Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
RahatHurmašica

#176 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by RahatHurmašica »

Naslovnica wrote:
SA - 195 - 826 wrote:
Naslovnica wrote:Samo da priupitam (ironično ili ne), ovi proizvodi firmi iz Bijeljine, da li idu pod srbočetničke, ili ih treba kupovati?! :lol:
Ljudi na stranici imaju umjesto BH zastave srpsku zastavu. 8-)
Kakav je stav uleme vezano ovo pitanje!?
važno je da PDV ide u državni BH budžet a oni nek mašu i četničkom zastavom kao što ti u svom autu na retroivozoru vjerovatno imaš, naravno uz krst od pola metra
Kod mene Željina zastavica, papak jedan zadojeni. :lol:
E jesi paćenik, ccc....
ali ona opet ne isključuje onu prvu... :roll:
Bodkin

#177 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by Bodkin »

Hajvan wrote:eh, ja ne bih da ulazi u rasprave više jer lična predubjeđenja su čudo…
no, zaparalo mi je uši to što e neko kao pomenu da MIlkosovi proizvodi KAO nisu kvalitetni..
Čudno je to predubjeđenje da sve napravljeno od nas ne valja.ja ne mogu nikog ubijediti da je Milkosova pavlaka, jogurt ili kefir najbolji na tržištu ( prema testovim uoraka oni to jesu), ne mogu nikog ubjediti da im je dizajn ambalze vrhunski (izuzev nekih proizvoda poput na silu izbaćenog vajkrema), iako sam po vokaciji dizajner i jako dobro znam sto je dobar dizajn…
jednostavno po defaultu ništa od domace proizvodnje ne valja sivoj vecini ovdje… tako su vas naucili rodititelji, tako svi pricaju…dakle, tako valjda i jeste…
e pa onda kupujte SLO i HR porizvođaća pavlake koje DOKAZANO imaju tri puta vise konzervansa od sarajevske…ja necu….

kad se samo sjetim priče jedne gosođe, bivše učiteljice u Rudom koja je izbjegla u Dansku. Kaže, danci u supermarketima hamana pa nepogriješivo izaberu sa rafe voće proizvedeno u danskoj- uvijek izaberu dansku 'zakržljalu i neuglednu' jabukicu naspram velikih, sjajnih i lijepih španskih…. Jbg, i gdje je ono Danska?!?

a glede nekvalitetnih proizveda- niko nije glup da ih kupuje-. neki dan sam po prvi put kupio Poljoradov Maslac- i zakljucio da oni MUDA za bubrege prodaju…. prilikom topljenja se cuje ko margarin i vodenast je--naravno da taj proizod vise necu nikad kupiti.

nedavno sam takođe po prvi put kupio sir Gauda Livanjske Mljekare i oduševili se svi u porodici… nikakve razlike u kvaliteti spram njemačkog Paladina kojeg smo do tad kupovali….nastavili smo kupovati Livanjsku Gaudu….

manite se priče da sam ja koji kupuje domaće proizvode haman GLUP. Ne padaju meni pare s grane, pa da ih bacam na proizvode i stvari koje necu koristiti.

dakle, manite se generalisanja….
pretjerujes ali dobro. niko nije rekao da si glup ako kupis domace. ko je proizvod dobar, glup si ako ne kupis domace. ali kupovati na silu domace je glupo. recimo taj isti milkos kojeg ti hvalis je meni smece. na kraju krajeva, ukusi se razlikuju. ja recimo uzimam meggle. nisu domaci ali je mljekara u bihacu. mlijeko kupuju u bih, ne dovoze ga iz njemacke. puno je vise domaci od kiseljaka ili energopetrola.

rekao sam da necu ulaziti u raspravu oko kvalitete ali livanjski sir, domaci sudzuk, piletina ovako (i to je smece ali sve ostale su iste. vidis uzimam domace ako su ostali jednako smece), sarajevsko pivo, bijelo vino kameno ili vukoje, klasovi slatkisi (osim onog jaro retardiranog keksa. cuj jaro :-) ), bosnalijek lijekovi, domaci prirodni sok koji kosta 5-6 maraka litar i koji ima vrhunski dizajn i bocu (vidis, ime nisam zapamtio ali jesam proizvod ;-) ), uzimao kiseljak i dok je bio domaci, uzimao vitaminku i jogurt iz gradacca dok su bili domaci itd.

