Bosanska dolina piramida

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zambaklija

#26 Re: Bosanska dolina piramida

Post by zambaklija »

minjonja wrote:
zambaklija wrote:men se čini i meščini da većina ovijeh negativaca nikada nije bila u Visokom :P ameščini nijesu nješta ni baš prijateljski raspoloženi spram ove zemlje....kako god vrijeme će svoje pokazati a ja et vjerujem u te piramide i civilizaciju prije civilizacije :roll:
nema sta vjerovati. dokazano je da nije piramida.

a ko je to dokazao??ja sam isključivo kontra čitao i nije semir pisao,već u stranoj štampi fino piše da još nije 100% dokazano ali da su svi pokazatelji da su piramide,al nije jasno ko ih je napravio i kad jer po nekim ispitivanjima uzoraka ispada da su starije od čovječanstva pa hoće da ta ispitivanja obnove a jedno je 100% dokazano a to je da je vezni materijal stvarno "malter" a poneki stubovi tj.poneke ploče su stvarno beton jer prirodna smjesa nije moguća itd,itd.... :roll:
Neregistrirani

#27 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Neregistrirani »

Nema piramida. I dalje.
Ima ljudi koji i dalje pokusavaju edukovati i objasniti.

http://irna.lautre.net/A-concrete-tale.html
http://irna.lautre.net/EU-Times-and-the-pyramids.html
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#28 Re: Bosanska dolina piramida

Post by JoseMujica »

Sem ima cilj pred sobom i ima sasvim suvislu i argumentiranu priču i mislim da trba čovjeka pustiti da kopa i pomoći mu koliko se može. Na kraju ko je dokazao da u Međugorju ima Gospe pa milion turista svake godine.

Većina likova, čak i u našoj akademskoj zajednici, koji kritikuju Sema nema blage veze ni šta čovjek govori
ultima_palabra

#29 Re: Bosanska dolina piramida

Post by ultima_palabra »

alternativni wrote:Na sta ovo lici:
Image

Za Britance, ovo je novi znak da postoji cudoviste iz Loch Ness-a.
Is this Nessies latest sighting?

Ako oni mogu uzimati pare turistima, trebamo i mi.
E jbg, nekad smo bili originalni u uzimanju para, prodavali smo Vijećnicu i slične stvari :D To je poštenije nego da uvjeravaš čovjeka da je brdo piramida koju je napravila civilizacija za koju nema ni najmanji dokaz da je postojala i da unutra može gledati orbove kroz kameru mobitela :oops:
Amidza Efendija

#30 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Amidza Efendija »

JoseMujica wrote:Sem ima cilj pred sobom i ima sasvim suvislu i argumentiranu priču i mislim da trba čovjeka pustiti da kopa i pomoći mu koliko se može. Na kraju ko je dokazao da u Međugorju ima Gospe pa milion turista svake godine.

Većina likova, čak i u našoj akademskoj zajednici, koji kritikuju Sema nema blage veze ni šta čovjek govori
Naravno da nema, -- Svemirko trabunja nevjerovatne gluposti.

Ne mislis valjda da ce ijedan naucnik koji imalo drzi do svoje reputacije, ucestvovati ou diskusiji o orbovima snimljenim mobitelima u dubrovackoj sali i "tuunelima", kamenim kravama, dvostranim stopalima, megalitima sa izcezlim RASIMOM, pricama o iscezlim civilizacijama o kojima su jedini dokazi to sto ne postoje nikakvi dokazi o njima.

Da ne pominjem sve ostale nebuloze o kojima je pricao proteklih 4-5 godina.
Great Cornholio

#31 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Great Cornholio »

Ako nije piramida šta je onda ? Nema sumnje da je ono što je otkopano nije proizvod prirodnih procesa, već ljudskih ruku djelo.
JoseMujica

#32 Re: Bosanska dolina piramida

Post by JoseMujica »

Amidza Efendija wrote:
JoseMujica wrote:Sem ima cilj pred sobom i ima sasvim suvislu i argumentiranu priču i mislim da trba čovjeka pustiti da kopa i pomoći mu koliko se može. Na kraju ko je dokazao da u Međugorju ima Gospe pa milion turista svake godine.

