Bio jednom jedan brko, imao je slican moto.Ahmed.ibn.Fahalan wrote:I njihov su¾ivot i njihova dostignuæa nisu ni¹ta drugo nego jedan pogled u buduænost na to kakav bi ovaj svijet mogao da izgleda ako bismo svi ¾ivjeli zajedno pod motom jedan svijet, jedna nacija, jedna dr¾ava.
BEZ KOMENTARA: Američki, nema šta!
- Ergot
-
Drug_Tito
Evo par izjava koje sam ja dobio kada sam rekao da sam iz Bosne.
"Oh, pa kako je zivjeti ispod Ruske Mafije?"
"Iz Bosne? Pa ja sam mislio da tamo zive samo crnci!"
"Pa zasto ste vi ratovali sa Ruvandom?"
"Pa koja je najveca temperatura dnevna u Sahari?"
"Jeli Berlinski zid prolazio i kroz tvoju zemlju?" ma nije nego samo Sarajevski
I onda imaju one standarnde gdje strpaju Bosnu negdje pokraj Litvanije, Estonije, Ceske, Cecenije, Iraka i Irana.
A bilo je i onih kada im kazem da sam iz Bosne, a onda me upitaju koji grad i ja se sada mislim u sebi sta me pitas koji grad kada neznas ni gdje je bosna, i kazem Banja Luka, tek ce frajer "Pa je li se napravila Ferhadija". Naletio sam na par takvih koji su znali vise o Bosni nego ja, u stvari vise o staroj Jugi nego ja. Naletio na ovog jednog Amera koji je bio u Bosni prije rata i pito me jesam li ikada bio u Cajnicima, tada je bio prvi put da sam ja cuo za Cajnice i ja konto on misli Capljina, samo nezna izgovoriti, i tako on mene ubjedjivao, odveo me u knjizaru nasli atlast, kada tamo fakat Cajnice ima.
Ali vecina Amera se odma izvine kada cujem da sam iz Bosne, samo ono kazu ja pojma nemam gdje je tvoja drzava ali pokusacu pogoditi i onda strpaju negdje Bosnu u Afriku. Ali vecina ih se zbuni zbog stare Jugoslavija. Znaju gdje je Jugoslavija ali neznaju da je unutar Juge bilo drzava koje su se izrodile poslije rata. Tako kada im pocnem objasnjavati gdje je Bosna, vecina ih kaze, pa zar tamo nije Jugoslavija???
"Oh, pa kako je zivjeti ispod Ruske Mafije?"
"Iz Bosne? Pa ja sam mislio da tamo zive samo crnci!"
"Pa zasto ste vi ratovali sa Ruvandom?"
"Pa koja je najveca temperatura dnevna u Sahari?"
"Jeli Berlinski zid prolazio i kroz tvoju zemlju?" ma nije nego samo Sarajevski
I onda imaju one standarnde gdje strpaju Bosnu negdje pokraj Litvanije, Estonije, Ceske, Cecenije, Iraka i Irana.
A bilo je i onih kada im kazem da sam iz Bosne, a onda me upitaju koji grad i ja se sada mislim u sebi sta me pitas koji grad kada neznas ni gdje je bosna, i kazem Banja Luka, tek ce frajer "Pa je li se napravila Ferhadija". Naletio sam na par takvih koji su znali vise o Bosni nego ja, u stvari vise o staroj Jugi nego ja. Naletio na ovog jednog Amera koji je bio u Bosni prije rata i pito me jesam li ikada bio u Cajnicima, tada je bio prvi put da sam ja cuo za Cajnice i ja konto on misli Capljina, samo nezna izgovoriti, i tako on mene ubjedjivao, odveo me u knjizaru nasli atlast, kada tamo fakat Cajnice ima.
Ali vecina Amera se odma izvine kada cujem da sam iz Bosne, samo ono kazu ja pojma nemam gdje je tvoja drzava ali pokusacu pogoditi i onda strpaju negdje Bosnu u Afriku. Ali vecina ih se zbuni zbog stare Jugoslavija. Znaju gdje je Jugoslavija ali neznaju da je unutar Juge bilo drzava koje su se izrodile poslije rata. Tako kada im pocnem objasnjavati gdje je Bosna, vecina ih kaze, pa zar tamo nije Jugoslavija???