on sto ti i slicni ne kontate da ima ljudi koji nece jesti domaca gov**. previse se ja jebem na poslu da bih kupovao bira proizvode ili bajrino meso. ali i dalje pricajte da sam nerijatelj sto necu domacim glupanima da ostavljam pare za smece samo zato sto imaju onu retardirano "kupujmo domace" zvijezdu. i za nju su platili nekome u kilama krompira. tako lose izgleda.
SA - 195 - 826

#178 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by SA - 195 - 826 »

drndalo wrote:
U pravu si da zadnjih par godina cesce narucim Nektar nego Sarajevsku... Sto li ? Nektar postade dobro pivo, a Sarajevsko je ispod nivoa ratnog izdanja iste... Osim toga, po tvome, zasto je pijenje Nektara problem, firma iz BiH, PDV ostaje kuci...?
da, Nektar može proći iako čiso sumnjam da i njega konzumiraš
draže je tebi i govno koje dolazi preko Drine od bilo čega domaćeg
Naslovnica

#179 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by Naslovnica »

Hoćeš li da se nađemo u Sarajevu (ako živiš ovdje) da ti pokažem koje je auto i koja zastavica, koje pivo pijem i koji jogurt kupujem, kako se zovem i koji mi je JMBG?!
Hoće li vam biti imalo lakše, ili ni tada?!
Sjooo dijagnoza napaćenih. :lol: :lol: :lol:
Hajvan

#180 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by Hajvan »

Bodkin, to sam i ja isto rekao :D
ne padaju mi pare s neba da ih bacam na stvari koje necu troštii…
mlijeko ne kupujem uopce, samo jogur, kefir, palvlaku i sireve od mlijecnih prozvoda…
i ti Milkosovi su OK i u vrhu ponude na tržitu…
i da, i Milkos ima svoje koopernte- od ROmanije (pu,pu - "četnci" :lol: ) do Ilijaša …

Mesne prerađevine uopce ne kupujem- kosi se sa mojom ishranom- sam sam naveo primjer… :)
drndalo

#181 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by drndalo »

SA - 195 - 826 wrote:
drndalo wrote:
U pravu si da zadnjih par godina cesce narucim Nektar nego Sarajevsku... Sto li ? Nektar postade dobro pivo, a Sarajevsko je ispod nivoa ratnog izdanja iste... Osim toga, po tvome, zasto je pijenje Nektara problem, firma iz BiH, PDV ostaje kuci...?
Ne treba meni ni jedno uvozno govno kada takvih domacih kao ti imam na svakom cosku... Vjerovatno ne pusis Drinu jer joj je ime i porijeklo "sumnjivo", nego se drzis "domaceg" MalBorna ?
kingofsnake

#182 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by kingofsnake »

SA - 195 - 826 wrote:
Država wrote:Volim naše govno nego srpsku tortu...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
:thumbup:

samo bi još dodo i hrvatsku

retardima koji naruče "žuju" ili karlovačko umjesto tuzlaka ili sarajevskog odmah štocom u tikvu-tintaru sjebanu

onima koji uđu u konzum, merkator ili tuš a ne u BINGO, polomit noge odmah na ulazu :oops:
Ja ću danas u mercator oko pola 5, na alipašinom, pa bujrum ;) :bih:
SA - 195 - 826

#183 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by SA - 195 - 826 »

drndalo wrote:
SA - 195 - 826 wrote:
drndalo wrote:
Ne treba meni ni jedno uvozno govno kada takvih domacih kao ti imam na svakom cosku... Vjerovatno ne pusis Drinu jer joj je ime i porijeklo "sumnjivo", nego se drzis "domaceg" MalBorna ?
Drina je Bosna a ne četničko govno poput tebe koje turci dovedoše preko te Drine
drndalo

#184 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by drndalo »

Da, kada nemas vise sta reci, jer sam ti citiranjem tvojih oprecnih stavova pokazao da ni sam ne znas sta hoces reci, vracas se na svoja uvjerenja za koja mislis da su iznad svih...? I Hitler je imao slicno misljenje o sebi...

