Tema je bojkot NIS .....
Za ostalo - otvorite sebi temu - pa pucajte ......
pa i držimo se teme, samo što postavljač teme na bojkot poziva iz svog lično razloga jer je dobio nogu u guzicuveljaca wrote:Zasto, zasto se forumasi ne drze TEME .....![]()
Tema je bojkot NIS .....
Slabo ti to kontas. Ali fakat. Ne drzis se teme. Tema je bojkot NIS ( Naftna Industrija Srbije ). Mozda ne kontas sta je NIS ? ..... a i sam si to potvrdio da se ne drzis teme u svome postu - na tvoju zalost ....Meme6 wrote:pa i držimo se teme, samo što postavljač teme na bojkot poziva iz svog lično razloga jer je dobio nogu u guzicuveljaca wrote:Zasto, zasto se forumasi ne drze TEME .....![]()
Tema je bojkot NIS .....
a mi ostali patrioti pozivamo na bojkot sve što je rusko (naročito sada) i srpsko preko Drine, ali i uopšteno što nije domaći proizvod..........ali slabo ti to kontaš
a ti pojma nemaš Gasprom je vlasnik NIS-a, malo zaostaješveljaca wrote:Slabo ti to kontas. Ali fakat. Ne drzis se teme. Tema je bojkot NIS ( Naftna Industrija Srbije ). Mozda ne kontas sta je NIS ? ..... a i sam si to potvrdio da se ne drzis teme u svome postu - na tvoju zalost ....Meme6 wrote:pa i držimo se teme, samo što postavljač teme na bojkot poziva iz svog lično razloga jer je dobio nogu u guzicuveljaca wrote:Zasto, zasto se forumasi ne drze TEME .....![]()
Tema je bojkot NIS .....
a mi ostali patrioti pozivamo na bojkot sve što je rusko (naročito sada) i srpsko preko Drine, ali i uopšteno što nije domaći proizvod..........ali slabo ti to kontaš
Itekako znam ko je Gasprom i ko je NIS. Rekao sam da sam sipao dugo na OMV i da ih je zamijenio Gasprom.SA - 195 - 826 wrote:a ti pojma nemaš Gasprom je vlasnik NIS-a, malo zaostaješveljaca wrote:
Slabo ti to kontas. Ali fakat. Ne drzis se teme. Tema je bojkot NIS ( Naftna Industrija Srbije ). Mozda ne kontas sta je NIS ? ..... a i sam si to potvrdio da se ne drzis teme u svome postu - na tvoju zalost ....
Da u nekoj normalnoj drzavi izbace sve preko 40 advokati bi se potukliSA2 wrote:Nikad neću nasuti na NIS-u ili gazpromu, čak i da mi goriva nestane pred njihovom pumpom. Sipar ću na hifi, jer ljudi imaju i kvalitet i uslugu, a i pored investicija u državu, uveliko učestvuju u humanitarnim akcijama. Nisam mogao vjerovati kad sam vidio da su dali 100.000 KM samo prošle god za izgradnju kuća za siromašne. Respekt!
Imam ista iskustva, Class se pokazao najboljim!ElRe wrote:Trenutno, po mom iskustvu, najbolji dizel imaju Petrol (Q max) i Energopetrol/Ina (Class).
U ostale nemam povjerenja i ne idu u moj automobil.
SA2 wrote:Nikad neću nasuti na NIS-u ili gazpromu, čak i da mi goriva nestane pred njihovom pumpom. Sipar ću na hifi, jer ljudi imaju i kvalitet i uslugu, a i pored investicija u državu, uveliko učestvuju u humanitarnim akcijama. Nisam mogao vjerovati kad sam vidio da su dali 100.000 KM samo prošle god za izgradnju kuća za siromašne. Respekt!
Nije ugasio, nema kuveta kao obično, a jeste se upalila dva puta lampica za prljav benzin. Ali, nije poanta posta bila hIfa, ko hoće neka kupuje tamo, nego da je moja solidarnost sa svim napaćenim završena ovim demonstracijama. Od sad pa na dalje ni u buduće ću se ponašati kao svi stanovnici BIH, većina njih. Meni je dobro... ili nema JMBG, žao mi je , moje dijete ima.BarbaDue wrote:loš benzin? to ti nekad ugasio auto?
....Zapravo, informisan sam od radnika s jedne od sarajevskih Gazprom pumpi o bezočnoj drskosti i nepravdi koja se izvršila nad radnicima Gazprom pumpi u Sarajevu. Prvo, to i nisu Gazprom pumpe već su pumpe NIS-a, Naftne industrije Srbije, a drugo, što je i bitnije, svi su radnici koji su radili na tim pumpama, od onih što sipaju gorivo do onih radnika i radnica u marketima i naplatnim kasama dobili otkaze. Od 1. aprila svi su otpušteni, bez ikakvog prava na žalbu i tome slično. Bez bobzira koliko dugo da su radili i šta da su radili - dobili su otkaz. Na njihovo mjesto doći će novi ljudi, mlađi, sa strane, navodno koji su obučeni za tu vrstu posla. A to sa strane, više je nego jasno odakle. Dakle, iz okolice Sarajeva. A prije uručivanja otkaza, svi su uposleni imali jedan poprilično neugodan razgovor s novom upravom te naftne kompanije. Možete misliti, ta kompanija ima i svog bezbednjaka, navodno unutarnjeg, koji vodi računa o sigurnosti u kompaniji, a bezbednjak Srbijanac sa dna kace, ekavicom priča, bezbeli ispostava BIA-e. Ali, najvažnije je ovo: taj je bezbednjak, isto tako, razgovarao s uposlenima koji su dobili otkaz, a jedno od njegovih pitanja je bilo: „Gdje si bio/bila za vrijeme rata i šta si tačno radio/radila?“
Moje je pitanje: zašto je to bitno za prodaju goriva?! Pa ako je njima tako nešto bitno, onda nek' i nama bude bitno gdje (ne)ćemo sipati gorivo ubuduće!
P.S. Moj izbor su HIFA i Tarik Oil. Ponekad i Energopetrol....