Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
-
Bacicka
#551 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Corto, odlični postovi. 
-
forkman
#552 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Sram vas bilo.......pricate o Batku i njegovim dugovima!!!!! Pa ko ste vi da o tome raspravljate? jeu li to vasi dugovi? Jeste li se vi zaduzili? Jeste li se vi nasli u situaciji da se zaduzite zbog bolesnog djeteta? Jesu li vama rekli da vam dijete ima jos malo zvota? Fuj gadite mi se kao moji sugradjani - Sarajlije. Licno poznajem Batka dugi niz godina i sve ovo sto pisete nema nikakve veze za istinom......I zbog ovakvih ljudi koji cine strukturu mog grada Sarajeva zelim da idem i da se nikad vise ne vratim. Sjedite po citav dan za comp i raspravljate o covjeku kojeg poznajete preko komsinica i njihovih prica ili tamo nekog. Zapitajte se malo sta ste vi uradili danas da bi nekom pmogli pa makar i sa pricom
-
julisiz es grant
#553 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Da si pročitao cijelu temu, vidio bi da su u njoj iznesene činjenice i izjave koje, u najmanju ruku, DOVODE U OZBILJNU SUMNJU poštenje čovjeka koji rukuje nemalim TUĐIM parama, doniranim za tako osjetljivu stvar kao što je liječenje bolesne djece. Takođe se neke od njegovih ključnih izjava (da se zadužio zbog bolesnog djeteta) osporavaju od autoritativnih i imenovanih izvora. Ako imaš dokaze (ili ti ih Batko dostavi) koji govore o suprotnom, svakako bi svaima bilo drago da ih najzad vidimo.forkman wrote:Sram vas bilo.......pricate o Batku i njegovim dugovima!!!!! Pa ko ste vi da o tome raspravljate? jeu li to vasi dugovi? Jeste li se vi zaduzili? Jeste li se vi nasli u situaciji da se zaduzite zbog bolesnog djeteta? Jesu li vama rekli da vam dijete ima jos malo zvota? Fuj gadite mi se kao moji sugradjani - Sarajlije. Licno poznajem Batka dugi niz godina i sve ovo sto pisete nema nikakve veze za istinom......I zbog ovakvih ljudi koji cine strukturu mog grada Sarajeva zelim da idem i da se nikad vise ne vratim. Sjedite po citav dan za comp i raspravljate o covjeku kojeg poznajete preko komsinica i njihovih prica ili tamo nekog. Zapitajte se malo sta ste vi uradili danas da bi nekom pmogli pa makar i sa pricom
-
Istina boli
#554 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Ako ga vec licno poznajes, onda bi trebao znati da ni sam sebi ne vjerujes??? Ako ga vec licno poznajes pitaj ga da ti kaze imena par "prijatelja" koje je unesrecio ne sam finansijski nego i psihicki. Njegovi prijatelji i dan danas vracaju njegove kredite, ganjaju ga sudski, ali vjerovao ili ne "sud ne moze da im pomogne", jer Batko nema primanja, nema nekretnine na svom imenu??? E zbog takvih stvari nisi ti jedini koji bi da ode iz ove nam domovine. To je sto se tice njegovog privatnog dijela.forkman wrote:Sram vas bilo.......pricate o Batku i njegovim dugovima!!!!! Pa ko ste vi da o tome raspravljate? jeu li to vasi dugovi? Jeste li se vi zaduzili? Jeste li se vi nasli u situaciji da se zaduzite zbog bolesnog djeteta? Jesu li vama rekli da vam dijete ima jos malo zvota? Fuj gadite mi se kao moji sugradjani - Sarajlije. Licno poznajem Batka dugi niz godina i sve ovo sto pisete nema nikakve veze za istinom......I zbog ovakvih ljudi koji cine strukturu mog grada Sarajeva zelim da idem i da se nikad vise ne vratim. Sjedite po citav dan za comp i raspravljate o covjeku kojeg poznajete preko komsinica i njihovih prica ili tamo nekog. Zapitajte se malo sta ste vi uradili danas da bi nekom pmogli pa makar i sa pricom
Sto se tice Otvorene Mreze, javnost jos vijek ocekuje da Batko transparentno prikaze promet novca, i skine "ljagu" sa svog imena. Ja da sam on i da sam "cist" bih to vec DAVNO uradila.
