Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zna sudbinu unaprijed, a zna i stavove forumaša, ukratko genijalac
Ooooo pa nije li to borac za istinu i pravdu svakomloncukatarinakosacapoklopac!!?? Dugo te nije bilo da se boris na strani obespravljenih i potlacenih! Dobro nam dosla nazad, cijenismo tvoje postove i nedostajahu nam odista!
Photoman wrote:
Ja vidim lose u tom' sto bi dijete trebalo da ispasta radi imena, bilo kakvog. 'Bin Laden' se sigurno nije reinkarnir'o u tom dijetetu.
Za mene je Bin Laden sporedna osoba prema kojoj sam 110% ravnodusan. Ciniti nepravdu ljudima i djeci koji nose isto ime je suludo.
Da li bi ti licno cinio nepravdu ovom dijetetu radi njegovog imena?
I ja sam fan lika i djela druga Tita pa mi na kraj pamet nije bilo da dam svom djetetu ime Josip Broz Tito (iako se Tito ne moze porediti s ovim kretenom)...opet znam da bi mi dijete, radi nekih mojih licnih fix ideja, ispastalo...pa ne radi se o kucnom ljubimcu pobogu
Photoman wrote:
Ja osobno mislim da postoje mnogi kojima bi to ime bilo naprosto 'cool' kao recimo ti sto su navijali za njega u Zadru.
Ponavljam, licno mi se ne svidja to "ime" jer, kao sto napomenu kolega par postova prije, to nije u stvari ime. Ali nije do nas uskracivati to pravo drugima, pogotovo ugledajuci se na Americku politicku sferu, koja je i po nama samim destruktivna.
znači, sad je postalo "cool" davati djeci imena masovnih ubica. divno. krasno. prelijepo.
a bi li ti bilo cool da mu je dao ime, ne znam, ehud olmert? jel to drukčije, ili je isto?
Zna sudbinu unaprijed, a zna i stavove forumaša, ukratko genijalac
Ooooo pa nije li to borac za istinu i pravdu svakomloncukatarinakosacapoklopac!!?? Dugo te nije bilo da se boris na strani obespravljenih i potlacenih! Dobro nam dosla nazad, cijenismo tvoje postove i nedostajahu nam odista!
Hvala . dobro sam, hvala na pitanju, isto i tebi želim
Photoman wrote:
Ja vidim lose u tom' sto bi dijete trebalo da ispasta radi imena, bilo kakvog. 'Bin Laden' se sigurno nije reinkarnir'o u tom dijetetu.
Za mene je Bin Laden sporedna osoba prema kojoj sam 110% ravnodusan. Ciniti nepravdu ljudima i djeci koji nose isto ime je suludo.
I ja sam fan lika i djela druga Tita pa mi na kraj pamet nije bilo da dam svom djetetu ime Josip Broz Tito (iako se Tito ne moze porediti s ovim kretenom)...opet znam da bi mi dijete, radi nekih mojih licnih fix ideja, ispastalo...pa ne radi se o kucnom ljubimcu pobogu
Praviti odluke samog sebe radi je u redu. Ciniti to standardom za cijelo drustvo nije.
Photoman wrote:
Ja osobno mislim da postoje mnogi kojima bi to ime bilo naprosto 'cool' kao recimo ti sto su navijali za njega u Zadru.
Ponavljam, licno mi se ne svidja to "ime" jer, kao sto napomenu kolega par postova prije, to nije u stvari ime. Ali nije do nas uskracivati to pravo drugima, pogotovo ugledajuci se na Americku politicku sferu, koja je i po nama samim destruktivna.
znači, sad je postalo "cool" davati djeci imena masovnih ubica. divno. krasno. prelijepo.
a bi li ti bilo cool da mu je dao ime, ne znam, ehud olmert? jel to drukčije, ili je isto?
Sir Charles wrote:Kako ja shvatih, malac je dobio ime dok je "pravi" Bin Laden bio medju "dobrim momcima", odnosno prije 2001.
Aha, zato je i dobio ime koje je dobio, jer su roditelji navijali za dobre momke.
Drugi sin im se sigurno zove Dzordz.
Ja ne znam zasto je tom djetetu dato takvo ime i iskreno, nije me ni briga . To je stvar njegovih roditelja. Osama Bin Laden je svojevreeno predstavljao simbol otpora protiv mocnog okupatora i moja pretpostavka je da je zbog toga dobio ime. Kako im se zove drugo dijete i da li ga uopste imaju ne znam, niti me je briga. Uvjeren sam da je dijete rodjeno poslije 11.09.2001. da ne bi dobilo to ime, ali opet, to je moje misljenje.
Ma,jednostavno treba ocu tog djeteta dati to ime i lijepo mu sve dokumente na to ime promijeniti....sredit mu neku vizu pa ga pustit neka se malo seta po svijetu......
