Booking.com ALL ABOUT
-
paladinka
#326 Re: Booking.com ALL ABOUT
Ama pokazi primjer gdje sam ja tebe omalozavala , molim te ! Kao prvo ti si zakacio sam na moj post , ostalo su sve sasvim normalne kritike , par kritika sa bookinga gdje su sami tvoji gosti ostavili , i par mojih zamjerki . Ali gdje je omalozavanje ?
- HAVANA
#327 Re: Booking.com ALL ABOUT
Ma nema lifta ,odakle mi lift, austrougarska zgrada.Nekako nemam taj problem nikad sa talijanima,holandjanima,francuzima,svedjanima...moonca wrote:Pregledala sam slike- meni je stan super- bijel, cvijetao.. ima sve - jedina mana , mislim da nema lifta- i da, ja volim kada je bijela posteljina - da je mozes prati sa bleach -em....
Najcesce se zale na to ljudi sa nasih prostora,turci a arapima je ravno katastrofi
- HAVANA
#328 Re: Booking.com ALL ABOUT
Nema potrebe da komuniciramo dalje na ovaj nacin.Forum je smijeh,druzenje,neobavezna prica...Umara me ovo.Ti po svom, ja cu po svom.Sretno.paladinka wrote:Ama pokazi primjer gdje sam ja tebe omalozavala , molim te ! Kao prvo ti si zakacio sam na moj post , ostalo su sve sasvim normalne kritike , par kritika sa bookinga gdje su sami tvoji gosti ostavili , i par mojih zamjerki . Ali gdje je omalozavanje ?
-
moonca
#329 Re: Booking.com ALL ABOUT
I ja vilim da je visoko, kao i podkrovlje , da ti djeca ne vozaju voz cijelu noc iznad glave
.nisam citala kritike- ma ima bolesnog naroda --svasta im smeta- ja ih inace citam kad idem negdje ali, i pazim kako su napisane- dosta kaze i o piscu..
Problem jeste , nositi kofere... uz...
.nisam citala kritike- ma ima bolesnog naroda --svasta im smeta- ja ih inace citam kad idem negdje ali, i pazim kako su napisane- dosta kaze i o piscu..
-
paladinka
#330 Re: Booking.com ALL ABOUT
Pa i je bila neobavezna prica , znaci par kritika i ti odmah ljut . Par modernih lampi , par detalja da je kod tebe uzivancija i odmah ti se nece javljati te grupe.
-
moonca
#331 Re: Booking.com ALL ABOUT
Pa dobro, i paladinka je jedna od potencionalnih posjetilaca, i njenu kritiku treba uzeti u razmatranje....
- bingov buraz
#332 Re: Booking.com ALL ABOUT
Ima tu tražilaca dlake u jajetu koliko hoćeš eno jedan u komentarima prebrojao koliko stepenica ima,Monk bio u Sarajevu 
-
Hakiz
#333 Re: Booking.com ALL ABOUT
Zato se nikada ne gledaju najbolje i najgore ocjene, najčešće nisu realne. Najbolje ocjene, osim naravno onih koji stvarno to misle, daju oni kojima je svejedno i/ili vlasnik ih sam sebi namješta, a i ljudi ako mogu pomoći smještaju u kojem su bili zašto da to ne urade pa iako nije sve bilo 100% daju visoke ocjene, najgore daju oni koji u svemu vide manu i/ili konkurencija. Naravno, ako neki smještaj ima puno najgorih ocjena, sigurno je da tu nešto nije uredu.moonca wrote:I ja vilim da je visoko, kao i podkrovlje , da ti djeca ne vozaju voz cijelu noc iznad glave![]()
Ako uzmem tripadvisor kao primjer, vjerodostojnije mi je kada smještaj ima 20 excellent, 160 very good i 20 terrible ocjena nego 100 excellent, 50 very good ali i 100 terrible.
