Bosanski humor?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Hasan006

#76 Re: Bosanski humor?

Post by Hasan006 »

Ma najpoznatije humorstične stranice, emisije, itd. su uvijek glupe jer je najlakše nasmijati glupe ljude, a svi znamo da je takvih najviše. Eto otiđite na FB stranicu "Sarcasm", to je kao najlajkovanija (kakva riječ lol) humoristična stranica na FB-u. Ja većeg debilizma i kancera nisam vidio, em im ime stranice nema nikakve veze sa sadržajem, em koriste debilne fazone koje je 9GAG prestao objavljivati 2011. godine.
medjutim

#77 Re: Bosanski humor?

Post by medjutim »

Morete o humoru dok eurosmijeh ne skonta ovaj topic, a onda...
tranquil

#78 Re: Bosanski humor?

Post by tranquil »

bersK wrote:Image

Ovo je primjer nekog britanskog humora. Ovo naša djeca prešišaju u petim razredima osnovne.

Jedini fazon kod njih je što oni svoj debilan i propali osjećaj za smijeh i humor znaju prodati, a mi ne.
Ovo nije primjer britanskog humora, ovo je varijanta knock-knock vica, i to prilično loša. Ko god da ti je ovo prodao kao britanski humor, slagao ti je.
lijepa u dusi

#79 Re: Bosanski humor?

Post by lijepa u dusi »

Tema s najboljim postovima ovog foruma, e tu ima mnogo dobre zajebancije :mrgreen:
Ima jedna interesantna grupa na fb, pomalo morbidna, crna, sa odlicnim zajebancijama, tu se fino nasmijem :mrgreen:
Tln, sta znam, mozda sam premlada za to, ali moram bit u odredjenom raspolozenju da bih ono smatrala smijesnim, i to ne hahahahahahaa smijesnim vec za neki kez na licu. I pravo volim vicOve o Focacima, jooooj :D
supercali

#80 Re: Bosanski humor?

Post by supercali »

Prvo se treba definisati bosanski humor a zatim ocjenjivati to sa svog stanovista
Neko voli crni humor neko ne neko voli onog zmaja neko ne i sl
Tako isto ja da pricam morbidne sale i zajebancije ova do bola bi se smijala a neko bi se nasao da mi kaze kako mozes sram te bilo vrijedjas i sl
Kao sto imas i ove sto prepricavaju zmaja dok neki umiru od smijeha ja cu ga blijedo gledati na neke fore

Da ne ulazimo sada sta je urbano sta ruralno i te gluposti
ja71

#81 Re: Bosanski humor?

Post by ja71 »

Image

osjeti se da je John Cleese dosao u Sarajevo
BarbaDue

#82 Re: Bosanski humor?

Post by BarbaDue »

ho oponopono wrote:...h-umor...:gunjastajl:
Inteligencija=humor
Dope_Man

#83 Re: Bosanski humor?

Post by Dope_Man »

Hasan006 wrote:Ma najpoznatije humorstične stranice, emisije, itd. su uvijek glupe jer je najlakše nasmijati glupe ljude, a svi znamo da je takvih najviše. Eto otiđite na FB stranicu "Sarcasm", to je kao najlajkovanija (kakva riječ lol) humoristična stranica na FB-u. Ja većeg debilizma i kancera nisam vidio, em im ime stranice nema nikakve veze sa sadržajem, em koriste debilne fazone koje je 9GAG prestao objavljivati 2011. godine.
Definitivno prelosa stranica. Izbacivalo mi je jedno vrijeme stalno kako su neki moji lakali.. usao, pogledao, i rekao facebooku da mi ne izbacuje vise te gluposti.
Hasan006

#84 Re: Bosanski humor?

Post by Hasan006 »

Dope_Man wrote:
Hasan006 wrote:Ma najpoznatije humorstične stranice, emisije, itd. su uvijek glupe jer je najlakše nasmijati glupe ljude, a svi znamo da je takvih najviše. Eto otiđite na FB stranicu "Sarcasm", to je kao najlajkovanija (kakva riječ lol) humoristična stranica na FB-u. Ja većeg debilizma i kancera nisam vidio, em im ime stranice nema nikakve veze sa sadržajem, em koriste debilne fazone koje je 9GAG prestao objavljivati 2011. godine.
Definitivno prelosa stranica. Izbacivalo mi je jedno vrijeme stalno kako su neki moji lakali.. usao, pogledao, i rekao facebooku da mi ne izbacuje vise te gluposti.
Ma vode ih ba neki maloumnici sa bliskog istoka koji su ogromnom igrom slučaja ostvarili toliki uspjeh.
cyprus

#85 Re: Bosanski humor?

Post by cyprus »

Image

:mrgreen:
Hasan006

#86 Re: Bosanski humor?

