Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dobar osjecaj

#576 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by dobar osjecaj »

Ratoborna Gljiva wrote:ja upitah šta je sa spašenim životima oni pišu o lopovluku, krađi, imaginarnim likovima, šta je vama jeste li normalni?Ako znate da je dotični lopina i imate dokaze prijavite ga, meni ovo sve liči hajmo batka srozat da neko drugi uzme poso a zna se i ko!!
Well, spaseni zivoti se dakle mogu svesti na pricu, dobro je nek' ne puca pa mozemo i govna jesti. Dobro. Pogledaj placipicljivi dokumentarac pa napravi pauzu nekoliko mjeseci da ti se slegnu utisci. Onda otidji na izlet u Doglode i ako nadjes tamo tu izvikanu vilu, divi se brate kako je jedan uspjesan i svima drag Bosanac za tako kratko vrijeme uspio ostvariti bosanski san.
Ja licno necu nikoga prijavljivati. Zanimalo me misljenje javnosti i onih koji mozda znaju vise o istinitosti tvrdnje o kuci. Meni je dovoljno da ja ne uplatim ni fening svog novca za jedan takav bosanski san.
Ratoborna Gljiva

#577 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Ratoborna Gljiva »

dobar osjecaj wrote:
Ratoborna Gljiva wrote:ja upitah šta je sa spašenim životima oni pišu o lopovluku, krađi, imaginarnim likovima, šta je vama jeste li normalni?Ako znate da je dotični lopina i imate dokaze prijavite ga, meni ovo sve liči hajmo batka srozat da neko drugi uzme poso a zna se i ko!!
Well, spaseni zivoti se dakle mogu svesti na pricu, dobro je nek' ne puca pa mozemo i govna jesti. Dobro. Pogledaj placipicljivi dokumentarac pa napravi pauzu nekoliko mjeseci da ti se slegnu utisci. Onda otidji na izlet u Doglode i ako nadjes tamo tu izvikanu vilu, divi se brate kako je jedan uspjesan i svima drag Bosanac za tako kratko vrijeme uspio ostvariti bosanski san.
Ja licno necu nikoga prijavljivati. Zanimalo me misljenje javnosti i onih koji mozda znaju vise o istinitosti tvrdnje o kuci. Meni je dovoljno da ja ne uplatim ni fening svog novca za jedan takav bosanski san.
Briga mene za batkom i njegovim putešetvijama, upitah šta je sa spašenim životima, ili upitaj te ljude kojima su spašeni životi!!
dobar osjecaj

#578 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by dobar osjecaj »

Ratoborna Gljiva wrote:Briga mene za batkom i njegovim putešetvijama, upitah šta je sa spašenim životima, ili upitaj te ljude kojima su spašeni životi!!
Pa ne kontam sto se javljas na temi o njemu ako te ne zanima on kao tema.

Sta mi sugerises? Jesi ti jedan od spasenih? Poznajes licno iz svog okruzenja ljude ciji su zivoti spaseni? Koliko ih poznajes? Kako danas zive? Nadjes li im se altruisticki pri ruci? Jesu li ti pricali o uvidu u liste doniranih sredstava, prihodi, rashodi i ostali bakraci? Da li su ti svi ti spaseni koje poznajes kao pojedinci ili grupno sa 100% sigurnoscu izjavili da u njihovom kontekstu "cilj opravdava sredstvo"? Da li cvrsto vjerujes da je svim ljudima koji su odvojili svoj radom steceni novac za pomoc bolesnima svejedno sto je taj novac usmjeravan u tudje obijesti?
Eto, dosta od mene za tvoju mentalnu higijenu. Gratis.
Ratoborna Gljiva

#579 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

samo reci za koga radiš i ko te nagovorio/platio da šaraš demagogije
dobar osjecaj

#580 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by dobar osjecaj »

Ratoborna Gljiva wrote:samo reci za koga radiš i ko te nagovorio/platio da šaraš demagogije
Malac, osim sto si obicni trol, nisi nicim pokazao da si dorastao ovim temama. Ukljucuj se negdje gdje pali instant google znanje.

