Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kockica_kockica wrote:Zasto izdaju nove pasose koji nam ne vrijede.. naime odredjeni broj ljudi koji je pokusao dobiti u svicarskoj amabasadi vizu nisu im htjeli ni pogledati dokumente jer navodno ti novi pasosi ne vrijede odnosno oni cekaju na nekakvu potvrdu od vlasti za njih.. i tako ljudi dosli ovdje da izvade novi pasos, na starom imali vizu ... i sad niti imaju stari pasos niti imaju vizu niti je mogu dobiti... sta se desava
Nije tačno da bh. biometrijski pasoši ne vrijede. Problem je nastao zbog spore administracije u zemljama u EU, jer je naše Ministarstvo vanjskih poslova već odavno svim zemljama dostavilo specimen novog pasoša, samo sad u tim zemljama trebaju da prođu određene procedure, kako bi usvojili novi pasoš.
Žalosno je sve ovo što nam rade!!!!
Ah dakle nije do nas vec do Europe koja nas ne voli... sad mi je lakse
Biometrijski pasos ne vrijedi ... ti sad mozes pricati sta hoces ali ako s nekim dokumentom da izvines osim obrisati dupe ne mozes dobiti vizu ni za jednu drzavu onda ti taj pasos ne vrijedi ... s onim starim smo barem mogli dobiti vize kako tako.. sa novim ne mozes ni to.. cak nisam sigurna da bi te pustili u susjedne drzave za koje nam ne trebaju vize sa tim pasosem...
i sad nije kriva nasa vlada vec je kriva administracija Europe... e u to bas vjerujem kao sto vjerujem da u radiju zive mali ljudi...
Jessie B wrote:Kockice kao što sam već navela nije to slučaj sa svim ambasadama...Mađarska npr. normalno izdaje vize za biometrijske pasoše.
Ma da je u pitanju samo jedna ambasada nemaju opravdanje za te stvari.. ako je Madzarska dobila na vrijeme sve potrebne papire da pasosi vrijede u cemu je onda stvar sa ovim navedenim ambasadama... pa ne mogu da vjerujem da je Svicarska administracija gora od nase, da se ne lazemo ovdje jer svi znamo da to nije istina, ili jedna Francuska ili Ceska... pa mislim stvarno ne razumijem neke ljude da zaista vjeruju u sve to da je to do Svicaraca cija je drzava uredjena maksimalno a ne do nas koji vise nisam sigurna ni da imamo drzavu u tom pravom smislu...
Jessie B wrote:Kockice kao što sam već navela nije to slučaj sa svim ambasadama...Mađarska npr. normalno izdaje vize za biometrijske pasoše.
Ma da je u pitanju samo jedna ambasada nemaju opravdanje za te stvari.. ako je Madzarska dobila na vrijeme sve potrebne papire da pasosi vrijede u cemu je onda stvar sa ovim navedenim ambasadama... pa ne mogu da vjerujem da je Svicarska administracija gora od nase, da se ne lazemo ovdje jer svi znamo da to nije istina, ili jedna Francuska ili Ceska... pa mislim stvarno ne razumijem neke ljude da zaista vjeruju u sve to da je to do Svicaraca cija je drzava uredjena maksimalno a ne do nas koji vise nisam sigurna ni da imamo drzavu u tom pravom smislu...
ima li po tebi da ista valja u ovoj zemlji...
ne vidim u cemu je problem u ovom slucaju (nije do nas)...
mnoge europske zemlje imaju GORU birokraciju nego sto je nasa (iskustvo), a nasa je katastrofa...
mnoge europske zemlje imaju GORU birokraciju nego sto je nasa (iskustvo), a nasa je katastrofa...
kockica_kockica wrote:Ma da je u pitanju samo jedna ambasada nemaju opravdanje za te stvari.. ako je Madzarska dobila na vrijeme sve potrebne papire da pasosi vrijede u cemu je onda stvar sa ovim navedenim ambasadama... pa ne mogu da vjerujem da je Svicarska administracija gora od nase, da se ne lazemo ovdje jer svi znamo da to nije istina, ili jedna Francuska ili Ceska... pa mislim stvarno ne razumijem neke ljude da zaista vjeruju u sve to da je to do Svicaraca cija je drzava uredjena maksimalno a ne do nas koji vise nisam sigurna ni da imamo drzavu u tom pravom smislu...
Pa što su poceli izdavati biometrijske dok nisu postali "vazeci".
