Beograd
-
debela
bila nekoliko puta mada davno. voljela bih vidjeti novitete koje opisuje postavljac teme.
svidjelo mi se. posebno stvari koje nemamo ovdje. sirina, prostranstvo, rijeke, ogromni parkovi, puno zelenila u samom gradu. klima blaza mada je kosava bila iskustvo koje se ne zaboravlja.
rado bih opet bila turista u tom gradu.
svidjelo mi se. posebno stvari koje nemamo ovdje. sirina, prostranstvo, rijeke, ogromni parkovi, puno zelenila u samom gradu. klima blaza mada je kosava bila iskustvo koje se ne zaboravlja.
rado bih opet bila turista u tom gradu.
-
mamica papucarka
bila jednom i to na ekskurziji
Davnoooo
Trenutno nemam zelju za posjetit Beograd, ali svim dobronamjernim Beogradjanima velikiiii pozdrav
Trenutno nemam zelju za posjetit Beograd, ali svim dobronamjernim Beogradjanima velikiiii pozdrav
- danas
hm, da, to je otprilike to.kilam wrote:bio nedavno (sto je moja prva posjeta poslije rata) grad je i velik i lijep i sve.. al nista drugaciji od ostalih gradova/metropola.. glorificiranje kao i pretjerano pljuvanje stvarno nema mjesta - grad ko grad
naravno da ce biti proglasen najboljim gradom u ovom dijelu evrope - pa pogledaj mu konkurenciju
a sto se tice "zapadnjaka" koji u beogradu otkrivaju nesto novo - pa svakom prija promjena, sasvim drugo je pitanje da li bih ikad nastanio se tamo - odgovor ne bih (ako izuzmemo politicko-historijski aspekt) onakav koncept grada mi nikako ne odgovara..
pozz
a glede zapadnjackih utisaka....
-
drama
nisam nikada bio u beogradu.....
ali sam se pravo iznenadio
(prijatno )
beogradjanima kako su neoptereceni tim sto se ja ne zovem npr milan....
imam najljepse uspomene iz budve, a vecina turista u budvi je iz beograda......
pozdrav za sve beogradjanke ......
a poseban za doktoricu maju
ali sam se pravo iznenadio
imam najljepse uspomene iz budve, a vecina turista u budvi je iz beograda......
pozdrav za sve beogradjanke ......
a poseban za doktoricu maju
-
SherlockHolmes
Begish je bio nazadna rupa i prije rata, samo sto je dobar dio ostatka Juge bio jos veca. Sada kada se novac vise ne slijeva tamo, prilike se i te kako mijenjaju -- i Pristina je tu negdje.
Sarajevo je za Beograd metropola i to ne odnedavno, jer za to nije velicina prevashodni faktor. Inace bi Mexico City, Delhi ili neka tamo Kinshasa "sili" Bec, Pariz, London, Madrid, Rim ili New York (bar onaj mali civilizovani dio, Manhattan
), sto je notorna glupost.
A znate vec sta kazu za one koji sve oko sebe (auta, gradove, kuce...) mjere po velicini...
Sarajevo je za Beograd metropola i to ne odnedavno, jer za to nije velicina prevashodni faktor. Inace bi Mexico City, Delhi ili neka tamo Kinshasa "sili" Bec, Pariz, London, Madrid, Rim ili New York (bar onaj mali civilizovani dio, Manhattan
A znate vec sta kazu za one koji sve oko sebe (auta, gradove, kuce...) mjere po velicini...
-
King Kikapu
beograd je jedini grad koji je skinuo diktatora sa svojih ledja. po tome je svjetlosnu godinu pred sarajevom.
-
SherlockHolmes
Po ovoj "logici" Bukurest ispade veca metropola od NY, SF, Washingtona ili Londona
-
King Kikapu
znas o cemu se prica, a pravis se lud.SherlockHolmes wrote:![]()
Po ovoj "logici" Bukurest ispade veca metropola od NY, SF, Washingtona ili Londona
-
SherlockHolmes
Koliko vidim o Beogradu kao metropoli, a ne revolucionarnom djelovanju.
Posebno ne onom uzrokovanom misljenjem da im diktator nije bio dovoljno efikasan i time sto od silnih obecanja ostadose sankcije i NATO bombardovanje. Btw, ko je po tebi diktator u Sarajevu, imenom i prezimenom i kako se isti da uporediti sa Milosevicem?
Posebno ne onom uzrokovanom misljenjem da im diktator nije bio dovoljno efikasan i time sto od silnih obecanja ostadose sankcije i NATO bombardovanje. Btw, ko je po tebi diktator u Sarajevu, imenom i prezimenom i kako se isti da uporediti sa Milosevicem?
- danas
onaj ko ne shvata da je milosevic 'smaknut' ne jer je klao nas vec jer njima nije ispunio obecanja o velikoj srbiji i jer je njih doveo na prosjacki stap... fakat je prespavao zadnjih 20 godina...SherlockHolmes wrote: Posebno ne onom uzrokovanom misljenjem da im diktator nije bio dovoljno efikasan i time sto od silnih obecanja ostadose sankcije i NATO bombardovanje.
