Ako nisi mislio na turizam, ne znam na šta si mislio, ali turizam i "ostavljanje para na Visočici" se najčešće navodi kao "pozitiva" koja će nam doći od "piramida", pa možeš razumjeti zašto sam pomiješao.mad_max_ba wrote:Ček čektranquil wrote:Rekao bih ti ono što sam već rekao par puta na prethodnim stranicama, a to je da je loš izbor poslovnog modela kada gradiš turizam na, u najboljem slučaju nedokazanim tvrdnjama, u najgorem slučaju prevari. I samo ta oprezna rečenica je dovoljna da ljude koji imaju problema sa kontrolom bijesa pošalje u sesiju nekontrolisanog bljuvanja uvreda.mad_max_ba wrote:ok ta tvrdnja nije piramida ali zašto ne pogledati pozitivne stvari proizašle iz priče o "piramidama"???
P.S.
I jedna i druga strana imaju dokaze koje podastiru, prema tome ostavljam stručnjacima da kake oko toga, ja lično ću gledati ono pozitivno što proizilazi iz toga, a u već par mojih postova sam objasnio svoje viđenje pozitivnog i zbog toga sam bliži tvrdnji pro piramida.
ako pročitaš jedan moj post vidjet ćeš da ni u jednom ne spomenuh turizam, čak mislim da nisam spomenuo turizam nikako, čak mogu slobodno reći da i dosta turista i kada dodju vidjeti "piramide" vide Visoki, koji je otkopan, kao nuspojava, Semirovih kopanja okolo.
Nemoj biti kampanjac molim tesamo pokazuje kako površno posmatrate stvari a da i tebe priupitam isto kao i još jednog forumaša od kojeg ne dobih odgovor a pitanja su sljedeća:
1. Znaš li ti kako je to izgledalo prije rata a i prije no što je Semir pošao kopat okolo?? (Stari grad Visoki)
2. Znaš li šta je bilo sagrađeno na vrh tog brda na ostatcima Starog Grada pa su to naši razmontirali odmah iza rata?
3. Znaš li ti za šta je služio vrh ovog brda u ratu i za šta su se koristili ostatci građevine Starog Grada Visoki?
4. Znaš li šta su Mile i u kakvom su se stanju nalazili ostatci dok Samke ne dodje pa pođe kopat okolo (a i sada se nalaze mada je malo uređenije)
Što se tiče tvojih pitanja, rasprava je da li ima "piramide" ili nema, a vjerovatno nema, i ova pitanja nemaju veze s tim, niti će odgovori na njih promijeniti tu činjenicu. Mada vidim na šta ciljaš. Da je zaštita i obnova naše prave historijske baštine proklamovani Osmanagićev cilj, prvi bih ga podržao. Ali preživio sam Balkan 90-ih i mitomanije mi je dosta za cijeli život.