Bolchat is dead

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Cinik

#1 Bolchat is dead

Post by Cinik »

Nakon vise od decenije smaranja bolchat je preminuo sinoc oko 22h zbog neisplacenih dugova. Napokon se otvara novo poglavlje u historiji bosanskohercegovackog chata i daje mogucnost novim i mladim irc mrezama da se pokazu. Adekvatna zamjena za bolchat je zasigurno balkancafe, svi oni jadni i neiskusni operatori su proslost. Sada se bas morate potruditi da dobijete ban ili kick i vise nema strahovanja da ce te neki bubuljicavi operator banovati samo zato sto si rekao rijec protiv neke usnule djevojcice koju gotive operatori.
awekenings

#2 Re: Bolchat is dead

Post by awekenings »

Sjeb... tezi ... :-)
Cinik

#3 Re: Bolchat is dead

Post by Cinik »

Nije sjeb nego radost, radost zato sto su oni hostapleri drzali monopol. Potrebni su bolji, kvalitetniji i ozbiljniji chatovi. A vidim da ti nedostaje chat spirit, ne znam ni sto se javljas sam.
Magarece_godine

#4 Re: Bolchat is dead

Post by Magarece_godine »

Kad se sjetim Dalneta .... :D
awekenings

#5 Re: Bolchat is dead

Post by awekenings »

Cinik wrote:Nije sjeb nego radost, radost zato sto su oni hostapleri drzali monopol. Potrebni su bolji, kvalitetniji i ozbiljniji chatovi. A vidim da ti nedostaje chat spirit, ne znam ni sto se javljas sam.
Vishe je bio sarkastichni sjeb ... :D .. zar postoji tako nesto kao "chat spirit" ... uzivaj ... :thumbup:
duboka_misao

#6 Re: Bolchat is dead

Post by duboka_misao »

Magarece_godine wrote:Kad se sjetim Dalneta .... :D
to su bile godine ...
duspi

#7 Re: Bolchat is dead

Post by duspi »

eh..doba mirca...daleki i neprospavani kraj devedesetih :) ..dalnet i undernet su bili chat, kakav bol ba :P
black

#8 Re: Bolchat is dead

Post by black »

eh nekad se 'visilo' na bolchatu (prije toga na dalnetu) :mrgreen: ima jedan ircop sa bolchata ovde na forumu, pozdrav za #otpisane :mrgreen:
Ajatolah_

#9 Re: Bolchat is dead

Post by Ajatolah_ »

Off topic, kako to da na sa-x chatu nikad nema forumaša?
Cinik

#10 Re: Bolchat is dead

Post by Cinik »

Govorim o nasim irc mrezama, a generalno meni su undernet i efnet top. Undernet se jos uvijek izuzetno dobro drzi - valjda anarhija privlaci dobar broj korisnika odnosno bolesnika.
@EdoI: zato sto su forumasi imaju fobiju od chatanja, znas, ovdje na forumu mogu mudrovati cijeli dan i tek onda napisati post, a na chatu to mora biti instant odgovor. Chatati sa forumasem sigurno je patnja.
black

#11 Re: Bolchat is dead

Post by black »

EdoI wrote:Off topic, kako to da na sa-x chatu nikad nema forumaša?
bilo je nekad i to popularno :mrgreen: samo kasno si doshao :mrgreen:
sigicalo

#12 Re: Bolchat is dead

Post by sigicalo »

black wrote:eh nekad se 'visilo' na bolchatu (prije toga na dalnetu) :mrgreen: ima jedan ircop sa bolchata ovde na forumu, pozdrav za #otpisane :mrgreen:
E to je bio #..pozz otpisanim...jos uvijek koristim sasinu b@m skriptu :)
samonikli

#13 MIRC: vazna promjena za sve koji vole chat

Post by samonikli »

Poštovani,
putem ove poruke saljem vam novi server za chatanje umjesto dosadasnjeg BOLCHAT.ORG
Evo novi server:
/server irc.dal.net
Last edited by samonikli on 07/02/2010 01:39, edited 1 time in total.
black

#14 Re: Sta se desava sa Bolchatom!!!

Post by black »

samonikli wrote:Poštovani,
znali neko sta se desava sa Bolchatom, ustvari sa njihovim Mircom, ima par dana nemogu da se konektujem, da li ima neki server drugi na koji se mogu konektovati!!!
ima tema na diskusijama, a pogledaj na njihovom sajtu, vjerovatno tamo imash neku obavijest
Globus

#15 Re: Sta se desava sa Bolchatom!!!

Post by Globus »

Neki dan se frend zali da nema vise bolchata .. on je tu bio 24/7 ..ja nekad davno .. Glavni za bolchat Amir Emir Samir Semir :D ne znam mu tacno ime .. reko nema se vremena vise .. nema bolchata :D
samonikli

#16 Re: Sta se desava sa Bolchatom!!!

Post by samonikli »

RIP IRC.BOLCHAT.ORG
« na: 05. Veljača 2010, 23:33 »

Dragi moji!

Samo zelim da vam javim da smo bolchat nakon nesto vise od decenije, nazalost morali privesti kraju!

