Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
-
moke_31
#26 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Zar neko uopšte ide na Gazprom pored toliko domaćih pumpi (nisam išao ni dok su bili OMV). Bar se u ovom polju ima izbora i kvalitete da se kupuje domaće. Žao mi je ljudi koji tamo rade ali Rusima davati pare za vjerovatno najlošije gorivo u regiji (tako će biti sve dok dolazi iz rafinerije Pančevo) pored domaćih pumpi, energopetrola i sl. je čisto ludilo.
-
Naslovnica
#27 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Zašto niko ne bojkotuje sarajevsko pivo i klasov hljeb?!
I da ne nabrajam dalje...
I da ne nabrajam dalje...
- daxon
#28 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Energopetrol je domaći koliko i Gazprom.moke_31 wrote:pored domaćih pumpi, energopetrola i sl. je čisto ludilo
- say_cheese
#29 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
O cemu pricas? Ne znam koliko goriva trosi, ali pretpostavimo da trosi 160l/mjesecno, to je usteda od 32 KM. Daj, molim te. Hoce ga 32 marke dovesti do prosjackog stapa? Sto se tice kupovine, ja svjesno kupujem skuplju robu, sto radi kvaliteta ali isto tako radi socijalne i drustvene odgovornosti. Nisam rasipnica, a za sigurno nisam ni skrtica. Bargain hunter-i mi idu strahovito na zivce.Bodkin wrote:nece znacajno uticati ??? ajde to je 10% jeftinije. plus, sto onda kupujemo jeftiniju k plus hranu. bolje dati vise love da radnici ne bi dobijali otkaze. daj da ti kazem onda i moju firmu pa tu kupuj da budem ja siguran da imam posaosay_cheese wrote: Jel te cudi sto im je gorivo jeftinije u odnosu na druge? Procitaj uvodni post i samo ce ti se kazat. Tvoja usteda od 0.20 ide na racun otkaza i bezobrazno niskih plata.Razlika od 0.20 nece znanto uticati na tvoj bankovni racun, ali ce onom radniku, koji je otkaz dobio ili onom sto rinta za 400 KM mjesec dana uveliko zivot zagorcati.
- newlevel
#30 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
32 marke su mu svaki dan po jedan hljeb. A bome imas u konzumu hljeb od pola marke. Ne treba se rasipati.
Sent from my Nokia 3310.
Sent from my Nokia 3310.
- Ecci
- Vozim: Biciklam
#31 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Ko je najjeftiniji kod njega sipam, nevezano za gasprom, zdrava trzisna logika.
- drunken tiger
#32 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
slažem se s tobom i ograđujem se od komentara black swanaHavatar wrote:Nema sta gore od ismijavanja genocida i to nije ni ljudski a kamoli smijesno . Fuj.Black swan wrote:nećemo njih jer ne pate bošnjaci niti je vršen genociddrunken tiger wrote:Bojkotujmo Adidas, NIke, Apple zbog iskorištavanja radnika!!
- drunken tiger
#33 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Molim te nemoj mene vezati za ovaj komentar o genocidu. Ograđujem se u potpunosti od gluposti Black swana.Rizvan wrote:Dno dna od komentara, nemate nimalo srama.Black swan wrote:nećemo njih jer ne pate bošnjaci niti je vršen genociddrunken tiger wrote:Bojkotujmo Adidas, NIke, Apple zbog iskorištavanja radnika!!
- say_cheese
#34 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Hvala na informaciji, sad cu garant mirno spavati u saznanju da doticni moze kupitni ne jednu vec dvije struce dnevno. Yuppie! Radnika, sto moze priustiti samo pola struce ili onog sto je posao izgubio pa glodje prst, ma necemo sad o njima, oni nam kvare raspolozenjenewlevel wrote:32 marke su mu svaki dan po jedan hljeb. A bome imas u konzumu hljeb od pola marke. Ne treba se rasipati.
Sent from my Nokia 3310.
- daxon
#35 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Još da mi hoćeš argumentovano objasniti, kako će radniku Gazproma pomoći to što ću ja sipati gorivo na Energopetrolu i platiti ga 20 feninga više nego na Gazpromu, kako će to pomoći radniku Gazproma?
Odgovori mi argumentovano i odmah idem sipati gorivo tamo gdje mi ti kažeš.
Odgovori mi argumentovano i odmah idem sipati gorivo tamo gdje mi ti kažeš.
-
moke_31
#36 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Je li ti znaš čitati? Rekao sam "domaćih pumpi" pa zarez "energopetrola" i sl.daxon wrote:Energopetrol je domaći koliko i Gazprom.moke_31 wrote:pored domaćih pumpi, energopetrola i sl. je čisto ludilo
A Vlada FBIH je imala oko 22 % udjela u EP prošle godine u ovo vrijeme i ne znam da li su do sada taj procenat rasprodali na berzama. Rekli su da će to rasprodati ali ne znam da li su sve rasprodali.
