Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
100urbanihlegendi

#1076 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by 100urbanihlegendi »

KatarinaKosaca wrote:Nitko se sa Čolom nije ni svađao ni mirio. Čovjek za vrijeme rata nije ništa srao, nije oblačio nikakve uniforme, došao poslije i ne znam gdje je problem? Zašto sad sarejlije želiš predstaviti kao netolerantne divljake koji ne podnose nikoga? Ovih je dana specifična situacija, jer se mogu desiti hapšenja naših branilaca, a da pjeva žena koja je obukla uniformu vojske koja je ubila nekoliko hiljada djece u gradu. Baš smo talibani što se usudimo spomenuti ubijenu djecu ovog grada :-)
Tacno je da nije srao niti pricao baljezgarije poput vec spomenute Nede Ukraden...
Ali da se grli sa Dodikom? Koji svasta prica o Sarajevu, to je kao Teheran?! Mislim da svim umjetnicima trebalo zabraniti da se na javnim mjestima grle sa politicarima. TO je problem.
Takodje nikad nisam tvrdio da su Sarajlije talibani a nikad ne bih ni pomislio a kamo li rekao da je to sto se desilo Sarajevu opravdano...
Isto tako ja ne podnosim generalizacije pa stoga i moja reakcija. Brena ako je ispalila ijedan metak na tlu BiH, ona nikad ne bi trebalo da dodje u Bosnu. Takodje zamjeram joj sto prica i ekavicu, dok je Cola i dalje ostao pri ijekavici i sarajevskom naglasku.
Dakle, i Brena sto bi u vojnickoj uniformi i vjerujem da se ona toga stidi.

Takodje je problem da poreski obveznici placaju otkazivanje koncerta. Prosto Breno nisi pozeljna, ajd zdra'o! Usteda u parama.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1077 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

MA, neka priča i kineski a ne ekavicu, meni to niti smeta, niti me briga. Njen problem. Ovdje se radi o opkoljenom gradu (valjda od strane marsovaca) i onda ako netko obuče tu marsovsku uniformu u kojoj su ubijana naša djeca, a može se desiti da nam hapse generale istu noć , onda treba svi da pjevamo bum cile bum. Samo se o tome radi, a njena vjera, nacija, jezik, brak, ništa me to ne zanima.

Ali još pogubnije od toga je sad što zbog nečije loše procjene ili ličnog interesa kantonalnog ministra ćemo po odluci premijera kantona svi plaćati odgodu koncerta, izgleda. To je još veće dno dna.
iz dna duše

#1078 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by iz dna duše »

100urbanihlegendi wrote:
iz dna duše wrote:Nemoj mi Čolu dirati,majke ti :D
S njim smo ono zafunturali kada ga Dodik zagrlio na koncertu u Banjaluci i to smo sanjim rasčistili :-) pomirili smo se sa njim
Ali ova trakavica sa Brenom: Ko hoće neka ide, ko neće, ne mora...
Bogami, dobi Brena na forumu pravu veliku PR kampanju i to besplatno... :skoljka:
Ok! Jebes Colu, daj da je nama koncerata Eminema, 50 Centa, Iron Maidena, Ede Matere...
Elem, samo mi objasni kako je doslo do pomirenja izmedju vas Sarajlija i Colica? Da li je bila isto ovakva hajka i pobuna kad je trebalo da bude koncert Colicaimajuci u vidu da je bilo i za mene sokantno kad sam vidio kako se Colic grli sa onim majmunom.
Da li mozda Brena zeli da se izvini Sarajevu i cijeloj Bosni i Hercegovini, i kako ce kad nema priliku, a mozda zeli da to uradi najboljem mogucem mjestu, zar ne?
OK, to je pod predpostavkom.
Samo ti meni nemoj Čole :D , a Brena, pa neka pjeva ako ima ljudi da vole njenu muziku. Nije nikoga ubila. Ali tvrdim i dalje, dobi besplatnu reklamu... :thumbup:
mladoliki

#1079 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by mladoliki »

