Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sodom

#176 Re: Lepa Brena u Sarajevu...

Post by sodom »

ako je mogla cetnikuša DRAGANA MIRKOVIĆ (za koju se zna pouzdano da je imala brigade cetnika po istocnoj bosni) gostovati na turbo k.. bošnjackoj TV HAYAT zasto braniti ovoj,,,,???
tamara*

#177 Re: Lepa Brena u Sarajevu...

Post by tamara* »

sodom wrote:ako je mogla cetnikuša DRAGANA MIRKOVIĆ (za koju se zna pouzdano da je imala brigade cetnika po istocnoj bosni) gostovati na turbo k.. bošnjackoj TV HAYAT zasto braniti ovoj,,,,???
Sad i Dragana Mirković imala brigade četnika :-) :roll:
muha_sa

#178 Re: Lepa Brena u Sarajevu...

Post by muha_sa »

sodom wrote:ako je mogla cetnikuša DRAGANA MIRKOVIĆ (za koju se zna pouzdano da je imala brigade cetnika po istocnoj bosni) gostovati na turbo k.. bošnjackoj TV HAYAT zasto braniti ovoj,,,,???
ko ti je izvor :? nesto nisam siguran u istinitost ove tvrdnje :-)
pita

#179 Re: Lepa Brena u Sarajevu...

Post by pita »

HAYAT je seljacka i mahalska tv in nema nacionalost....
Pietje_Bel

#180 Re: Lepa Brena u Sarajevu...

Post by Pietje_Bel »

Lepa Brena po meni ne smije doci u Sarajevo. Trebamo joj to zabraniti. Ako je stvarno pjevala za cetnike i ako se to moze dokazati i ako to nije "rekla kazala prica." onda se treba definitivno zaustaviti njezin dolazak. Ako treba poslati par prijetecih pisama itd. :D
zgembo_sa

#181 Re: Lepa Brena u Sarajevu...

Post by zgembo_sa »

Ne znam za brigade, ali ima ono kad je na TV-u izjavila da bi da zna da je muslimani slusaju prestala pjevat...
JohnnyS

#182 Re: Lepa Brena u Sarajevu...

Post by JohnnyS »

Pietje_Bel wrote:Lepa Brena po meni ne smije doci u Sarajevo. Trebamo joj to zabraniti. Ako je stvarno pjevala za cetnike i ako se to moze dokazati i ako to nije "rekla kazala prica." onda se treba definitivno zaustaviti njezin dolazak. Ako treba poslati par prijetecih pisama itd. :D
A što ti ne dođeš i ne spriječiš koncert?
burek_in_space

#183 Re: Lepa Brena u Sarajevu...

Post by burek_in_space »

JohnnyS wrote:
Pietje_Bel wrote:Lepa Brena po meni ne smije doci u Sarajevo. Trebamo joj to zabraniti. Ako je stvarno pjevala za cetnike i ako se to moze dokazati i ako to nije "rekla kazala prica." onda se treba definitivno zaustaviti njezin dolazak. Ako treba poslati par prijetecih pisama itd. :D
On je inache predstavnik prve udarne holandske brigade,koja ce nashu domovinu braniti na Svjetskom prvenstvu u fudbalu (RSA) kad vec mi,jadni i bijedni domaci Bosancherosi sa shugavim pasoshem ne mozhemo prismrditi ni Sloveniji a kamoli drugom kontinentu. :bih:
burek_in_space

#184 Re: Lepa Brena u Sarajevu...

Post by burek_in_space »

dupli post :oops:
JohnnyS

#185 Re: Lepa Brena u Sarajevu...

Post by JohnnyS »

burek_in_space wrote:
JohnnyS wrote:
On je inache predstavnik prve udarne holandske brigade,koja ce nashu domovinu braniti na Svjetskom prvenstvu u fudbalu (RSA) kad vec mi,jadni i bijedni domaci Bosancherosi sa shugavim pasoshem ne mozhemo prismrditi ni Sloveniji a kamoli drugom kontinentu. :bih:
Znam, zato ga i pitam, čuo sam da je ta brigada pravo zahebana...
tempora

#186 Re: Lepa Brena u Sarajevu...

