BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

zijancer

#101 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Post by zijancer »

zasto tako visok pdv ( 22%) ?
ludilo konstantno

#102 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Post by ludilo konstantno »

Bojkotujmo karamele!!!!!!!!!!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#103 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Post by PipiDugaDevetka »

RS=Republika Slovenia?
budalica

#104 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Post by budalica »

LK wrote:Poštovani narode..

Danas sam kupila avonove proizovde par njih. Kada sam htjela pogledati sastav i slicno na polođini krema i kupki naisla sam na prijevod deklaracije na jezicima Engleski Slovacke, slovenije mađarske Hrvatske i REPUBLIKE SRPSKE... nigje prijevoda na BiH tj Bosanskom jeziku..
Ovim cinom AVON proizvoda mislim da je to čin zlocina..
Pozivam vas da bojkotujete AVON PROIZVODE
Ja sam prestala kupovati njihove proizvode ima vec godinica, a sve nakon sto sam na kremi za zrelu kozu nasla napomenu Contains oxybenzone..a za one koji ne znaju oxybenzone je sastojak losiona za suncanje koji moze izazvati rak koze.
http://www.natural-health-information-c ... nzone.html
Alfons Kauders

#105 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Post by Alfons Kauders »

Toffee karamela wrote: Može ona biti u EU još 100 godina ali ona će vazda biti prezreni Istok gdje se premještaju fabrička postrojenja kada se želi proizvesti produkt smanjenog kvaliteta.
jeste, a kod nas se ne premjestaju nikakva industrijska postrojenja, a i svoja smo odavno zajebali... mi pametni, oni budale... :D
exliberal

#106 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Post by exliberal »

detroit-mercy wrote:Razlika moras traziti u poreskoj politici Evropskih drzava i Amerike, uzmi samo da je PDV u Njemackoj 22% a u Americi je sales tax od 3-8 % zavisno u kojoj drzavi zivis. Ovo je samo jedan primjer, carine na proizvode izmedju Evrope i Amerike i nije tako velika, mada su im i tu dohakali jer je svaka kompanija ima svoje sestrinske firme u Americi ili obratno. Ne zaboravi da se Porsh proizvodi i u Americi tako da ga tretiraju i kao Americko auto.
Recimo, Golf u Holadiji je jeftiniji nego u Njemackoj, znaci sve je do dadzbina i carinske politike drzave.
Istocna Evropa je druga prica, to vrijede druga pravila.
Jebiga nije tema ali kad smo vec krenuli...ja licno sam uporedjivao cijene Kanada/Eu i kao primjer sam naveo porshe...taxa u Kanadi je bila 15% ( gst +pst) sad su je spustili na 13 ali i na to treba dodat carinu, troskove prevoza ( sto su veci nego europi) itd., na kraju sama razilka izmedju Can $ i Euro ( trenutno je 1 eur 1.50 Can $ sto je dobro ..bio je 1.71). Porshe se nepravi u americi nego se uvozi iz europe. Samo se Golf pravi u Mexiku , sva veca auta dolaze direktno iz Njemacke. Da se vratimo sad na cijene. Uporedimo znaci cijene u Kanadi i evropi i ispade sa svim dodatnim troskovima, jakim taxama opet to isto auto ispade jeftinije ovdje.
Mnoge firme prodaju svoje proizvode u sjevernoj americi jeftinije samo zbog jake konkurencie i borbe za kupcima.
Sad da se vratimo na Avon proizvode sto se prave u Poljskoj.Kao sto rekoh sve vece firme su prebacile svoje proizvodne pogone u jeftinija trzista radnom snagom. Prije rata se kod nas u Rogatici sila Boss odijela....sad se ta ista odjela siju ko zna gdje.
Ha kad vec pricamo o tome naletim na snizenje neki dan i onako gledam ima li sta da se kupi i bas Boss jakna...crna ...nije losa ni cijena nije velika kad na etiketi Made In Bosinia and Herzegovina !!!!...ja se odmah sjetio pijace na otroci i kontam jel ovo neki izvezao vrhunsku robu :lol: :lol:
Sa druge strane koliko smo puta gledali na tv kad reporteri udju u tako neke pogone po trecim zemljama ( kina,mexico, rusija) gdje se radnici tretiraju gore nego zivotinje i onda kazu e ovdje se proizvodi ta i ta poznata marka...nerijetko i djeca rade...gdje ode profit...nesto malo ode na krajnjeg porosaca ostalo je exta $$$$$
detroit-mercy

