCG.
"Bruka i sramota je da pojedini navijači iz naše zemlje navijaju za drugu državu. Ne mogu da shvatim tu situaciju. Mislim da su to više sile u koje, mi sportisti ne možemo ulaziti. Naravno, na terenu je bilo sve u duhu fer-pleja, sa naše ali i sa strane protivnika iz SCG. Pokazali smo toleranciju, koje bi se prema mom mišljenju trebali pridržavati i navijači na tribinama", smatra Barbarez.
http://www.nezavisne.com/dnevne/sport/sp10112004-03.php
Bruka je da pojedini iz BiH navijaju za SCG
-
cipelici
Beco ne vjeruj ni ocima ni usima. LAZI su u DUSAMA i nevidljive su. Naucila sam to kroz zivot. Neka navija ko god za kog hoce.BECHO wrote:Bruka, jasta!Valjda ce biti bolje jednog dana!
EVO ja tebi sada mogu napisati da san vatrena navijacica Sarajeva il' Zelje. Gori bi ti bio da mi bezrezevno povjerujes jer me ne znas a ne mozes vjerovati ni onima koje ZNAS kao DOBRO. Tako je to.
-
BECHO
Margi, nema to veze sa onim sto cujem i sto vidim jer ja se ne ionako ne obazirem previse na te traceve i price rekla-kazala, nego prvenstveno svoje misljenje formiram samostalno bez uticaja nekih tamo sila sa strane! A cinjenica je da je bilo oko 500 navijaca SiCG koji su ustvari iz Lukavice i nekih drugih sumskih predjela republike srpske (koji ipak teritorijalno pripadaju drzavi BiH) navijali za one tamo preko Drine, u navijackom zargonu poznate kao 'agresori'! U pravu si, nek navijaju za koga hoce, sinoc smo 'ih' posteno poderali! 
- Kaktusssss
To je tacno i slazem se sa vama. I bit ce bolje vjerujte mi...
Nisam musliman, rodjen sam u Sarajevu i drzavljanin sam Bosne i Hercegovine.
Trenutno radim van granica BiH. Ali moja dusa i moje misli sinoc su bile upucene prema Kosevu gdje je igrala ekipa moje zemlje, moje Bosne i Hercegovine.

Nisam musliman, rodjen sam u Sarajevu i drzavljanin sam Bosne i Hercegovine.
Trenutno radim van granica BiH. Ali moja dusa i moje misli sinoc su bile upucene prema Kosevu gdje je igrala ekipa moje zemlje, moje Bosne i Hercegovine.