Beograd

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Ljubitelj Zabara

Post by Ljubitelj Zabara »

... pardon ... evre.
emac

Post by emac »

Mislim da je ovo raja koja je bila u Beogradu ali sada je u BIH
emac

Post by emac »

Al najsmjesnija stvar je sto koriste turcizme vise nego Bosanci i kad kazu vala... volio bi da znaju sta govore
danas

Post by danas »

emac wrote:Al najsmjesnija stvar je sto koriste turcizme vise nego Bosanci i kad kazu vala... volio bi da znaju sta govore
to sam uvijek tvrdila :D zejtin :D bre :D pasulj :D :-) :-) :-)
deki-bg

#80 Re: Beograd

Post by deki-bg »

NebaA wrote:Nisam nasao odgovarajuci podforum, tako da temu o glavnom gradu Srbije smestam ovde.

Da li iko od Vas ima zelju da poseti Beograd nakon svega sto se desilo? Da li je neko bio tamo skoro i kakvi su utisci? Da li ste dozivljavali neke neprijatnosti?
Ovo moze da se tumaci i kao diskusija o turistickoj destinaciji.

Nisam citao ostale komentare, pa nemam pojma sta su sve ljudi pisali o ovoj temi, ali me zaprepascuje ovo pitanje. Da li iko ima zelju da poseti BG i procitam prvih nekoliko komentara i ne mogu da verujem sta pisete ljudi. Sta vi mislite danas nakon 11 godina da je Beograd grad pun ludaka. Da li dozivljavate neprijatnosti? Ovo je stvarno neverovatno. Pa ja setam danas po BG sajmu knjiga sa majicom koju sam kupio u Sarajevu na kojo pise da sam ponosni subjekat bosanskog kraljevstva i ljudi se odusevljavaju time. Istina, imam bosanske krvi, ali ona nije razlog mojoj ljubavi prema Bosni kakva god da je, a savrsena nije, ali ima dusu. To isto mogu da kazem i za sve bosance, bez obzira kojoj veri, naciji pripadali i nije me, niti ce me biti ikad strah da odem u bilo koji grad sirom bivse Juge. Daleko od toga da sam jugonostalgicar, ali volim te ljude. I sam sam dosao u BG kao izbeglica iz Hrvatske i razymem razlicitosti, ali ih i volim. I garantujem Vam da je vecina Beogradjana, ili kako ja volim da zovem taj grad Breogradjana takva.
Stoga, ovakvo pitanje 11 godina nakon zavrsetka rata postavljati nesto slicno zaista nema smisla.
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

emac wrote:Al najsmjesnija stvar je sto koriste turcizme vise nego Bosanci i kad kazu vala... volio bi da znaju sta govore
ovo jeste najveci fazon

ja u bg-u kod nekih prijatelja od familije
salje zena mene i njenu kcerku da kupimo zejtin :?
ja kontam sta ova prica, ja pitam mamu a sta ti je to?
:D
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

danas wrote:
to sam uvijek tvrdila :D zejtin :D bre :D pasulj :D :-) :-) :-)
e sto si brza od zvuka :D
danas

Post by danas »

Vozdra_123 wrote:
ovo jeste najveci fazon

ja u bg-u kod nekih prijatelja od familije
salje zena mene i njenu kcerku da kupimo zejtin :?
ja kontam sta ova prica, ja pitam mamu a sta ti je to?
:D
pa to govorim :D :lol: :lol: :lol: :lol: zejtin... :-)
a tek kad odes u vojvodinu :D tamo sve pendzeri :D sokaci :D dzade :D :lol: :lol: :lol:
emac

Post by emac »

Deki meni drugarica srpkinja iz Nisa, koja se povrh svega zove Jasmina, ne vjeruje i nesmije da dode u Sarajevo... Nide veze ali objasni njoj to
Ali moras priznati da Beograd nije najbezbjedniji grad ni za Beogradane...
Vozdra_123

#85 Re: Beograd

Post by Vozdra_123 »

deki-bg wrote:
NebaA wrote:Nisam nasao odgovarajuci podforum, tako da temu o glavnom gradu Srbije smestam ovde.

Da li iko od Vas ima zelju da poseti Beograd nakon svega sto se desilo? Da li je neko bio tamo skoro i kakvi su utisci? Da li ste dozivljavali neke neprijatnosti?

