Pusio 17 godina, definitivno vise od kutije dnevno, pokusao prestati mali milion puta i vazda je bio problem.
Kada sam probao onako na suho, za tri dana su me ljudi oko mene molili da zapalim, jer sam bukvalno grizao oko sebe.
Probao sa zvakama, zgadile mi i zivot i sve.
Oni flasteri na meni nisu nikada radili, jeste nikotin, ali jebo to, kada se ne moze dozirati (sa zvakama sam barem mogao zvakati jace kada mi treba vise nikotina).
Elektronske cigare (one sto bas izgledaju kao cigare), sa njima samo zausnjake dobiti, ubio se uvlaceci dim, ali nista.
Na kraju naletim na ovo,
http://www.reosmods.com/ (obavezno vidjeti grande), i evo vec tri sedmice sam se apsolutno skinuo sa cigara. U pitanju je vaporizer, na fazon elektricne cigare, ali ovo kad povuces, znas sta si povukao. Prvih mjesec i kusur sam kombinovao sa obicnim cigarama, ali evo sada tri sedmice apsolutno nemam potrebe za istima.
Par cinjenica:
Dnevni trosak mi je manje od jednog dolara, umjesto 7 koliko sam placao za kutiju cigara (zivim trenutno u SAD)
U sebi ne sadrzi niti katran niti bilo kakav od kancerogenih additiva (stavise, elektronske cigare su u Britaniji neki dan preporucene kao zvanicno sredstvo za borbu protiv pusenja). Sam nikotin je statan otprilike kao i kafein.
Mogu pusiti u zatvorenim prostorima (ukljucujuci kafane, na poslu, cak i na sastancima)
Preko stranice
http://www.backwoodsbrew.net/ narucujem nikotinski rastvor koji dolazi u milion i jednom okusu (trenutno koristim okus espressa, ljudi koji ne podnose cigare uopste stanu pored mene pa mirisu jer im super mirise)
Kao sto rekoh, pusio sam preko kutije cigara dnevno, sada unosim nikotina u kolicini od otprilike pet cigara, a i to smanjujem, jer se potreba za istim smanjuje iz dana u dan.
Vec sam iskasljao pola pluca smeca sto sam imao, mirisi osjecam kao sto nisam godinama i generalno se osjecam puno bolje.
Finansijski niti zdravstveno ne vidim razloga da trenutno prestanem sa ovim vaporizerom, ali ako dodje do toga, znam da ce biti milion puta lakse nego sa cigarama.
Eto, moje je bilo da podijelim iskustvo, sada je do vas...