- dječak sa šibicama
#555 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Suti bolan i reci "hvala Bogu pa ja nisam jedan od onih prijatelja koje je prevario i u crno zavalio".forkman wrote:Sram vas bilo.......pricate o Batku i njegovim dugovima!!!!! Pa ko ste vi da o tome raspravljate? jeu li to vasi dugovi? Jeste li se vi zaduzili? Jeste li se vi nasli u situaciji da se zaduzite zbog bolesnog djeteta? Jesu li vama rekli da vam dijete ima jos malo zvota? Fuj gadite mi se kao moji sugradjani - Sarajlije. Licno poznajem Batka dugi niz godina i sve ovo sto pisete nema nikakve veze za istinom......I zbog ovakvih ljudi koji cine strukturu mog grada Sarajeva zelim da idem i da se nikad vise ne vratim. Sjedite po citav dan za comp i raspravljate o covjeku kojeg poznajete preko komsinica i njihovih prica ili tamo nekog. Zapitajte se malo sta ste vi uradili danas da bi nekom pmogli pa makar i sa pricom
Sam je to priznao, ako ne vjerujes, pregledaj film Rob.
- iz dna duše
#556 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
De se malo smiri i ne vrijeđaj ljude...forkman wrote:Sram vas bilo.......pricate o Batku i njegovim dugovima!!!!! Pa ko ste vi da o tome raspravljate? jeu li to vasi dugovi? Jeste li se vi zaduzili? Jeste li se vi nasli u situaciji da se zaduzite zbog bolesnog djeteta? Jesu li vama rekli da vam dijete ima jos malo zvota? Fuj gadite mi se kao moji sugradjani - Sarajlije. Licno poznajem Batka dugi niz godina i sve ovo sto pisete nema nikakve veze za istinom......I zbog ovakvih ljudi koji cine strukturu mog grada Sarajeva zelim da idem i da se nikad vise ne vratim. Sjedite po citav dan za comp i raspravljate o covjeku kojeg poznajete preko komsinica i njihovih prica ili tamo nekog. Zapitajte se malo sta ste vi uradili danas da bi nekom pmogli pa makar i sa pricom
Meni taj Batko nije bitan, iako ga i ja poznajem po jednoj neugodnoj situaciji od prije par godina. Ja,, kao i većina ostalih čekamo samo izvještaj neovisnog revizora da je u Otvorenoj mreži sve kako treba ili to nije...U Mrežu je ušlo mnogo para i potrebno je da se vidi kako je taj novac trošen. Ništa neuobičajeno, a posebno ništa neuobičajeno kada se radi o fondaciji i novcu koji uplaćuju građani. Nije taj novac donio Batko u mirazu.
Pošto očito znaš Batka, de mu prenesi i ovo:
Batko: Dokaži da ove tvrdnje, koje se već duže povlače u medijima, nisu tačne-ako nisu tačne! Ako si humanista, kao što se predstavljaš, svjestan si da će sve ovo što se priča o Otvorenoj mreži, imati utjecaja i na donacije građana, smanjit će se ili će građani donirati na drugi način. Jer, građanima je dosta da se njihov novac troši na netransparentan način, ako nam to radi država, ne moramo trpjeti i od drugih. Ako si čist, čemu odugovlačenje i dozvoljavanje da se blati i OM i ti kao "častan i pošten čovjek" kako ovdje neki tvrde za tebe.
Ja evo ne tvrdim ništa, čekam da mi dokažeš suprotno od tvrdnji ostalih. I?!
p.s. Kada sam imala taj "slučaj" sa tobom (u vezi sa firmom u kojoj sam tada radila, ne sa mnom lično), bila sam šokirana, medjutim, od mnogih ljudi sam čula da je to bila sitnica za tebe i da se "ne ibretim"...
Dokaži mi suprotno, dokaži da si ipak dobar i pošten, ne filmom, nego faktima. Kao građanka koja je i sama uplaćivala u OM, imam pravo da ttražim od tebe, stav i izvještaj revizora. Zašto li spava inspekcija, da je neki granap, došli bi oni davno?!