Nisam citao ostale komentare, pa nemam pojma sta su sve ljudi pisali o ovoj temi, ali me zaprepascuje ovo pitanje. Da li iko ima zelju da poseti BG i procitam prvih nekoliko komentara i ne mogu da verujem sta pisete ljudi. Sta vi mislite danas nakon 11 godina da je Beograd grad pun ludaka. Da li dozivljavate neprijatnosti? Ovo je stvarno neverovatno. Pa ja setam danas po BG sajmu knjiga sa majicom koju sam kupio u Sarajevu na kojo pise da sam ponosni subjekat bosanskog kraljevstva i ljudi se odusevljavaju time. Istina, imam bosanske krvi, ali ona nije razlog mojoj ljubavi prema Bosni kakva god da je, a savrsena nije, ali ima dusu. To isto mogu da kazem i za sve bosance, bez obzira kojoj veri, naciji pripadali i nije me, niti ce me biti ikad strah da odem u bilo koji grad sirom bivse Juge. Daleko od toga da sam jugonostalgicar, ali volim te ljude. I sam sam dosao u BG kao izbeglica iz Hrvatske i razymem razlicitosti, ali ih i volim. I garantujem Vam da je vecina Beogradjana, ili kako ja volim da zovem taj grad Breogradjana takva.
Stoga, ovakvo pitanje 11 godina nakon zavrsetka rata postavljati nesto slicno zaista nema smisla.
jarane hebe se mene za sigurnost
nije mene strah otici do tvog belograda
bg i srbija od mene imaju dozivotne finansijske i kulturne SANKCIJE
to je to ! 8-)
probao sam se ja druziti sa rajom iz bg-a u kanadi.... neka hvala....
raja iz sarajeva imaju napuhane glave naspram ostatka bosne
a tek belogradjani necu ni da govorim....
jedva prodju kroz okvir od vrata .... :D
deki-bg

Post by deki-bg »

emac wrote:Deki meni drugarica srpkinja iz Nisa, koja se povrh svega zove Jasmina, ne vjeruje i nesmije da dode u Sarajevo... Nide veze ali objasni njoj to

Znas sta, u pravu si kad to kazes, ali kakve to ima veze sa datom temom. Ako cemo tako razmisljati onda ni Sarajevo, Zagreb, Skopje...ma nijedan grad iz nekadasnje nam drzave nije siguran kako je nekad bio. Erozija morala desila se svuda, pa tako i u BG. nisam zbog toga srecan. Ocu samo da kazem da ne treba razmisljati na taj nacin, jer to dodatno zakopava sve nas koji smo ionako dobro zakucani nemogucnoscu da putujemo i zivimo. Bar su granice izmedju BiH i Srbije koliko toliko otvorene, pa je to dobar nacin da pocnemo da se postujemo i druzimo.
deki-bg

#87 Re: Beograd

Post by deki-bg »

Vozdra_123 wrote:
deki-bg wrote:

jarane hebe se mene za sigurnost
nije mene strah otici do tvog belograda
bg i srbija od mene imaju dozivotne finansijske i kulturne SANKCIJE
to je to ! 8-)
probao sam se ja druziti sa rajom iz bg-a u kanadi.... neka hvala....
raja iz sarajeva imaju napuhane glave naspram ostatka bosne
a tek belogradjani necu ni da govorim....
jedva prodju kroz okvir od vrata .... :D[/quote

To je tvoj izbor jarane. Beogradjani znaju da budu govna, da priostis, ali opet, to nema veze sa postavljenom temom.
Ljubitelj Zabara

Post by Ljubitelj Zabara »

E pa Deki, objasni onda ti meni kako je u martu 2004. god. zapaljena beogradska Bajrakli dzamija... da ne pominjemo kako je po istoj urinirano.
Ok druze, mozes da mi kazes da su to uradili navijaci, ali kako onda objasnjavas da je od tolike rulje krivicno odgovaralo samo par navijaca, od koga je samo jedan osudjen na 3 meseca zatvora, iako je steta samo u orijentalistici bila blizu milion eura.
Znaci rec je o sudstvu iza koga stoji srpska drzava.
Paralelno sa tim dogadjajem ( ako se secas ) u Vojvodini su 3 Madjara pretukla jednog mladica srpske nacionalnosti ( gurali mu flasu u debelo crevo ) i sva trojica zajedno su dobila kaznu zatvora od preko 50 godina.
.
.
Druga stvar, reci mi zasto u Beogradu ni dan danas ne postoji muslimansko groblje, iako je po nekoj statistici zivelo preko 80 000 muslimana... ?
.
Lep poz.
Last edited by Ljubitelj Zabara on 27/10/2006 23:27, edited 1 time in total.
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

deki-bg wrote:
emac wrote:Deki meni drugarica srpkinja iz Nisa, koja se povrh svega zove Jasmina, ne vjeruje i nesmije da dode u Sarajevo... Nide veze ali objasni njoj to

