Bošnjaci kao evropski "white trash" (by forumas "Hajvan")

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

bach

#1 Bošnjaci kao evropski "white trash" (by forumas "Hajvan")

Post by bach »

Na otvaranje ove teme potakao me posti formumasha "hajvan" sa teme o cestama u KS
"jebiga, kako starim počinjem da uviđam animozitet kršćana spram muslimana na ovim prostorima.
ovi drugi (svi mi sa islamskim korijenima u familijama) su zaostali, ne poštuju sistem i zakone, nemaju kulture (življenja i ophođenja). Uglavnom, rijetko šta pozitivno da je….

čak i ovaj merhamet i blagost su proistekli iz lijenosti, neobrazovanosti i letargije- a ne kao odraz smislenog djelovanja….

uglavnom, po gradovima (a bogami i selima) nam se vidi ko smo, što smi i ĐŽe ćemo.

Mraka, iliti white trash of Europe"
http://www.klix.ba/forum/izradnja-saobr ... 2p10539972

Nedavno smo kupio nekakav auto. Trebalo je promijeniti pra potrošnih dijelova, krajnice, pakne itd

Otišao sam kod jednog majstora, bio je pijan... Drugi nije htio da radi, fol ne zna ON to... a vidio sam da je u drugoj prostoriji igrao karti sa jaranima..Kod trećeg sam naišao na zatvorena vrata iako sam ga nazvao i dogovorio termin, četvrti m e je napao jer nisam dijelove kupio od njega itd ...

Svi su bili krezavi, neuredni, smrdili su na masnu hranu i alkohol, bili su neljubazni i nepismeni...

Takav je nažalost i gotovo cijeli naš narod

Evo još jedan citati sa prethodne teme
mi zivimo u urbanoj kasabi zvanoj sarajevo,gdje je svaki papanluk i krkanluk normalna pojava,a nenormalno je cim se neko pobuni protiv toga....
Ne volimo da čitamo,ne volimo da učimo, ne volimo da radimo...Pametne ljude ismijavamo i slavimo zlkovce i lopove...Nepošteni i skloni korupciji... Nemamo svetinja a i ono malo što imamo pišamo urinom i zasipano smećem...

Što je najgore:

Uživamo u vlastitom govnima, uživamo u vlastitoj bijedi, neznanju i mentalnom šabanlooku. Mi naš krkanlook smatramo dobrim i poželjenim. Mi smo nacija gubitnika i nažalost ponosimo se tim... sve ono što odlikuju one koje u SAD definiraju kao "white trash"...

Ekipa s dna kace

Da li smi mi zaista evropski "White trash"? Najgori od sve djece?
Last edited by bach on 20/09/2014 21:53, edited 1 time in total.
insomnia78

#2 Re: Bošnjaci kao evropski "white trash" (by forumas "Hajvan"

Post by insomnia78 »

Nismo, gori su od nas Poljaci, Rumuni, Bugari isl :D

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
_mufljuz_

#3 Re: Bošnjaci kao evropski "white trash" (by forumas "Hajvan"

Post by _mufljuz_ »

BlackSteel

#4 Re: Bošnjaci kao evropski "white trash" (by forumas "Hajvan"

Post by BlackSteel »

Reko bi ja vama bahu i hajvanu, al su se nasli, nesto, al mi se ne cucla ban ovih dana. Po cemu smo to najgori. Al nemrem kliseizirane isprane price vise, sve ovde fuj bu hu. Idi jarane dje nije popustite malo sa tim. Svjesni smo svi dje smo, ne pristaj na muku ziv bio, odmorte malo.

