Bivši pušaći: Šta vi delate?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vivace

#401 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by vivace »

radosni, zaustavi se makar na tom paklu.jednom. i to me cudi --od pusenja se digne pritisak a ne od nepusenja. ali verujem da ti se pod stresom ceo organizam protresao dobro. ne znam sta da ti kazem.mozda da promenis lekara. :?
vivace

#402 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by vivace »

shmizlica wrote:
vivace wrote:
zambaklija wrote:ja kao bivši pušač sam jopet počeo strastveno pušiti :D
ako hoces da prestanes ponovo,idi na temu ostavljanje pusenja. i ostavi,vidis sta se desava sa radosnim...
vivace, ne slušaj ti svakoga.....sasvim je lijepo nama bez cigarica, jel da? :)

evo moje podrske. :-D hvala ti puno. :D bez cigara,mada mi je i ovo tezak dan. sve nesto razmisljam mozda i mene zahvati tako nesto ko radosnog. :-)

nisam ja te srece :mrgreen:
Last edited by vivace on 27/03/2013 15:01, edited 1 time in total.
shmizlica

#403 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by shmizlica »

evo moje podrske. :-D hvala ti puno. :D bez cigara,mada mi je i ovo tezak dan. sve nesto razmisljam mozda i mene zahvati tako nesto ko radosnog. :-)[/quote]

ma jok, radosni je priča za sebe.......ti to možeš....imam utisak da ti dimaniš iz dosade :-) nađi si neku zabavicu koja će ti skrenuti misli u drugom smjeru.....ja navijam za tebe :thumbup:
vivace

#404 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by vivace »

i jas navijam za tebe :thumbup: ali hajde da navijamo i za radosnog zajedno. tuzan ,sam ostade.. :sad:
vivace

#405 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by vivace »

mrnjau..... :D
radostan dan

#406 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by radostan dan »

vivace,nemoj da ti ja budem izgovor za ponovno pušenje.
dva i po mjeseca nisam pušio, pa sad 15 dana pušim.
odluka da prestanem je bila samo moja i nije bila uzrokovana bolešću, problemima i slično.
odluka da probam da vidim da li su promjene metabolizma, pritiska i ostalog izazvane prestankom pušenja, dakle - ponovno paljenje cigare - je takođe moja, i kada sam prvu zapalio rekao sam - ovo će trajati 15 dana i tačka.
danas se završava taj 15 dan.
ne mogu mjenjati ljekare jer bih morao seliti i mjenjati rodbinu.
što po nekad i ne bi bilo loše. :mrgreen:
zambaklija

#407 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by zambaklija »

vivace wrote:
zambaklija wrote:ja kao bivši pušač sam jopet počeo strastveno pušiti :D
ako hoces da prestanes ponovo,idi na temu ostavljanje pusenja. i ostavi,vidis sta se desava sa radosnim...

ma kaaaki pretati,vopi i kafa se najbolje salijeva uz oblak plavog dima :D
Joker88

#408 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by Joker88 »

zambaklija wrote: ma kaaaki pretati,vopi i kafa se najbolje salijeva uz oblak plavog dima :D
plavog?
sta si ti tacno poceo pusit :D
hAZNADAR

#409 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by hAZNADAR »

radostan dan wrote:vivace,nemoj da ti ja budem izgovor za ponovno pušenje.
odluka da prestanem je bila samo moja i nije bila uzrokovana bolešću, problemima i slično.
odluka da probam da vidim da li su promjene metabolizma, pritiska i ostalog izazvane prestankom pušenja, dakle - ponovno paljenje cigare - je takođe moja, i kada sam prvu zapalio rekao sam - ovo će trajati 15 dana i tačka.
Joj kad te ta rodbina safata na slavi i uzme u masinu,... - spremi par kutija odma unaprijed - da se ne grebes. :D

Necu te nista ni ohrabrivati, ni davati podrske, nagovarati,... - jer znam kad odlucis da ne pusis ili pusis - nema te sile koja ce te razuvjeriti. Sam znas najbolje sta i kako hoces. Kao sto i ja znam datum, mjesto i sat za par mjeseci kad cu zapaliti kubansku Bolivar cigaru uz casu konjaka starog 20 god. Ne iz zelje koliko iz fore i rituala - znam da sam jaci od ovoga sranja i da nema povratka na staro. Tako si i ti saznao za ovih zadnjih skoro 3 mjeseca da si jaci od toga i da imas kontrolu nad tim - sve je dakle stvar odluke - ono sto hoces to i uspijes. Da budem iskren - pomalo mi i nedostaje onaj pocetnicki entuzijazam prvih sedmica kada sam se istovremeno patio a i istovremeno bivao odusevljen promjenama na tijelu i povecanim samopouzdanjem. Haman sam se bio i ispravio, imao bolje drzanje. :D