Jednoga dana, kad budes imao vlastito misljenje, bez referenci na svoj anus kao najvise stepen intelekta ili mozda humora u zacecu, onda pocni pisati na ovakvim temama.
Ratoborna Gljiva

#581 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

dobar osjecaj wrote:
Ratoborna Gljiva wrote:samo reci za koga radiš i ko te nagovorio/platio da šaraš demagogije
Malac, osim sto si obicni trol, nisi nicim pokazao da si dorastao ovim temama. Ukljucuj se negdje gdje pali instant google znanje.

Jednoga dana, kad budes imao vlastito misljenje, bez referenci na svoj anus kao najvise stepen intelekta ili mozda humora u zacecu, onda pocni pisati na ovakvim temama.
Zašto šupačke uvrede kada se nema argumenata?
Ci-Nick

#582 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Ci-Nick »

Ima ljudi humanista, kad se pojavi, progovori, nasmije se,.. vidiš da je humanista.
Povjerio bi mu sve što imaš.
Za razliku od njih ljudi kao Batko su klasični TV trgovci, ne razlikuje se od teleshop trgovaca samo što je "proizvod" drugačiji.
Ja ne primjećujem iskreno saosjećanje,....... niti ih je stvarno briga da li postoje realne šanse za izlječenje.
Bitno je da se "vrti".
frngla

#583 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by frngla »

Manipulator i varalica kakvu svijet nije vidio. Vidio sam kuću u Bojniku i kolekciju auta (bukvalno kolekcija) ispred. Humanitarac AHA!
SmokingMan

#584 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by SmokingMan »

frngla wrote:Manipulator i varalica kakvu svijet nije vidio. Vidio sam kuću u Bojniku i kolekciju auta (bukvalno kolekcija) ispred. Humanitarac AHA!
Dole mi živi prijatelj,vidio ga je 2-3 puta u nekim dobroj Audiju.Ali da ima kolekciju kako ti tvrdiš,to nisam znao,ali hajd,samo on zna kako je stekao taj imetak...
dječak sa šibicama

#585 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by dječak sa šibicama »

Nepass wrote:O batku slabo šta znam iz prve ruke, ali za ženu koja vodi udruženje smješak znam da je postala bogata od kad je dala otkaz u DZ i počela se baviti humanitarnim radom.
Sad se vozaju dva terenca koje od plate ms teško da bi zaradila, stalno putovanja, slike iz eu gradova i jadranskih plaža.
Vjerovatno jedan dio ide za pomoć, ali i oni dobro hajruju.
Naravno da hajruju, Batkov sistem rada je vec poznat, trebas 30.000 za operaciju odes kod Batka on kaze "ok, ali samo ja imam uvid u stanje racuna, ako bude 30.000 vi cete dobiti taj iznos". Sve preko toga "ide u fond".

Koji fond, nije tesko zakljuciti.
malamirha

#586 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by malamirha »

dječak sa šibicama wrote:
Naravno da hajruju, Batkov sistem rada je vec poznat, trebas 30.000 za operaciju odes kod Batka on kaze "ok, ali samo ja imam uvid u stanje racuna, ako bude 30.000 vi cete dobiti taj iznos". Sve preko toga "ide u fond".

citali smo o malverzacijama u srbiji i hrvatskoj. u tim drzavama je bilo svega i svacega.stavili su sve pod nadzor i danas postoje fondovi koji transoparentno trose novac. nasi i dalje nista ne rade. valjda su uhljebili one koji bi trebali pokrenuti istrage. :(
Danguba

#587 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Danguba »

Batko lopina. Samo ne znam ko se jos ''peca'' na njegove fore i ko mu daje medijski prostor.
Ci-Nick

#588 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Ci-Nick »