Naravno da nema, -- Svemirko trabunja nevjerovatne gluposti.

Ne mislis valjda da ce ijedan naucnik koji imalo drzi do svoje reputacije, ucestvovati ou diskusiji o orbovima snimljenim mobitelima u dubrovackoj sali i "tuunelima", kamenim kravama, dvostranim stopalima, megalitima sa izcezlim RASIMOM, pricama o iscezlim civilizacijama o kojima su jedini dokazi to sto ne postoje nikakvi dokazi o njima.

Da ne pominjem sve ostale nebuloze o kojima je pricao proteklih 4-5 godina.
Kakve sve nebuloze pričaju naši akademici a jedina je razlika što su oni etablirani foteljaši pa njih svi slušaju....konkretno jedino šta Semu spore domaći historičari jeste što im je svojim kopanjem i pričom o piramidama sjebao veliki projekat obnove starog grada, vrijedan par miliona eura. I tu počinje kampanja protiv Sema svim raspoloživim sredstvima. Inače još jednom ponavljam uopšte malo njih razumije šta čovjek uopšte priča.

Meni lično se hebe za piramide, bilo da ih ima il nema u Bosni...nisam ni išao na ta nalazišta niti namjeravam ići ali principijelno podržavam Sema jer je došao sa nekom novom idejom i uvalio ovim lezihljebovićima krampe i lopate u ruke...pa makar ništa ne iskopo trebali bi svi ponavljati da tamo ima piramida zbog sebe samih.

Ako se vratimo u prošlost i prisjetimo priče o Troji kod Gabele. Čovjek je tvrdio da je Troja tamo sa istim argumentima kao što su drugi tvrdili da je Troja u Maloj Aziji...ali razlika je što su drugi bolje prodali svoju priču a mi nismo.

Još jednom može se referirati na priču o Gospi u Međugorju...niko je ne priznaje a milioni ljudi dolaze....pa dok god se pitaju Portugalci, Talijani i Francuzi nikada je i neće priznati jer imaju sasvim dovoljno svojih svetišta i ne daju dio kolača. Tako isto Egipćani neće nikada priznati da u Bosni ima neka piramida....opet Francuzi i Englezi isto tako neć to priznati jer je nisu njihovi bogatuni otkopali nego neki levat iz Bosne.

Možeš tražiti racionalna i logična objašnjenja u nauci ali , na žalost i nauka je podložna marketingu i ekonomskim interesima. Zato Sema treba podržati pa nek kopa 50 godina, a ako je ne otkopa onda je treba polagano izgradti za to vrijeme.
atko

#33 Re: Bosanska dolina piramida

Post by atko »

alternativni wrote:Na sta ovo lici:
Image

Za Britance, ovo je novi znak da postoji cudoviste iz Loch Ness-a.
Is this Nessies latest sighting?

Ako oni mogu uzimati pare turistima, trebamo i mi.
:thumbup:

baj d vej ... mislim da postoji i neki zakon o zabrani istrazivanja zbog zastite od uznemiravanja pomenutog cudovist ... wtf :lol:

Koliko smo mi nakrivo nasadjeni ... mislim ... ljudi vjeruju u gospu u medjugorju, torabija u zetri :lol: ... kako god, pramide ili "piramide" lokacija je zanimljiva ... ako nista postoje neki zanimljivi razlozi zasto su tu nastakali takvi prirodni oblici...

Ono sto meni licno smeta kod sema je sto vrlo rado daje dozu mistike svemu, prica o nekim atlantidjanima :-) ... ali u principu ima veliki plus sto je bar na tren ljude okreno da razmislaju o piramidama ... ne svodi se citav zivot na dodu-zlaju-covica ... ima i finih stvari u zivotu
Amidza Efendija

#34 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Amidza Efendija »

JoseMujica wrote: Možeš tražiti racionalna i logična objašnjenja u nauci ali , na žalost i nauka je podložna marketingu i ekonomskim interesima. Zato Sema treba podržati pa nek kopa 50 godina, a ako je ne otkopa onda je treba polagano izgradti za to vrijeme.
Mnogo je jednostavnije izvrsiti oruzanu pljacku banke -- princip je isti, ali ti ne treba 50 godina .

