Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dope_Man

#51 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by Dope_Man »

Lik jeste smarac jer imam tu nesrecu da je dovoljno popularan pa ce njegove izjave doci do mene. Haman svi na facebooku su mi iskljuceni (unfollow) ali nekako mi uvijek iskoci da je neko lajkao nesto, izmedju ostalog i od Boze, i tako vidim one pateticne statuse koje pise.. zapravo samo 2-3 sam vidio, kad ga je ostavio momak, nesto o piti, i prije toga nekih par koji obiluju ''ljubav, snazan'' i slicnim rijecima koje nista ne znace u tom tekstu.

Uglavnom, time mene smara i trudim se da ga ne pratim. Na klixu kad vidim clanak zaobidjem, a i ovdje sam usao samo jer sam tacno znao kakva ce biti tema pa da pitam cemu uopste potreba da se komentira? Zakljucaju da li zbog zastite njega, ili on to plati, nevazno.. sto manje ljudi udje u clanak, on postaje manje relevantan i manja je sansa za sljedeci clanak.

Kao sto rekoh, mene smara kao licnost (to sto sam vidio kao odraz njegove licnosti u pateticnim stavovima) a ni muzika mi nije zanimljiva nimalo, i ignorisem. Nek zivi i radi, meni ne smeta.
O'zone
Globalni moderator

#52 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by O'zone »

nadžak wrote:
O'zone wrote:Puno ga volite da raspravljate o tipu koji Vam uopšte nije bitan. Svako malo otvori se nova tema o Boži ko da Vam hljeb uzima iz usta. Da ga ignorirate i nega bi nestalo sa vremenom ali evo vidim da mu je plan sa reklamom upalio odmah se našao neko zabrinut kome Vrećo uopšte nije bitan u životu da otvori temu od Vreći kako bi rekao da mu on nije bitan u životu ali da bi trebali da otvore komentare ispod članka na portalu kako bi se mogla koja reći tipu koji im inače nije uopšte bitan u životu.
:-)
A šta to ima pametno života ti na ovom forumu? Čemu toliki ibret, tita ti rahmetli? :D Još koluta nešto okicama.
Kad smo to nešto pametno dogovorili, uradili, konstatovali na forumu? Tema jeste nebuloza živa, kao i sam Božo uostalom. Kakvo pitanje takav i odgovor ili ono ne može se pita od karamela pravit! ( Da ne gadim ljudima jedan od brendova BiH).

Nigdje nema vidjet da je članak plaćen ili tako nešto, baš sam gledao. Sponzorisani članci fino imaju na početku takvu napomenu i sve OK ali ovaj je bio baš uobičajen. E taman sam se bio nameračio da odvalim po komentarima kad šipak. :skoljka: Božu čuva sotona lično! :D
Ima i imao je ovaj forum veoma pametnih topica i diskusija ali su one kratkog daha jer je mali interesni krug ljudi koji raspravljaju o tome. S druge strane teme koje imaju par stotina/hiljada stranica random unesenog texta nemaju veze sa životom ali služe da se ispušu ventili svakodnevnosti koja nas okružuje. S treće strane hejbet problema i problemčića je riješeno ili je pomognuto da se riješi na ovom forumu. I danas dani se pomaže i daje podrška koliko ko kome može. Gdje, šta, kako, na koji način, preko koga,...etc.
Pokrenuto je i dosta projekata i pokreta i dogovora i humanitarnih akcija, kafa, upoznalo se raje iz gradova širom BiH pa i dalje..... tako da ti primjedba uopšte ne stoji ili je možeš govoriti u singularu ali nikako u pluralu.