Danguba wrote:Batko lopina. Samo ne znam ko se jos ''peca'' na njegove fore i ko mu daje medijski prostor.
Ništa nije besplatno. TV Pink i radio Kameleon imaju svoju tarifu.
Last edited by Ci-Nick on 25/11/2015 13:15, edited 1 time in total.
Nepass

#589 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Nepass »

Nepass wrote:O batku slabo šta znam iz prve ruke, ali za ženu koja vodi udruženje smješak znam da je postala bogata od kad je dala otkaz u DZ i počela se baviti humanitarnim radom.
Sad se vozaju dva terenca koje od plate ms teško da bi zaradila, stalno putovanja, slike iz eu gradova i jadranskih plaža.

ima li iko da provjerava njihove račune? neka inspekcija ili porezna?
Ci-Nick

#590 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Ci-Nick »

Nepass wrote:

ima li iko da provjerava njihove račune? neka inspekcija ili porezna?
Na otvorenamreza.ba piše sve,.. kako uplatiti, koji su projekti,...ali ne piše ništa o finansijskim izvještajima, prihodima, rashodima.
Bez obzira na to što su registrovani kao udruženje građana, NVO, neprofitna organizacija, oni podliježu svim kontrolama kao i ostali pravni subjekti.
Svi prihodi i rashodi moraju biti evidentirani. Naravno vrti se mnogo gotovine, plaćanja u gotovini a nije zabranjeno ni da isplaćuju visoke plaće, putne troškove, dnevnice,....
Tako da prostora za uzimanje ima.
Istina boli

#591 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Istina boli »

dobar osjecaj wrote:
Ratoborna Gljiva wrote:Briga mene za batkom i njegovim putešetvijama, upitah šta je sa spašenim životima, ili upitaj te ljude kojima su spašeni životi!!
Pa ne kontam sto se javljas na temi o njemu ako te ne zanima on kao tema.

Sta mi sugerises? Jesi ti jedan od spasenih? Poznajes licno iz svog okruzenja ljude ciji su zivoti spaseni? Koliko ih poznajes? Kako danas zive? Nadjes li im se altruisticki pri ruci? Jesu li ti pricali o uvidu u liste doniranih sredstava, prihodi, rashodi i ostali bakraci? Da li su ti svi ti spaseni koje poznajes kao pojedinci ili grupno sa 100% sigurnoscu izjavili da u njihovom kontekstu "cilj opravdava sredstvo"? Da li cvrsto vjerujes da je svim ljudima koji su odvojili svoj radom steceni novac za pomoc bolesnima svejedno sto je taj novac usmjeravan u tudje obijesti?
Eto, dosta od mene za tvoju mentalnu higijenu. Gratis.
Super komentar. A ratoborna gljiva bas sa mnogo emocija uljepšava lik i djelo našeg humanitarne. Dobar ti nick Batko
dzevadk

#592 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by dzevadk »

Misim da se razvija citava hostaplerska industrija na racun dobrote naseg naroda. Obavezno provjeriti gdje i kako se trose pare.

Jedna fina finansijska inspekcija bi dobro dosla da se rijese nedoumice ...
dzevadk

#593 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by dzevadk »

Ratoborna Gljiva wrote:
graue_maus wrote:
gledala sam neki prilog o ruskim agencijama koje dovode bolesnike u njemacku i eu na lijecenje .......zavrtilo mi se u glavi od cifara koje uzimaju ....primjer neke ortopedske operacije u bolnici ,bolnica trazi 8000€ , a agencija uzima ljudima po 80000€ za operaciju......pravdaju da trebaju pare za vize i smestaj ......... vecna bolnica ima smjestaj za pratilje pacijenta i nisu nesto skupe, nesto ko hostel i cak jeftinije .......novinarka se upitala gdje ide ostatak novca .........
a šta je sa spašenim životima?
Pa ovo se i tice spasavanja zivota.. Zato se ljudi i bune.
Oni koji uplacuju ocekuju da se pare i trose za spasavanje zivota a ne na vile i vikendice ...
Istina boli

#594 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Istina boli »

dzevadk wrote:Misim da se razvija citava hostaplerska industrija na racun dobrote naseg naroda. Obavezno provjeriti gdje i kako se trose pare.

