Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
SPARTAK

#1126 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by SPARTAK »

imam ja ideju:

hajdemo otvoriti ziro racun i neka svako uplati koliko hoce, kad se skupi 23.000 to lijepo odnesemo direktoru Zetre i otkazemo koncert.

( ima nas na Facebook-u 30.000 + ovi na forumu mozemo ga otkazati cak i dva puta)
Last edited by SPARTAK on 23/05/2009 20:36, edited 1 time in total.
terra_incognita

#1127 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by terra_incognita »

SPARTAK wrote:imam ja ideju:

hajdemo otvoriti ziro zacun i neka svako uplati koliko hoce, kad se skupi 23.000 to lijepo odnesemo direktoru Zetre i otkazemo koncert.

( ima nas na Facebook-u 30.000 + ovi na forumu mozemo ga otkazati cak i dva puta)

:thumbup: dajem cenera
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1128 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Bolje bi bilo da ništa nije ni rekla nego što je prosula tešku demagogiju. Na pitanje o ubijenoj djeci da niko nije zaslužio :?: tako, onda se identificira ni manje ni više nego sa velikom državom od 20 miliiona ljudi, onda nije otišla u Brčko jer je imala slomljenu nogu, ali kad se oporavila, onda je kao Rambo otišla, a nije mogla platiti, onda nam ispriča seminar o govoru žene na Univerzitetu u Hjustonu. Bolje bi bilo da nije ništa, nego ovu jeftinu demagogiju.
Marklar

#1129 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Marklar »

BRENA "nijedno dijete nije zasluzio ono sto su ZASLUZILA djeca u BiH..." :-) :-) :-)
KatarinaKosaca

#1130 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Da, još prosu najveću provalu. Kao pričala je sa svojim prijateljima u Sarajevu koji su estradni umjetnici i koji su joj rekli da im se isto dešavalo pred koncert u Sarajevu. A, jesmo antikulturni mi iz Sarajeva :lol: . Da nije Kemica to pričo :?: :lol:
Čudna sorta

#1131 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Čudna sorta »

Pa ni na jedno pitane nije dala konkretan odgovor, što je bilo i za očekivati od nje. :x
Posebno me zanimao odgovor na pitanje da li je u BiH bio rat ili agresija, jest' da je smjela bilo šta reći. :x :x

Koje je gluposti žena pričala, pa to je nevjerovatno... otmica sina, smrt Rake Đokića (što je i za nas bilo vrlo potresno, ne pitaj :x ), tolika zabrinutost za svoju porodicu, pa slomljenja noga (jadna majko), pa odlazak u Ameriku gdje je Bobin sinčić diplomirao... što bi se reklo priča Niđe veze!

I kaže nije smjela u to vrijeme iznositi svoje mišljenje, niti je uopšte znala šta se dešava u BiH u to vrijeme, ali sad kada zna šta se dešavalo i sada kada više nisu devedesete opet ne iznosi svoj stav... priča o skroz lijevim stvarima... uh kako me žena iznervirala!!!! :x :x :x
kebele

#1132 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by kebele »

Dobro je, ba, ljudi... pa hebo koncert, kao da je to najbitnija stvar, neka otpjeva svoje i za 3 dana niko više neće spominjati taj događaj. Iako je bila konfuzna, slabo se snalazila u odgovorima na pitanja (što je razumljivo), rekla je jednu dobru i skroz tačnu stvar:

"Ovo nije napad na ličnost Lepu Brenu, kao osobu, ovo je napad na simbol "Brena", koja je bila simbol nečega što je postojalo, zna se čega." (Za one kojima je mrsko kontat, ključna riječ je Jugoslovija).
homar

#1133 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by homar »

adnan_hz wrote:ma senad je unistava pitanjima.. zena ne zna sta da kaze... ev sad je pitao jel agresija bila jel rat ona nesto deseto prica...
Nije odgovorila jer je bila na strani dželata, a sada očekuje da joj žrtve dolaze i da joj aplaudiraju i napune joj džepove. Siguran sam da će koncert biti otkazan, jer to to bi bila uvreda za sve ove žrtve u BiH. :run:
KatarinaKosaca

#1134 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

kebele wrote:"Ovo nije napad na ličnost Lepu Brenu, kao osobu, ovo je napad na simbol "Brena", koja je bila simbol nečega što je postojalo, zna se čega." (Za one kojima je mrsko kontat, ključna riječ je Jugoslovija).
kako je komotno sebe stavit iza jedne države i tako skinuti ličnu odgovornost. Ključno je to da je to jeftina demagogija. ako postoji napad (nije napad, nego protivljenje) upereno je samo i isključivo na nju.
norah

#1135 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by norah »

Pustite zenu da radi svoj posao. Ko' voli nek' izvoli. Ja necu ici jer ne volim tu vrstu muzike, ali to je jedini razlog.
JBL