Što se tiče Bože opet kažem apsolutno nebitan lik kojeg niko ne bi ni spomenuo da ne fura taj neki stil fočanske Conchite Wurst.
Ima interesantan glas ali ga isto tako ima i Vanja Muhović i Damir Imamović i Amra Medunjanin, Naida Čatić. Bave se istom muzikom i dok su ovi potonji odlučili da budu takvi kakvi jesu Božo je odlučio da se exponira na drugačiji način i time uvijek bude u centru pažnje. To pokazuju i članci o njemu tipa ovoga na Klixu. Razlog zašto su ukinuti komentari na njemu vjerovatno je zahtjev istoga ili je članak sponzoriran (ne mora uvijek ni pisati da je sponzoriran) ili nešto treće što zna onaj koji je postavio članak na portal.
Jbga možda se nada da će ga primiti neka zapadna zemlja to je sad popularno :D
SmokingMan

#53 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by SmokingMan »

Hajde ključaj ovo hleba ti!
moonca

#54 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by moonca »

Ne mora se 'kljucati' ako nisu prekrsena pravila.

Bozo je javna licnost. Odlucio se predstaviti na nacin kako se osjeca i ono sto jeste.
Da nije gay , vjervatno bi i komentari isli u drugm parvcu.
nadžak

#55 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by nadžak »

SmokingMan wrote:Hajde ključaj ovo hleba ti!
A što da se ključa! Hajd daj mi jedan razlog zašto bi se isključalo i ako mi se svidi i ja ću zamolit da se tema obriše. :D
Pa bolan jeli ti na svaku temu odeš i koja god ti se ne sviđa napišeš ovo što si gore napisao? :wink:

Ova tema razno je skup nebuloza, malo manjih nebuloza i nebuloza na kvadrat pa ti proberi koja ti paše i koja nebuloza ulazi u okvire tvog ponašanja a svima nama koji smo ovdje neka nebuloza se slaže sa vlastitim karakterom, vjeruj drug! :suplja:
Russki

#56 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by Russki »

jebo vas bozo a i vi njega
nadžak

#57 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by nadžak »

Russki wrote:jebo vas bozo a i vi njega
To bi njemu odgovaralo vjerovatno. Nije to moj stil. :lol:
spreca

#58 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by spreca »

Nebi vi tako pricali da Bozica ima sise :lol:
Raigor Stonehoof

#59 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by Raigor Stonehoof »

spreca wrote:Nebi vi tako pricali da Bozica ima sise :lol:
vala bi isto pricali

Image

:(
spreca

#60 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by spreca »

Raigor Stonehoof wrote:
vala bi isto pricali

Image

Bozo nema ni :mrgreen: 'vake
Hakiz

#61 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by Hakiz »

O'zone wrote:Što se tiče Bože opet kažem apsolutno nebitan lik kojeg niko ne bi ni spomenuo da ne fura taj neki stil fočanske Conchite Wurst.
Ima interesantan glas ali ga isto tako ima i Vanja Muhović i Damir Imamović i Amra Medunjanin, Naida Čatić. Bave se istom muzikom i dok su ovi potonji odlučili da budu takvi kakvi jesu Božo je odlučio da se exponira na drugačiji način i time uvijek bude u centru pažnje. To pokazuju i članci o njemu tipa ovoga na Klixu. Razlog zašto su ukinuti komentari na njemu vjerovatno je zahtjev istoga ili je članak sponzoriran (ne mora uvijek ni pisati da je sponzoriran) ili nešto treće što zna onaj koji je postavio članak na portal.
Hoćeš reći da Božo ne bi bio popularan kada bi samo pjevao? Niko ne zna ko su Vanja Muhović, Damir Imamović, Amra Medunjanin, Naida Čatić? To su sve anonimusi jer nisu eksponirani na Božin način? Ja se sjećam samih početaka Božine karijere, prije nego što se počeo eksponirati, i mogu ti reći da je bio hvaljen zbog interpretacije. Tek nekoliko godina nakon što je postao cijenjen kao interpretator počeo je raditi ovo šta mu svi sada zamjeraju. A to znači da je Božo dobar u svom poslu i da mu se zamjera pojava a ne kvalitet.
O'zone
Globalni moderator