-
King Kikapu
nije poenta u diktatoru, vec u cinjenici da ni neko poput milosevica ne bi u sarajevo uspio stvoriti kriticnu masu.SherlockHolmes wrote:Koliko vidim o Beogradu kao metropoli, a ne revolucionarnom djelovanju.
osim toga u beogradu sam proveo jako puno vremena tokom posljednje dvije godine i cini mi se da sam s nekim stvarima mnogo bolje upoznat nego gomila laprdavaca ovdje, npr. onih koji bi pobili beogradjane a s njima i natasu kandic ili recimo voju zantetica ili onih koji na jednom topicu pljuju na one sto srusise dzamije i ostalo kulturno blago u BiH a ne bi imali nista protiv da vide kalemegdan u rusevinama.
-
Ljubitelj Zabara
Meni je ovo sve smesno.
Posto sam Beogradjanin koji danas zivi u Sarajevu, mogu realno da procenim i jedan i drugi grad.
Jedni hvale Beograd i predstavljaju ga kao " idealno mesto za zivot ", a drugi govore kako je Sarajevo u odnosu na Beograd metropola.
Uglavnom i jedan i drugi grad su zesce rupcage, s`tim da je Beograd dosta veca i prljavija rupcaga. Dovoljno je videti beogradske ulice koje su se usmredele od prljavstine. Jbt kao da si dosao u Indiju.
Budimo realni... Beograd danas izgleda kao Temisvar u doba Vegete.
Sarajevo ne bih komentarisao... jer mu znam bar 2 miliona mana, ali ipak sam na sarajevskom portalu, pa ne bih o tome
Lep poz.
Posto sam Beogradjanin koji danas zivi u Sarajevu, mogu realno da procenim i jedan i drugi grad.
Jedni hvale Beograd i predstavljaju ga kao " idealno mesto za zivot ", a drugi govore kako je Sarajevo u odnosu na Beograd metropola.
Uglavnom i jedan i drugi grad su zesce rupcage, s`tim da je Beograd dosta veca i prljavija rupcaga. Dovoljno je videti beogradske ulice koje su se usmredele od prljavstine. Jbt kao da si dosao u Indiju.
Budimo realni... Beograd danas izgleda kao Temisvar u doba Vegete.
Sarajevo ne bih komentarisao... jer mu znam bar 2 miliona mana, ali ipak sam na sarajevskom portalu, pa ne bih o tome
Lep poz.
-
Helem
- danas
zar zaista mislis da je vecina ljudi ovdje toliko glupa da ne zna razliku izmedju natase kandic i radikala? a kakva je situacija tamo, najbolje govori da ta natasa jedva moze da hoda ulicom a da je neki 'patriota' ne presretne, pljune, opsuje, ili sta gore. postala je nacionalni izdajnik jer govori istinu -- u drzavi u kojoj su partizani i cetnici zvanicno 'jednaki'. valjda to dovoljno govori o generalnoj klimi.King Kikapu wrote:nije poenta u diktatoru, vec u cinjenici da ni neko poput milosevica ne bi u sarajevo uspio stvoriti kriticnu masu.SherlockHolmes wrote:Koliko vidim o Beogradu kao metropoli, a ne revolucionarnom djelovanju.
osim toga u beogradu sam proveo jako puno vremena tokom posljednje dvije godine i cini mi se da sam s nekim stvarima mnogo bolje upoznat nego gomila laprdavaca ovdje, npr. onih koji bi pobili beogradjane a s njima i natasu kandic ili recimo voju zantetica ili onih koji na jednom topicu pljuju na one sto srusise dzamije i ostalo kulturno blago u BiH a ne bi imali nista protiv da vide kalemegdan u rusevinama.
-
DDR400
#298 Re: Beograd
samo me velika nužda tamo može odvesti (velika nužda - u oba smislaNebaA wrote:Nisam nasao odgovarajuci podforum, tako da temu o glavnom gradu Srbije smestam ovde.
Da li iko od Vas ima zelju da poseti Beograd nakon svega sto se desilo? Da li je neko bio tamo skoro i kakvi su utisci? Da li ste dozivljavali neke neprijatnosti?
Ovo moze da se tumaci i kao diskusija o turistickoj destinaciji.
Last edited by DDR400 on 28/10/2006 16:37, edited 1 time in total.
- Lara-sa
#299 Beograd
Bila sam u Beogradu kad je Slobo umro. Isla sam nekim poslom, a naravno usput i u razgledanje i soping. Bilo je interesantno promatrati ljude i reakcije na vijest o Slobinoj smrti. Bilo je raznih. U globalu, Beograd je na mene ostavio jako dobar utisak, ljudi koje sam upoznala takodjer. Naravno da namjeravam otici ponovo, imaju jedne slatke cipelice u jednom izlogu na bulevaru koje me i dalje cekaju
...
(Sad ce biti reakcija "o cemu ce zensko nego o cipelama" ali neka)...

(Sad ce biti reakcija "o cemu ce zensko nego o cipelama" ali neka)...
-
Skaras
nije poenta u diktatoru, vec u cinjenici da ni neko poput milosevica ne bi u sarajevo uspio stvoriti kriticnu masu.