Koje smo mi smeće zaostalo!!!
Brena je već prošetala Sarajevom, Avaz i pripadajuće "tiskovine" su je slikale kao pravu zvijezdu i o njoj napisale gomile tekstova, ministar ju je ugostio u svom talk show-u i šta se sada dešava?!?!?
Bojkot Breninog koncerta i još tražimo da se 23 000 naših maraka da alkoholičaru iz ZOI-a, pardon generalu, da oni ne bi bili na gubitku. Naravno, nikada pri zdravoj pameti nisam išao, niti bih išao na koncert narodnjaka. To je sa aspekta muzičkih ukusa! A sa političkog i nacionalističkog aspekta pokazujemo da smo samo jedna obična povodljiva bagra koja nema mozga, kičme niti vlastitog mišljenja. Zašto ne bismo kaznili na izborima ministra koji ju je doveo u emisiju-nećemo pa on je naš Bošnjo iz SDA! Zašto ne prestanemo kupovati Dnevni avaz koji je o Breni napisao par afirmativnih i reklamnih tekstova o Breninoj šetnji čaršijom, odlasku na ćevape i slično-nećemo to je naša bošnjačka novina, najtiražnija itd! Zašto nama organizacija čiji je vođa pobjegao iz Sarajeva za vrijeme rata i uz to je stranački pulen Harisa Silajdžića i smetljarske SBiH, treba i poslije rata govoriti šta je dobro, a šta nije!? Jebeš Brenu, ne radi se samo o tome gdje je bila i šta je radila, već o činjenici da se svako malo pojavi neka "nedodirljiva" organizacija u Sarajevu da od ionako usranog grada napravi još veću smrdljivu močvaru. Dakle, patriot-seratori, skupite vi svoju lovu, dajte je Ajnadžiću i ostalim rogatičkim čobanima koji danas drmaju Sarajevom, a moje pare ne dirajte, jer mi većih sranja imamo u Kantonu od Lepe Fahrete-Jelene i red je da se tim sranjima i bavimo. A bilo kakva zabrana, kad se zna ko je sve ovdje bio i dolazio i punio dvorane, stadione i restorane, pokazuje nam naše pravo mjesto- neandertalsku pećinu! Nama je sve problem, osim onoga što se zove naš život i gamad jedva čeka da se upali i da nešto bojkotuje, jebava, ignoriše, cenzuriše, razvaljuje, zabranjuje, a hoćeš u Evropu stoko, ho`š ukidanje viza, `oćeš kurac!!!!
100urbanihlegendi

#1080 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Cola zadnjih par albuma komercijalizuje pjesme, nisu mu na nivou kao prijasnje.
To je pitanje ukusa.

Najbolje je da svi odemo u Haag, kolektivno, svi mi, i da konacno osudimo sve ko je ratovao tj ko je ubijao, klao, srao i tls, a mozemo pozvati i Marsovce (velikim slovima) da nam prave drustvo, da se osude i svi koji nisu ratovali da pocnu da vode normalan zivot bez price oko toga sta se desavalo, i da konacno krenemo naprijed kao drustvo.
Drugacije cemo biti u mulju.
100urbanihlegendi

#1081 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

mladoliki wrote:Koje smo mi smeće zaostalo!!!
Brena je već prošetala Sarajevom, Avaz i pripadajuće "tiskovine" su je slikale kao pravu zvijezdu i o njoj napisale gomile tekstova, ministar ju je ugostio u svom talk show-u i šta se sada dešava?!?!?
Bojkot Breninog koncerta i još tražimo da se 23 000 naših maraka da alkoholičaru iz ZOI-a, pardon generalu, da oni ne bi bili na gubitku. Naravno, nikada pri zdravoj pameti nisam išao, niti bih išao na koncert narodnjaka. To je sa aspekta muzičkih ukusa! A sa političkog i nacionalističkog aspekta pokazujemo da smo samo jedna obična povodljiva bagra koja nema mozga, kičme niti vlastitog mišljenja. Zašto ne bismo kaznili na izborima ministra koji ju je doveo u emisiju-nećemo pa on je naš Bošnjo iz SDA! Zašto ne prestanemo kupovati Dnevni avaz koji je o Breni napisao par afirmativnih i reklamnih tekstova o Breninoj šetnji čaršijom, odlasku na ćevape i slično-nećemo to je naša bošnjačka novina, najtiražnija itd! Zašto nama organizacija čiji je vođa pobjegao iz Sarajeva za vrijeme rata i uz to je stranački pulen Harisa Silajdžića i smetljarske SBiH, treba i poslije rata govoriti šta je dobro, a šta nije!? Jebeš Brenu, ne radi se samo o tome gdje je bila i šta je radila, već o činjenici da se svako malo pojavi neka "nedodirljiva" organizacija u Sarajevu da od ionako usranog grada napravi još veću smrdljivu močvaru. Dakle, patriot-seratori, skupite vi svoju lovu, dajte je Ajnadžiću i ostalim rogatičkim čobanima koji danas drmaju Sarajevom, a moje pare ne dirajte, jer mi većih sranja imamo u Kantonu od Lepe Fahrete-Jelene i red je da se tim sranjima i bavimo. A bilo kakva zabrana, kad se zna ko je sve ovdje bio i dolazio i punio dvorane, stadione i restorane, pokazuje nam naše pravo mjesto- neandertalsku pećinu! Nama je sve problem, osim onoga što se zove naš život i gamad jedva čeka da se upali i da nešto bojkotuje, jebava, ignoriše, cenzuriše, razvaljuje, zabranjuje, a hoćeš u Evropu stoko, ho`š ukidanje viza, `oćeš kurac!!!!
:thumbup: :bih:
KatarinaKosaca

