xoklix wrote:Staze danas odlične, malo šestosjed zajebavao ,ali ništa strašno.
Kad mi neko počne porediti SKIJANJE na Jahorini i Bjelašnici šamar bi mu opalio
Jahorina dobra za rejva i cece

Ko god hoce da skija/borda ozbiljnije, onda je Bjelasnica tu zakon...
Ali stoji apsolutno i ovo sto Alfons pise. Ne znam zasto ga pojedinci ovdje oznacavaju kao provokatora ? Covjek pise realno i kako zaista jeste.
ZOI je upropastio Bjelasnicu, a upropastava je i danas u saradnji sa vlastima iz Trnova. To je cinjenica. Nesposobni su, lopovi, i dok politika upravlja tom planinom, nikad nece biti reda, moze biti samo gore (sto se vidi iz sve veceg upropastavanja sa zgradama koje gore grade)...
Dovoljno je samo pogledati koliko vremena poslije rata je moralo proci da osposobe koliko toliko normalan lift... 20 i kusur godina su se ljudi truckali trosjedom (a i njega nisu platili nego je doniran od Svicarske) koji je isao puz brzinom i samo oko trecinu trase prijeratnog lifta... O laganju da radi Heliodrom, Kotlovi kada kupujes kartu, pa zateknes gore sve zaledjeno i ugaseno da i ne pricamo... Ili upale Heliodorom, ali staze do trosjeda neuredjene...
Ja sam na Bjelasnici visio cijeli zivot, ali posljednjih par godina vise ne idem gore... Nisam sretan zbog toga, naprotiv - tuzan sam, ali skijanje gore se pretvorilo u frustraciju (a na planinu se valjda ide da se uziva). Zgadili su mi planinu koju sam toliko volio i na kojoj sam odrastao
Bjelasnica danas, sa infrastrukturom, uslugom i uredjenjem staza koje nudi, vrijedi maksimalno 25 maraka za dnevnu kartu. I to je previse... O ruglu koje su napravili sa apartmanima da ne pricam... Neko spomenu dzamiju... Nemojte se zacuditi ako je fakat i naprave - da se dodatno zapisa teritorija...
Jahorina jeste bolja infrastrukturom i odrzavanjem staza, ali svakom boljem skijasu je ta planina ravnica i dosadna poslije Bjelasnice. A i ona je preskupa...
Ja sam svoj problem rijesio stekanjem para i odlaskom u Austriju, Francusku na 7-10 dana. Nauzivas se ko covjek za svoje pare i vratis kuci sretan, sa citavom opremom
Neko je pitao sta je sa sumom iza kafica, blize sankalistu - gospoda su to ljetos raskrcila da bi hotel (nekog arapa) koji je nikao gore u sumi imao bolji pogled