Post by tempora »

JohnnyS wrote:Ja molim, apeliram, preklinjem da se na temi o Lepoj Breni ne spominje najveći živući filozof ovih prostora, pjesnički velikan Rambo Amadeus Mega Super Car, pa makar to bilo i u pozitivnom kontekstu. Rambo to nije zaslužio, da ako netko u google ukuca "Rambo Amadeus" da mu se otvori sa-x tema o Lepoj Breni... :D

U potpisu:
Iskreni štovatelj i obožavatelj Ramba Amadeusa
Zar nije Rambo prosle godine ( ako se ne varam prosle godine) ucestvovao na koncertu gdje je gostovala i prva dama cetnicke ideologije, nevjesta genocida Ceca ? Pa se onda izvinjavao sarajevskoj publici kada su nastupile kritike? Sto bi rekli, para nema vjere. A pod ovim vjera, podrazumijevam sasvim nesto drugo od institucionalizirane religije. :roll:
JohnnyS

#187 Re: Lepa Brena u Sarajevu...

Post by JohnnyS »

tempora wrote:
JohnnyS wrote:Ja molim, apeliram, preklinjem da se na temi o Lepoj Breni ne spominje najveći živući filozof ovih prostora, pjesnički velikan Rambo Amadeus Mega Super Car, pa makar to bilo i u pozitivnom kontekstu. Rambo to nije zaslužio, da ako netko u google ukuca "Rambo Amadeus" da mu se otvori sa-x tema o Lepoj Breni... :D

U potpisu:
Zar nije Rambo prosle godine ( ako se ne varam prosle godine) ucestvovao na koncertu gdje je gostovala i prva dama cetnicke ideologije, nevjesta genocida Ceca ? Pa se onda izvinjavao sarajevskoj publici kada su nastupile kritike? Sto bi rekli, para nema vjere. A pod ovim vjera, podrazumijevam sasvim nesto drugo od institucionalizirane religije. :roll:

On je hebo majku četnicima javno kad je trebalo... Sad treba osigurati penziju
*mima*

#188 Re: Lepa Brena u Sarajevu...

Post by *mima* »

Ima li koji pjevac da nije bio cetnik?
JohnnyS

#189 Re: Lepa Brena u Sarajevu...

Post by JohnnyS »

mima wrote:Ima li koji pjevac da nije bio cetnik?
Thompson, al on je ustaša :D
tempora

#190 Re: Lepa Brena u Sarajevu...

Post by tempora »

JohnnyS wrote:
tempora wrote:

U potpisu:

On je hebo majku četnicima javno kad je trebalo... Sad treba osigurati penziju
Steta, trebao je ostati dosljedan svojoj turbolkerskoj definiciji, koju je pobio a koju niko do sada nije mogao bolje definisati. Ispade ipak, da joj je Rambo, kako kaze "samo dao ime".... :(
No slazem se, pokazao je nevidjenu hrabrost, onda kada su svi manje vise sutjeli i vrlo vjerovatno bili uplaseni za golu egzistenciju. I stoga, sud o onima koji su sutjeli u to vrijeme u Srbiji, treba ipak biti realan, pa makar on dolazio i komsiluka gdje je genocid obiljezio devedesete. No one, koji su indirektno ili direktno glorificirali cetnicku ideologiju, svakako treba spomenuti. A Brena je ako se ne varam jedna od njih.
Johny

#191 Re: Lepa Brena u Sarajevu...

Post by Johny »

Ne znam kako ste dosli od Brene do Ramba :-) "cudni su putevi gospodnji" 8-)

Sta ste se tolko uzjogunili oko Brene, svako tu vidi neku priliku da uz pricu o Breni proturi malo i politike, rata, cetnika blabla...

Za mene su Brenine pesme sund, mogu da ih pevam totalno razvaljen od alkohola, ali tad pevam i mongolski tehno;)

Zapitajte se dal je kriva Brena ili puni narodnjacki klubovi gde se do jutra kidaju kosulje, mece lova u grudnjak, vataju sponzoruse za batak... kolko je Balkanaca navuceno na taj trash?! MNOGO, evo napunice i Arenu u Zagrebu...

Najbolji nacin da se bojkotuje Brena je da joj niko ne dodje na koncert, ali posto je situacija totalno suprotna onda trazite uzrok, a ne posledicu...

AKo je jedini izgovor - "pevala je cetnicima" onda ste totalno promasili temu!
JohnnyS

#192 Re: Lepa Brena u Sarajevu...

Post by JohnnyS »

Johny wrote:evo napunice i Arenu u Zagrebu...

To ćemo doduše još vidjeti... :D

Trebala je biti i Grand parada preklani pa "MUP nije mogao garantirati sigurnost posjetitelja..."
tempora

#193 Re: Lepa Brena u Sarajevu...

Post by tempora »

Johny wrote:Ne znam kako ste dosli od Brene do Ramba :-) "cudni su putevi gospodnji" 8-)

Sta ste se tolko uzjogunili oko Brene, svako tu vidi neku priliku da uz pricu o Breni proturi malo i politike, rata, cetnika blabla...