#1082 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Interesantno :? . Znači ko nije ratovao taj je zaslužan :-)

Da, ti kažem, jedno je ratovati da braniš svoju kuću i svoju djecu (to je valjda najprirodnija stvar na svijetu) a sasvim je druga stvar ratovati da bi razorio nečiju kuću i ubio nečiju djecu. Malo razluči pojmove ;-)
chuchumbamayumbe

#1083 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by chuchumbamayumbe »

mladolik si, ali lijepo zboris.
:dance:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1084 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by pici »

:thumbup: :bih: Image :thumbup: :bih:
Murat Sabanovic

#1085 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Murat Sabanovic »

Image
iz dna duše

#1086 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by iz dna duše »

Slažem se za Čolinu muziku, tačno je da je previše komercijalizovana...
Neke pjesme čak ne mogu da vjerujem da je snimio i uvijek se pitam kako se mogao odlučiti za takvo što...Ranije je više polagao na kvalitet i muzike i tekstova...
Na ovu temu sam se uključila ne zbog Brene jer me ne zanima, nego zbog poziva na linč, zbog nekih prijetnji, nekih zabrana....Ne volim čuti riječi mržnje, prijetnji...a veliki broj postova je takav...Dosta mi je više slušati govor mržnje.
100urbanihlegendi

#1087 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

KatarinaKosaca wrote:Interesantno :? . Znači ko nije ratovao taj je zaslužan :-)

Da, ti kažem, jedno je ratovati da braniš svoju kuću i svoju djecu (to je valjda najprirodnija stvar na svijetu) a sasvim je druga stvar ratovati da bi razorio nečiju kuću i ubio nečiju djecu. Malo razluči pojmove ;-)
Ne ide se u Haag da bi civili odgovarali. Vec politicari. I medju civilima na sve tri strane je bilo koljaca, silovatelja, pljackasa... i tako dalje... Isto tako nije bilo ni u vojsci, nisu svi bili koljaci, silvatelji i pljackasi... Jel tako? Bilo je casnih vojnika koji nisu zeljeli sudjelovati u ratnim zlocinima.
Svako od tih civila ako se dokaze da je ubijao da bi samo ubio, silovao, pljackao, odma' na tesku robiju.
Da li ti imas medju prijateljima recimo, Bosance pravoslavne vjere, kako ih nazivaju Srbe? AKo imas, da li su oni ispalili ijedan metak ka Sarajevu ili da su govorili kako je to dobra stvar opsada Sarajeva? Naravno da imas i naravno da ima mnogo takvih ljudi. I da li oni vole da im se kaze svi su Srbi jel, genocidni narod? Mislim i uvjeren sa da ne vole jer oni nisu krivi niti su za ista pitani. Dakle zelim reci da postoje imena i prezimena ljudi koji su cinili zlocine. I ne zelim da me sa njima stavljaju u isti kos.
E, ti pojedinci treba da odgovaraju a mnogo njih danas seta ulicama,jel tako?

Dakle, u redu, Brena je obukla vojnicku uniformu. Ako se sjetite i Zoran Djindjic je pekao vola na Palama pa mu je oprosteno. Zasto ne pruziti sansu pomirnja i kazem, mozda Brena sada zeli da se izvini za ono sto je radila? Jako kasno ali bolje ikad no nikad.
Neelix

#1088 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Neelix »

ovo mi je isto ko kad su semihu prozivali sto nije zastitila denisa :? :D
Blaka

#1089 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Blaka »

100urbanihlegendi wrote:

Dakle, u redu, Brena je obukla vojnicku uniformu. Ako se sjetite i Zoran Djindjic je pekao vola na Palama pa mu je oprosteno. Zasto ne pruziti sansu pomirnja i kazem, mozda Brena sada zeli da se izvini za ono sto je radila? Jako kasno ali bolje ikad no nikad.
Aha, da se izvini, pa u Banja Luku za vidovdan da orgija sa pijanim četnicima, jesi li ti blago retardiran ?
x0z0y0