Poslo sa njakog hepeka, vazdan nesta bibiche.
bach

#5 Re: Bošnjaci kao evropski "white trash" (by forumas "Hajvan"

Post by bach »

Last edited by bach on 20/09/2014 22:01, edited 1 time in total.
insomnia78

#6 Re: Bošnjaci kao evropski "white trash" (by forumas "Hajvan"

Post by insomnia78 »

Nisu to samo Bosnjaci u pitanju
I ovi istocno i ovi zapadno od nas su isti

TheMule

#7 Re: Bošnjaci kao evropski "white trash" (by forumas "Hajvan"

Post by TheMule »

bach wrote:

lijepa kola, u cemu je problem?
Stargate Punk

#8 Re: Bošnjaci kao evropski "white trash" (by forumas "Hajvan"

Post by Stargate Punk »

insomnia78 wrote:Nisu to samo Bosnjaci u pitanju
I ovi istocno i ovi zapadno od nas su isti

Samo oni to još ne znaju. :-D
_mufljuz_

#9 Re: Bošnjaci kao evropski "white trash" (by forumas "Hajvan"

Post by _mufljuz_ »

a problem je sto ne slusaju Bacha, Mocarta, Sostakovica, Cajkovskog, Suberta, Dvoraka, Kacaturiana.... jebi ga oni su primitivci jer igraju kolo.... a znam jednog papsona or'ginal svabo - takvog skota majka jedva rodi u 100 godina - a sve ove ima na rafama i kao glumi kulturiziranog gospodina..... a papcina smrdljiva, idiotska, nehigijenska, nekulturna - da ga svijecom treba trazit, kontam da ga je stari ili stara plodilo drkotinom iz sperme kondoma bacenog u halu da se pokus'o barem time zacet.....
bach

#10 Re: Bošnjaci kao evropski "white trash" (by forumas "Hajvan"

Post by bach »

_mufljuz_ wrote:a problem je sto ne slusaju Bacha, Mocarta, Sostakovica, Cajkovskog, Suberta, Dvoraka, Kacaturiana.... jebi ga oni su primitivci jer igraju kolo.... a znam jednog papsona or'ginal svabo - takvog skota majka jedva rodi u 100 godina - a sve ove ima na rafama i kao glumi kulturiziranog gospodina..... a papcina smrdljiva, idiotska, nehigijenska, nekulturna - da ga svijecom treba trazit
Nije to tema emisije...
Stoner

#11 Re: Bošnjaci kao evropski "white trash" (by forumas "Hajvan"

Post by Stoner »

Odlična tema. Ne bi rekao da autor teme pretjeruje i mislim da se o ovome treba pričati.

Ponekad sam i ja sličnog dojma, moram priznati da moje mišljenje po ovom pitanju i nije toliko šovinističko kao ovo u uvodnom postu.

I jesmo pomalo seljački narod, bez manira i bez kulture. Živimo od danas do sutra.

A imamo i velike komplekse spram Srba i Hrvata, nevjerovatne komplekse. Sad će se to i vidjeti na ovoj temi čim se pojave prvi likovi sa pričom " Jesu li Vlasi bolji" "Vlasi su gori" " Isti su Vlasi" itd. Ti jadnici sutra kurcem ne bi mrdnuli da BiH bude u još goroj situaciji pod uslovom da smo bolji od Hrvatske i Srbije. Njemu dosta.

Isto tako, treba se forumska "prava raja" zahvaliti i tekovinama komunizma, jer neke boljke koje mi imamo su zajedniče svim Istočnim Evropljanima.
Red Wolf

#12 Re: Bošnjaci kao evropski "white trash" (by forumas "Hajvan"

Post by Red Wolf »

ovaj bach je neki teski pacenik
_mufljuz_

#13 Re: Bošnjaci kao evropski "white trash" (by forumas "Hajvan"

Post by _mufljuz_ »