#1136 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by JBL »

kebele wrote:"Ovo nije napad na ličnost Lepu Brenu, kao osobu, ovo je napad na simbol "Brena", koja je bila simbol nečega što je postojalo, zna se čega." (Za one kojima je mrsko kontat, ključna riječ je Jugoslovija).
Sto je naravno glupost. Nema ovo veze sa Jugoslavijom jer su Bosanci uvijek bili ostali najveci Jugoslaveni. To je napad na sve sto ona predstavlja.
kebele

#1137 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by kebele »

Bravo, Norah. Najpošteniji odgovor.
Marklar

#1138 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Marklar »

homar wrote:
adnan_hz wrote:ma senad je unistava pitanjima.. zena ne zna sta da kaze... ev sad je pitao jel agresija bila jel rat ona nesto deseto prica...
Nije odgovorila jer je bila na strani dželata, a sada očekuje da joj žrtve dolaze i da joj aplaudiraju i napune joj džepove. Siguran sam da će koncert biti otkazan, jer to to bi bila uvreda za sve ove žrtve u BiH. :run:
:!: djeca koja su se rodila uoci rata i za vijeme istog nemaju svijest o dzelatima i nisu optereceni time, a upravo su oni danas mladi ljudi koji bi trebali nositi progresivne ideje i bojkotovati. nazalost, to je MTV generacija koja se ne smara ovime o cemu mi raspravljamo :!:
Toffee karamela

#1139 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Toffee karamela »

Marklar wrote:BRENA "nijedno dijete nije zasluzio ono sto su ZASLUZILA djeca u BiH..." :-) :-) :-)
Vala Senade zbog ovog intervjua koji si nam upriličio (i dokazao da je i nepismena osim što je licemjer i cajka) opraštam ti sva tvoja bezvezno-uvlakačka trunjenja sa kojekakvim političarima. Podsjetio me na momenat na onog starog Senada. :thumbup:
staza

#1140 Malo morgen...

Post by staza »

Poštujem osobe koje imaju svoj konstantan stav; a svoj o mnogim stvarima već dugo imam.
Brenu od 6. razreda osnovne škole ne slušam: daljni komentar smatram suvišnim.
Ovoj zemlji nisu potrebni svi zastupnici jeftine demagogije, koji bez vize putuje do gradova, gdje su neki već koncerte držali.
Bosanca i Hercegovca Raffija Gregoriana za ustavnoga monarha.
6. flota SAD-a u Splitu i Dubrovniku.
Patrolni čamci mornarice SAD-a u Neumskom zalivu.
Desant američkih marinaca na Banju Luku, Mostar i Sarajevo.
Pohapsiti sve političare i privredne kriminalce i poslati ih u najbolje zatvore afganistanske i pakistanske, pod kontrolom SAD-a.
I onda da se OHR povuče iz BiH, i da uđemo u EU.
:thumbup:
cyprus

#1141 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by cyprus »

Dobro ja nikako ne mogu da shvatim šta se tačno zamjera Breni. Može li mi to neko tačno i decidno reći u jednoj rečenici, ne više pls?

Ja jedino što sam upratio jeste da joj se veli da je četnikuša, ali kako, zašto, odakle, zbog čega, veze nemam...
Bandierra Rossa

#1142 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Bandierra Rossa »

terra_incognita wrote:
SPARTAK wrote:imam ja ideju:

hajdemo otvoriti ziro zacun i neka svako uplati koliko hoce, kad se skupi 23.000 to lijepo odnesemo direktoru Zetre i otkazemo koncert.

:thumbup: dajem cenera

Od mene petoba k"o flak.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Compact

#1143 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Compact »

jedna wrote:
Compact wrote: Čuj, a Vi ste? :D
šta te interesuje ko sam ja? tuzlanka sam. jel ima još nešto što bi ti trebao znati. o novinarstvu znam dovoljno da bih ti mogla reći da je ovdje kodeks uveliko prekršen. za lepu brenu me zaboli - nju ni ne komentarišem. neka ide na koncert kome se ide, kome se ne ide ni ne mora. samo vidim da kod našeg naroda vladaju dvostruki aršini. do juče su pljuvačine bile po ćiri. pa snimci i citati ćire kakvi su sada i od lepe brene. a sada je ćiro jedan od naših najvećih sinova zato što je reprezentacija "progledala" njegovim dolaskom. okajao je svoje grijehe, pa vjerujem da postoji neki način da se i lepa brene "opere" u očima naroda.
Notings se ljutiti, nisam ništa loše mislio, i usput pitao sam "a Vi ste" nisam pitao "odakle ste", nisam lokalista! :D

Fiore wrote:braco i sestre,drage Sarajlije..koncert OTKAZAN ! :thumbup:
Paša mojne ševi šiljiti neprovjerene informacije! Od tebe ne bih uzeo ni orah iz ruku! Bezveze se izblamirah sa ovacijama, kad Fahreta još sigurnija u Zetri!
kokakolas

#1144 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by kokakolas »

cyprus wrote:Dobro ja nikako ne mogu da shvatim šta se tačno zamjera Breni. Može li mi to neko tačno i decidno reći u jednoj rečenici, ne više pls?