-
Istina boli
#557 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
iz dna duše wrote:De se malo smiri i ne vrijeđaj ljude...forkman wrote:Sram vas bilo.......pricate o Batku i njegovim dugovima!!!!! Pa ko ste vi da o tome raspravljate? jeu li to vasi dugovi? Jeste li se vi zaduzili? Jeste li se vi nasli u situaciji da se zaduzite zbog bolesnog djeteta? Jesu li vama rekli da vam dijete ima jos malo zvota? Fuj gadite mi se kao moji sugradjani - Sarajlije. Licno poznajem Batka dugi niz godina i sve ovo sto pisete nema nikakve veze za istinom......I zbog ovakvih ljudi koji cine strukturu mog grada Sarajeva zelim da idem i da se nikad vise ne vratim. Sjedite po citav dan za comp i raspravljate o covjeku kojeg poznajete preko komsinica i njihovih prica ili tamo nekog. Zapitajte se malo sta ste vi uradili danas da bi nekom pmogli pa makar i sa pricom
Meni taj Batko nije bitan, iako ga i ja poznajem po jednoj neugodnoj situaciji od prije par godina. Ja,, kao i većina ostalih čekamo samo izvještaj neovisnog revizora da je u Otvorenoj mreži sve kako treba ili to nije...U Mrežu je ušlo mnogo para i potrebno je da se vidi kako je taj novac trošen. Ništa neuobičajeno, a posebno ništa neuobičajeno kada se radi o fondaciji i novcu koji uplaćuju građani. Nije taj novac donio Batko u mirazu.
Pošto očito znaš Batka, de mu prenesi i ovo:
Batko: Dokaži da ove tvrdnje, koje se već duže povlače u medijima, nisu tačne-ako nisu tačne! Ako si humanista, kao što se predstavljaš, svjestan si da će sve ovo što se priča o Otvorenoj mreži, imati utjecaja i na donacije građana, smanjit će se ili će građani donirati na drugi način. Jer, građanima je dosta da se njihov novac troši na netransparentan način, ako nam to radi država, ne moramo trpjeti i od drugih. Ako si čist, čemu odugovlačenje i dozvoljavanje da se blati i OM i ti kao "častan i pošten čovjek" kako ovdje neki tvrde za tebe.
Ja evo ne tvrdim ništa, čekam da mi dokažeš suprotno od tvrdnji ostalih. I?!
p.s. Kada sam imala taj "slučaj" sa tobom (u vezi sa firmom u kojoj sam tada radila, ne sa mnom lično), bila sam šokirana, medjutim, od mnogih ljudi sam čula da je to bila sitnica za tebe i da se "ne ibretim"...
Dokaži mi suprotno, dokaži da si ipak dobar i pošten, ne filmom, nego faktima. Kao građanka koja je i sama uplaćivala u OM, imam pravo da ttražim od tebe, stav i izvještaj revizora. Zašto li spava inspekcija, da je neki granap, došli bi oni davno?!
- bosna sar
#558 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
slucaj koji se desio mom drugu. Kratko.
Otac bolestan treba 200.000,00 €
Pare se skupile treba ici sutra.
Otac umre navece.
Nakon dzenaze i svega .
Nigdje para sta bi batko gdje su pare.
Eto to znas ovo ide ma joj nije hajd zurim cucemo se
proslo 2 godine .
Otac bolestan treba 200.000,00 €
Pare se skupile treba ici sutra.
Otac umre navece.
Nakon dzenaze i svega .
Nigdje para sta bi batko gdje su pare.
Eto to znas ovo ide ma joj nije hajd zurim cucemo se
proslo 2 godine .
-
Kanotic
#559 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Uočite uljeza.
- say_cheese
#560 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Ko ceka, taj doceka - proradila web stranica
http://otvorenamreza.ba/
Svi koji su ocekivali finansijski izvjestaj, cekajte i dalje. Za utjehu su nam nabacili broj fanova, klikova, like-ova itd
Svi koji su ocekivali finansijski izvjestaj, cekajte i dalje. Za utjehu su nam nabacili broj fanova, klikova, like-ova itd
- say_cheese
#561 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Druze, u cemu je problem?wannabe_ultra wrote:Tipicni bosansko seljacki mentalitet, u svemu se trazi mana i prevara.
Daj dokaze pa cemo pljuvati svi na sve.Prvi cu mu se ja popisati na ime.
Zakon o humanitarnoj djelatnosti i humanitarnim organizacijama
'Clan 21: Humanitarna organizacija duzna je voditi poslovne knjige i sastavljati finansijske izvjestaje.