Mislim, pasoš nam i sluzi da bi putovali u te zemlje, a ne da bi sjedili u kući, e svasta...
kockica_kockica wrote:Ah dakle nije do nas vec do Europe koja nas ne voli... sad mi je lakse
Biometrijski pasos ne vrijedi ... ti sad mozes pricati sta hoces ali ako s nekim dokumentom da izvines osim obrisati dupe ne mozes dobiti vizu ni za jednu drzavu onda ti taj pasos ne vrijedi ... s onim starim smo barem mogli dobiti vize kako tako.. sa novim ne mozes ni to.. cak nisam sigurna da bi te pustili u susjedne drzave za koje nam ne trebaju vize sa tim pasosem...
i sad nije kriva nasa vlada vec je kriva administracija Europe... e u to bas vjerujem kao sto vjerujem da u radiju zive mali ljudi...
valjda ako imas vazecu vizu u starom pasosu ona i dalje vazi, nosis stari pasos uz novi i to je to, tako su men objasnili
kockica_kockica wrote:Ah dakle nije do nas vec do Europe koja nas ne voli... sad mi je lakse
valjda ako imas vazecu vizu u starom pasosu ona i dalje vazi, nosis stari pasos uz novi i to je to, tako su men objasnili
ne mozes imati dva pasosa .. stari ti poniste cim uzmes novi, time ti oduzmu vazecu vizu iz starog pasosa... ljudi koji su imali vazecu vizu u starom pasosu pokusali dobiti istu u novom.. odbijeni su jer taj novi pasos ne vrijedi jos uvijek ... u nekim ambasadama te na ulazu pitaju koji pasos imas da se dzaba ne srkletis ako imas novi jer vizu na tom pasosu neces dobiti...
a pošto je biometrijski pasoš jedan od uslova za ukidanje viza nam, i kao takav uskoro neće nam ni trebati vize kada budemo putovali sa njim, možda je naša vlast gledala dugoročnije pa nije ni predvijela mogućnost viziranja pasoša... nešto tipa "zabranje vizirati" upozorenje sitnim slovima na nu korica
Izvinjavam se onim koje ej muka pritisla, morao sam se mao našaliti sa nebulozom da imamo pasoše sa kojima ne možemo ni u Sloveniju.
van Basten wrote:a pošto je biometrijski pasoš jedan od uslova za ukidanje viza nam, i kao takav uskoro neće nam ni trebati vize kada budemo putovali sa njim, možda je naša vlast gledala dugoročnije pa nije ni predvijela mogućnost viziranja pasoša... nešto tipa "zabranje vizirati" upozorenje sitnim slovima na nu korica
Izvinjavam se onim koje ej muka pritisla, morao sam se mao našaliti sa nebulozom da imamo pasoše sa kojima ne možemo ni u Sloveniju.
Pa necemo dobit vizne olaksice za cijeli svijet pa da nam vise vize nece trebati nikada
kockica_kockica wrote:ne mozes imati dva pasosa .. stari ti poniste cim uzmes novi, time ti oduzmu vazecu vizu iz starog pasosa... ljudi koji su imali vazecu vizu u starom pasosu pokusali dobiti istu u novom.. odbijeni su jer taj novi pasos ne vrijedi jos uvijek ... u nekim ambasadama te na ulazu pitaju koji pasos imas da se dzaba ne srkletis ako imas novi jer vizu na tom pasosu neces dobiti...
prije 2.5 godine kad sam vadio novi pasos i zena u SUP-u prije nego da ga ponisti fino pita jel imam koju vizu da vazi da ne probija posred pasosa da ne ponisti vizu, znaci, viza vazi pasos ne vazi, uz novi nosis i stari pasos ili odlijepis vizu pa zalijepis na novi
Samo jedna informacija za one koji mozda ne znaju a moze im zatrebati kao sto je meni zatrebalo, prilikom vadjenja biometrijskog pasosa postoji opcija hitnog vadjenja pasosa (zbog nedostatka vremena ili bilo kojeg drugog razloga) kada pasos bude gotov u roku od 48 sati, naravno placa se dosta vise, u tom slucaju pasos umjesto 40 maraka kosta 200 maraka ali bude gotov za 48 sati kako i kazu, bar je tako bilo u mom slucaju, ja izvadio ove sedmice.
Op3r4t0r wrote:Samo jedna informacija za one koji mozda ne znaju a moze im zatrebati kao sto je meni zatrebalo, prilikom vadjenja biometrijskog pasosa postoji opcija hitnog vadjenja pasosa (zbog nedostatka vremena ili bilo kojeg drugog razloga) kada pasos bude gotov u roku od 48 sati, naravno placa se dosta vise, u tom slucaju pasos umjesto 40 maraka kosta 200 maraka ali bude gotov za 48 sati kako i kazu, bar je tako bilo u mom slucaju, ja izvadio ove sedmice.