Ja jedino što sam upratio jeste da joj se veli da je četnikuša, ali kako, zašto, odakle, zbog čega, veze nemam...
Ja ne znam jesi li ti ozbiljan ili prosipaš neukusne fazone...

http://img63.exs.cx/img63/5126/Brena.jpg

sa facebook grupe:

*Dok je BiH patila, ona je četnicima pjevala i oblačila četničku uniformu, a sada nama dolazi da pjeva. Kada nam je u ratu trebala pomoć, nigdje je nije bilo, a sada došla od nas pare da uzima. Snjimila je cijeli spot u uniformi vojske koja je baš tu istu Zetru zapalila i mnogo bola nanijela ovom narodu. To što je uradila pred kamerama je samo sitnica u odnosu na ono šta je radila bez kamera i fotoaparata, samo razmislite.
Last edited by kokakolas on 23/05/2009 21:40, edited 1 time in total.
oldplague

#1145 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by oldplague »

Ne kontam ovu galamu, pa zar nije lakše jednostavno ne otići na koncert? :?
Bandierra Rossa

#1146 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Bandierra Rossa »

The Silent Man wrote:ne kontam sad tamba lamba iz 80-ih,pa brcko dosla da spasi roditelje (koji su u drugoj recenici bili sigurni u Zagrebu) pa nije imala sta da obuce osim uniforme i nije imala sta da radi vec da peva pred vojnicima,koji su joj trebali streljati roditelje,onako antimilitaristicki,pa sniminla militaristicki,onako ljubavni spot sa crvenim beretkama...

haj ba brena :zzzz:

Ja sam primjetio,slušajući Brenu,da se vratila zadnjim avionom iz U.S.A jer su svi njeni,a i čo"jekovi,bili u Beogradu te se u skladu stim zbog njih vratila na ove prostore.

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

U slijedećoj rečenici sam opazio da su njeni roditelji bili u Brčkom,te da je ona (Brena) otišla tamo da ih spasi od onih koji su ih htjeli streljati,ali nije bitno ko ih je htio streljati.

Nakon toga sam primjetio da su joj roditelji zapravo cijelo vrijeme živjeli u Zagrebu.

Onda sam takođe primjetio da je gospoja izjavila da nigdje djeca nisu zaslužila to što su zaslužila djeca u Sarajevu (nije se izjašnjavala na šta misli),

Dalje sam primjetio da mnogi njeni prijatelji koji se bave estradom žive u Sarajevu i da su istu stvar (misli se na velike proteste) doživljavali kad bi htjeli da organizuju koncert u Sarajevu,

Dalje sam primjetio da Boba ima sina iz prvog braka te da je "junior" uspješno diplomirao na koledžu čime se gospoja Živojinović posebno ponosi,

Posebno je važna informacija bila da je u momentima dok je agresija na BiH bjesnila punim intenzitetom,Brena slomila nogu te u skladu stim i nije bila u mogućnosti podići svoj glas protiv projekta zvanog "Great Serbia",

Takođe sam primjetio da se u minutu sjeća kad joj je umro menadžer (neki Raka),ali se nije sjetila 11. Jula i Srebrenice (Iskreno,u tom silnom cinizmu,očekivao sam da će reći da kao majka suosjeća sa majkama Srebrenice),

Na kraju,primjetio sam da previše primjećujem,te u skladu stim odoh da hrčem.

:run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run:
zalizani

#1147 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by zalizani »

Marklar wrote:BRENA "nijedno dijete nije zasluzio ono sto su ZASLUZILA djeca u BiH..." :-) :-) :-)
Dali je ovo smisleno,ili podsvijesno :?: :?
O ne,to su joj isprali mozak. :cry: :-) :-) :-)
kebele

#1148 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by kebele »

Dragi moji Bosanci i Hercegovci, svi znamo da je mislila u pozitivnom smislu "da su najviše zaslužila djeca BiH".
Nemojmo etiketirati ono što nije rečeno. Zašto od bezazlene rečenice jedne, u tom trenutku, zbunjene žene, zašto da izmišljamo da je kazala neku nakaradu i zlobu. Nije pošteno. :skoljka:
KatarinaKosaca

#1149 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

@Crvena zastava........ Genijalan post. Nisam na forumu još pročitala post koji mi se tako svidio :thumbup: :bih:
JThomas

#1150 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by JThomas »

sudeći po vašim napisima, izgleda da mi je pametno što na TV gledam isključivo sport...
Locked