Brak sa državljankom Tunisa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

moonca

#101 Re: Brak sa državljankom Tunisa

Post by moonca »

antikrkan wrote: 12/05/2020 00:56 nisam te citirala, jesi ok?
..po ovome jesi..

i ne kvotaj mo se vishe- trolas temu- momku... bye
:)
garankich2013

#102 Re: Brak sa državljankom Tunisa

Post by garankich2013 »

sadie_forever wrote: 12/05/2020 00:49

jel budistikinja ili krscanka? :D
ne znam šta je bila , prije nego što je došla vamo konvertirala je u islam , iako nezz od koga je vidjela to jer je ovaj naš đuvegija vjeru vidio samo na televiziji
od tad su je valjda njeni otpisali , i realno i viralno , čuo sam samo par puta kako se s mamom samo preko skypa čuje , mislim da se zove Myuange na korejskom , al kad je tek došla :lol: :lol: italijanski govori tečno , engleski solidno , ne znam jel i dan danas ima rokovnik ko prije , bukvalno svaku novu riječ upiše i objašnjenje za nju , poslije ponavlja kako već. Čula nekad nešto tipa " sebični ljudi brinu samo o svojoj guzici " pa mislim da i dan danas kad bi to ponovila izgovorila bi ko prvi put " sebični ljudi brinu samo o svoja guzica"
sadie_forever

#103 Re: Brak sa državljankom Tunisa

Post by sadie_forever »

garankich2013 wrote: 12/05/2020 01:06

ne znam šta je bila , prije nego što je došla vamo konvertirala je u islam , iako nezz od koga je vidjela to jer je ovaj naš đuvegija vjeru vidio samo na televiziji
od tad su je valjda njeni otpisali , i realno i viralno , čuo sam samo par puta kako se s mamom samo preko skypa čuje , mislim da se zove Myuange na korejskom , al kad je tek došla :lol: :lol: italijanski govori tečno , engleski solidno , ne znam jel i dan danas ima rokovnik ko prije , bukvalno svaku novu riječ upiše i objašnjenje za nju , poslije ponavlja kako već. Čula nekad nešto tipa " sebični ljudi brinu samo o svojoj guzici " pa mislim da i dan danas kad bi to ponovila izgovorila bi ko prvi put " sebični ljudi brinu samo o svoja guzica"
Ako su je otpisali sto je presla na islam onda su krscani,krscanski korejanci su od najfanaticnijih koje znam....bilo na vijestima kako su rusili Budhe po Koreji jer su "paganski obicaji",i ako je Budizam u Koreji star par hiljada godina a krscanstvo 200 godina :lol:

Ali su simpaticni kao narod,kao i japanci..samo sto su japanci veci rasisti
ButFace

#104 Re: Brak sa državljankom Tunisa

Post by ButFace »

Jao na sta ode tema :-)
sadie_forever

#105 Re: Brak sa državljankom Tunisa

Post by sadie_forever »

ButFace wrote: 12/05/2020 01:14 Jao na sta ode tema :-)
necemo vise ,afidersin sto bi rekli turci :D
garankich2013

#106 Re: Brak sa državljankom Tunisa

Post by garankich2013 »

Ima ovdje kod nas još jedan specifičan slučaj , nije brak,ali žena jednostavno neće da ide nazad...

prije nego što dođem do smiješnijeg dijela priče , ovako bi nekako bio predgovor
ne znam koliko ima vremena od kako je ovo bilo prvi put ,ali gradski šaneri su otkrili https://www.latinamericancupid.com/ ovu stranicu , pa se bukvalno udubili u nju, da vide kako šta se može ... to je onako baš veća skupina momaka , u kasnim 20tim , dan i komad , bezbrižno , ma svaki grad ih ima :lol: :lol: jednom je došla Meksikanka poslije tone dopisivanja i ubjeđivanja valjda ,možda 2018. je to bilo , i još jednom je došla latino puma iz Perua, i ta dva slučaja su bila možda po 20ak dana u Bosni , vratile su se nazad , ne znam fakat kako ,odakle im pare, uslovi , karte i to , znam samo kad ih se vidi u gradu , da baš odudraju od ostatka.(ove dvije samo doduše bile su extremno ljepše , ova dole ne baš)