#62 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by O'zone »

Hakiz wrote:
O'zone wrote:Što se tiče Bože opet kažem apsolutno nebitan lik kojeg niko ne bi ni spomenuo da ne fura taj neki stil fočanske Conchite Wurst.
Hoćeš reći da Božo ne bi bio popularan kada bi samo pjevao? Niko ne zna ko su Vanja Muhović, Damir Imamović, Amra Medunjanin, Naida Čatić? To su sve anonimusi jer nisu eksponirani na Božin način? Ja se sjećam samih početaka Božine karijere, prije nego što se počeo eksponirati, i mogu ti reći da je bio hvaljen zbog interpretacije. Tek nekoliko godina nakon što je postao cijenjen kao interpretator počeo je raditi ovo šta mu svi sada zamjeraju. A to znači da je Božo dobar u svom poslu i da mu se zamjera pojava a ne kvalitet.
Ne bi bio sigurno ovoliko koliko je sada i to je fakt.
Božo je više publiciteta privukao na sebe stylingom nego pjevanjem što ni u kome obliku ne umanjuje njegov kvalitet kao pjevača. Vanja Muhović, Damir Imamović, Amra Medunjanin, Naida Čatić su spomenuti kao referentna tačka a ne kao "osobe za koje niko ne zna" o njima ne izlazi svaki treći dan neki članak, njihovi FB profili se ne prate medijski kao što se prati Božin. Njihove se slike i izjave na profilima ne analiziraju kao Božine, o njima se ne otvaraju teme na forumu kao o Boži a zamisli oni nisu ništa manje kvalitetni od Bože čak mi neki više i gode glasom i interpetacijom nego sam Božo.
Sva ta... nazovimo je popularnost "tipa koji nikome nije bitan ali svi o njemu naglabaju" je produkt njegovog stylinga i ponašanja više nego pjevanja. Jer da je do pjevanja on bi imao članak eventualno dva kad izda novi album ili snimi novi spot. Al on je pametan pa je udario tamo gdje mu popularnost (pa makar i negativna) neće nikad prestati. Voli naš čovjek mazohistički da prati, čita ono što mu smeta a Božo je tu odličan Clickbait, što su mediji prepoznali i eto ga savršena sinteza.
nadInsan

#63 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by nadInsan »

Božo nije homoseksualac nego transrodna osoba koja može, a i ne mora biti homoseksualne orijentacije. Ako se Božo Vrećo identificira kao žena, a ima muškarca kao partnera, onda je on heteroseksualac.
hAZNADAR

#64 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by hAZNADAR »

O'zone wrote:
Hakiz wrote:
Ne bi bio sigurno ovoliko koliko je sada i to je fakt.
Božo je više publiciteta privukao na sebe stylingom nego pjevanjem što ni u kome obliku ne umanjuje njegov kvalitet kao pjevača. .
Naida i Vanja imaju lijepe glasove ali ne za zapamtiti jer takvih glasova imas i na zvijezdama granda. Zahvaljujuci specificnom muziciranju Divanhane su ta dva imena eksponirana i zapamcena. Isto kao Amira koja ima malo specificniji i pamtljiviji glas ali i njena karijera je zavisila od toga ko je prati bilo da je Mostar Sevdah ili Karamazov.
Damir Imamovic vise pametuje nego sto lijepo pjeva i takodjer ima eksperimentalnu musiku u pozadini. On i nije pjevac - vise soumen ko ga moze konzumirati.

Ali za Bozu grijesis. Njegov nastup je od samog pocetka bio zapamcen i slavljen. U Halki koja fenomenalno svira je vise bio gost nego da su ga oni probili :mrgreen:
Prica o njegovoj orjentaciji je krenula kad je vec postao popularan.
Pjevati onakav tenor a'kapela dakle bez instrumenata i onako uzivljen - je bilo i ostalo prijatno osvjezenje na toj sceni.