- Fair Life
(5)_odlicanAhmed.ibn.Fahalan wrote:... I njihov suživot i njihova dostignuća nisu ništa drugo nego jedan pogled u budućnost na to kakav bi ovaj svijet mogao da izgleda ako bismo svi živjeli zajedno pod motom jedan svijet, jedna nacija, jedna država.
Mislim da je taj ideal vrijedan borbe i mislim da moramo biti pošteni i na sve njihove minuse obračunati i njihove pluseve.
-
cowboy
Lijepo receno, nema dalje.Ahmed.ibn.Fahalan wrote:Mislim da je bez obzira na sve njene mane Amerika jedan 'projekt' koji ne smije da propadne. USA kao zajednica nije ništa drugo nego CIJELI svijet u malom..ako vam je 300 miliona malo. I njihov suživot i njihova dostignuća nisu ništa drugo nego jedan pogled u budućnost na to kakav bi ovaj svijet mogao da izgleda ako bismo svi živjeli zajedno pod motom jedan svijet, jedna nacija, jedna država.
Mislim da je taj ideal vrijedan borbe i mislim da moramo biti pošteni i na sve njihove minuse obračunati i njihove pluseve.
-
fido1
[quote="cowboy
1 iz historije. Njihova je zemlja sagradjena rukama ljudi koji su se usprotivili crkvi, ljudi imigranata koji su u Europi umirali od gladi, miliona crnih robova koje su Europski trgovci dovodili, itd... itd...[/quote]
sjedi 1! ti je do kraja godine, za ovo se vracas dva razreda unazad
1 iz historije. Njihova je zemlja sagradjena rukama ljudi koji su se usprotivili crkvi, ljudi imigranata koji su u Europi umirali od gladi, miliona crnih robova koje su Europski trgovci dovodili, itd... itd...[/quote]
sjedi 1! ti je do kraja godine, za ovo se vracas dva razreda unazad
- vee-jay
jest u pravu si: zemlja heroja i neshvacenih ljudicowboy wrote:1 iz historije. Njihova je zemlja sagradjena rukama ljudi koji su se usprotivili crkvi, ljudi imigranata koji su u Europi umirali od gladi, miliona crnih robova koje su Europski trgovci dovodili, itd... itd...vee-jay wrote:hehe pa imamo stvarno puno slicnosti: pripadamo ljudskoj rasii eto kazu ipak zapadnoj civilizaciji
![]()
(ma ja bolan, kad vam ja kazem), njihova je zemlja sagradjena rukama kriminalaca, koje su istjerali iz evrope a nasi kriminalci daju svoje najbolje da se sagradi nasa dok se u evropu ne smije
...
...a inace, pa naci ce se u 250 miliona amerikanaca valjda i 0,05 % ljudi koji sa nama mogu -![]()
...
tek sad sam to shvatio - izvini molim te; a posto su bili tako neshvaceni i gladni dosli su ti gladni neshvaceni europljani u ameriku, pa se sprijateljili sa indijancima, samo sto ih i ovi nisu htjeli shvatiti, pa su morali na silu da im dokazu, da im je sa njima (na njihov nacin) puno bolje
...legendo i ti meni jedinicu dajes u (H)istoriji
nemoj me molim te krivo shvatiti sa ovim - nemam ja nista protiv njih, ja samo pragmaticki gledam danasnje lice svijeta i jednostavno je istina, da amerika ovakva kakva je danas, u sustini ne igra ulogu pozitivca
- pitt
legendo i ti meni jedinicu dajes u (H)istoriji - a ja gledam Jay Lena - kako na ulicama velikih gradova amerike (koja naravno nije samo rad i znoj) ljude ispituje, da li iko zna za adolfa hitlera, dok NITKO od mladih ljudi blage veze nema, pa kontaju da je to neki glumac, atleticar ili predjsednik njemacke...
Ne shvati ovo kao uvredu, ali Jay leno, springer i sl je samo show business. Mislis da bi ga iko gledao da nadje nekog debila sto sve zna sta ga pita?
- pitt
- manijak1
Nešto se čudno dešaje
kada čitam ovo sve
osjećam se američki
sputano.
- manijak1
Znao sam
da je to Obećana zemlja
.
Ali..........
u ponedjeljak sam u Le Havre