Post by Hasan006 »

Vidim da se u zadnje vrijeme dosta pažnje daje onom Edinu Adiloviću, al ja ne znam koje specijalne potrebe moraš imat da ti ono bude smiješno... Priča one bezveze dječije viceve i to bez ikakvih detalja i gestikulacija, samo dovede neku budalu da stoji kraj njega i na kraju nazor prasne u smijeh. Jbt nisam znao da će se pojavit veći antitalenat za viceve od Ismeta Hore na internetu, al evo izgleda jeste...
sunceKOtepsija

#87 Re: Bosanski humor?

Post by sunceKOtepsija »

Hasan006 wrote:Vidim da se u zadnje vrijeme dosta pažnje daje onom Edinu Adiloviću, al ja ne znam koje specijalne potrebe moraš imat da ti ono bude smiješno... Priča one bezveze dječije viceve i to bez ikakvih detalja i gestikulacija, samo dovede neku budalu da stoji kraj njega i na kraju nazor prasne u smijeh. Jbt nisam znao da će se pojavit veći antitalenat za viceve od Ismeta Hore na internetu, al evo izgleda jeste...
evo sad uletim na youtube i nadem intervju kaze "niko nema humor ko mi u BiH posebno sarajevu, mi smo stari vicari, vic treba znat ispricat" :lol:
amrq7u

#88 Re: Bosanski humor?

Post by amrq7u »

budaletina haha
Tercius

#89 Re: Bosanski humor?

Post by Tercius »

Ja kad cujem nase komsije jal lijeve ili desne kad pricaju viceve, mene neki ocaj i tuga spopadne koliko je taj nas bosanski humor nabio standarde pa se ovima ni na silu ne mogu nasmijati.
Boskero

#90 Re: Bosanski humor?

Post by Boskero »

Bite cd ajnc
mali jomu

#91 Re: Bosanski humor?

Post by mali jomu »

Za Bosanski humor trebas imati Bosansku dusu.

Da si otvoren za sve bez ikakva mrguda i namcora.
kakavdanakneiskustvu

#92 Re: Bosanski humor?

Post by kakavdanakneiskustvu »

ST11 wrote:Ne znam, jesam se ikad u zivotu toliko smijao zapisanoj rijeci kao ovom komentaru. Genijalno!
Image
:lol:
Thorgerson

#93 Re: Bosanski humor?

Post by Thorgerson »

Ja mislim da se trebamo samo odmaci od pokusavanja kopiranja nacina tog humora.

npr. Stand up komedija. Isao sam, gledao ove domace, ma ok ono smijesno je, ali nije to to. Mislim, ta raja koja fura taj stand up, nije skontala da to ne moze raditi tako sto ce samo iskopirati ne znam nekog americkog stand up komicara. Meni to nije to. Ono, prica neka o seksu, o zenama, o ovome, onome, ali to nije domace, vidi se da to nije izvuceno iz svakodnevnog zivota. Barem ne naseg svakodnevnog zivota. I zato i ne moze biti toliko smijesno. A nije da nema i ovdje materijala, ima... I neki to ok rade, ali opet tanko. Mislim, meni se desavalo da ti je neugodno zbog njega, toliko neki los lajn bude, eto...stid te dok sjedis u publici. :roll:

Ako to prica amerikanac, crnac smijesno je. Jebiga.

Sto se tice domaceg humora, kojeg mogu uvijek slusati za mene je Pejakovic tu neprikosnoven. Mislim, nije klasicni humor, ali one prijaratne monodrame su prejake, pa i ove neke poslije rata. Jednostavno, docara ti scenu, haos. Dakle, kao da sjedis negdje s rajom, cugas i neko ti prica.

U komsiluku moram spomenuti i Pervana, meni je on super.

Ramiz zmaj, LZN...nikad gledo, nit mi uopste izgleda smijesno. Nazor humor...ne svidja mi se. :run:
palestinka

#94 Re: Bosanski humor?

Post by palestinka »

Ne prođe dan da se ne nasmijem dobro nekoj tipičnoj bosanskoj provali, ali slučajno, u prijevozu, na poslu, na ulici. Pojedinaca je duhovitih puno, ali sve manje je onih koji to razumiju. Humor je dvostran, trebaš imati sličan sklop da bi shvatio. Danas je tipičan bosanski humor, ustvari prepoznavanje srodnih.
Institucionalni humor je tanak, Raja s biroa nekad ubode, govorimo srBski jezik takođe, dnevne doze Bošnja su jad čisti. Statusi duhovitih prijatelja na fc ili komentar nečiji nekad budu čisto zlato.
dulekrele

#95 Re: Bosanski humor?

Post by dulekrele »

Vam

#96 Re: Bosanski humor?

Post by Vam »

Laka jede grah 1/5

Vam

#97 Re: Bosanski humor?

Post by Vam »

Laka jede grah 2/5

Vam