e sad nekad prošle godine u ljeto valjda , došla je ovom majstoru trećem liku isto tako , gospođa iz Argentine , samo što on ima malo većih problema s alkoholom , pa ga potrefe periodi kad nema baš novca , al ova zna engleski dosta bolje , ona je o svom trošku jbt iz Argentine do Frankfurta, Franfkurt - Sarajevo i nekako kako je bus nafatala , Sarajevo - Doboj, e sad mora izaći na M17 , i šta će ovaj naš nema auta , jaran što mu je obećao da će ići po nju imao nekog posla , i bum jedno 8 kilometara pješe do mjesta gdje će izać iz busa , za nazad će se nekako snać :lol: :lol: i levat je nonšalantno uštopao policiju kad je trebo nazad kući s njom , al' im je moro ovako cijelu priču ispričat , dovezli su ga nazad -komentar jednog od pajkana " pa bolan ona imala para odozdo da dođe ,a ti nemaš za taxi,, sramote" :lol: :lol:

neko kratko vrijeme su skupa bili ovdje,znam ovako pred akšam , igraju se djeca ispred zgrada , nema nikog starijeg s njima , pita ga , jel ovo moguće ovako kod vas :? , šta? pa da se djeca igraju ovako sama, u nas se ovako lako kidnapuju :o i još jedna situacija , ono pune kafane i svi logično s telefonima na stolovima , opet ovo u vas može? :? , da se ovako drže telefoni na stolovima i niko ne krade :shock:
i njemu izleti u Hrvatsku da ide u vinograde radit , valjda je tad konto da će se ona zaputit nazad jer nema je namjeru ženit :lol: ali nema fajde , ostala je s njegovom mamom , on na teren :lol: , vrati se nazad ,ona neće nazad nema groma... ne znam kako je njima je li mogu ostati ovdje kao turisti tri mjeseca , uglavnom to je ispucala ,već boravi na svoju ruku , jednom je vodio u neku krojačku firmu da je zaposli nek nije stalno kod kuće ,oni njemu rekli može nama treba radnik ,ali ona nema nikakve papire trebaš da je oženiš , valjda je shvatila o čemu govori ili je počela učit riječi i od tad svaki dan kvocanje ženit ženit ... nekad u decembru zadnji put kad je bilo neko društvance znam da je i tad nije oženio, može bit da se nešto promjenilo u u međuvremenu... mene samo fascinira činjenica da ima ljudi koji i u ovoj zemlji vide neki spas ili bolje sutra , budućnost ,nešto slično kad čujem ko da me šlag strefi
vjesticanametli

#107 Re: Brak sa državljankom Tunisa

Post by vjesticanametli »

antikrkan wrote: 12/05/2020 00:53
moonca wrote: 12/05/2020 00:45
antikrkan wrote: 12/05/2020 00:42 :roll: de ba pusti ljude da uživaju,
nismo svi u tvom matrix tv #stayhomeforever svijetu :roll:
I tebi se svidjam , jel da.. :wink: :lol: na neki nacin... ..

.odmakni se.. :zoka:
:shock:
nisam te citirala, jesi ok?
ti se ne sviđaš ni svom odrazu u ogledalu :mrgreen: :roll:
njena misija na forumu su debilini komentari.... i kao sto ovdje vidis preusmjeravanje tema.....hinjsko zapitkivanje i komentarisanje i tako.....zivi na forumu.....
Guadalajara

#108 Re: Brak sa državljankom Tunisa

Post by Guadalajara »

sadie_forever wrote: 12/05/2020 00:45 Zaljubljen covjek,sta ce :D a ja sam zensko,i nisam lezbejka necu mu otet zenu :-) :lol:
Ti si zensko? :shock: Ja sve mislim neki brkati Murat :lol:
Guadalajara