#1090 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by x0z0y0 »

mlada sam :D pa nek me neko prosvijetli
kad je to zetra privatizovana pa da doticni "general" moze naredjivati gradu kojekakve nebuloze
zar ne moze gradonacelnik ispred grada GRADSKU sportsku dvoranu zatvoriti za navedenu?!
KatarinaKosaca

#1091 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Compos_Sui wrote:mlada sam :D pa nek me neko prosvijetli
kad je to zetra privatizovana pa da doticni "general" moze naredjivati gradu kojekakve nebuloze
zar ne moze gradonacelnik ispred grada GRADSKU sportsku dvoranu zatvoriti za navedenu?!
Valjda on nije naredio, nego neće da izgubi te pare. A premijer se galantno prihvatio džepa sa tuđim parama.
100urbanihlegendi

#1092 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Kako ti znas da li ce ona da orgija sa pijanim cetnicima? Vidoviti smo? I pa sta ako je za Vidovdan? To je slava mnogih pravoslavaca. I u cemu je problem sa time? Da li da se zabrane slave? Sta zelis reci time?
Zar samo cetnici zive u Banja Luci?
Mozda dodju iz Zagreba,Osijeka, Siska i tako dalje?

Dakle, kad me pitas da li sam blago retardiran, bilo bi dobro da stanes ispred ogledala i postavis ponovo to pitanje.
I pitaj svoje sto su te tako napravili.
Murat Sabanovic

#1093 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Murat Sabanovic »

oko cega vi diskutujte :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jebo brenu,nek pjeva boli nas karina...samo cecu,tomsona,corbu ne treba pustiti ,ovo osatlo nek pjeva
100urbanihlegendi

#1094 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Zar nije lakse reci: Brena je nepozeljna u Sarajevu, i koncert je otkazan. Kao sto je slucaj sa Depreche Mode u Atini i Beogradu.
Niko ne gubi pare ali nije ni dobio, prosto su na nuli. I da gledaju da dovedu Eminema u Sarajevo.
Blaka

#1095 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Blaka »

100urbanihlegendi wrote:Kako ti znas da li ce ona da orgija sa pijanim cetnicima? Vidoviti smo? I pa sta ako je za Vidovdan? To je slava mnogih pravoslavaca. I u cemu je problem sa time? Da li da se zabrane slave? Sta zelis reci time?

Dakle, kad me pitas da li sam blago retardiran, bilo bi dobro da stanes ispred ogledala i postavis ponovo to pitanje.
Sa svojim postom si samo potvrdio moje sumnje da si malo zaostao u razvoju :run:
100urbanihlegendi

#1096 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Murat Sabanovic wrote:oko cega vi diskutujte :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jebo brenu,nek pjeva boli nas karina...samo cecu,tomsona,corbu ne treba pustiti ,ovo osatlo nek pjeva
Ruku na srce ako tako gledamo, Thompsom bi trebalo da ima koncert u Sarajevu. Corba i Ceca nikad ne bi trebalo da imaju koncert. Ni u bilo kom pedlju zemlje BiH.
100urbanihlegendi

#1097 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Blaka wrote:
100urbanihlegendi wrote:Kako ti znas da li ce ona da orgija sa pijanim cetnicima? Vidoviti smo? I pa sta ako je za Vidovdan? To je slava mnogih pravoslavaca. I u cemu je problem sa time? Da li da se zabrane slave? Sta zelis reci time?

Sa svojim postom si samo potvrdio moje sumnje da si malo zaostao u razvoju :run:
Kad bi jos ti mogla odgovoriti na pitanja. Ali samo ti :run: na pregled mozga, nikad nije kasno :)
Toffee karamela

#1098 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Toffee karamela »

Najgore je ovdje što kada se ovo sve završi (na jedan ili drugi način) niko neće odgovarati za inicijalnu dozvolu ili amenovanje koncerta-ni onaj Hadžikalajlišumbegović ni ovaj Ajnadžić ili neko treći.
Zaboravit će se sve u roku od tri minute.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1099 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by pici »

Besim Mehmedić plaća otkazivanje nastupa?

Image

:thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
x0z0y0

#1100 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by x0z0y0 »

ja jos uvijek ne razumijem zasto grad mora platiti naknadu samoimenovanom "generalu" za vlastiti GRADSKI prostor
Locked