Iz prostog razloga da vidimo koliko ce izdrzati.............
A kad malo bolje razmislim ima i djece sa imenima Slobodan i Radovan......pa se niko ne zgrazava .....
eto, cool mu, zanimljivo mu, sviđa mu se, sve u redu - što frajerčina lijepo nije SEBI to učinio? nije čak ni preduga procedura. budi drukčiji, budi cool, niko ti ne brani.
Photoman wrote:
Praviti odluke samog sebe radi je u redu. Ciniti to standardom za cijelo drustvo nije.
Radi se o djetetu, u tom grmu lezi grmar , i zato je i te kako bitno sta ce drustvo u kojem zivi reci i kako ce reagovati...nije ga on izabrao...i nije mi jasno zasto njegov vrli babo nije svoje ime promijenio bin laden (to bi onda bila-licna stvar!)
opet ja wrote:
Radi se o djetetu, u tom grmu lezi grmar , i zato je i te kako bitno sta ce drustvo u kojem zivi reci i kako ce reagovati...nije ga on izabrao...i nije mi jasno zasto njegov vrli babo nije svoje ime promijenio bin laden (to bi onda bila-licna stvar!)
Otac ociglendo ne mari sta drugi misle. Nadam se da ce mu sin naslijediti tu vrstu emancipacije.
eto, cool mu, zanimljivo mu, sviđa mu se, sve u redu - što frajerčina lijepo nije SEBI to učinio? nije čak ni preduga procedura. budi drukčiji, budi cool, niko ti ne brani.
ali nije to sebi učinio, baš se pitam zašto...
Joj reklo bi se da mu ti vise volis sina nego on sam.
opet ja wrote:Radi se o djetetu, u tom grmu lezi grmar , i zato je i te kako bitno sta ce drustvo u kojem zivi reci i kako ce reagovati...nije ga on izabrao...i nije mi jasno zasto njegov vrli babo nije svoje ime promijenio bin laden (to bi onda bila-licna stvar!)
Na jednom drugom podforumu smo imali temu o tome koliko je stvar društva, a koliko roditelja do osamnaeste godine života. Tada sam ja navela banalan primjer da su me tjerali da jedem džigericu na koju mi se povraćalo i sigurna sam da je bilo nešto za želbe da bih se žalila. U rukama smo roditelja, uglavnom do punoljetstva. Ili
će roditelj shvatiti da je pogriješio, pa sam promijeniti ime (desilo se sa jednim koji je baš dao ime
tito), ili će dječak imati sreće u životu pa mu to neće smetati. Sudbine su nepredvidive. U svakom slučaju sam reagirala na monstruozne komentare o operaciji čovjeka da nema djecu ili tome slično. Ovdje se ne radi o nasilju. Radi se o nekom ćejfu oca koji se može popraviti.
aha, važi...ljudi koji ne mogu da imaju djecu prolaze višegodišnje procedure da bi ih mogli usvojiti, a ovakav imbecil ih može sklepati koliko hoće, i nazvati bin laden i mula omar, i niko mu ništa ne može, jel to demokratija? a upropastiti život rođenom djetetu - ljudska sloboda?
grebite se o svom trošku, furajte slobodoumnost i gloginje mlatite SVOJIM kurcem, sve se na to svodi.
opet ja wrote:Radi se o djetetu, u tom grmu lezi grmar , i zato je i te kako bitno sta ce drustvo u kojem zivi reci i kako ce reagovati...nije ga on izabrao...i nije mi jasno zasto njegov vrli babo nije svoje ime promijenio bin laden (to bi onda bila-licna stvar!)
Na jednom drugom podforumu smo imali temu o tome koliko je stvar društva, a koliko roditelja do osamnaeste godine života. Tada sam ja navela banalan primjer da su me tjerali da jedem džigericu na koju mi se povraćalo i sigurna sam da je bilo nešto za želbe da bih se žalila. U rukama smo roditelja, uglavnom do punoljetstva. Ili
će roditelj shvatiti da je pogriješio, pa sam promijeniti ime (desilo se sa jednim koji je baš dao ime
tito), ili će dječak imati sreće u životu pa mu to neće smetati. Sudbine su nepredvidive. U svakom slučaju sam reagirala na monstruozne komentare o operaciji čovjeka da nema djecu ili tome slično. Ovdje se ne radi o nasilju. Radi se o nekom ćejfu oca koji se može popraviti.
