Bira ? Iako je u njima samo zrak domaci, a proizvodi stizu gotovi iz Kine ? Nas i Kineza = milijarda i po...SA - 195 - 826 wrote: e vidiš tu je drastično razlika
da, ja hoću kupit bira i led tv i frižider i monitor i auto cd makar bili i nekvalitetniji
da, ja HOĆU kupit olimpiju i tešanjski dijamant a NEĆU janu kad bi joj ambalaža bila od zlata
da, ja HOĆU kupit menprom ili ovako paštetu a NEĆU podravku ili argetu makar bila od suhog zlata
da, ja hoću sipat na Hifi ili EP a NEĆU na INI, Petrolu, pogotovo rusko-srpskom gaspromu....
itd.itd.............
Argeta u BiH ? Radnici Argete u Hadzicima nisu drzavljani BiH, i oni ne primaju plate, te nemaju familije koje hrane ? Samo MenOprom ima familije ?
Hifa ti ponekad istu tu Pancevacku naftu moze uvaliti, jer je Hifa domaca, jelde...? I imaju svoju rafineriju u Tesnju, a naftu uvoze samo najkvalitetniju iz Libije i Venecuele putem tankera koji se pretovaraju u Kosevskom potoku?
EP ? Vidi vraga, prava domaca firma, vlasnik joj bas ta ista INA na kojoj neces da sipas, a njima opet vlasnici Madjari... Pa pametni Bosnjo zajebe mrskog okupatora time sto njegovu naftu iz Siska ne sipa na Stupu, nego naspe tu istu naftu na Stupu, samo na pumpi naraManjdjaste boje... A sto pare zavrse na istom mjestu, nema veze....