Znas sta, u pravu si kad to kazes, ali kakve to ima veze sa datom temom. Ako cemo tako razmisljati onda ni Sarajevo, Zagreb, Skopje...ma nijedan grad iz nekadasnje nam drzave nije siguran kako je nekad bio. Erozija morala desila se svuda, pa tako i u BG. nisam zbog toga srecan. Ocu samo da kazem da ne treba razmisljati na taj nacin, jer to dodatno zakopava sve nas koji smo ionako dobro zakucani nemogucnoscu da putujemo i zivimo. Bar su granice izmedju BiH i Srbije koliko toliko otvorene, pa je to dobar nacin da pocnemo da se postujemo i druzimo.
da mene ko pita ja bih ih za sva vremena zatvorio sa jednim velim zidom :D
Vozdra_123

#90 Re: Beograd

Post by Vozdra_123 »

To je tvoj izbor jarane. Beogradjani znaju da budu govna, da priostis, ali opet, to nema veze sa postavljenom temom.

kako nema?
covjek je pitao da li zelite u turizam do bg-a?

rekao sam NE i rekao zasto
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

Ljubitelj Zabara wrote:E pa Deki, objasni onda ti meni kako je u martu 2004. god. zapaljena beogradska Bajrakli dzamija... da ne pominjemo kako je po istoj urinirano.
Ok druze, mozes da mi kazes da su to uradili navijaci, ali kako onda objasnjavas da je od tolike rulje krivicno odgovaralo samo par navijaca, od koga je samo jedan osudjen na 3 meseca zatvora, iako je steta samo u orijentalistici bila blizu milion eura.
Paralelno sa tim dogadjajem ( ako se secas ) u Vojvodini su 3 Madjara pretukla jednog mladica srpske nacionalnosti ( gurali mu flasu u debelo crevo ) i sva trojica zajedno su dobila kaznu zatvora od preko 50 godina.
.
.
Druga stvar, reci mi zasto u Beogradu ni dan danas ne postoji muslimansko groblje, iako je po nekoj statistici zivelo preko 80 000 muslimana... ?
.
Lep poz.
sta ti mali nacionalisto vezes politiku sa turizmom :lol: :D
emac

Post by emac »

Ma deki da su svi kao ja i ti ni rata ne bi bilo, ali fazon je sto ima ljudi koji do Istocnog Sarajeva nemogu da odu. Znam covjeka ljudina, obrazovan, svjetski covjek, bio doktor u ratu i nemoze da podnese jednostavno od trauma. Samo se preznoji covjek i to je to...
Problem sa Beogradom je zato sto se sav srpski sljam iz bivse yu doselio i doseljava tamo... ovo ne govorim po nacionalnim arsinima nego je realnost u sarajevu mafija poput beogradske ne postoji
A mlada raja treba da hoda i da se druzi to ne osporavam... ja nisam bio jos u Novom Sadu i planiram na sljedeci Exit otic, isto ko sto ocekujem da neki Beogradanin dode na primjer na Sarajevo Film Festival.
A da i vidio sam par eskurzija iz Krusevca skoro po Sarajevu...
deki-bg

Post by deki-bg »

Ljubitelj Zabara wrote:E pa Deki, objasni onda ti meni kako je u martu 2004. god. zapaljena beogradska Bajrakli dzamija... da ne pominjemo kako je po istoj urinirano.
Ok druze, mozes da mi kazes da su to uradili navijaci, ali kako onda objasnjavas da su od tolike rulje krivicno odgovaralo samo par navijaca, od koga je samo jedan osudjen na 3 meseca zatvora.
Paralelno sa tim dogadjejem ( ako se secas ) u Vojvodini su 3 Madjara pretukla jednog mladica srpske nacionalnosti ( gurali mu flasu u debelo crevo ) i sva trojica zajedno su dobila kaznu zatvora od preko 50 godina.
.
.

Pa, majstore osim Bajrakli dzamije spaljena je i niska dzamija. Cinjenica je da drzava i danas stoji iza najvecih zlocinaca, pa tako te pacenike koji su to uradili nije adekvatn kaznila. To je vec problem koji mi treba da resimo ovde i ne ide nam najbolje. ALi, to nije razlog za strah. Budala poput tih frikova ima svuda i opet govorim: ako se mi budemo bojali njih onda su pobedili. Stoga, zajebi pricu o strahovima. Jedino na taj nacin mozemo da unistimo svu gamad koja je svima nama upropastila 15 godina zivota, a nekima i vise jer su ostali bez najmilijih. Jbt, jednom se svi moramo suociti sa tim. Izbegavajuci dolaske, price o tome to se nikada nece desiti
.
Lep poz.
Max.Cherry

