Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Connaisseur Karlin

#101 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by Connaisseur Karlin »

Edin H. wrote:
Connaisseur Karlin wrote:tip je bezveze :-)
Bas je sladak ko secer :oops:
ne znam zasto je nekome interesantan :-)
Hakiz

#102 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by Hakiz »

nadžak wrote:
Ovo što @MyTao napisa u vezi kompleksnosti genetike, evolucije i sl je druga priča skroz i ne slažem se nikako. Imam suprotna ubjeđenja i u skladu sa njima samo ću reći da je totalni nonsens ovo što Božo tvrdi da je istovremeno i ovo i ono.
Zašto?

Neko se rodi bez ruku. Blizanci se rode spojenih tijela. Neko se rodi sa Down sindromom. Neko se rodi sa tijelom muškarca a mozgom žene i obratno. Neko se rodi da bez obzira u kojem je tijelu, mozak se još nije odlučio.

Sve je to odstupanje od uobičajenog, od standarda, ali je takođe sve to prirodno. Svi ti ljudi imaju pravo na život, sreću, ostvarivanje želja i mogućnosti itd. I na pravo da ne budu diskriminisani. Jer su ljudi, nisu stvari.

Ne moraš ih voljeti, ali im ne smiješ ništa uraditi.
kakavdanakneiskustvu

#103 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by kakavdanakneiskustvu »

paladinka wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
paladinka wrote:Imamo svi nekih godina.. svako hoce da bude bude fancy , cool... manje-vise..njegova seksualna orijentacija je njegvoa stvar..njegov stil.. pa u danasnje vrijeme ima svakakvih stilova ,.

da,normalno ,njegov zivot,njegova stvar,ali jbg malo je cudno kad na facebooku ne možeš koristiti riječ peder,nevezano za vreću.dodje ti obavijest da je to kao neprimjereno,ili ovo sto je @nadžak spoimenuo oko komentara,može se sve redom komentarisati,vreću ne,gay lobi je očito i kod nas sve jači
Pa mislim da je to i u redu , sto se mene tice , nek se bore za svoja prava.

da,slažem se,ali peder je peder,kako ga drukčije zvati,crnca u americi zvati afroamerikancem da se ne bii uvrijedio ako ga nazoves crncem?,da li bi shodno tome i nekog porijeklom iz irske trebalo zvati irishamerican da se ne bi uvrijedio ako ga nazoves bijelcem?
nadžak

#104 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by nadžak »

paladinka wrote:
paladinka wrote:Imamo svi nekih godina.. svako hoce da bude bude fancy , cool... manje-vise..njegova seksualna orijentacija je njegvoa stvar..njegov stil.. pa u danasnje vrijeme ima svakakvih stilova ,.

da,normalno ,njegov zivot,njegova stvar,ali jbg malo je cudno kad na facebooku ne možeš koristiti riječ peder,nevezano za vreću.dodje ti obavijest da je to kao neprimjereno,ili ovo sto je @nadžak spoimenuo oko komentara,može se sve redom komentarisati,vreću ne,gay lobi je očito i kod nas sve jači
Pa mislim da je to i u redu , sto se mene tice , nek se bore za svoja prava.
Eto vidiš kako djeluje kad se milion puta ponovi ista stvar, počne čovjek ko papiga da ponavlja a i ne konta šta se dešava.
Prava prava prava njihova! Šta im treba, šta im je krajnji cilj, u kom trenutku će reć društvu eto ljudi mi smo zadovoljni, dobili smo mir koji nam treba, puno ste nam pomogli, hvala gdje čuli i ne čuli sad možemo normalno da živimo.
Hoće li iko dovesti u pitanje to što će većina izgubiti svoja prava na tradicionalan porodični život?
paladinka

#105 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by paladinka »

Zna se da je peder jedno pogrdno ime , sta nekog tako zvati , ako znas da ces ga uvrijediti. ili je namjera takva ?
kakavdanakneiskustvu

#106 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

nadžak wrote:
Hakiz wrote:
paladinka wrote:Cemu kritizirati ...ako njemu tako pase.
Još osamdesetih moj drug i njegova djevojka su bili napadnuti kada su se ljubili na klupi. Ona je imala kratku kosu, grupa kretena je pomislila da se ljube dva muškarca i...

Mi smo ljudi, nacija, nesigurni u sebe, sve šta je drugačije od nas smatramo da je opasno. I onda je bolje napasti to šta je drugačije od nas nego razmisliti pa zaključiti da nismo takvi kakvi mislimo da jesmo.

Zato se ovdje ne može biti drugačiji nego moraš u toplinu i smrad krda.
Ovdje je riječ o tradicionalnim porodičnim vrijednostima koje su na udaru sotonističkih hordi i krda, koje na silu preokreću red koji je u prirodi uspostavljen! Stigli su dotle da su masu ljudi ubjedili, pored vlastitog mozga i očiju, da je crno bijelo a nenormalno normalno!
Čuj on se smatra ženom!

uz svo poštovanje prema nečijem izboru,nečijim osjećajima da su i muško i žensko,da su i homoseksualaci heteroseksualci i šta sve ne,ne vjerujem da bi veliki dio onih koji to kao opravdavaju da bi bas tako blagonaklono gledali na to da je npr. u njihvoj najbližoj porodici neko izjavio da je on ili ona i muškarac i žena
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 13/10/2017 22:16, edited 1 time in total.
paladinka

#107 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by paladinka »

[quote="paladinka"]Zna se da je peder pogrdno ime , zasto ih ona tako zvati.
kakavdanakneiskustvu

#108 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

paladinka wrote:Zna se da je peder jedno pogrdno ime , sta nekog tako zvati , ako znas da ces ga uvrijediti. ili je namjera takva ?

ja kad sam odrastao nisam cuo za rijec gay,samo za peder,a u gradu sam odrastao,i znam puno osoba takve seksualne orijentacije kojima ne smeta rijec peder
Hakiz

#109 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by Hakiz »

nadžak wrote:
Hakiz wrote:
paladinka wrote:Cemu kritizirati ...ako njemu tako pase.
Još osamdesetih moj drug i njegova djevojka su bili napadnuti kada su se ljubili na klupi. Ona je imala kratku kosu, grupa kretena je pomislila da se ljube dva muškarca i...