Problem je sto ljudi previse paznje posvecuju necijoj privatnoj orjentaciji. Mozes graditi mostove, pisati knjige remek djela, puniti stadione svojom muzikom, dobiti Oskara,... i pusiti privatno neciji q - ljudi ce te pamtiti po tome sto si pusio q. Kada gledas film Polanskog ili Kuste - ipak ne razmisljas kako je kreator shupak ili pedofil, kada slusas Eltona, Michaela, Freddi-a, Boru Corbu,... ne razmisljas previse o tome kako je pjevac peder ili cetnik.

Za Bozu se jedna stvar mora ipak priznati. Koliko god da je zenskast, derpe, femini,... tip je ipak imao muda - u nasoj sredini javno izaci iz ormara.
Last edited by hAZNADAR on 13/10/2017 19:17, edited 1 time in total.
Hakiz

#65 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by Hakiz »

hAZNADAR wrote:
Hakiz wrote:
Naida i Vanja imaju lijepe glasove ali ne za zapamtiti jer takvih glasova imas i na zvijezdama granda. Zahvaljujuci specificnom muziciranju Divanhane su ta dva imena eksponirana i zapamcena. Isto kao Amira koja ima malo specificniji i pamtljiviji glas ali i njena karijera je zavisila od toga ko je prati bilo da je Mostar Sevdah ili Karamazov.
Damir Imamovic vise pametuje nego sto lijepo pjeva i takodjer ima eksperimentalnu musiku u pozadini. On i nije pjevac - vise soumen ko ga moze konzumirati.

Ali za Bozu grijesis. Njegov nastup je od samog pocetka bio zapamcen i slavljen. U Halki koja fenomenalno svira je vise bio gost nego da su ga oni probili :mrgreen:
Prica o njegovoj orjentaciji je krenula kad je vec postao popularan.
Pjevati onakav tenor a'kapela dakle bez instrumenata i onako uzivljen - je bilo i ostalo prijatno osvjezenje na toj sceni.

Problem je sto ljudi previse paznje posvecuju necijoj privatnoj orjentaciji. Mozes graditi mostove, pisati knjige remek djela, puniti stadione svojom muzikom, dobiti Oskara,... i pusiti privatno neciji q - ljudi ce te pamtiti po tome sto si pusio q. Kada gledas film Polanskog ili Kuste - ipak ne razmisljas kako je kreator shupak ili pedofil, kada slusas Eltona, Michaela, Freddi-a, Boru Corbu,... ne razmisljas previse o tome kako je pjevac peder ili cetnik.

Za Bozu se jedna stvar mora ipak priznati. Koliko god da je zenskast, derpe, femini,... tip je ipak imao muda - u nasoj sredini javno izaci iz ormara.
Mislim da nisi meni htio replicirati jer smo isto napisali za Vreću :)

Imam osjećaj da će Damir Imamović vremenom odustati od interpretacije i preći u teoriju, podučavanje i slično. Mislim da će njegov put ići ka "akademskom" pristupu sevdalinci. To radi i sada. Eksperimentiše, istražuje itd.

Što se Amire tiče, sa tobom se ne slažem, ali nije ni bitno.

Divanhana, nisam njihov pratilac. Ne kažem ništa protiv njih. Jedna od spomenutih ima za mene prilično iritirajući nazalan glas. Dobro pjeva ali me boja njenog glasa iritira.

Da, privatna oprijentacija. Šta bi se onda trebalo reći za Leni Riefenstahl. Ako su njoj mogli oprostiti Trijumf volje, zašto je Vrećo problem? Nije valjda da je lakše oprostiti nacizam od seksualne, rodne, spolne orjentacije?