Drina ? Hm, tamo gdje tece granicom izmedju BiH i Srbije, bosanska je koliko i srbijanska...Mozes konsultovati kakvu knjigu koja obradjuje drzavni suverenitet, granice i tako to...

Mada ovaj dio analaogije sa Turcima ne shvatam najbolje... Mozda si mislio na svoju familiju...?
SA - 195 - 826

#185 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by SA - 195 - 826 »

drndalo wrote:Da, kada nemas vise sta reci, jer sam ti citiranjem tvojih oprecnih stavova pokazao da ni sam ne znas sta hoces reci, vracas se na svoja uvjerenja za koja mislis da su iznad svih...? I Hitler je imao slicno misljenje o sebi...

Drina ? Hm, tamo gdje tece granicom izmedju BiH i Srbije, bosanska je koliko i srbijanska...Mozes konsultovati kakvu knjigu koja obradjuje drzavni suverenitet, granice i tako to...

Mada ovaj dio analaogije sa Turcima ne shvatam najbolje... Mozda si mislio na svoju familiju...?
malo se praviš blesav, a ?
turci su pravoslavne Vlahe doveli u Bosnu za svog vakta, oni su danas nacionalno bosanski srbi
za historiju ti mogu biti profa doktor
malo bar guglaj ako si već tanak sa historijom
desna obala Drine je bila Bosanski pašaluk, a nahije oko te obale su bile razlog rata Bošnjaka i turaka 1831.g. kad su turska govna htjela poklonit te nahije srpskoj kneževini, braća braći,
ali su ih sjebali Bošnjaci i jedne i druge
drndalo

#186 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by drndalo »

Meni se cini da je tvoja istorija doktore malo suplja, ko supalj zub... Ili si je samo u A(h)vazu ucio...
SA - 195 - 826

#187 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by SA - 195 - 826 »

to je historija koja je istinita a ne našminakana koju vam srpski autori lažu
da li su ti ikad isti rekli da je "carica" Milica svoju kćerku Oliveru dala za sultana Bajazita te tako postadoše Murat i "car" Lazar posmrtno prike :lol:
da li su ti rekli da je sin Lazara, Stefan Lazarević bio jedan od ključnih igrača NA STRANI TURAKA u odlučujućoj bitci kod Nikopolja 1396. kojom su praktički turci ušli u Evropi, znači ZASLUGA srba je što su turci došli na Balkan

zelen si ti jado za mene
Last edited by SA - 195 - 826 on 19/03/2014 14:00, edited 2 times in total.
kingofsnake

#188 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by kingofsnake »

Vidim vam obojici neki put... u Banoviće ;)
Hajvan

#189 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by Hajvan »

kingofsnake wrote:Vidim vam obojici neki put... u Banoviće ;)
… a Banovići su domaći, jašta… neka :lol:
Bodkin

#190 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by Bodkin »

@drndalo pusti pacijenta. dobices ban bezveze, a on svakako nece dalje od veceras
kingofsnake

#191 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by kingofsnake »

Hajvan wrote:
kingofsnake wrote:Vidim vam obojici neki put... u Banoviće ;)
… a Banovići su domaći, jašta… neka :lol:
Volim domaće govno nego američku čokoladu :)
StupskaBitanga

#192 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by StupskaBitanga »

a još je tužnije vidjeti da jedan pored drugog Bingo i Konzum i narod opet ode u Konzum
Tuga
kingofsnake

#193 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by kingofsnake »

Hajvan wrote:Bodkin, to sam i ja isto rekao :D
ne padaju mi pare s neba da ih bacam na stvari koje necu troštii…
Ovo je bit priče, ja svoje pare zaradim i potrošit ću ih na ono što meni odgovara i što je meni najbolje. Razumijem ja da treba kupovati domaće, ali vala neću po svaku cijenu. Mislim, zašto da bacam stvari koje kupujem? A fakat sam probao, za svaku grupu proizvoda, da kupujem domaće. Pa tako mlijeko, mineralna, makaroni... uvijek kupujem domaće. Ali recimo duhan, meni ovaj sarajevski ne odgovara i kupujem hrvatski. Probao sam domaći, ne sviđa mi se, i šta sad, ja trebam na silu pušit za svoje pare? Ne pada mi na pamet. Birini proizvodi, ma ne dolazi u obzir, neću da poginem :D.
RahatHurmašica

