Pasa moj studirao sam historiju,a predmet arheologije mi je predavao Enver Imamovic licno.славянин wrote:Jesi to gledao na "Ancient aliens" jeldenikad_vise wrote:Ne,uopste.
Veci problem vidim u tome da su piramide u Egiptu gradili tadasnji egipcani da bi mogli sahraniti svog faraona.Jos veci problem vidim u tome da su ih oni mogli sagraditi u to doba i recimo oblikovati granitne ploce a nisu mogli imati nikako alata za to.Tako da mi prica o naprednoj civilizaciji uopste nije tabu i licno vjerujem u to,kao sto vjerujem i da je ovo u Visokom gradjeno ljudskom rukom.I tuneli i piramida.![]()
Nemam sta gledati ili ne gledati,glupost je da su tadasnji ljudi mogli napraviti stvari koje su ostale iza njih.
I nemam namjeru da se s tobom licno prepucavam oko bilo cega,mozemo se do sutra ne slagati ali branim tvoje pravo da imas svoje misljenje.
Masu ljudi dolazilo,vrsilo mjerenja,hiljade ljudi dosli i tvrde da su to piramide.Hiljade drugih ih osporavaju.Sa stanovista ljudi koji su sigurni da je ovo piramida oni koji to negiraju su debili i zatucaneri pored svojih ociju,za one opet koji ne vide piramidu i ni jedan dokaz da je ovo ljudsko djelo ovi koji to vide su budale i slicno.Sve u svemu svakom svacije.