Druga stvar, treba pročitati komentare. Neko može biti oduševljen nečim šta meni nije bitno i da toj osobi nije bitno nešto šta će mene odbiti. Pa iskustvo odsijedanja u dobro ocijenjenom smještaju može biti loše. To mi se i dogodilo. Sve je bilo uredu osim veličine kreveta. Pa je inače dobar hotel, i lokacijom i ostalim stvarima, postao jedan od onih u koje se nikada neću vratiti niti ću ga preporučiti.
Tako da sama ocjena nije uvijek dovoljna za odabir. Kao poligraf, nije dokaz za osudu ali može biti smjerica za uvrštavanje u uži izbor.
-
moonca
#334 Re: Booking.com ALL ABOUT
Hm, citam komentare , ali nisu odlucujucu- ti si naveo da ti krevet nije bio ok i zbog toga se ne bi vratio- evo razmisljam.. osim onog na kome si navikao.. tesko da ce i jedan drugi biti odgovarajuci.tako da zakljucujem da si ti neki ..Hakiz wrote: Zato se nikada ne gledaju najbolje i najgore ocjene, najčešće nisu realne. Najbolje ocjene, osim naravno onih koji stvarno to misle, daju oni kojima je svejedno i/ili vlasnik ih sam sebi namješta, a i ljudi ako mogu pomoći smještaju u kojem su bili zašto da to ne urade pa iako nije sve bilo 100% daju visoke ocjene, najgore daju oni koji u svemu vide manu i/ili konkurencija. Naravno, ako neki smještaj ima puno najgorih ocjena, sigurno je da tu nešto nije uredu.
Ako uzmem tripadvisor kao primjer, vjerodostojnije mi je kada smještaj ima 20 excellent, 160 very good i 20 terrible ocjena nego 100 excellent, 50 very good ali i 100 terrible.
Druga stvar, treba pročitati komentare. Neko može biti oduševljen nečim šta meni nije bitno i da toj osobi nije bitno nešto šta će mene odbiti. Pa iskustvo odsijedanja u dobro ocijenjenom smještaju može biti loše. To mi se i dogodilo. Sve je bilo uredu osim veličine kreveta. Pa je inače dobar hotel, i lokacijom i ostalim stvarima, postao jedan od onih u koje se nikada neću vratiti niti ću ga preporučiti.
Tako da sama ocjena nije uvijek dovoljna za odabir. Kao poligraf, nije dokaz za osudu ali može biti smjerica za uvrštavanje u uži izbor.
U Sarajevu sam odsjedala u dosta stanova- bilo je uzasnih...ali, meni je bitna lokacija... da je cist, da ima masinu za pranje vesha....i da je 'miran'--....to je najvaznije-
-
Hakiz
#335 Re: Booking.com ALL ABOUT
Pa, nije baš. Evo, u Sarajevu je otvoren Ibis hotel. Prespavaj u njihovom krevetu.
Ako ti se svidi, kupi sebi jedan: https://ibisstore.com/en/
Šalu na stranu, najbolji krevet u kojem sam spavao u hotelima u posljednjih 10-ak godina je upravo u Ibis hotelima. S pravom su odlučili da prodaju madrace i ostalo koje koriste u sobama, stvarno su odlični. Barem meni.
Onaj krevet o kojem sam govorio nije bio neudoban nego mali.
Ako ti se svidi, kupi sebi jedan: https://ibisstore.com/en/
Šalu na stranu, najbolji krevet u kojem sam spavao u hotelima u posljednjih 10-ak godina je upravo u Ibis hotelima. S pravom su odlučili da prodaju madrace i ostalo koje koriste u sobama, stvarno su odlični. Barem meni.
Onaj krevet o kojem sam govorio nije bio neudoban nego mali.
-
moonca
#336 Re: Booking.com ALL ABOUT
....- ako je sve ostalo ok .. spavat cu na podu ..