Sto se leziljebovica i lopata tice, Svemirko bi imao moje puno postovanje, a i mnogih mnogih drugih, da je "svoj" novac ulozio u kakvu novu fabriku u Bosni i ljudima ponudio posao, umjesto sto ih sviju ove dobrovoljne lopatare gura da ucestvuju u ovoj prevari.
RtrnOfSalisbury

#35 Re: Bosanska dolina piramida

Post by RtrnOfSalisbury »

kako se niko ne sjeti pokusati ostvariti kontakt sa orbovljem, mogli bi nam odati mnoge tajne, morebit i o plejadjanima. orbeeee energiraj seeee, orbeeee jesil tudeeee
a tek turisticka atrakcija: razgovori sa orbom, slikanje sa orbom, nek je po dvije marke samo: deset miliona turista samo za slikanje dadne dvaes miliona a dje je recemo parking kod prilaznog platoa: nek je samo dvije marke za dva sata to je jos dvaes miliona, ondak recemo predavanja doktora o, to bi bilo obavezno i niko se nebi bunio da plati pa morebit i cijelije 25 marki, to su cifre brale, kosulje sa vezanim rukavima nek su 5 marki a vala mogle bi se i dzaba dijelit, donijele bi jos stotku, a dje je textilna industrija, analogija digitalija... sa zaradjenim sredstvima bi se mogla financirati dalja istrazivanja tojeste iskopavanje piramidi i na drugim podrucjima. ocevidi golijem okom su pokazali da hin imamo pa malo je rec bezbroj i samo cekaju bagere.
JoseMujica

#36 Re: Bosanska dolina piramida

Post by JoseMujica »

pa dobro drug haj ti u bijeli svijet....zaradi pare i otvaraj fabrike

Sem je to uradio i sada te pare troši na nešto što ga interesuje i skidam mu kapu zbog toga...iskreno volio bih biti kao Sem...da sam toliko uporan, radim i pričam svoje i ne obraćam pažnju na to šta zlobnici pričaju

ovo je baš pravi balkanski fenomen koji je dobro Burić opisao u tekstu "Šta će Džeko ja mu loptu kroz noge probacivo"

Sem je zadnja osoba kojoj trebamo zaviditi....hladno je čovjek mogao kopati po južnoj americi...sigurno ga niko ne bi ovoliko pljuvao
michio

#37 Re: Bosanska dolina piramida

Post by michio »

Gospa je nesto abstraktno, Loch Ness je legenda a Semir tvrdi da je piramida tu i da treba samo zemlju skloniti sa nje.
atko

#38 Re: Bosanska dolina piramida

Post by atko »

Ja cu se samobanovati trajno zbog ove recenice "sto nije ulozio novac u fabriku i otvorio radna mjesta"

dobro jutro BiH ... trazili smo zapad, dobili smo divlji ... ovo je kapitalizam... privatnik ima samo jedan motiv, da zaradi JOS VISE... privatnik nema obavezu da otvara radna mjesta, to on nece, nemora, ne zeli ... ovo nije planska nego trzisna ekonomija ... to smo svi 97 trebali sebi zapisati i zabiti u shupak... mozda bi nam do sad i doslo u glavu.

Radna mjesta se vise ne otvaraju nego se pokrece biznis cija posledica su radna mjesta po potrebi...

Zato drzava treba da pravi privlacnu klimu za ulagace, kad vec ne drzi vise dirigentsku palicu ekonomije. I da sprovodi zakone u svacijem interesu ... inace kapitalizam u bezakonju je robovlasnistvo

Zaboravite na fabrike za proizvodnju radnih mjesta, auspuha za dalekovode i sl.

sorry na OT
michio

#39 Re: Bosanska dolina piramida

Post by michio »

Jesu li nasli piramidu?

