Bivši pušaći: Šta vi delate?
-
vivace
#401 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
radosni, zaustavi se makar na tom paklu.jednom. i to me cudi --od pusenja se digne pritisak a ne od nepusenja. ali verujem da ti se pod stresom ceo organizam protresao dobro. ne znam sta da ti kazem.mozda da promenis lekara. 
-
vivace
#402 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
shmizlica wrote:vivace, ne slušaj ti svakoga.....sasvim je lijepo nama bez cigarica, jel da?vivace wrote:ako hoces da prestanes ponovo,idi na temu ostavljanje pusenja. i ostavi,vidis sta se desava sa radosnim...zambaklija wrote:ja kao bivši pušač sam jopet počeo strastveno pušiti
evo moje podrske.
nisam ja te srece
Last edited by vivace on 27/03/2013 15:01, edited 1 time in total.
- shmizlica
#403 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
evo moje podrske.
hvala ti puno.
bez cigara,mada mi je i ovo tezak dan. sve nesto razmisljam mozda i mene zahvati tako nesto ko radosnog.
[/quote]
ma jok, radosni je priča za sebe.......ti to možeš....imam utisak da ti dimaniš iz dosade
nađi si neku zabavicu koja će ti skrenuti misli u drugom smjeru.....ja navijam za tebe 
ma jok, radosni je priča za sebe.......ti to možeš....imam utisak da ti dimaniš iz dosade
-
vivace
#404 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
i jas navijam za tebe
ali hajde da navijamo i za radosnog zajedno. tuzan ,sam ostade.. 
-
vivace
#405 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
mrnjau..... 
-
radostan dan
#406 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
vivace,nemoj da ti ja budem izgovor za ponovno pušenje.
dva i po mjeseca nisam pušio, pa sad 15 dana pušim.
odluka da prestanem je bila samo moja i nije bila uzrokovana bolešću, problemima i slično.
odluka da probam da vidim da li su promjene metabolizma, pritiska i ostalog izazvane prestankom pušenja, dakle - ponovno paljenje cigare - je takođe moja, i kada sam prvu zapalio rekao sam - ovo će trajati 15 dana i tačka.
danas se završava taj 15 dan.
ne mogu mjenjati ljekare jer bih morao seliti i mjenjati rodbinu.
što po nekad i ne bi bilo loše.
odluka da prestanem je bila samo moja i nije bila uzrokovana bolešću, problemima i slično.
odluka da probam da vidim da li su promjene metabolizma, pritiska i ostalog izazvane prestankom pušenja, dakle - ponovno paljenje cigare - je takođe moja, i kada sam prvu zapalio rekao sam - ovo će trajati 15 dana i tačka.
- zambaklija
#407 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
vivace wrote:ako hoces da prestanes ponovo,idi na temu ostavljanje pusenja. i ostavi,vidis sta se desava sa radosnim...zambaklija wrote:ja kao bivši pušač sam jopet počeo strastveno pušiti
ma kaaaki pretati,vopi i kafa se najbolje salijeva uz oblak plavog dima
- Joker88
#408 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
plavog?zambaklija wrote: ma kaaaki pretati,vopi i kafa se najbolje salijeva uz oblak plavog dima
sta si ti tacno poceo pusit
-
hAZNADAR
#409 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
Joj kad te ta rodbina safata na slavi i uzme u masinu,... - spremi par kutija odma unaprijed - da se ne grebes.radostan dan wrote:vivace,nemoj da ti ja budem izgovor za ponovno pušenje.
Necu te nista ni ohrabrivati, ni davati podrske, nagovarati,... - jer znam kad odlucis da ne pusis ili pusis - nema te sile koja ce te razuvjeriti. Sam znas najbolje sta i kako hoces. Kao sto i ja znam datum, mjesto i sat za par mjeseci kad cu zapaliti kubansku Bolivar cigaru uz casu konjaka starog 20 god. Ne iz zelje koliko iz fore i rituala - znam da sam jaci od ovoga sranja i da nema povratka na staro. Tako si i ti saznao za ovih zadnjih skoro 3 mjeseca da si jaci od toga i da imas kontrolu nad tim - sve je dakle stvar odluke - ono sto hoces to i uspijes. Da budem iskren - pomalo mi i nedostaje onaj pocetnicki entuzijazam prvih sedmica kada sam se istovremeno patio a i istovremeno bivao odusevljen promjenama na tijelu i povecanim samopouzdanjem. Haman sam se bio i ispravio, imao bolje drzanje.