#194 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by RahatHurmašica »

@bitanga

mazohizam, šta drugo reći. i onda će izaći da pale predsjedništvo zbog gubitka radnih mjesta....
Last edited by RahatHurmašica on 19/03/2014 14:31, edited 1 time in total.
kingofsnake

#195 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by kingofsnake »

StupskaBitanga wrote:a još je tužnije vidjeti da jedan pored drugog Bingo i Konzum i narod opet ode u Konzum
Tuga
Pa sigurno ima razlog. Bingo još mora poraditi na sebi, nije dovoljno smanjiti cijene ako će meni stvari kupljenje u Bingu propadati. Kupim sir, otvorim, ambalaža nekako navlažila iznutra, sir pozelenio, ja ga bacim. Kupim puding, otvorim, on se smežurao kao nanino lice. Sva ona razlika u cijenama koju sam ostvario kupujući u Bingu tu propadne. Desetak puta su mi se takve stavri dešavale, i ja se fino vratim Mercatoru, gdje mi se to nikad nije desilo. A o ljubaznosti i kulturi zaposlenih neću da razgovaram. Ove iz Binga treba slati u Mercator na obuku. Mislim, dođem da kupim sira, ona jede sendvić za pultom, i nako polupunih usta me pita "šta treba".
SA - 195 - 826

#196 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by SA - 195 - 826 »

StupskaBitanga wrote:a još je tužnije vidjeti da jedan pored drugog Bingo i Konzum i narod opet ode u Konzum
Tuga
samo radikalne metode
sačekat ga pred Konzumom i onako odma štocom u tintaru
vjerovatno mu neće ništa bit jasno, tek možda "progleda" drugi put kad opet dođe kad mu noge polomiš
onda će mu valjda doći iz guzice u glavu da ne treba da ide u Konzum :D
kingofsnake

#197 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by kingofsnake »

SA - 195 - 826 wrote:
Tuga
samo radikalne metode
sačekat ga pred Konzumom i onako odma štocom u tintaru
vjerovatno mu neće ništa bit jasno, tek možda "progleda" drugi put kad opet dođe kad mu noge polomiš
onda će mu valjda doći iz guzice u glavu da ne treba da ide u Konzum :D
:izet:

Image
Bodkin

#198 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by Bodkin »

kingofsnake wrote:
Tuga
Pa sigurno ima razlog. Bingo još mora poraditi na sebi, nije dovoljno smanjiti cijene ako će meni stvari kupljenje u Bingu propadati. Kupim sir, otvorim, ambalaža nekako navlažila iznutra, sir pozelenio, ja ga bacim. Kupim puding, otvorim, on se smežurao kao nanino lice. Sva ona razlika u cijenama koju sam ostvario kupujući u Bingu tu propadne. Desetak puta su mi se takve stavri dešavale, i ja se fino vratim Mercatoru, gdje mi se to nikad nije desilo. A o ljubaznosti i kulturi zaposlenih neću da razgovaram. Ove iz Binga treba slati u Mercator na obuku. Mislim, dođem da kupim sira, ona jede sendvić za pultom, i nako polupunih usta me pita "šta treba".
kako rekoh, sva strategija svedena na onu zvijezdu "kupujmo domace". ja se kroz bingo jedva povlacim. eto koliko su mjesta ostavili. jesmo imali vf komerc pa su prodali konzumu. kako niko njega da razapne? ili je on uspjesan bizmismen :D
kingofsnake

#199 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by kingofsnake »

Bodkin wrote:
kingofsnake wrote:
kako rekoh, sva strategija svedena na onu zvijezdu "kupujmo domace". ja se kroz bingo jedva povlacim. eto koliko su mjesta ostavili. jesmo imali vf komerc pa su prodali konzumu. kako niko njega da razapne? ili je on uspjesan bizmismen :D
E fakat, zaboravih ovo provlačenje između rafa. Ne mogu se dvoja kolica normalno mimoići.
Naslovnica

#200 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by Naslovnica »

Imali smo i DP.
Post Reply