Op3r4t0r wrote:Samo jedna informacija za one koji mozda ne znaju a moze im zatrebati kao sto je meni zatrebalo, prilikom vadjenja biometrijskog pasosa postoji opcija hitnog vadjenja pasosa (zbog nedostatka vremena ili bilo kojeg drugog razloga) kada pasos bude gotov u roku od 48 sati, naravno placa se dosta vise, u tom slucaju pasos umjesto 40 maraka kosta 200 maraka ali bude gotov za 48 sati kako i kazu, bar je tako bilo u mom slucaju, ja izvadio ove sedmice.
prije se pasos pod hitno mogo dobit samo na stelu
Ne znam kako je bilo prije, sad je uglavnom ovako, znaci ne radi se o steli, svaki pojedinac ima mogucnost izbora izmedju dvije opcije, standardna u kojoj pasos kosta 40 maraka i traje 10tak dana i hitna u kojoj pasos kosta 200 maraka i traje 48 sati
ne mozes imati dva pasosa .. stari ti poniste cim uzmes novi, time ti oduzmu vazecu vizu iz starog pasosa... ljudi koji su imali vazecu vizu u starom pasosu pokusali dobiti istu u novom.. odbijeni su jer taj novi pasos ne vrijedi jos uvijek ... u nekim ambasadama te na ulazu pitaju koji pasos imas da se dzaba ne srkletis ako imas novi jer vizu na tom pasosu neces dobiti...
viza se uvijek dobija da istekne prije pasosa...u mom slucaju za maleziju su mi dali vizu da istekne 3 sedmice prije nego sto pasos istekne pa sam ja bio kod kuce zamijenio pasos i kod nas su mi ponostili stari pasos ali ne daj da ti poniste stranu gdje imas vizu....tako da sam ja koristio stari ponisteni pasos pri ulasku u zemlju tako da prilozis stari i novi pasos na granici...
ponovosam wrote:
viza se uvijek dobija da istekne prije pasosa...u mom slucaju za maleziju su mi dali vizu da istekne 3 sedmice prije nego sto pasos istekne pa sam ja bio kod kuce zamijenio pasos i kod nas su mi ponostili stari pasos ali ne daj da ti poniste stranu gdje imas vizu....tako da sam ja koristio stari ponisteni pasos pri ulasku u zemlju tako da prilozis stari i novi pasos na granici...
odakle si ti pa ti treba viza za maleziju? bosancima ne treba viza za maleziju uopste.
Konzularna pomoć:
Za konzularnu pomoć nadležna je ambasada BiH u Kuala Lumpuru, Malezija.
Viza potrebna za sljedeće vrste putnih isprava za državljane BiH:
Obična putna isprava NE
Službena putna isprava NE
Diplomatska putna isprava NE
ponovosam wrote:
odakle si ti pa ti treba viza za maleziju? bosancima ne treba viza za maleziju uopste.
Konzularna pomoć:
Za konzularnu pomoć nadležna je ambasada BiH u Kuala Lumpuru, Malezija.
Viza potrebna za sljedeće vrste putnih isprava za državljane BiH:
Obična putna isprava NE
Službena putna isprava NE
Diplomatska putna isprava NE
Ako je student onda bi mu trebala neka vrsta vize, slicno kao sto amerikanci rade.
Inace, ne radi to svaka ambasada. Moja americka viza vazi 18 mjeseci nakon isteka pasosa. na moje pitanje sta onda, rekli su nosi stari i novi pasos sa sobom.
jefferson wrote:
Ako je student onda bi mu trebala neka vrsta vize, slicno kao sto amerikanci rade.
Inace, ne radi to svaka ambasada. Moja americka viza vazi 18 mjeseci nakon isteka pasosa. na moje pitanje sta onda, rekli su nosi stari i novi pasos sa sobom.
jefferson wrote:
Moram ti reci da si ti jedan pravo baksuzan tip
Znam
Sad moram vaditi novi pasos, a to me zabrinjava jer:ide bozic, pa nova godina, pa valjda ce naci vremena i izdati pasos!
sarayewo wrote:I koje su zadnje informacije? Da li nijedna EU zemlja trenutno ne priznaje biometrijske pasose ili je rijec samo o pojedinacnim slucajevima?
Ima li naznaka kad ce ovo profercerati?
Nisam citao sve postove pa ne znam da li ce moj odgovor pogoditi pitanje ali evo da napisem da je meni nedavno isticao onaj stari pasos, zajedno s njim i austrijska viza, dobio sam biometrijski pasos i bez problema dobio novu vizu
Izvinjavam se sto upadam...ali da li mi neko moze pomoci sa informacijama za dobijanje vize sa Poljsku?Eto,ako se neko susretao sa tim,neka napise svoja iskustva.Hvala.