..znaci, ti si 'gazija'

-
Hakiz
#337 Re: Booking.com ALL ABOUT
Ako poslije 15-ak sati na nogama ne možeš leći u normalan krevet, ništa u hotelu to ne može popraviti. Druga stvar je kupatilo, ako tu ne štimaju stvari, boravak je upropašten. Ostalo se može nadoknaditi van hotela.moonca wrote:da zakljucujem da si ti neki ..mada si sve ostalo naveo da je ok....i ako meni to 'ostalo' odgovara' ipak bi uzela taj hotel.
U Sarajevu sam odsjedala u dosta stanova- bilo je uzasnih...ali, meni je bitna lokacija... da je cist, da ima masinu za pranje vesha....i da je 'miran'--....to je najvaznije-
-
moonca
#338 Re: Booking.com ALL ABOUT
...nakon 15 sati- i Fakirov bi bio jogi madrac..Hakiz wrote:Ako poslije 15-ak sati na nogama ne možeš leći u normalan krevet, ništa u hotelu to ne može popraviti. Druga stvar je kupatilo, ako tu ne štimaju stvari, boravak je upropašten. Ostalo se može nadoknaditi van hotela.moonca wrote:da zakljucujem da si ti neki ..mada si sve ostalo naveo da je ok....i ako meni to 'ostalo' odgovara' ipak bi uzela taj hotel.
- dobar osjecaj
#339 Re: Booking.com ALL ABOUT
Ocjene na bookingu su se uglavnom pokazivale relevantnim. Kad trazimo 9.5 i vise ocjene, samo dva puta dosad je bio corak. Jos se sjecam i ne mogu da vjerujem za sta ljudi daju ocjene iznad 9 i pisu hvalospjeve da je to nesto nevidjeno lijepo i cisto. U jednom slucaju se radilo o stanu za koji se ispostavilo da smrdi na neku decenijsku ustajalost koju naravno ne mozes namirisati na slikama, nefunkcionalnom kupatilu koje je potpuno drugacije predstavljeno na fotkama. Tusiras se i usput peres i wc solju sa sobom, peskir mozes zakaciti sebi na glavu ako ne peres kosu ili nigdje.
U drugom slucaju nigdje nije bilo navedeno, niti je iko u hvalospjevima i visokim ocjenama naveo da se radi o stanu u nekom podrumskom prostoru. Em je tu zaudaralo na budj, em smo imali osjecaj da smo na nekom javnom prolazu, u kuhinji iza paravana je bila neka duboka betonska rupa pa smo u zezanciji izmisljali razne verzije koja bi joj svrha mogla biti.
U drugom slucaju nigdje nije bilo navedeno, niti je iko u hvalospjevima i visokim ocjenama naveo da se radi o stanu u nekom podrumskom prostoru. Em je tu zaudaralo na budj, em smo imali osjecaj da smo na nekom javnom prolazu, u kuhinji iza paravana je bila neka duboka betonska rupa pa smo u zezanciji izmisljali razne verzije koja bi joj svrha mogla biti.
-
hava123
#340 Re: Booking.com ALL ABOUT
Taksa za zavrsno ciscenje, imas ju u extranetu. Cijena koju ti postavis za ciscenje se placa "na ruke" i ne ulazi u proviziju bookingu. Obicno se uzima od 10-20 eura, kako ko.HAVANA wrote:Kakva taksa za ciscenje? Nemam ja to.58 eura stan do 7 osoba,3 spavace i dnevni,skoro pa 100 m2.Strogi centar.Sve novo.Kome je skupo nek spava kod nailove matere.Mada jos mi se nikad niko nije zalio na cijenu.Znam ja da to moze vise ali ce biti slabija popunjenost.Dosta.Dobro meni,dobro gostima.
- shape of despair
#341 Re: Booking.com ALL ABOUT
Za svako ocjenu na bookingu od recimo 9, a gdje smo mi boravili, realno je bilo 7 za čistoću.Kako imam dva mala hahara sa brdom autića, morali smo im iste svako malo dohvaćati ispod kauča, ležajeva i sl.i svaki put, je ispod istih bilo brdo prašine i prljavštine, kao da se NIKAD očistilo nije.