#109 Re: Brak sa državljankom Tunisa

Post by Guadalajara »

vjesticanametli wrote: 12/05/2020 06:08 njena misija na forumu su debilini komentari.... i kao sto ovdje vidis preusmjeravanje tema.....hinjsko zapitkivanje i komentarisanje i tako.....zivi na forumu.....
Zivi na Floridi i ima svoju jahtu :-D
Kikibombona

#110 Re: Brak sa državljankom Tunisa

Post by Kikibombona »

garankich2013 wrote: 12/05/2020 00:46 U mojoj kasabi ima slican slucaj , nas gastarbajter u Italiji dok je bio na poslu upoznao ženu iz Juzne Koreje, mislim nekad 2013 ili 2012 da su dosli u Bosnu zivjet, ne mogu reć da je to bila borba s papirologijom , od kako je dosla normalno zivi bez problema , neko spomeni u postovim prije cini mi se tako nesto 7 ili 8 godina je čekala na drzavljanstvo. Imala je problem npr kad su otvorili market nije mogla raditi u svom marketu kao prodavacica jer se ne priznaje ta diploma srednje skole iz J.Koreje u Bosni. 🤣🤣🤣 + jos nekih caka je imala oko zdravstvenog
Da li je realno da si toliko opterecena vjerom? :roll:
SmokingMan

#111 Re: Brak sa državljankom Tunisa

Post by SmokingMan »

Guadalajara wrote: 12/05/2020 06:46
sadie_forever wrote: 12/05/2020 00:45 Zaljubljen covjek,sta ce :D a ja sam zensko,i nisam lezbejka necu mu otet zenu :-) :lol:
Ti si zensko? :shock: Ja sve mislim neki brkati Murat :lol:
:lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#112 Re: Brak sa državljankom Tunisa

Post by Tomahawk11 »

Ja sam čuo da su Venecuelanke najljepše žene na svijetu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#113 Re: Brak sa državljankom Tunisa

Post by Tomahawk11 »

Buka je u modi wrote: 12/05/2020 11:52
Tomahawk11 wrote: 12/05/2020 11:42 Ja sam čuo da su Venecuelanke najljepše žene na svijetu.
kad se popije svaka je ljepa :lol: kraj kakvih sam se beppa joseph budio jadna ti majka, još traume imam!
Što će reći ne treba piti i sa ženama petljati :D
broj dva

#114 Re: Brak sa državljankom Tunisa

Post by broj dva »

Tomahawk11 wrote: 12/05/2020 11:42 Ja sam čuo da su Venecuelanke najljepše žene na svijetu.
Kao ženoljubac (strogo teoretsko-estetski), nikada nisam mogao vidjeti gdje su najljepše. Od indije do japana i kine, preko istočne afrike i skandinavije, od balkana do pariza. .svugdje preljepih žena. Negdje možda malo veći postotak ali to se objašnjava socio-ekonomskim prilikama a zavisi i od oka koje gleda...
Tomahawk11
Globalni moderator

#115 Re: Brak sa državljankom Tunisa

Post by Tomahawk11 »

broj dva wrote: 12/05/2020 13:42
Kao ženoljubac (strogo teoretsko-estetski), nikada nisam mogao vidjeti gdje su najljepše. Od indije do japana i kine, preko istočne afrike i skandinavije, od balkana do pariza. .svugdje preljepih žena. Negdje možda malo veći postotak ali to se objašnjava socio-ekonomskim prilikama a zavisi i od oka koje gleda...
Slažem se...svaka zemlja ima lijepih žena.
A opet kako je tolika digresija između muških i ženskih u npr. Kolumbiji, muškarci uglavnom ružni ko đavo, žene grme.
moonca

#116 Re: Brak sa državljankom Tunisa

Post by moonca »

Ruskinje -imaju posebnu ljepotu... ali -definitvno- mulatkinje -su mi naj..po mom standardu... kao i kombinacija- arapkinja/ i neke svjetlije rase.. :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#117 Re: Brak sa državljankom Tunisa

Post by pici »

ukrajinke su uhhhhhh... bio sa jednom ukrajinkom jes prostitutka :mrgreen: al jeee doooobraaaa ko dobar dan.... :izet:
pustopoljina