Sto se tice tlaka - to sam ja jednostavno rjesio - zao mi je sto se nisam ranije sjetio u svom ovom piskaranju da i to napomenem. Pijem caj od matičnjaka ne bas svaki dan ali barem 2-3 puta sedmicno - posto snizava tlak - ne treba se previse konzumirati. Efekat je tek poslije par sedmica kada pijes svaki dan, - poslije je dovoljno svaki drugi.
Imas ovdje vise o tome:
A i ostali - obavezno procitajte - necete se pokajati:
http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.304 ... -cisti-krv
http://covermagazin.com/caj-maticnjak.htm
lako je tlak regulisati - kada rjesis jedan mnogo veci problem
-
vivace
#410 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
hAZNADAR wrote:Joj kad te ta rodbina safata na slavi i uzme u masinu,... - spremi par kutija odma unaprijed - da se ne grebes.radostan dan wrote:vivace,nemoj da ti ja budem izgovor za ponovno pušenje.
što po nekad i ne bi bilo loše.![]()
Necu te nista ni ohrabrivati, ni davati podrske, nagovarati,... - jer znam kad odlucis da ne pusis ili pusis - nema te sile koja ce te razuvjeriti. Sam znas najbolje sta i kako hoces. Kao sto i ja znam datum, mjesto i sat za par mjeseci kad cu zapaliti kubansku Bolivar cigaru uz casu konjaka starog 20 god. Ne iz zelje koliko iz fore i rituala - znam da sam jaci od ovoga sranja i da nema povratka na staro. Tako si i ti saznao za ovih zadnjih skoro 3 mjeseca da si jaci od toga i da imas kontrolu nad tim - sve je dakle stvar odluke - ono sto hoces to i uspijes. Da budem iskren - pomalo mi i nedostaje onaj pocetnicki entuzijazam prvih sedmica kada sam se istovremeno patio a i istovremeno bivao odusevljen promjenama na tijelu i povecanim samopouzdanjem. Haman sam se bio i ispravio, imao bolje drzanje.![]()
Sto se tice tlaka - to sam ja jednostavno rjesio - zao mi je sto se nisam ranije sjetio u svom ovom piskaranju da i to napomenem. Pijem caj od matičnjaka ne bas svaki dan ali barem 2-3 puta sedmicno - posto snizava tlak - ne treba se previse konzumirati. Efekat je tek poslije par sedmica kada pijes svaki dan, - poslije je dovoljno svaki drugi.
Imas ovdje vise o tome:
A i ostali - obavezno procitajte - necete se pokajati:
http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.304 ... -cisti-krv
http://covermagazin.com/caj-maticnjak.htm
lako je tlak regulisati - kada rjesis jedan mnogo veci problem
pojacava apetit.
-
radostan dan
#411 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
nemojte me tjerati da brišem post, jer počinjem da sumnjam da će neki da ga iskoriste kao opravdanje da ponovo zapale.
svi smo različite individue, i naši organizmi različito reaguju na određene promjene.
cigareta ne može smanjiti pritisak, ona ga samo može podići, to zna i malo dijete. ovdje nije riječ o cigareti, nego o promjeni metabolizma i o načinu kako organizam reaguje na nove uslove i nagle promjene.
to što se kod mene desilo ne znači da će se desiti kod vas, tačnije - najvjerovatnije neće se ni desiti.
a i ako se desi, nije ništa strašno, organizam je reagovao kako je reagovao, navići će se i mirna bačka.
vivace kaže - promjeni ljekara.
ja odgovorim - moram onda promjeniti familiju i sredinu.
haznadar, na osnovu jednog mog ranijeg posta, u šali zaključuje da me familija vuče ka cigareti.
nisam bio precizan, pa sam vas naveo na pogrešan zaključak - ako ću mjenjati ljekara, moram mjenjati familiju, užu i širu, jer su oni ljekari i zdr. radnici, po čijem savjetu sam se testirao ovih 15 dana.
ponovo objašnjenje - ovo ne pišem jer kako kokoš kad snese jaje, moram da kokodačem da svima obznanim šta se desilo, već pišem da bih prenio iskustva onima koji se lome i razmišljaju da prestanu.
time želim da im pomognem, kao što su meni pomogli stari članovi na ovoj temi, kojima se opet najiskrenije zahvaljujem.
nešto kao u filmu - prenesi dalje - ako ste ga gledali...