Bojim se da su u iracionalnoj obijesti sistemi vrijednosti totalno poremećeni.
hAZNADAR

#66 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by hAZNADAR »

Hakiz wrote:

Mislim da nisi meni htio replicirati jer smo isto napisali za Vreću :)

I
U pravu si, htio sam u tebe u obracanju o zone a ispalo kao samo tebi. Ispravljeno
Sanjarko

#67 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by Sanjarko »

Raigor Stonehoof wrote:
vala bi isto pricali

Image

Ovo je interseks. Normalna pojava u ljudi. Istina samo mozda par procenata.
jao_situacije

#68 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by jao_situacije »

JThomas wrote:ko god plati ekstra mogu biti zabranjeni.
možeš i doplatiti naknadno pa da izbrišu komentare
jao_situacije

#69 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by jao_situacije »

nadInsan wrote:Božo nije homoseksualac nego transrodna osoba koja može, a i ne mora biti homoseksualne orijentacije. Ako se Božo Vrećo identificira kao žena, a ima muškarca kao partnera, onda je on heteroseksualac.
wtf
kakavdanakneiskustvu

#70 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by kakavdanakneiskustvu »

nadžak wrote::jutro:
:novine: Komentari na klixu isključeni na članku o Boži Vreći!
Opet i ponovo!
Mrsko mi da uključujem poluispravni mozak i razmišljam jeli to ok ili ne. Draže mi je da mi se po mislima ukrug vrti neki instrumental iz igrice Medal of Honor nego da kontam šta li je to bitan ovaj men in black naših prostora pa mu se čuva njegov ponos. Pa jebem ga, eno sam za sebe kaže da je hrabar, pa pustite da ga malo ljudi popljuju, neće mu ništa bit. Kad se može o vehabijama i četnicima što ne može o njemu? Svakako je isti?

A možda će skandal izbit pa mu neko reć da je peder? (Smije li se to tako reć! Jbg, ne znam, izvinte ako sam koga i uvrijedio.)

:cekam:

vise ne smije ni reci da si peder nego jedino gay,meni na facebooku prije dvije godine dodje notifikacija da mi je taj i taj status zbog rijeci peder,eeeejjj zamisli ti to
nadInsan

#71 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by nadInsan »

jao_situacije wrote:
nadInsan wrote:Božo nije homoseksualac nego transrodna osoba koja može, a i ne mora biti homoseksualne orijentacije. Ako se Božo Vrećo identificira kao žena, a ima muškarca kao partnera, onda je on heteroseksualac.
wtf
Ako ne želimo da povrijedimo osjećanja drugih i drugačijih, onda se bitno upoznati sa osnovnim pojmovima i pokazati razumijevanje za te ljude. Nazvati transrodnu osobu homoseksualcem je uvreda.
kakavdanakneiskustvu

#72 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by kakavdanakneiskustvu »

šta znači identificirati se kao žena a imati kitu medju nogama?
nadInsan

#73 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by nadInsan »

kakavdanakneiskustvu wrote:

Postoji razlika između spola i roda. Spolno gledano, on je muškarac zbog muškog spolnog organa, a rodno gledano, on je žena jer se tako identificira. A na nama je da poštujemo ono kako se on zapravo izjašnjava - rodni identitet.
Last edited by nadInsan on 13/10/2017 21:08, edited 1 time in total.
jao_situacije

#74 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by jao_situacije »

ovako nešto ?

Image
nadžak

#75 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by nadžak »

nadInsan wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Postoji razlika između spola i roda. Spolno gledano, on je muškarac zbog muškog spolnog organa, a rodno gledano, on je žena jer se tako identificira. A na nama je da poštujemo ono kako se on zapravo izjašnjava - rodni identitet.
Čekajte, ne kontam! :? Jeli to stvarno tolika budaleština kao što i izgleda? Znači bez obzira na činjenicu što je u genetskom smislu savršen primjerak muškarca, on se smatra ženom iz nekog razloga, nebitno kojeg!
Jeli to to? Ako jeste onda je totalni WTF?!
Last edited by nadžak on 13/10/2017 21:11, edited 1 time in total.
Post Reply