Kada sagledam iz perspektive obicnog, malog gradjanina,jer to i jesam, onda zaista treba reci da drzava nije tom gradjaninu obezbijedila osnovna ljudska prava koja mora da ima, da ih ne ponavljam. Ali opet nije kriva Bosna za to, krivi su oni koji upravljaju sa njom na nacin koji je smijesan.FreakyStyley wrote:Ma znam sve, a to Bosna u srcu pusti. Patriotizam se ne jede. Sta ces. Svako ko ima nesto u glavi zna da mu je bolje negdje gdje ce ga cijenit kao covjeka, radnika, osobu i gdje ce vodit neki normalan zivot... i normalno da svako gleda kako i gdje da ode. Samo, postoje opcije koje ne ukljucuju ovo o cemu ti govoris. Pisano je o tome na mnogim temama ovdje, a i svasta mozes pronac na internetu. Da su teze, jesu, jebi ga.Corak wrote:Slazem se drug. Jebes ga, znas kako je ovdje jebeno. Svako bi da se ispali negdje vani, svako bi da ide odavde. medju njima sam i ja. Meni je Bosna u srcu jara, sta ja znam, ali kad si vec 3 ipol godine na birou onda muckas glavom. Sta ako sutra budes 8 godina na birou i sl.FreakyStyley wrote:Haveru...
Znas i ti dobro da nije doslo dotle da se prostituises za komad papira, ma sta on znacio.
Ove sto te savjetuju da ides i slicno ne slusaj, jer nema sanse da bi oni tako postupili u ovakvoj situaciji, mada to nikad nece priznat. I ne slusaj kompleksase/ice koji imaju 20 000 postova na podforumu Lj/S i znaju sve o tome, a nikad u zivotu u vezi duzoj od mjesec i po nisu bili. I to je bilo u drugom srednje.
Ma ne znace meni rijeci ovih hurmasica sto se po forumima zaljevaju agdom da bi bili sladji pa tipkaju po 20 000 postova, nego ajd reko da vidim kako raja razmislja, neki lazno, neki iskreno itd..
Ali, ja sam siguran da ko god je stvarno htio da ode - otisao je.
Ako ti nemas neki moralni ili slican problem s tim da nafatas neku jadnicu radi papira, to je tvoj licni stav i ja nemam nista protiv toga. Mada, ja licno ne bih imao zeludac za takvo nesto. Zbog samog sebe, najprije. Ako ti mislis da je vrijedno toga i da to mozes podnijeti, onda pokusaj.
Sad ne znam kakva ti je situacija inace, ali mozes pogledat i ove poslove na cruiserima, u avio kompanijama i slicno. To radis po po godine, godinu, pa si nazad ovamo. Ako te prime, jel, s tim da mozes opet ic.
Opet sto se zaposlenja tice, radim otkako znam za sebe, sve i svasta, zaradim sebi, izborim se, uvijek ima nesto u opticaju. Ali onda zastanes i pregledas malo oko sebe pa vidis tamo komsiju starijeg od sebe 7 godina, sa kojim si kada si imao 9 lopte zajedno igrao, nema dana radnog staza, pa vidis tamo RVI koji je noge ostavio na Igmanu, ne moze da skoluje 2, i da prehrani jos dvoje djece, pa ti ides da mu cijepas drva da ima sta loziti zimi, komsijski naravno, i patriotski itd. Sve je to nasa realnost sa kojom se svako od nas pojedinacno susrece, ali je zalosno i vise nego sto mora da bude. Isto tako, i da se ne petljam sa tom svabicom, opet bih nekako durao, zivio, radnik sam, imam dosta prijatelja, drugova, nekako bih se snasao, ali zasto trpiti sva ova sranja u vukojebini kada tamo negdje, nepoznata drzava ti siri ruke i smatra covjekom, ljudskim bicem koji ima sva ona ljudska prava sa gore pocetka teksta koja je rodjenem stekao!
Uvijek i opet kazem, ne treba gledati negativno ni na sto, uvijek biti pozitivan i rjesenje ima za sve!
pozz drug