nemam vremena trenutno, napisaću vam kasnije doživljaje, utiske i stanja smokanja nakon skoro dva i po mjeseca apstinencije, kao i osjećanja vezana za činjenicu da od sutra krećem iz početka.
pozz.
svi smo različite individue, i naši organizmi različito reaguju na određene promjene.
cigareta ne može smanjiti pritisak, ona ga samo može podići, to zna i malo dijete. ovdje nije riječ o cigareti, nego o promjeni metabolizma i o načinu kako organizam reaguje na nove uslove i nagle promjene.
to što se kod mene desilo ne znači da će se desiti kod vas, tačnije - najvjerovatnije neće se ni desiti.
a i ako se desi, nije ništa strašno, organizam je reagovao kako je reagovao, navići će se i mirna bačka.
haznadar, na osnovu jednog mog ranijeg posta, u šali zaključuje da me familija vuče ka cigareti.
nisam bio precizan, pa sam vas naveo na pogrešan zaključak - ako ću mjenjati ljekara, moram mjenjati familiju, užu i širu, jer su oni ljekari i zdr. radnici, po čijem savjetu sam se testirao ovih 15 dana.
ponovo objašnjenje - ovo ne pišem jer kako kokoš kad snese jaje, moram da kokodačem da svima obznanim šta se desilo, već pišem da bih prenio iskustva onima koji se lome i razmišljaju da prestanu.
time želim da im pomognem, kao što su meni pomogli stari članovi na ovoj temi, kojima se opet najiskrenije zahvaljujem.
nemam vremena trenutno, napisaću vam kasnije doživljaje, utiske i stanja smokanja nakon skoro dva i po mjeseca apstinencije, kao i osjećanja vezana za činjenicu da od sutra krećem iz početka.
pozz.
-
vivace
#412 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
tebi bas nije lako...
-
radostan dan
#413 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
mislim da je meni lako i jedva čekam sutrašnji -čisti- dan, obzirom da sam današnji -uprljao-.
znao sam da ću večeras, preciznije trenutno, ostati bez cigareta i nisam htio da ih kupim.
dakle naprotiv, osjećam se jako sretnim.
znao sam da ću večeras, preciznije trenutno, ostati bez cigareta i nisam htio da ih kupim.
-
filozofija
#414 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
Ovo me živo interesuje. Kada budeš imao vremena, podjeli iskustva sa namaradostan dan wrote: nemam vremena trenutno, napisaću vam kasnije doživljaje, utiske i stanja smokanja nakon skoro dva i po mjeseca apstinencije, kao i osjećanja vezana za činjenicu da od sutra krećem iz početka.
Ja nekako ne gotivim ni da prodjem ujutro kraj nekoga ko pusi. Miris mi ne odgovara i osjecam da mi je organizam nakon tri mjeseca napokon u normali
-
vivace
#416 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
onda samo ja super uzivam
danas 19.dan.
-
vivace
#417 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
radostan dan wrote:mislim da je meni lako i jedva čekam sutrašnji -čisti- dan, obzirom da sam današnji -uprljao-.
kako ti to uspeva ?
- shmizlica
#418 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
meni se čini da juče cijeli dan objašnjavaš svoje postove.......svi smo sporokontajućiradostan dan wrote:nemojte me tjerati da brišem post, jer počinjem da sumnjam da će neki da ga iskoriste kao opravdanje da ponovo zapale.
pozz.
nek ti je sa srećom od danas pa nadalje
-
vivace
#419 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
dobro jutro 19.dane
-
vivace
-
sarlo
#421 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
Sutra ce biti 5396. dan,vivace wrote:dobro jutro 19.dane
ali prije ponoci nista ne racunam..
Dani i minuti prolaze, najgori su sati....The hours
- zambaklija
#422 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
upravo otvorio jeckina i pripaljo pa poslije đe završim 
-
vivace
#423 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
meni je 20 dana kako ne pusim...
kome cu se tako hvaliti kad prestanem brojati.
- shmizlica
#424 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
ja ne brojim nikako........negdje oko 2 mjeseca.....sjećam se da sam dimanila sa frizerkom kad sam se zadnji put šišala. ovaj put je bilo
s njene strane 
- Pasiflora
#425 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
Da nije vas ovdje ja ne bih ni znala koji mi je danvivace wrote:meni je 20 dana kako ne pusim...kome cu se tako hvaliti kad prestanem brojati.