Za mene su Brenine pesme sund, mogu da ih pevam totalno razvaljen od alkohola, ali tad pevam i mongolski tehno;)

Zapitajte se dal je kriva Brena ili puni narodnjacki klubovi gde se do jutra kidaju kosulje, mece lova u grudnjak, vataju sponzoruse za batak... kolko je Balkanaca navuceno na taj trash?! MNOGO, evo napunice i Arenu u Zagrebu...

Najbolji nacin da se bojkotuje Brena je da joj niko ne dodje na koncert, ali posto je situacija totalno suprotna onda trazite uzrok, a ne posledicu...

Ako se ne varam i sam si spomenuo Ramba. Ne?
A ovo zadnje o "izgovorima" mislim da nisam bas najbolje razumjela. A ako jos ista razumijem, pa interpretiram, ko biva tebi je neligitiman argument sto je Brena pjevala cetnicima ali ti je legitimniji taj sto se radi o smecu od muzike? :? Bit ce da je do mog rezona ili smo generacijski udaljeni za svjetlosnu godinu. :idea:
JohnnyS

#194 Re: Lepa Brena u Sarajevu...

Post by JohnnyS »

tempora wrote:
Johny wrote:Ne znam kako ste dosli od Brene do Ramba :-) "cudni su putevi gospodnji" 8-)

Ako se ne varam i sam si spomenuo Ramba. Ne?
A ovo zadnje o "izgovorima" mislim da nisam bas najbolje razumjela. A ako jos ista razumijem, pa interpretiram, ko biva tebi je neligitiman argument sto je Brena pjevala cetnicima ali ti je legitimniji taj sto se radi o smecu od muzike? :? Bit ce da je do mog rezona ili smo generacijski udaljeni za svjetlosnu godinu. :idea:
Samo da napomenem da nas je dvoje - ja: JohnnyS i moj imenjak Johny :D
Johny

#195 Re: Lepa Brena u Sarajevu...

Post by Johny »

JohnnyS wrote:

Trebala je biti i Grand parada preklani pa "MUP nije mogao garantirati sigurnost posjetitelja..."
Sta bi sa urbanim "pucanstvom" koje se grozi balkanskog provincijalizma?! :) Ma da, to nisu purgeri, to su Bosanci, Hercegovci, Slavonci, uvek je neko drugi kriv sto ispod Sljemena zavijaju zurle i talambasi...

Aj u veceru da ce biti puna Arena :razz:

Ako to sve posmatras iz pasivnih krajeva holandske ravnice...onda ti je oprosteno ;)
rizo

#196 Re: Lepa Brena u Sarajevu...

Post by rizo »

Nece bosnjo nikad pameti doci...
Johny

#197 Re: Lepa Brena u Sarajevu...

Post by Johny »

p.s valjda dvojica?! :)

Ja sam pojeo jedno N u nicku, ali izgleda da i to nije dovoljno za raspoznavanje...
JohnnyS

#198 Re: Lepa Brena u Sarajevu...

Post by JohnnyS »

Johny wrote:
JohnnyS wrote:

Sta bi sa urbanim "pucanstvom" koje se grozi balkanskog provincijalizma?! :) Ma da, to nisu purgeri, to su Bosanci, Hercegovci, Slavonci, uvek je neko drugi kriv sto ispod Sljemena zavijaju zurle i talambasi...

Aj u veceru da ce biti puna Arena :razz:

Ako to sve posmatras iz pasivnih krajeva holandske ravnice...onda ti je oprosteno ;)
Ako se ipak održi koncert, ne da će bit puno, nego bi bilo puno tri dana zaredom. Treba znati da se među milijun ljudi nađe 25 000 čobana koji vole Lepu Brenu. A ja znam par ljudi koji će iz Dubrovnika na koncert. Nadam se da će im se guma probušit negdje gdje nema signala... :D
bosna123

#199 Re: Lepa Brena u Sarajevu...

Post by bosna123 »

Johny wrote:p.s valjda dvojica?! :)

Ja sam pojeo jedno N u nicku, ali izgleda da i to nije dovoljno za raspoznavanje...
Da ste barem samo vas dvojica. Johnny-ja sa raznoraznim dodacima nicku, na ovom forumu ogroman broj....

Da Stulic zna kakva je inspiracija... a vjerovatno i zna, on nikad nije bio skroman decko... Naravno ako je Branimir Stulic u pitanju.

Dodjosmo od Brene i do njega, ne samo do Ramba...

A ova prica o Breni, dosadila brate...
Mikado

#200 Re: Lepa Brena u Sarajevu...

Post by Mikado »

Mislim da poslije Lepe Brene u Zetri slijedi:

Locked