#118 Re: Brak sa državljankom Tunisa

Post by pustopoljina »

Ja ovu kardasijan modu i ljepotu, moram priznati, bas nesto i ne volim...opet..nek' je ziva i zdrava i uzbrdo brza.
Tomahawk11
Globalni moderator

#119 Re: Brak sa državljankom Tunisa

Post by Tomahawk11 »

pici wrote: 12/05/2020 13:53
ukrajinke su uhhhhhh... bio sa jednom ukrajinkom jes prostitutka :mrgreen: al jeee doooobraaaa ko dobar dan.... :izet:
Ma kad se već hvalimo, Ruskinje su....mada sam zadnji put kad sam bio u Turskoj sreo Ukrajinku...znači melek :evil:

Ova je čuvala djecu raji koja dođe na odmor :D

Reko bona i ja sam nečije dijete :oops:
pustopoljina

#120 Re: Brak sa državljankom Tunisa

Post by pustopoljina »

Tomahawk11 wrote: 12/05/2020 13:57
pici wrote: 12/05/2020 13:53
Ma kad se već hvalimo, Ruskinje su....mada sam zadnji put kad sam bio u Turskoj sreo Ukrajinku...znači melek :evil:

Ova je čuvala djecu raji koja dođe na odmor :D

Reko bona i ja sam nečije dijete :oops:
:lol:
Guadalajara

#121 Re: Brak sa državljankom Tunisa

Post by Guadalajara »

Dje si @pustopoljina :D
ButFace

#122 Re: Brak sa državljankom Tunisa

Post by ButFace »

Da li postoji bilo koja institucija u ovoj zemlji da radi pošteno i pouzdano svoj posao, jos cekam odgovor sluzbe za strance, cak sam i otisao u sluzbu danas međutim nisu mi dali ni da uđem u zgradu buduci da treba napraviti termin, a termin se pravi mailom ili telefonom, a na jedan mail cekam da mi odgovore vec 12 dan :-)

Lijepa Bosna :run:
Seyfo

#123 Re: Brak sa državljankom Tunisa

Post by Seyfo »

Da ne kaze mlada,kad vidi birokratiju u Bosni, "dje dodjoh,jadna mi majka. Lijepi Tunis". I onda te pocne nagovarati da bjezite za Njemacku.
aerodinamika

#124 Re: Brak sa državljankom Tunisa

Post by aerodinamika »

Seyfo wrote: 13/05/2020 00:17 Da ne kaze mlada,kad vidi birokratiju u Bosni, "dje dodjoh,jadna mi majka. Lijepi Tunis". I onda te pocne nagovarati da bjezite za Njemacku.
preko Plješevice
NightComer

#125 Re: Brak sa državljankom Tunisa

Post by NightComer »

ButFace wrote: 12/05/2020 22:50 Da li postoji bilo koja institucija u ovoj zemlji da radi pošteno i pouzdano svoj posao, jos cekam odgovor sluzbe za strance, cak sam i otisao u sluzbu danas međutim nisu mi dali ni da uđem u zgradu buduci da treba napraviti termin, a termin se pravi mailom ili telefonom, a na jedan mail cekam da mi odgovore vec 12 dan :-)

Lijepa Bosna :run:
Ne znam da li si dobio dogovor na temi, ali ovo ti je iz prve ruke. Dolje se vjencas, dodjes u BiH i u njihovoj ambasadi izvadis internacionalni vjencani list i prevedes ga na bosanski. Nakon toga ides u sluzbu za strance i oni ti daju listu dokumenata koju treba da prikupis, i to ti je za privremeni boravak po osnovu spajanja porodice. Privremeni boravak se radi do 5. godine neprestanog boravka u BiH. Nakon tih 5 godina ima pravo na stalni boravak. Kada se odobri stalni, onda, ako su ste stekli uslovi, moze se podnijeti zahtjev za drzavljanstvo.

Nema potrebe da ovdje ides pitat i gubit vrijeme jer ti je ovo 100% tacno.
Post Reply