bach wrote:
_mufljuz_ wrote:a problem je sto ne slusaju Bacha, Mocarta, Sostakovica, Cajkovskog, Suberta, Dvoraka, Kacaturiana.... jebi ga oni su primitivci jer igraju kolo.... a znam jednog papsona or'ginal svabo - takvog skota majka jedva rodi u 100 godina - a sve ove ima na rafama i kao glumi kulturiziranog gospodina..... a papcina smrdljiva, idiotska, nehigijenska, nekulturna - da ga svijecom treba trazit
Nije to tema emisije...
tema je mesje ustogljeni, da sam na zapadu i na istoku i na sjeveru ja licno vaki bosnjo od bosne, gorstak - i da ti pravo kazem sto zapadnjak moze bazdit jerbo govno stedi carape, gace, struju, vodu, safun - da je bilo leseva (da vidio sam i leseva dosta u zivotu) koji su bolje mirisali od tih vrlih emancipovanih, kulturiziranih (sto bi Franci BLaskovic rek'o) zapadnih ku(ltu)rnjaka koji glume visinu, nenadjebivost, emancipaciju i neku visokovazecu drkotinu, sto moze bit seljacina, sto moze bit bescutan, a rodio se u centru Minhena, bit skot da ga treba lupom trazit - dok ti i tebi slicni pokusavaju markirat citav jedan narod od kojeg se dobar dio kupa 5 puta dnevno, uci jos uvijek postulatima vaspitanja, postenja, da se komsija ne naljuti, da se komsiju postuje, da se lijepo educira oblaci i ponasa - nadje takvih dzibera da otvore temu da markiraju rogobatno citav narod ne videci nista drugo osim ono najgore

P.S. evo sad je poceo u Bavarskoj tzv "oktoberfest" dodji posjeti da vidis tu paradu retardoida kad se nazdere i napije ponasanja zadnjeg sljama ljudskog - bio sam 2x i im'o da vidim rapsodiju seljakluka kakva se ni u ljakanskoj BIH u ljakanskom bosnjackom (Jerbo ti ciljas bosnjacki narod koji dapaca ima puno i previse mana nazalost) ne desava, niti se cesto vidja....
Last edited by _mufljuz_ on 20/09/2014 22:17, edited 1 time in total.
bull21

#14 Re: Bošnjaci kao evropski "white trash" (by forumas "Hajvan"

Post by bull21 »

bla ser kenj
k'o i vazda na klixu, ništa pametno

:roll:
Stoner

#15 Re: Bošnjaci kao evropski "white trash" (by forumas "Hajvan"

Post by Stoner »

Za takvo stanje je donekle odgovoran i naš nedostatak samokritike, a kritika je prethodila svakom napretku i ono standardno " ' ta će on divi mu glove" .
Last edited by Stoner on 20/09/2014 22:16, edited 1 time in total.
Man of steel

#16 Re: Bošnjaci kao evropski "white trash" (by forumas "Hajvan"

Post by Man of steel »

Sarajevo kao glavni grad ove države je za koplje ispred većine glavnih gradova zapadne civilizacije što se tiče kultivisanosti i normalnog ponašanja.

Da si makao dalje od Pazarića pa imao priliku po noći hodati zapišanim ulicama Pariza, Berlina, Madrida..o američkim da i ne govorim, sam bi se sebi nasmijao ovoj svojoj konstataciji.

Bošnjaci kao narod su kao i svaki drugi. Ima nas nepismenih, pismenih, neurednih, urednih, kulturnih, nekulturnih...svakakvih.

Ovo što si ti napisao je blago rečeno čisti fašizam.
Red Wolf

#17 Re: Bošnjaci kao evropski "white trash" (by forumas "Hajvan"

Post by Red Wolf »

Stoner wrote:Za takvo stanje je donekle odgovoran i naš nedostatak samokritike, a kritika je prethodila svakom napretku i ono standardno " ' ta će on divi mu glove" .
pa stani pred ogledalo i kritikuj se,ko ti brani ba
Drvosjeca iz Dejcica

#18 Re: Bošnjaci kao evropski "white trash" (by forumas "Hajvan"

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

bach wrote:Na otvaranje ove teme potakao me posti formumasha "hajvan" sa teme o cestama u KS
"jebiga, kako starim počinjem da uviđam animozitet kršćana spram muslimana na ovim prostorima.
ovi drugi (svi mi sa islamskim korijenima u familijama) su zaostali, ne poštuju sistem i zakone, nemaju kulture (življenja i ophođenja). Uglavnom, rijetko šta pozitivno da je….

čak i ovaj merhamet i blagost su proistekli iz lijenosti, neobrazovanosti i letargije- a ne kao odraz smislenog djelovanja….

uglavnom, po gradovima (a bogami i selima) nam se vidi ko smo, što smi i ĐŽe ćemo.