Naravno da ce naci nesto. Pa Visoko je naseljeno mjesto hiljadu godina.
atko

#40 Re: Bosanska dolina piramida

Post by atko »

michio wrote:Gospa je nesto abstraktno, Loch Ness je legenda a Semir tvrdi da je piramida tu i da treba samo zemlju skloniti sa nje.
A torabi i nidza kornjace sa 5 planeta ... :lol:
michio wrote:Jesu li nasli piramidu?

Naravno da ce naci nesto. Pa Visoko je naseljeno mjesto hiljadu godina.
Pa bingo ... bolje naci nesto i od prije 1000 godina... nego nista ne traziti i sjediti u fotelji u office-u i izdavati nake brosure ... ovi nasi historicari su odmah ptrcali da istrazuju po visokom da sprijece Sema ... inace bi sjedili i narednih 1000 godina i stampali brosure
michio

#41 Re: Bosanska dolina piramida

Post by michio »

Pa bio mu je Torabi na piramidama.
Jel ja sad treba da slavim i Semira i vjerski fanatizam iz Medjugorja? Toboze daju nadu narodu :lol:
JoseMujica

#42 Re: Bosanska dolina piramida

Post by JoseMujica »

Ma znam iz prve ruke ....Imamoviću & Co. propao projekat rekonstrukcije starog grada vrijedan par miliona eura iz EU fondova zbog semovog kopanja zbog toga su počeli da ga pljuju
michio

#43 Re: Bosanska dolina piramida

Post by michio »

Evo donatora: vlada, opstina, bhtelecom, turisticka zajednica. Ne znaju sta ce od para pa ce dati Semiru da kopa piramide ......ovaj tunele

http://www.piramidasunca.ba/ba/index.ph ... &Itemid=31
atko

#44 Re: Bosanska dolina piramida

Post by atko »

michio wrote:Pa bio mu je Torabi na piramidama.
Jel ja sad treba da slavim i Semira i vjerski fanatizam iz Medjugorja? Toboze daju nadu narodu :lol:
Pa to sto je bio zaboli me ... vec sam reko da mi smeta sto Sem daje tu dozu mistike ... pricam o brdima kod Viskog koja su zanimljiva i koja tu postoje sa ili bez sem-a i torabija.

Torabija sam u sasvim drugom kontekstu spomenuo ... no ti to izvrces i pravi se blago mutav samo da bi zadovoljio i nahranio svoju tipicno balkansku psihu kojoj smeta sve sto se izdize iznad horizonta njene vlastite ucmalosti;)

Ok, nema piramida, zasto se jebatas oko necega sto ne postoji onda ?

Ja kazem oni tuneli i kocke u Visokom su men izanimljive i vrijedne malo naucno pogledati ... bez obzira jel priroda ili necija ruka;
michio

#45 Re: Bosanska dolina piramida

Post by michio »

Covjek ima podrsku sirokih masa(Balkanaca) i sad ja Balkanac :lol:
RtrnOfSalisbury

#46 Re: Bosanska dolina piramida

Post by RtrnOfSalisbury »

da li je izdato saopcenje jesul ti orbovi isto sto i energetske cakre ili su to dva razlicna fenomena? postoji mogucstvo da je to isti fenomen u dva pojavna oblika.
atko

#47 Re: Bosanska dolina piramida

Post by atko »

@michio
haj ti reci sta tebi konkretno smeta izasto?
I sta bi ti uradi da ti neko da pravo da odlucujes o "piramidama" i svemu sto se oko toga dogadja?
michio

#48 Re: Bosanska dolina piramida

Post by michio »

Smetaju mi varalice. Eto.
srklet

#49 Re: Bosanska dolina piramida

Post by srklet »

Jedina piramida u Visokom koju niko ne spominje!

Image
Last edited by srklet on 17/01/2011 17:17, edited 1 time in total.
atko

#50 Re: Bosanska dolina piramida

Post by atko »

michio wrote:Smetaju mi varalice. Eto.
Eto vidis, nadjosmo i zajednicku :D i meni isto. :wink:

Al da smo ko masa malo osvjesteniji i da pametnije uticemo i varalica bi bilo manje ;)
Post Reply