-
moonca
#342 Re: Booking.com ALL ABOUT
U Bosni -osobe koje izdaju stanove- su nekada i njihovi svakodnevni- tako da ima dosta privatnih komada --od -odjece, obuce. haahahha dosta ukrasa.itd. da ne sklone...to mi se ne svidja..
vani je to svedeno na minimun-tako da ne moram da brinem, da nesto moje ne ostane u masi 'dekoracija'...
..
vani je to svedeno na minimun-tako da ne moram da brinem, da nesto moje ne ostane u masi 'dekoracija'...
..
-
hava123
#343 Re: Booking.com ALL ABOUT
Pa zato sto su te ocjene davali ocito peksinjavi gosti kojima je u vlastitoj kuci haos od cistoce.shape of despair wrote:Za svako ocjenu na bookingu od recimo 9, a gdje smo mi boravili, realno je bilo 7 za čistoću.Kako imam dva mala hahara sa brdom autića, morali smo im iste svako malo dohvaćati ispod kauča, ležajeva i sl.i svaki put, je ispod istih bilo brdo prašine i prljavštine, kao da se NIKAD očistilo nije.
Popunjenost apartmana osim cistoce diktira cijena i free parking. Mozes imati apartman dva metra od katedrale ako cijena nije normala plus ako parking nije free tesko da ces trljati ruke od zarade.
Uostalom sve u krugu cca 2 kilometra od centra je prihvatljivo.
-
moonca
#344 Re: Booking.com ALL ABOUT
Kako za koga i parking kao i lokacija..
meni npr nije... ako dolazim ..samo centar -koliko god da kosta...
- dobar osjecaj
#345 Re: Booking.com ALL ABOUT
Skontaš kako je rastezljiv pojam "besprijekorno čisto" i da je nekome dovoljno samo da stvari izgledaju estetski lijepo ili možda tek ljepše od nečega na što su navikli kući.hava123 wrote: Pa zato sto su te ocjene davali ocito peksinjavi gosti kojima je u vlastitoj kuci haos od cistoce.
-
hava123
#346 Re: Booking.com ALL ABOUT
Oke, slazem se.moonca wrote:Kako za koga i parking kao i lokacija..meni npr nije... ako dolazim ..samo centar -koliko god da kosta...
A sto je tebi centar u SA? Ili npr. u BG ili ZG?
-
moonca
#347 Re: Booking.com ALL ABOUT
..hava123 wrote:Oke, slazem se.moonca wrote:Kako za koga i parking kao i lokacija..meni npr nije... ako dolazim ..samo centar -koliko god da kosta...
A sto je tebi centar u SA? Ili npr. u BG ili ZG?
-- ako je moguce -
-
hava123
#348 Re: Booking.com ALL ABOUT
Po tebi je marin dvor bogu iza ledja.moonca wrote:..hava123 wrote:Oke, slazem se.moonca wrote:Kako za koga i parking kao i lokacija..meni npr nije... ako dolazim ..samo centar -koliko god da kosta...
A sto je tebi centar u SA? Ili npr. u BG ili ZG?Od Bezistana do BBI
-- ako je moguce -
Pa sta bi da si u BG, pjehane od konja do kalemegdana i nazad doma.
-
moonca
#349 Re: Booking.com ALL ABOUT
M.D. uzas .. ni stamo ni vamo..nista blizu nema od shopinga..hava123 wrote:
Po tebi je marin dvor bogu iza ledja.
Pa sta bi da si u BG, pjehane od konja do kalemegdana i nazad doma.
.. ne poznajem BG..
-
hava123
#350 Re: Booking.com ALL ABOUT
Ajd ne zeki. Ima al sidimoonca wrote:M.D. uzas .. ni stamo ni vamo..nista blizu nema od shopinga..hava123 wrote:
Po tebi je marin dvor bogu iza ledja.
Pa sta bi da si u BG, pjehane od konja do kalemegdana i nazad doma.![]()
.. ne poznajem BG..
Uzi dio BG ti je kao skoro cijelo SA