#107 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Post by detroit-mercy »

Prodajne taxe su ono sto mi kupci vidimo (sales tax, pdv), pored toga postoje jos corporate tax, u mnogim zemljama postoje taxe na luksuznu robu. Tako da se taxe ne smiju posmatrati povrsno, zbog toga su tako velike razlike u cijenama. Porsheov SUV se proizvodi u Americi, sada koliki je procenat Americkih dijelova u tome vozilu je drugo pitanje, time je dobio status Americkog auta. Merceds, BMW se isto tako prave u Alabami, North Carolini, VW ima svoj plant u Tenesiju. Toyota, Honda, Nissan da ne navodim vise, svi imaju svoje tvrnice u USA (btw, radim za auto industriju, pa imam prilicno informacija). Stoji i to da Amricko trziste je veoma interesanton Evropskim, Japanskim i Korejskim kompanijama, zbog kupovne moci naravno. Kada upredjujes cijene, ne gledaj finalnu cijenu koju kupac placa, koja je opet kao sto rekoh uvjetovana raznim porezima, da Evropljani prodaju svoja auta ispod proizvodne cijene onda bi to bio dumping i bio bi strogo sankcionisan. Boss-ova odijela se inace siju u Borcu iz Travnika, i tu su se radila i prije rata. Sto se tice uslova rada u Aziji, bilo je dosta govora i o tome. Velike kompanije veoma cesto anagazuju za odredjene poslove subcontractore, koji opet angazuju subcontractore a ovi opet subcontractore, tako da je jako tesko upratiti ko sve za koga radi i koji uslovi vladaju. Ovim ne perem velike kompanije, jer na pocetku se i nisu interesovali previse o uslovima rada, medjutim stanje se popravlja na bolje zbog pritiska javnosti tako da sada velike korporacije paze malo vise koga angazuju kao subcontractore, i koji uslovi vladaju u tim kompanijama. Mada pravo da ti kazem, pitaj nekoga ko je radio u textilnoj industriji u Jugi kakvi su uslovi vladali, jos gdje smo bili mi a gdje je Azija. Firma za koju ja radim ima svoje tvornice u Mexicu, Brazilu i td., uslovi nisu nista gori nego u plantovima u Americi, samo moras znati da sve te firme podlijezu lokalnim zakonima. Opet ti kazem, taj extra profit o kome ti pricas procentualno i nije tako veliki (radim na kalkulaciji profit margin za proizvode koje radi moja firma), kazem ti svaka strana medalje ima dva lica. Uglavnom, Kinez u Kini ce prije raditi za multinacionalnu ili stranu kompaniju nego za domacu Kinesku. Tako je i u Bosni, svako ce prije raditi za stranu kompaniju nego za domacu (osim ako nije BH Telecom).
k2sandra

#108 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Post by k2sandra »

Na pakovanju Rich moisture Glycerine Hand Cream piše:
RS: Glicerinska krema za ruke. Sadrži glicerin i silikon, sastojke koji hidriraju i štite kožu. UPOTREBA: Naneti na ruke.
Koji je jezik u pitanju se vidi (kljucno je ovo NANETI), a sad de ti nama reci sta ti imas protiv AVON-a?
L.e.g

#109 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Post by L.e.g »

L.e.g wrote:a sta da pise proizvodjac P.R.C??? Da nisi mislila na AVNOJ-evske proizvode :-) :lol:
citiram se :evil:
Post Reply