Bolchat ce i dalje vjerovatno biti ovdje u vidu foruma, ali ne vjerujem da ce vise imati svoju prvobitnu funkciju irc chata. Postoji vise razloga za to. Jedan od njih je ogromno zahtjevanje vremena za ljude koji vode chat. Predpostavljam da vecina ne zna da je bolchat imao citavu svoju infrastrukturu IRC mreze. IRC servere smo mi financirali iz licnog budzeta, te ih sami odrzavali samo da bi raja mogla komunicirati normalne, ne ometano. Drugi razlog jeste mali broj ljudi koji je konstantno napadao servere sa zeljom da budi nedostupni. Pobjedili su!

Zelim da se zahvalim raji koja je tokom svih ovih godina odrzavala mrezu. Vjerovatno kada bih poceo pisati imena svih ljudi koji su dali svoj doprinos mrezi, ova tema bi se "scrollala" jos jedno metar-dva tako da cu to morati jednom drugom prilikom uraditi. Ipak se nadam da ce se vecina stare raje registrovati na ovim forumima, te da cemo barem ovako odrzavati komunikaciju!

Za ostale, a posebno one kojima nikada nije ni stalo da bolchat opstane, zelim sretno utapanje u masu anonimusa na facebooku i twitteru. Nadam se da vam nece jedini vid komunkacije biti gledanje slika poznanika.

Cujemo se!
E ovo je objavljeno na njihovim stranicama!!
samonikli

#17 Re: Sta se desava sa Bolchatom!!!

Post by samonikli »

Onaj ko gleda ove stranice evo novi server
/server irc.dal.net
ima dosta raje iz bosne i okoline
Prijavite se!!!
stidljiv

#18 Re: MIRC: vazna promjena za sve koji vole chat

Post by stidljiv »

Krajem devedesetih i pocetkom ove decenije se stalno bilo na dalnetu...nije to novi server vec on postoji tamo dugo...za one koji znaju... :-D
Karabaja

#19 Re: MIRC: vazna promjena za sve koji vole chat

Post by Karabaja »

dakle, nakon decenije rata na kraju ipak dalnet pobijedi :)
TheDocToR

#20 Re: MIRC: vazna promjena za sve koji vole chat

Post by TheDocToR »

DALnet je bio prvo leglo bosanaca, kanal je brojao 1000+ korisnika i bio je jedan od najvecih na tadasnjem DALnetu koji je tada brojao najveci broj korisnika.

Nakon dugotrajnih Doss napada, vecina raje je presla na BOLCHAT i nakon stabilizacije nikad se nije vratila na DALnet, evo izgleda da se stvari mjenjaju... :thumbup:
samonikli

#21 Re: MIRC: vazna promjena za sve koji vole chat

Post by samonikli »

TheDocToR wrote:DALnet je bio prvo leglo bosanaca, kanal je brojao 1000+ korisnika i bio je jedan od najvecih na tadasnjem DALnetu koji je tada brojao najveci broj korisnika.

Nakon dugotrajnih Doss napada, vecina raje je presla na BOLCHAT i nakon stabilizacije nikad se nije vratila na DALnet, evo izgleda da se stvari mjenjaju... :thumbup:

Pozdrav ,
dalnet je dugo vremena bio prvi server za okupljanje raje dok bolchat nije odradio ovo svoje i raja se navukla na bolchat, sad je vrijeme za dal net, ja sam inace najprvo bio na dalnetu, pa sam kasnije zbog obima raje bio na bolchatu ali ipak je dalnet bio nesto najbolje, nekad i preko kako kažeš 1000 posjetilaca i bice toga još, samo sad se raja malo drze facebooka, i treba ovo razglasiti na mailove i tako da se zna da se opet preko najednostavnijeg nacina komuniciranja raja opet okupi u sto vecem broju bez obzira odakle je!!!
Magarece_godine

#22 Re: MIRC: vazna promjena za sve koji vole chat

Post by Magarece_godine »

Jaooo kad se sjetim dalneta ... na bolchat nikada nisam isao, upravo zato sto su unistili Dalnet ... Neka je .. milo za drago :) Zivio DALNET :D
burekodsira

#23 Re: Bolchat is dead

Post by burekodsira »

zar jos ima raje koja koristi javni chat :D covjece ne znam kad sam zadnji put upo na neki...
samonikli

#24 Re: MIRC: vazna promjena za sve koji vole chat

Post by samonikli »

Nego , pošto sad znamo ko su dobi dečki, da se malo angažiramo da barem upola dignemo mrežu, jer sad je oko 150 stalnih korisnika,nema nista dok ne naberemo nekig 500 + za početak, razlgasite na bilo koji način, E-Mailom ili porukama, samo nek se zna da gdje je glavni server i gdje ima dosta raje!!!
Sigurno ima dosta raje koja još uvijek voli chat!!!
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#25 Re: Bolchat is dead

Post by Admir_1984 »

undernet je bio bash sarajevski, dok je dalnet vishe bio opcebosanski. Dobro je to doba bilo, nas par iz razreda imali net i zezali se na mircu. A sad vidim kod nekih i citavi razredi na fejsbuku :D
Post Reply