- McMoy
#37 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Još jedna tema o bojkotu.
Trla baba lan...
Trla baba lan...
-
Rizvan
#38 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Jeftinije cijene....manje plaće radnicima oko 40%.... radnici duplo manje troše u sarajevskim trgovinama nego ranije, trgovine bilježe manji promet, slabija potrošnja, slabije puni budžet, i onda smo pogođeni svi.
Nego vidim ovdje su se svi usredotočili na prvi razlog za bojkot, a šta je sa drugim?
Istina, NIS nažalost nije jedina kompanija koja iskorištava radnike, ali da li Adidas, Nike i Klas ne poštuju pale borce Armije BiH?
Ako je istina da planiraju ukloniti spomen obilježje palim borcima Armije BiH jer im smeta, to je jasan da ne može biti jasniji izraz nepoštivanja ove države i naroda od kojeg oni planiraju da uzimaju novac. Dominantna većina ovoga grada je na neki način povezana sa Armijom BiH I kda uklanjaju spomen obilježje onima zahvaljujući kojima mi danas slobodno hodamo ovim gradom, uklanjaju dostojanstvo svih nas. Onaj ko ima tako nisko samopoštovanje da im radi 10-20 feninga ostavlja novac, neka ostavlja. Ja ne mogu.
Nego vidim ovdje su se svi usredotočili na prvi razlog za bojkot, a šta je sa drugim?
Istina, NIS nažalost nije jedina kompanija koja iskorištava radnike, ali da li Adidas, Nike i Klas ne poštuju pale borce Armije BiH?
Ako je istina da planiraju ukloniti spomen obilježje palim borcima Armije BiH jer im smeta, to je jasan da ne može biti jasniji izraz nepoštivanja ove države i naroda od kojeg oni planiraju da uzimaju novac. Dominantna većina ovoga grada je na neki način povezana sa Armijom BiH I kda uklanjaju spomen obilježje onima zahvaljujući kojima mi danas slobodno hodamo ovim gradom, uklanjaju dostojanstvo svih nas. Onaj ko ima tako nisko samopoštovanje da im radi 10-20 feninga ostavlja novac, neka ostavlja. Ja ne mogu.
- Maharadza
#39 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Kratko-jasno.Ecci wrote:Ko je najjeftiniji kod njega sipam, nevezano za gasprom, zdrava trzisna logika.
Sent from my GT-I9300
- gustaVege
#40 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Havatar wrote:Bojkotujem vec 5 godina.
-
Bodkin
#41 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
a dobro sta ti radis da ja i ostali koji ne radimo na pumpama ne ostanemo bez poslova? kad se vec tako brines za njih. i da li vise love ostavljas RB banci jer cujem da ovih dana otpustaju pa bolji idi i poguraj ih da ostanu ljudi na poslusay_cheese wrote:Hvala na informaciji, sad cu garant mirno spavati u saznanju da doticni moze kupitni ne jednu vec dvije struce dnevno. Yuppie! Radnika, sto moze priustiti samo pola struce ili onog sto je posao izgubio pa glodje prst, ma necemo sad o njima, oni nam kvare raspolozenjenewlevel wrote:32 marke su mu svaki dan po jedan hljeb. A bome imas u konzumu hljeb od pola marke. Ne treba se rasipati.
Sent from my Nokia 3310.
- karanana
#42 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
nabijem forum na kitu. 3 puta sam komentariso i ne ostaje, e sad vise necu komentarisat, ali samo cu da napisem da nabijem forum na kitu.
-
Objektivni navijac
#43 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Ti ili imas 15 godina ili si retardiranSA - 195 - 826 wrote:![]()
mora da je pokretač teme jedan od onih koji je dobio nogu
pa nema više socijalizma nit je Gasprom socijalna ustanova da drži na primjer 500 zaposlenih a treba mu 350
jer je očigledno da prave poprilično manje prometa nego je OMV i naravno da će otustit višak radnika
samo socijalističkim ublehašima u glavu ne ide da je OTKAZ sasvim normalna pojava u kapitalisitičkom svijetu
Zavisi u kojem kapitalistickom svijetu ,u kojoj zemlji,da li u kapitalistickoj Angoli,kapitalistickom Bengladesu ili kapitalistickoj EU/Evropu i US. Posto ,mi spadamo pod Evropu a i pridruzujemo se EU ,moras znati da u kapitalistickoj EU/Evropi drzava i sindikati stite radnike i firme ne smiju radnike izlagati diskriminaciji : polnoj,rasnoj,vjerskoj ,dobnoj i slicno. Sto je ovdje slucaj,dobna diskriminacija. U kapitalistickoj EU/Evropi drzava i sindikati odredjuju najnizu satnicu ,i ispod te satnice ne smiju ici ni firme,ni radnici. Kao sto je kapitalizam za radnike,tako je kapitalizam i za firme. Ako firma ne moze ispunjavati minimalne zadane obaveze od strane drzave,prema radnicima ,onda kljuc u bravu,nema vise firme.