Jedna fina finansijska inspekcija bi dobro dosla da se rijese nedoumice ...
Upravo tako. Ako je čist trebao bi i lično biti zainteresovan da riješi dileme javnosti.
Čudna sorta

#595 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Čudna sorta »

Nekad početkom ove godina smo imali neke radove u kući, i pričaju nam majstori da su radili na kući kod Batka. Ono kako oni pričaju, on više iz obijesti ne zna šta bi, bukvalno kad neko na kraju počne da izmišlja i rasipa se parama, od voznog parka pa na dalje.

Ne znam koliko je istina, ali ne vidim ni razloga da ljudi lažu.

Inače mi nikada nije bio simpatičan, jedan od gadnijih (moram se tako izraziti) ljudi koji se pojavljuju na malim ekranima. Toliko neiskrene emocije, izvještačenost, pokušaj nekog humora... i sve ono kad je izašlo u javnost vezano za njega, ne da me nije iznenadilo, nego mislim da ne znamo ni mali dio onoga što se krije iza ovog mutnog lika i njegovog "humanitarnog rada".
Nucleo1985

#596 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Nucleo1985 »

Samo da pitam ove krUticare lijenomude :-D...

Sta ste vi i koliko života do sada spasili ?

Evo jedno iskreno i obično pitanje. Očekujem iskren i običan odgovor.
Corto Maltese

#597 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Corto Maltese »

Ako te to zanima, možda da otvoriš posebnu temu i postaviš anketu?

Ova tema se vrti oko pitanja da li je Batko humanista ili vrhunski manipulator.
To pitanje može da postavi svako, bez obzira na boju kože, religijsku i sexualnu orijentaciju, historiju spašenih života i sl.

Ali no sikiriki, pitanje iz naslova je ionako retoričko.
Kada je nekome humanitarni rad izvor prihoda za život (kako to perverzno zvuči), i pri tome se rasipa luksuzom Gašijevskih razmjera, nema baš mnogo mogućih odgovora.

Da ipak odgovorim na tvoje pitanje.
Malo je onih koji nisu barem marku dali za neki humanitarni projekt. E sad, ko god je dao tu, jednu jedinu marku, dao je marku više od Batka.
Jer, prekrasni i pregolemi čardak u Butilama nije izgrađen na onome što je Batko dao, nego na onome što je Batko uzeo.
Last edited by Corto Maltese on 07/03/2016 16:35, edited 1 time in total.
Banksy

#598 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Banksy »

Na stranu Batko, primjećujem da ove godine nema humanitarnih akcija većih, masovnijih razmjera, kako je bilo prethodnih godina, i u javnosti i ovdje, prije je ekipa s ovog foruma skupljala vrlo uspješno novac za paketiće djeci u domovima i socijalno ugroženim porodicama, bili smo puno aktivniji i svjesniji, a nekako mi se čini da smo ove godine zakazali, novogodišnji blagdani su pravo vrijeme da se oni koji imaju (pod)sjete onih koji nemaju ili imaju puno manje, šteta, ostaje da se svako od nas, individualno, aktivira koliko može ...
StupskaBitanga

#599 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by StupskaBitanga »

Svako od nas kao individua u komšiluku-krugu gdje se kreće može i treba usrećiti onog kome je zaista i mali znak pažnje potreban. Koliko god ali da je od srca
Banksy

#600 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Banksy »

Pa može, i treba i hoće, ali ovo su dani kad su ljudi malo emotivniji i lakši na novčaniku nego inače, tokom godine, pa takvo raspoloženje treba adekvatno i iskoristiti u svrhu pomaganja onima kojima je pomoć potrebna, na nekom širem ili višem nivou, a koji nisu u stanju organizirati takvu akciju sami za sebe ili slične sebi. Neka ne bude kritika, ali čini mi se kao da smo bili humaniji u godinama nakon rata, ili se varam ...
Post Reply