Mi smo ljudi, nacija, nesigurni u sebe, sve šta je drugačije od nas smatramo da je opasno. I onda je bolje napasti to šta je drugačije od nas nego razmisliti pa zaključiti da nismo takvi kakvi mislimo da jesmo.

Zato se ovdje ne može biti drugačiji nego moraš u toplinu i smrad krda.
Ovdje je riječ o tradicionalnim porodičnim vrijednostima koje su na udaru sotonističkih hordi i krda, koje na silu preokreću red koji je u prirodi uspostavljen! Stigli su dotle da su masu ljudi ubjedili, pored vlastitog mozga i očiju, da je crno bijelo a nenormalno normalno!
Čuj on se smatra ženom!
A to je to. Tako reci.
Sara03

#110 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by Sara03 »

nadžak wrote: Hoće li iko dovesti u pitanje to što će većina izgubiti svoja prava na tradicionalan porodični život?
:-)
Hakiz

#111 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by Hakiz »

kakavdanakneiskustvu wrote:uz svo poštovanje prema nečijem izboru,nečijim osjećajima da su i muško i žensko,da su i homoseksualaci heteroseksualci i šta sve ne,ne vjerujem da bi veliki dio onih koji to kao opravdavaju da bi bas tako blagonaklono gledali na to da je npr. u njihvoj najbližoj porodici neko izjavio da je on ili ona i muškarac i žena
Niko te ne tjera da to prihvatiš. Ali, moraš patiti u tišini.
nadInsan

#112 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by nadInsan »

Pa i sami smo nekoć bili strani drugim jer smo bogumili te zbog toga smo bili proganjani i ubijani. Zar ne bi trebali iz toga nešto da naučimo? Zašto sada da činimo isto prema LGBTIQ skupini ljudi kojih je procentualno gledano jako malo i koji nas ni na bilo koji način ne mogu ugroziti? Veća opasnost po našu kulturu i tradiciju dolazi od selefija nego od LGBTIQ populacije. Ja ne znam niti jednog homoseksualca kome smetaju mevludi, nišani, Ajvatovica, tespisi, i koji se zalaže za strogu zabranu istih.
Last edited by nadInsan on 13/10/2017 22:21, edited 1 time in total.
Hakiz

#113 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by Hakiz »

nadžak wrote:Hoće li iko dovesti u pitanje to što će većina izgubiti svoja prava na tradicionalan porodični život?
Kakva ti je to logika?

Svi nosimo plave majice i tebi se to sviđa. Mrziš crvene majice. Ja počnem nositi crvenu majicu. Kako to tebe onemogućava da nastaviš nositi plavu majicu kao i do tada?
Edin H.

#114 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by Edin H. »

Connaisseur Karlin wrote: ne znam zasto je nekome interesantan :-)
Glas i stas :oops:
paladinka

#115 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by paladinka »

paladinka wrote:Zna se da je peder jedno pogrdno ime , sta nekog tako zvati , ako znas da ces ga uvrijediti. ili je namjera takva ?

ja kad sam odrastao nisam cuo za rijec gay,samo za peder,a u gradu sam odrastao,i znam puno osoba takve seksualne orijentacije kojima ne smeta rijec peder
sta ce im smetati... tolerancija sa obadvije strane je uvjek dobrodosla ...
Connaisseur Karlin

#116 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Edin H. wrote:
oboje, bezveze :-)
Hakiz

#117 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by Hakiz »

Connaisseur Karlin wrote:
Edin H. wrote:
Misliš, oboje se tebi ne sviđa.
MyTao

#118 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by MyTao »

Ne.. Ne..

Karlin odlucuje sta je dobro a sta ne... Zar ne znas?

Kako ces znati kada ona nije odlucila da ti to znas...
Hakiz

#119 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by Hakiz »

MyTao wrote:Ne.. Ne..

Karlin odlucuje sta je dobro a sta ne... Zar ne znas?

Kako ces znati kada ona nije odlucila da ti to znas...
Da. Valjda će mi se smilovati pa mi reći šta mislim.
nadInsan

#120 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by nadInsan »

Penzionerima je jako teško ugoditi.
Hakiz

#121 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by Hakiz »

Kakvi sad penzioneri?
nadInsan

#122 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by nadInsan »

Pitaj Karlin.
Edin H.

#123 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by Edin H. »

:zzzz:
Hakiz

#124 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Post by Hakiz »

nadInsan wrote:Pitaj Karlin.
Nećemo tako. Karlin je (skoro) generacija. A na generaciju nedam.
Connaisseur Karlin

#125 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)

Hakiz wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Edin H. wrote:
Misliš, oboje se tebi ne sviđa.
da, a ne razuijem zasto otvarate tolike teme o njemu :-)
Post Reply