Sto se tice tlaka - to sam ja jednostavno rjesio - zao mi je sto se nisam ranije sjetio u svom ovom piskaranju da i to napomenem. Pijem caj od matičnjaka ne bas svaki dan ali barem 2-3 puta sedmicno - posto snizava tlak - ne treba se previse konzumirati. Efekat je tek poslije par sedmica kada pijes svaki dan, - poslije je dovoljno svaki drugi.
Imas ovdje vise o tome:

A i ostali - obavezno procitajte - necete se pokajati:

http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.304 ... -cisti-krv

http://covermagazin.com/caj-maticnjak.htm

Image

lako je tlak regulisati - kada rjesis jedan mnogo veci problem :wink:
vivace

#410 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by vivace »

hAZNADAR wrote:
radostan dan wrote:vivace,nemoj da ti ja budem izgovor za ponovno pušenje.
Joj kad te ta rodbina safata na slavi i uzme u masinu,... - spremi par kutija odma unaprijed - da se ne grebes. :D

Necu te nista ni ohrabrivati, ni davati podrske, nagovarati,... - jer znam kad odlucis da ne pusis ili pusis - nema te sile koja ce te razuvjeriti. Sam znas najbolje sta i kako hoces. Kao sto i ja znam datum, mjesto i sat za par mjeseci kad cu zapaliti kubansku Bolivar cigaru uz casu konjaka starog 20 god. Ne iz zelje koliko iz fore i rituala - znam da sam jaci od ovoga sranja i da nema povratka na staro. Tako si i ti saznao za ovih zadnjih skoro 3 mjeseca da si jaci od toga i da imas kontrolu nad tim - sve je dakle stvar odluke - ono sto hoces to i uspijes. Da budem iskren - pomalo mi i nedostaje onaj pocetnicki entuzijazam prvih sedmica kada sam se istovremeno patio a i istovremeno bivao odusevljen promjenama na tijelu i povecanim samopouzdanjem. Haman sam se bio i ispravio, imao bolje drzanje. :D

Sto se tice tlaka - to sam ja jednostavno rjesio - zao mi je sto se nisam ranije sjetio u svom ovom piskaranju da i to napomenem. Pijem caj od matičnjaka ne bas svaki dan ali barem 2-3 puta sedmicno - posto snizava tlak - ne treba se previse konzumirati. Efekat je tek poslije par sedmica kada pijes svaki dan, - poslije je dovoljno svaki drugi.
Imas ovdje vise o tome:

A i ostali - obavezno procitajte - necete se pokajati:

http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.304 ... -cisti-krv

http://covermagazin.com/caj-maticnjak.htm

Image

lako je tlak regulisati - kada rjesis jedan mnogo veci problem :wink:

pojacava apetit. :run:
radostan dan

#411 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by radostan dan »

nemojte me tjerati da brišem post, jer počinjem da sumnjam da će neki da ga iskoriste kao opravdanje da ponovo zapale.

svi smo različite individue, i naši organizmi različito reaguju na određene promjene.

cigareta ne može smanjiti pritisak, ona ga samo može podići, to zna i malo dijete. ovdje nije riječ o cigareti, nego o promjeni metabolizma i o načinu kako organizam reaguje na nove uslove i nagle promjene.

to što se kod mene desilo ne znači da će se desiti kod vas, tačnije - najvjerovatnije neće se ni desiti.
a i ako se desi, nije ništa strašno, organizam je reagovao kako je reagovao, navići će se i mirna bačka.

vivace kaže - promjeni ljekara.
ja odgovorim - moram onda promjeniti familiju i sredinu.
haznadar, na osnovu jednog mog ranijeg posta, u šali zaključuje da me familija vuče ka cigareti.

nisam bio precizan, pa sam vas naveo na pogrešan zaključak - ako ću mjenjati ljekara, moram mjenjati familiju, užu i širu, jer su oni ljekari i zdr. radnici, po čijem savjetu sam se testirao ovih 15 dana.

ponovo objašnjenje - ovo ne pišem jer kako kokoš kad snese jaje, moram da kokodačem da svima obznanim šta se desilo, već pišem da bih prenio iskustva onima koji se lome i razmišljaju da prestanu.
time želim da im pomognem, kao što su meni pomogli stari članovi na ovoj temi, kojima se opet najiskrenije zahvaljujem.

nešto kao u filmu - prenesi dalje - ako ste ga gledali...

nemam vremena trenutno, napisaću vam kasnije doživljaje, utiske i stanja smokanja nakon skoro dva i po mjeseca apstinencije, kao i osjećanja vezana za činjenicu da od sutra krećem iz početka.