Mraka, iliti white trash of Europe"
http://www.klix.ba/forum/izradnja-saobr ... 2p10539972

Nedavno smo kupio nekakav auto. Trebalo je promijeniti pra potrošnih dijelova, krajnice, pakne itd

Otišao sam kod jednog majstora, bio je pijan... Drugi nije htio da radi, fol ne zna ON to... a vidio sam da je u drugoj prostoriji igrao karti sa jaranima..Kod trećeg sam naišao na zatvorena vrata iako sam ga nazvao i dogovorio termin, četvrti m e je napao jer nisam dijelove kupio od njega itd ...

Svi su bili krezavi, neuredni, smrdili su na masnu hranu i alkohol, bili su neljubazni i nepismeni...

Takav je nažalost i gotovo cijeli naš narod

Evo još jedan citati sa prethodne teme
mi zivimo u urbanoj kasabi zvanoj sarajevo,gdje je svaki papanluk i krkanluk normalna pojava,a nenormalno je cim se neko pobuni protiv toga....
Ne volimo da čitamo,ne volimo da učimo, ne volimo da radimo...Pametne ljude ismijavamo i slavimo zlkovce i lopove...Nepošteni i skloni korupciji... Nemamo svetinja a i ono malo što imamo pišamo urinom i zasipano smećem...

Što je najgore:

Uživamo u vlastitom govnima, uživamo u vlastitoj bijedi, neznanju i mentalnom šabanlooku. Mi naš krkanlook smatramo dobrim i poželjenim. Mi smo nacija gubitnika i nažalost ponosimo se tim... sve ono što odlikuju one koje u SAD definiraju kao "white trash"...

Ekipa s dna kace

Da li smi mi zaista evropski "White trash"? Najgori od sve djece?
Znam ja gdje tebe boli. :wink:

HM 2011

#19 Re: Bošnjaci kao evropski "white trash" (by forumas "Hajvan"

Post by HM 2011 »

Ali se može koristiti u svrhu poboljšanja stanja....

Neželjenih ponašanja ima bezbroj...... Pozitivnih takođe.....

Nekada ne znam šta mi je mrže - uštogoljenost i umišljenost koja ide u beskorisnu i neproduktivnu relanost

ili prostost (jednostavnost i direktnost) koja prevazilazi granice dobrog ukusa i ponašanja koje se može tolerirati.....

To su dvije krajnosti..... i zaista nisu ograničene na vjeroispovjest nego čisto na ono ljudsko u čovjeku...
arslanbey

#20 Re: Bošnjaci kao evropski "white trash" (by forumas "Hajvan"

Post by arslanbey »

Bosnjaci nisu zapadnjaci,nismo dio evropske-krscanske kulture....ali to ne znaci da smo white trash,iliti bez civilizacije
Last edited by arslanbey on 20/09/2014 22:23, edited 1 time in total.
Bambi_na_kofeinu

#21 Re: Bošnjaci kao evropski "white trash" (by forumas "Hajvan"

Post by Bambi_na_kofeinu »

Image

Image

Image

Ovo opet neka tema "nemoj da ispadnemo papci pred tim finim, kulturnim, svijetom"?
_mufljuz_

#22 Re: Bošnjaci kao evropski "white trash" (by forumas "Hajvan"

Post by _mufljuz_ »

Bambi_na_kofeinu wrote:Image

Image

Image

Ovo opet neka tema "nemoj da ispadnemo papci pred tim finim, kulturnim, svijetom"?
hvala Bambi sto si slikama rekla vise nego ja rijecima....
Stoner

#23 Re: Bošnjaci kao evropski "white trash" (by forumas "Hajvan"

Post by Stoner »

Uf, Bambi je pogodila u srž.

Ostali Europejci samo skinu gaće i uslikaju se, mi se poĆakijamo baaaa...
Drvosjeca iz Dejcica

#24 Re: Bošnjaci kao evropski "white trash" (by forumas "Hajvan"

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Možda bi ovako bili "modrniji", evropskiji rekao bih. :mrgreen:

Image
sinuhe

#25 Re: Bošnjaci kao evropski "white trash" (by forumas "Hajvan"

Post by sinuhe »

Bachova najdraza tema :P
Locked