Zdravo ljudi... Suprug dolazi u BiH sa vizom D i tražiće privremeni boravak na osnovu braka, pa me zanima da li mora odmah izvaditi bijeli karton. Ima već bijeli karton od prethodnog privremenog boravka na osnovu obrazovanja od kojeg je morao odustati, ali sada kada dođe i dalje će biti na toj istoj adresi.
Planirao je tek nakon 20tak dana od dolaska da promijeni bijeli karton jer ćemo se svakako preseliti na drugu adresu.
Pa da li neko zna da li je to ok ili će biti frka jer piše da se u roku 48 h svaki stranac mora javiti za bijeli karton ukoliko ostaje duže od 3 dana u BiH (mada vidim da se to baš i ne poštuje)?
Bijeli karton za strance
- zlo zlo
#2 Re: Bijeli karton za strance
odakle dolazi?.uglavnom ja sam pola godine živjela u Bih prije nego sam predala papire za boravak, treba to skupitiLoveLife wrote: ↑11/07/2020 23:32 Zdravo ljudi... Suprug dolazi u BiH sa vizom D i tražiće privremeni boravak na osnovu braka, pa me zanima da li mora odmah izvaditi bijeli karton. Ima već bijeli karton od prethodnog privremenog boravka na osnovu obrazovanja od kojeg je morao odustati, ali sada kada dođe i dalje će biti na toj istoj adresi.
Planirao je tek nakon 20tak dana od dolaska da promijeni bijeli karton jer ćemo se svakako preseliti na drugu adresu.
Pa da li neko zna da li je to ok ili će biti frka jer piše da se u roku 48 h svaki stranac mora javiti za bijeli karton ukoliko ostaje duže od 3 dana u BiH (mada vidim da se to baš i ne poštuje)?
- basicm
#3 Re: Bijeli karton za strance
Odradite to, par minuta posla.
-
LoveLife
#4 Re: Bijeli karton za strance
Uh, samo kad pomislim šta sve treba za boravak nije mi dobro
u pitanju je Jordan
Da, najbolje odmah, ali neko mu reče da ne treba pa sad smo zbunjeni
Da, najbolje odmah, ali neko mu reče da ne treba pa sad smo zbunjeni
-
NediM17
#5 Re: Bijeli karton za strance
Pa pravo s aerodroma preko ceste u Sluzbu za strance i sve ce vam se kazati iz prve ruke. 
- bh.tornjak
#6 Re: Bijeli karton za strance
kako izgledaju vize BiH....???
Lijepe li se u pasos ili je kao kartica....????
Lijepe li se u pasos ili je kao kartica....????
- zlo zlo
#7 Re: Bijeli karton za strance
zalijepe se u pasoš, a karticu imaš osobnu za strance.