-
Istina boli
#562 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Prijatelju, ako nista malo "iscitaj" ovaj forum mozda ti bude donekle jasnije. Svakako imas dvije mogucnosti ili da mu se "popisas na ime", ili idi u njegove fanove. Sto se mene tice svako dan pozivom doniraj tu "transparentnu" nevladinu humanitarnu organizaciju i njen divni Management.wannabe_ultra wrote:Tipicni bosansko seljacki mentalitet, u svemu se trazi mana i prevara.
-
Istina boli
#563 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Ja mislim da ce se izvjestaj "desiti" u januaru 2014. Nas Batko sa porodicom, saradnicima i prijateljima je "mislim" vec otputovao ili se sprema na Alpe, mislim "austijske". Ono sto pretpostavljam je da on i njegova divna supruga pouceni ovogodisnjom "aferom" nece slike sa skijanja stavljati na FB.say_cheese wrote:Ko ceka, taj doceka - proradila web stranica
Na greskama se uci
-
Istina boli
#564 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Da citiram kolegu iznad.wannabe_ultra wrote:Niti cu mu se pisati na ime niti cu mu ici u fanove, jednostavno me zaboli za frajera.Ali kad mi das dokaz onda cu da se pisam.Istina boli wrote:Prijatelju, ako nista malo "iscitaj" ovaj forum mozda ti bude donekle jasnije. Svakako imas dvije mogucnosti ili da mu se "popisas na ime", ili idi u njegove fanove. Sto se mene tice svako dan pozivom doniraj tu "transparentnu" nevladinu humanitarnu organizaciju i njen divni Management.wannabe_ultra wrote:Tipicni bosansko seljacki mentalitet, u svemu se trazi mana i prevara.
Druze, u cemu je problem?
Zakon o humanitarnoj djelatnosti i humanitarnim organizacijama
'Clan 21: Humanitarna organizacija duzna je voditi poslovne knjige i sastavljati finansijske izvjestaje.
Da ti jos jednom probam pojasniti, Nije demantovao Ajsu Pavelic koja ga je prozvala za mnog sta imenom i prezimenom.
Nije javnost informisao o poslovanju svoje "humanitarne organizacije", i sl.
Zar nasoj SIPI, OSA itd nije bilo dovoljno da tragom svih "napisa" bar malo provjeri sve skupa. Ako si tuzilac, ili ako imas moc pokretanja tuzbe i procesa mozda i tebi dostavim dokaze. Mozda je moj slucaj na sudu u vec dugo se "kiseli". Procitaj jos jednom forum i dijelu gdje je odogovore na nasa pitanja davao Danko Delibasic, naravno u dogovoru sa Batkom.
Srdacan pozdrav.
- dobar osjecaj
#565 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Mozda stara prezvakana tema. Ja licno je nisam nikad detaljno citala pa ne znam sta je sve nabrajano a sjecam se da je cesto iskakala u temama prije nekoliko godina. Zasto se javljam i ozivljavam temu?
Nekada davno sam prilicno silom prilika slusala jutarnji program na Kameleonu (jer su kolege u tadasnjoj firmi cini mi se slusali rado taj kvazihumor koji meni nikad nije bio blizak). Nije mi nikad bio simpatican ni jalijaski govor ali nemam previse jake ni negativne emocije da bi se ikad ranije ukljucila i u kakav razgovor o Batku. Nedavno sam s mamom gledala reprizu reprize reprizine reprize neke Batkove price prema kojoj je trebalo da osjecam ljudsko suosjecanje. Mama koja ga uopste ne poznaje i ne prati nikakve sadrzaje u kojima se on ikada pojavljivao me pitala za misljenje i nisam joj mogla iskreno reci da vjerujem u bilo sta od ispricanog.