pozz.
vivace

#412 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by vivace »

tebi bas nije lako...
radostan dan

#413 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by radostan dan »

mislim da je meni lako i jedva čekam sutrašnji -čisti- dan, obzirom da sam današnji -uprljao-.
znao sam da ću večeras, preciznije trenutno, ostati bez cigareta i nisam htio da ih kupim.

dakle naprotiv, osjećam se jako sretnim.
filozofija

#414 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by filozofija »

radostan dan wrote: nemam vremena trenutno, napisaću vam kasnije doživljaje, utiske i stanja smokanja nakon skoro dva i po mjeseca apstinencije, kao i osjećanja vezana za činjenicu da od sutra krećem iz početka.
Ovo me živo interesuje. Kada budeš imao vremena, podjeli iskustva sa nama :)
Ja nekako ne gotivim ni da prodjem ujutro kraj nekoga ko pusi. Miris mi ne odgovara i osjecam da mi je organizam nakon tri mjeseca napokon u normali :)
oliver mlakar

#415 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by oliver mlakar »

Uzivamo
vivace

#416 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by vivace »

onda samo ja super uzivam :-) danas 19.dan.
vivace

#417 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by vivace »

radostan dan wrote:mislim da je meni lako i jedva čekam sutrašnji -čisti- dan, obzirom da sam današnji -uprljao-.
znao sam da ću večeras, preciznije trenutno, ostati bez cigareta i nisam htio da ih kupim.

dakle naprotiv, osjećam se jako sretnim.

kako ti to uspeva ?
shmizlica

#418 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by shmizlica »

radostan dan wrote:nemojte me tjerati da brišem post, jer počinjem da sumnjam da će neki da ga iskoriste kao opravdanje da ponovo zapale.

svi smo različite individue, i naši organizmi različito reaguju na određene promjene.

cigareta ne može smanjiti pritisak, ona ga samo može podići, to zna i malo dijete. ovdje nije riječ o cigareti, nego o promjeni metabolizma i o načinu kako organizam reaguje na nove uslove i nagle promjene.

to što se kod mene desilo ne znači da će se desiti kod vas, tačnije - najvjerovatnije neće se ni desiti.
a i ako se desi, nije ništa strašno, organizam je reagovao kako je reagovao, navići će se i mirna bačka.

vivace kaže - promjeni ljekara.
ja odgovorim - moram onda promjeniti familiju i sredinu.
haznadar, na osnovu jednog mog ranijeg posta, u šali zaključuje da me familija vuče ka cigareti.

nisam bio precizan, pa sam vas naveo na pogrešan zaključak - ako ću mjenjati ljekara, moram mjenjati familiju, užu i širu, jer su oni ljekari i zdr. radnici, po čijem savjetu sam se testirao ovih 15 dana.

ponovo objašnjenje - ovo ne pišem jer kako kokoš kad snese jaje, moram da kokodačem da svima obznanim šta se desilo, već pišem da bih prenio iskustva onima koji se lome i razmišljaju da prestanu.
time želim da im pomognem, kao što su meni pomogli stari članovi na ovoj temi, kojima se opet najiskrenije zahvaljujem.

nešto kao u filmu - prenesi dalje - ako ste ga gledali...

nemam vremena trenutno, napisaću vam kasnije doživljaje, utiske i stanja smokanja nakon skoro dva i po mjeseca apstinencije, kao i osjećanja vezana za činjenicu da od sutra krećem iz početka.

pozz.
meni se čini da juče cijeli dan objašnjavaš svoje postove.......svi smo sporokontajući :lol:
nek ti je sa srećom od danas pa nadalje :thumbup:
vivace

#419 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by vivace »

dobro jutro 19.dane
vivace

#420 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by vivace »

..
sarlo

#421 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by sarlo »

vivace wrote:dobro jutro 19.dane
Sutra ce biti 5396. dan,
ali prije ponoci nista ne racunam..
Dani i minuti prolaze, najgori su sati....The hours
zambaklija

#422 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by zambaklija »

upravo otvorio jeckina i pripaljo pa poslije đe završim :D
vivace

#423 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by vivace »

meni je 20 dana kako ne pusim... :-D kome cu se tako hvaliti kad prestanem brojati.
shmizlica

#424 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by shmizlica »

ja ne brojim nikako........negdje oko 2 mjeseca.....sjećam se da sam dimanila sa frizerkom kad sam se zadnji put šišala. ovaj put je bilo :shock: s njene strane :D
Pasiflora

#425 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by Pasiflora »

vivace wrote:meni je 20 dana kako ne pusim... :-D kome cu se tako hvaliti kad prestanem brojati.
Da nije vas ovdje ja ne bih ni znala koji mi je dan :D
Post Reply