Post by Max.Cherry »

neko rece da nije problem u beogradu... u pravu je. nije samo beograd problem, problem je citava srbija. niko nikome ne moze nametnuti sta ce voljeti, kakve percepcije stvarnosti ce mu biti, i dokle njegova tolerancija moze sezati. ali, cinjenica je, da je svo zlo pocinjeno na tlu bivse zajednicke drzave zamisljeno, orksestrirano i provodjeno iz beograda. cinjenica je da je rat, agresija na nasu zemlja potekla iz tog grada. fakt je i da jedan od najvecih zlocinaca na svijetu zivi u beogradu, potpuno normalno. ako neko moze cak staviti i na stranu sve te cinjenice (ja licno ne mogu i necu i molim dragog Boga da mi nikad ne dadne da to ucinim), onda ostaju ove post-ratne stvari koje mozemo smatrati nastavkom agresije na nasu zemlju. to je najezda i poplava primitivnih pravaca u umjetnosti, posebno muzici u filmu, to sto nam cure misle da, ako ne obuju spicaste cizme, onda nisu zentsvene (utjecaj TV stanica porijeklom iz bg), to sto nam firme grcaju u problemima i pokusavaju svoje kvalitetne i hvale vrijedne probleme nekako predstaviti domacim potrosacima koji su ipak nedovoljno pametni da shvate da piju sokove, jedu kekse, brisu guzice, sve proizvodima iz bg, odnosno srbije, koji su vrlo upitnog kvaliteta.

eto. volite koga hocete. budite pacifisti. svo zlo pocinje kada neko postane prekomjerno dobar.
emac

Post by emac »

Deki je hteo da kaze da je ostao bez reci...
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

emac wrote:Deki je hteo da kaze da je ostao bez reci...
jesi li ti njegov advokat?
emac

Post by emac »

Према попису становништва из 2002. године, на широј територији Београда живи 1.576.124 стална становника, а на ужој 1.273.651 становник. Највећа општина по броју становника је Нови Београд са 217.773 становника, а најмања је Сопот са 20.390 становника.

СТАНОВНИШТВО ПРЕМА НАЦИОНАЛНОМ САСТАВУ (попис 2002):
Национално се изјаснили - 1.546.812
Срби - 1.417.187
Југословени - 22.161
Црногорци - 21.190
Хрвати - 10.381
Македонци - 8.372
Роми - 19.191
Муслимани - 4.617
Горанци - 3.340
Словаци - 2.199
Словенци - 2.084
Мађари - 2.080
Албанци - 1.492
Румуни - 1.379
Бугари - 1.272
Бошњаци - 1.188
Руси - 1.049
Немци - 481
Украјинци - 433
Чеси - 422
Русини - 216
Буњевци - 183
Власи - 71
Остали - 4.369
Регионална припадност - 586
Национално се нису изјаснили - 29.312

Hehe rucno cu izbrojati vise Bosnjaka i Muslimana nego sto ih ima na ovom popisu...
deki-bg

Post by deki-bg »

emac wrote:Deki je hteo da kaze da je ostao bez reci...

Da, ostajem bez reci kada vidim ovakve teme. I nemam nameru vise da pokusavam da objasnjavam bilo sta. bilo je jace od mene
emac

Post by emac »

Ko misli da su u Sarajevu nacionalisti neka odu na sljedecu utakmicu Sarajeva na kosevu i nek poslusaju:
Vule Srbine Horde su uz tebe...
danas

Post by danas »

deki-bg wrote:
Ok druze, mozes da mi kazes da su to uradili navijaci, ali kako onda objasnjavas da su od tolike rulje krivicno odgovaralo samo par navijaca, od koga je samo jedan osudjen na 3 meseca zatvora.
Paralelno sa tim dogadjejem ( ako se secas ) u Vojvodini su 3 Madjara pretukla jednog mladica srpske nacionalnosti ( gurali mu flasu u debelo crevo ) i sva trojica zajedno su dobila kaznu zatvora od preko 50 godina.
.
.

Pa, majstore osim Bajrakli dzamije spaljena je i niska dzamija. Cinjenica je da drzava i danas stoji iza najvecih zlocinaca, pa tako te pacenike koji su to uradili nije adekvatn kaznila. To je vec problem koji mi treba da resimo ovde i ne ide nam najbolje. ALi, to nije razlog za strah. Budala poput tih frikova ima svuda i opet govorim: ako se mi budemo bojali njih onda su pobedili. Stoga, zajebi pricu o strahovima. Jedino na taj nacin mozemo da unistimo svu gamad koja je svima nama upropastila 15 godina zivota, a nekima i vise jer su ostali bez najmilijih. Jbt, jednom se svi moramo suociti sa tim. Izbegavajuci dolaske, price o tome to se nikada nece desiti
.
Lep poz.
BG je imao preko 250 dzamija, koje su sve do jedne porusene. kao i mezarja, haremi, hamami, medrese -- sve sto nije bilo 'srpsko'. koliko znam, i ova jedna jedina dzamija u BG sto je ostala, jer takodje bila ostecena ali je rekonstruisana za potrebe diplomata iz muslimanskih zemalja. pod komunistima je 1945 stavljena pod zastitu drzave kao naciolano blago. i ponovo je pale.

sad, koga u BG ( i zasto ) ja treba da suocavam sa ovim cinjenicama?
Locked