BOSANAC DOBIO POSAO u firmi gdje se najteze zaposliti!
-
Bunii
#1 BOSANAC DOBIO POSAO u firmi gdje se najteze zaposliti!
Danas sam imao konsultacije sa jednim profesorom (ekonomija), zavrsili mi sto smo trebali, pita me on odakle sam, u glavnom nebitno sad o cemu smo pricali, on mi kaze kroz neku pricu da je skoro neki Bosanac dobio posao u McKinsey&Company..
To vam je firma za management consulting, prihodi su im 7 milijardi dolara, godinama firma sa najtezim intervjuom, jako male sanse za zaposliti se, mnoge odbijau. O platama tamo ne trebam ni da vam govorim.
Hladno su otpadali ljudi sa Harvarda, Yalea, Browna, Oxforda.. ljudi koji su predstavljali potencijale, ali nisu bili dovoljno dobri za tu firmu.
Mene zanima, zna li neko kako provjeriti spisak zaposlenih posljednjih mjeseci u McKinsey, lokacija US, sve poslovnice? Na njihovom sajtu nista ne pise, a zanima me ko je to prosao taj znameniti intervju o kome svi pricaju..
http://en.wikipedia.org/wiki/McKinsey_%26_Company
http://www.mckinsey.com
To vam je firma za management consulting, prihodi su im 7 milijardi dolara, godinama firma sa najtezim intervjuom, jako male sanse za zaposliti se, mnoge odbijau. O platama tamo ne trebam ni da vam govorim.
Hladno su otpadali ljudi sa Harvarda, Yalea, Browna, Oxforda.. ljudi koji su predstavljali potencijale, ali nisu bili dovoljno dobri za tu firmu.
Mene zanima, zna li neko kako provjeriti spisak zaposlenih posljednjih mjeseci u McKinsey, lokacija US, sve poslovnice? Na njihovom sajtu nista ne pise, a zanima me ko je to prosao taj znameniti intervju o kome svi pricaju..
http://en.wikipedia.org/wiki/McKinsey_%26_Company
http://www.mckinsey.com
-
Bunii
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3 Re: BOSANAC DOBIO POSAO u firmi gdje se najteze zaposliti!
Po naslovu sam misila da se netko zaposlio u FDS preko natječaja, zato ovorih 
- dinooh
#4 Re: BOSANAC DOBIO POSAO u firmi gdje se najteze zaposliti!
Ja mislio BH Telecom a da nije iz SDA
- newlevel
#5 Re: AW: BOSANAC DOBIO POSAO u firmi gdje se najteze zaposlit
Ja mislio jos jedna tema o Zaimovom malom sto su ga skinuli sa biros i zaposlili u telekom.
Hajd neka mu je sa srecom.
Sent from my Nokia 3310
Hajd neka mu je sa srecom.
Sent from my Nokia 3310
- jaxxx
#6 Re: BOSANAC DOBIO POSAO u firmi gdje se najteze zaposliti!
Ja mislio Elektroprivreda a da nema rođaka tamo
-
Bunii
#7 Re: BOSANAC DOBIO POSAO u firmi gdje se najteze zaposliti!
Ovo su vam bolan svjetski igraci, nemaju veze sa Zaimovim malim i ostalim indijancima iz Bosne. 
Ako neko zna nesto vise, ili sta je taj nas zavrsio, bio bih zahvalan na svakoj informaciji. Intervju za posao tu ubija, to svi kazu..
Ako neko zna nesto vise, ili sta je taj nas zavrsio, bio bih zahvalan na svakoj informaciji. Intervju za posao tu ubija, to svi kazu..
-
Nokian808
#8 Re: BOSANAC DOBIO POSAO u firmi gdje se najteze zaposliti!
Sta ce oni - ko i svi slicni prodavaci magle ili scam artisti koji sluze za izvlacenje novca 
- Danguba
#9 Re: BOSANAC DOBIO POSAO u firmi gdje se najteze zaposliti!
haj nam se predstaviBunii wrote:Niko ne zna?
- sema911s
#10 Re: BOSANAC DOBIO POSAO u firmi gdje se najteze zaposliti!
meni prvo padae napamet bosanac dobio posao u islamskoj zajednici,.,. pa kontam kako tamo nema mjesta za te
kad u nekoj stranjskoj zemlji rodjo od postavljace se usrecio,
svaka cast masjtore mada bi ti bilo bolje da je rodjo hodza, pop, otac, patrijarh tako sta ,., nema hajra od tih ekonomskih nauka kada te milione nemoze na onaj svjet ponijet
kad u nekoj stranjskoj zemlji rodjo od postavljace se usrecio,
svaka cast masjtore mada bi ti bilo bolje da je rodjo hodza, pop, otac, patrijarh tako sta ,., nema hajra od tih ekonomskih nauka kada te milione nemoze na onaj svjet ponijet
-
Bunii
#11 Re: BOSANAC DOBIO POSAO u firmi gdje se najteze zaposliti!
Majstore, znas ti koliko ima takvih koje ti navodis.. Ali i kod njih imas rejtinge, klase, nivoe.. imas mnogo ovih firmi..Nokian808 wrote:Sta ce oni - ko i svi slicni prodavaci magle ili scam artisti koji sluze za izvlacenje novca
Nije mala stvar odmah upasti u najvisi nivo, medju najjace igrace, moras biti klasa u svojoj oblasti da bi ovdje upao, jbt McKinsey!!!!! Samo ime sve govori, klasa za sebe.
Ljudi, ako je ovo tacno, ovo je uspjeh na nivou da je neko zavrsio ekonomiju u sarajevu u roku, ispraksao se i sa 24 godine sjeo u fotelju direktora BH telekoma.
Ajd eto bar tako da uporedimo.
- Šveđanin
#12 Re: BOSANAC DOBIO POSAO u firmi gdje se najteze zaposliti!
Da je teško upasti, jeste.
A mislim, svako malo upućeniji zna šta se tamo radi..
Al valjda će plata od 5 nula (ako ne sad, onda vrlo brzo u budućnosti) to premostiti i dati mu volju da bude još bolji u korporacijskom lancu..
I da, on nije ozbiljniji igrač, do toga se tek dolazi. Ozbiljniji igrači imaju godišnju platu od 6 nula, uz mnogo bonusa. A do toga je trnovit put.. pun neprospavanih dana.. iii.. svačega još, al ko da je to bitno sad.
A mislim, svako malo upućeniji zna šta se tamo radi..
I da, on nije ozbiljniji igrač, do toga se tek dolazi. Ozbiljniji igrači imaju godišnju platu od 6 nula, uz mnogo bonusa. A do toga je trnovit put.. pun neprospavanih dana.. iii.. svačega još, al ko da je to bitno sad.