- Snake Eyes
#44 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Očigledno je kita ključna riječ da bi post ostao na forumu.karanana wrote:nabijem forum na kitu. 3 puta sam komentariso i ne ostaje, e sad vise necu komentarisat, ali samo cu da napisem da nabijem forum na kitu.
-
SA - 195 - 826
#45 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
očito si ti retardiran, jer ako misliš da možeš preskočit evoluciju, i iz feudalizma uskočit u švedski ili njemački kapitalizam, gdje su generacije 100 godina crnčili i prolijevali krv i znoj da bi imali to što imaju danas, onda si krelac žešćiObjektivni navijac wrote:Ti ili imas 15 godina ili si retardiranSA - 195 - 826 wrote:![]()
mora da je pokretač teme jedan od onih koji je dobio nogu
pa nema više socijalizma nit je Gasprom socijalna ustanova da drži na primjer 500 zaposlenih a treba mu 350
jer je očigledno da prave poprilično manje prometa nego je OMV i naravno da će otustit višak radnika
samo socijalističkim ublehašima u glavu ne ide da je OTKAZ sasvim normalna pojava u kapitalisitičkom svijetu![]()
Zavisi u kojem kapitalistickom svijetu ,u kojoj zemlji,da li u kapitalistickoj Angoli,kapitalistickom Bengladesu ili kapitalistickoj EU/Evropu i US. Posto ,mi spadamo pod Evropu a i pridruzujemo se EU ,moras znati da u kapitalistickoj EU/Evropi drzava i sindikati stite radnike i firme ne smiju radnike izlagati diskriminaciji : polnoj,rasnoj,vjerskoj ,dobnoj i slicno. Sto je ovdje slucaj,dobna diskriminacija. U kapitalistickoj EU/Evropi drzava i sindikati odredjuju najnizu satnicu ,i ispod te satnice ne smiju ici ni firme,ni radnici. Kao sto je kapitalizam za radnike,tako je kapitalizam i za firme. Ako firma ne moze ispunjavati minimalne zadane obaveze od strane drzave,prema radnicima ,onda kljuc u bravu,nema vise firme.
moraš proći faze u evoluciji, što znači prolazak kroz prvobitnu akumulaciju kapitala, ako uopšte imaš pojma šta je to
inače,tu fazu je zapad prolazio prije 100 godina dok je tvoj babo hladio muda u titinom-kardeljeovm socijalizmu gubeći dragocjeno vrijeme u retardiranom socijalizmu koji je osakatio tako generacije i generacije upravo ovakvim mentalitetom da je OTKAZ smak svijeta, jer ko se to može usudit otpustit socijalističkog trudbenika koji nije ni za kurac, i kojih povrh svega ima 1000 u preduzeću a realno ih treba 500, kao na primjer u bastionima tog socijalističkog javašluka danas, u javnim kućama preduzećima poput EP, BHtelekoma i sličnih
- zli_hordas
#46 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Ma zaposlit ce se radnici u Zari kod Bakira jer je Bakir pun merhameta i razumijevanja za Bošnjake.Bošnjački narod je i gore preživio.
-
RahatHurmašica
#47 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
nisam nikad ni sipao niti planiram. Kod njih nebi ni gume pumpao.
Ps. Black swan, je li te sramota?
Ps. Black swan, je li te sramota?
-
SA - 195 - 826
#48 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
HIFA je domaća kompanija i ko ima imalo savjesti u smislu "trošimo domaće" trebao bi da sipa tamo
- veljaca
#49 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Gdje li ste vi naucili tu trzisnu logiku. Trzisna logika je odnos kvalitete i cijene.Maharadza wrote:Kratko-jasno.Ecci wrote:Ko je najjeftiniji kod njega sipam, nevezano za gasprom, zdrava trzisna logika.
Sent from my GT-I9300
A ko je najjeftiniji je kokuzna logika ....
Sipao sam na OMV 10 - tak zadnjih godina. Ako se pokaze ovo istina za spomenik - mijenjam pumpu.
- daxon
#50 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Koja je razlika između domaćeg derikože i stranog?SA - 195 - 826 wrote:HIFA je domaća kompanija i ko ima imalo savjesti u smislu "trošimo domaće" trebao bi da sipa tamo
Uvoze maftu i jedan i drugi, zapošljavaju domaću radnu snagu i jedan i drugi, plaćaju poreze u BiH i jedan i drugi, a svoju ličnu zaradu deponuju u inostrane banke i jedan i drugi. Koja je onda razlika između dvojice distributera uvoznog proizvoda?