Cekaj, ovakav postupak i te kako moze ostaviti trajne posljedice na dijete ( i za to bih rekla da se radi o nasilju)...zao mi je sto si morala, protiv svoje volje, jesti dzigericu mene su tako tjerali da pojedem pastrmku koja je bila kisela(a roditelji mi nisu vjerovali) pa sam dobila trovanje od tada kada nesto necu ne moram
JThomas wrote:aha, važi...ljudi koji ne mogu da imaju djecu prolaze višegodišnje procedure da bi ih mogli usvojiti, a ovakav imbecil ih može sklepati koliko hoće, i nazvati bin laden i mula omar, i niko mu ništa ne može, jel to demokratija? a upropastiti život rođenom djetetu - ljudska sloboda?
grebite se o svom trošku, furajte slobodoumnost i gloginje mlatite SVOJIM kurcem, sve se na to svodi.
Sta fali imenu Mullah Omar?
Sto si dozvolio da ti Amidza Sam toliko ispere mozak burazere? Jel' ti ostalo makar par celija s tendencijama za rezonovanje?
opet ja wrote:Cekaj, ovakav postupak i te kako moze ostaviti trajne posljedice na dijete ( i za to bih rekla da se radi o nasilju)...zao mi je sto si morala, protiv svoje volje, jesti dzigericu mene su tako tjerali da pojedem pastrmku koja je bila kisela(a roditelji mi nisu vjerovali) pa sam dobila trovanje od tada kada nesto necu ne moram
Pitanje je gdje je granica? Na primjer i džigerica i pastrmka se na neki način može podvesti pod nasilje. A to bi ipak bilo pretjerivanje. Tako da onda zakon priznaje drugačije stvari. Zamisli da dječak (kao što sam napisla) zaista dobije veliku lovu na lotu, vjeruj mi da sam gotovo sigurna da mu ne bih smetalo živjeti nigdje i da ne bih imao nikakvu posljedicu, niti neprijatnost. U svakom slučaju prizivanje na kastriranje je odraz primitivnog i plitkog mozga i na zakonima je da odluče.Iako, ovdje, mislim, nema slučaja za zakon niti sud.
opet ja wrote:Cekaj, ovakav postupak i te kako moze ostaviti trajne posljedice na dijete ( i za to bih rekla da se radi o nasilju)...zao mi je sto si morala, protiv svoje volje, jesti dzigericu mene su tako tjerali da pojedem pastrmku koja je bila kisela(a roditelji mi nisu vjerovali) pa sam dobila trovanje od tada kada nesto necu ne moram
Pitanje je gdje je granica? Na primjer i džigerica i pastrmka se na neki način može podvesti pod nasilje. A to bi ipak bilo pretjerivanje. Tako da onda zakon priznaje drugačije stvari. Zamisli da dječak (kao što sam napisla) zaista dobije veliku lovu na lotu, vjeruj mi da sam gotovo sigurna da mu ne bih smetalo živjeti nigdje i da ne bih imao nikakvu posljedicu, niti neprijatnost. U svakom slučaju prizivanje na kastriranje je odraz primitivnog i plitkog mozga i na zakonima je da odluče.Iako, ovdje, mislim, nema slučaja za zakon niti sud.
kirby wrote:ja svakakvih kretena ima u bosni.cuj dao ime djetetu Bin Laden
a ne zna se ko je gori,otac tog djeteta ili ovi sto ga brane i nas uvjeravaju da je to normalno.
Aha prave se ludi i ovdje prosipaju nekakvu demagogiju.
Isto se cudio onaj nacista iz ohaja sto je malom dao ime hitler, nije mogao vjerovati da se normalni ljudi zgrazavaju na to, ali eto ako nista njemu su djeca oduzeta a ovom kretenu nece biti jer je ovo BiH.
Oni su meni SILILI da pojedem nesto sto je bilo pokvareno (nesvjesno)...mogla sam komotno umrijeti..prema tome i nije pretjerivanje...Pitanje je dokle pustati roditelje da rade sta hoce...ovo je usustini isto kao i zena koja neda, radi vjerskih razloga, da joj dijete operisu ...Negdje se linija mora povuci
Moja tetka je nekad tamo 70-ih radila u maticnom uredu. Pricala mi kakvih je sve imena znalo biti i kakvih gluposti bi ljudi izvaljivali. Od covjeka koji je htio djetetu dati ime Svemirko do covjeka koji je htio dijete nazvati Beckenbauer. A u to vrijeme je bilo tesko i komplicirano promijeniti ime djetetu. Ona bi uvijek odgovarala ovakve ljude, i savjetovala da odu kuci, razmisle par dana, pa se onda vrate u maticni ured. Ako bi ljudi bas i tad inzistirali na glupom imenu, upisala bi ga ali dodala malu zvjezdicu kraj njega. Zvjezdica bi upozorila druge radnike u uredu da ako covjek dodje nazad u roku od par mjeseci i trazi promjenu imena djetetu, da mu ne naplate i da mu to bez birokracije promjene. I vjerujte, velika vecina bi se vratila i promijenila u nesto normalno kad bi skontali koliko je glupo dijete nazvati Svemirko ili Beckenbauer.