Ovih dana sam se vozila s nekim meni natprosjecno ugodnim taksistom, koji mi je pricao kako se nemalo iznenadio i bio fasciniran ljepotom i bogatstvom kuca nasih politicara i poznatijih ljudi o nekom naselju Brioni. Posto ja u kontekstu BiH znam jedino za focanske Brione na Cehotini iz tudjih prijeratnih sjecanja, pitala sam ga o cemu prica. Rekao mi je da negdje izmedju Semizovca i Rajlovca postoji neko naselje gdje neka nasa elita ima lijepo izdvojene kuce, pa i nas Batko neku vilu. Na spomen Batka, sjetila sam se dokumentarca i placljivog svjedocenja kako su mu sve odnijeli iz stana i kako su dosli i po preostalu pec na drva oduzevsi mu priliku da zagrije dom za bolesno dijete. Paralelno su mi se mijesale misli o izmisljenoj prici taksiste ili nekoga ko mu je to slagao ali i gadjenje pri pomisli da je to istina. Polusaljivo sam pitala taksistu "koji Batko, je li onaj sto je ostao bez svega" a taksista mi se nasmijao i uputio mi pogled nakon kojeg niko ne bi vise ponovio slicno pitanje.
Rado pomazem i bliznjim i nepoznatim ljudima, ali mi primjeri pronevjera na konto tudje bolesti izazivaju uzasan otpor i gadjenje prema ljudima. Ne postoji kazna na koju mogu pomisliti da bi bila prikladna, a koju bi pozelila svima koji se bave varkama na konto tudje bolesti. Bljak.
Nekada davno sam prilicno silom prilika slusala jutarnji program na Kameleonu (jer su kolege u tadasnjoj firmi cini mi se slusali rado taj kvazihumor koji meni nikad nije bio blizak). Nije mi nikad bio simpatican ni jalijaski govor ali nemam previse jake ni negativne emocije da bi se ikad ranije ukljucila i u kakav razgovor o Batku. Nedavno sam s mamom gledala reprizu reprize reprizine reprize neke Batkove price prema kojoj je trebalo da osjecam ljudsko suosjecanje. Mama koja ga uopste ne poznaje i ne prati nikakve sadrzaje u kojima se on ikada pojavljivao me pitala za misljenje i nisam joj mogla iskreno reci da vjerujem u bilo sta od ispricanog.
Ovih dana sam se vozila s nekim meni natprosjecno ugodnim taksistom, koji mi je pricao kako se nemalo iznenadio i bio fasciniran ljepotom i bogatstvom kuca nasih politicara i poznatijih ljudi o nekom naselju Brioni. Posto ja u kontekstu BiH znam jedino za focanske Brione na Cehotini iz tudjih prijeratnih sjecanja, pitala sam ga o cemu prica. Rekao mi je da negdje izmedju Semizovca i Rajlovca postoji neko naselje gdje neka nasa elita ima lijepo izdvojene kuce, pa i nas Batko neku vilu. Na spomen Batka, sjetila sam se dokumentarca i placljivog svjedocenja kako su mu sve odnijeli iz stana i kako su dosli i po preostalu pec na drva oduzevsi mu priliku da zagrije dom za bolesno dijete. Paralelno su mi se mijesale misli o izmisljenoj prici taksiste ili nekoga ko mu je to slagao ali i gadjenje pri pomisli da je to istina. Polusaljivo sam pitala taksistu "koji Batko, je li onaj sto je ostao bez svega" a taksista mi se nasmijao i uputio mi pogled nakon kojeg niko ne bi vise ponovio slicno pitanje.
Rado pomazem i bliznjim i nepoznatim ljudima, ali mi primjeri pronevjera na konto tudje bolesti izazivaju uzasan otpor i gadjenje prema ljudima. Ne postoji kazna na koju mogu pomisliti da bi bila prikladna, a koju bi pozelila svima koji se bave varkama na konto tudje bolesti. Bljak.
-
MMM1977
#566 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Ovo je sve tačno, to naselje gdje on ima kuću je negdje oko Dogloda. Informacija više, uskoro će započeti još jednu istu negdje bliže Stupu, projekat 100% isti. Ne znam da li se naselje zove Brioni.dobar osjecaj wrote:Mozda stara prezvakana tema. Ja licno je nisam nikad detaljno citala pa ne znam sta je sve nabrajano a sjecam se da je cesto iskakala u temama prije nekoliko godina. Zasto se javljam i ozivljavam temu?
- Ratoborna Gljiva
#567 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
valja li vam iko?
- dobar osjecaj
#568 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Meni su najbolje ratoborne gljiveRatoborna Gljiva wrote:valja li vam iko?
Za tvoju ljubav mi je i Batko ultracool.
- Ratoborna Gljiva
#569 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
znači ti si gay i voliš analne avanture, moja prda je samo moja prda.dobar osjecaj wrote:Meni su najbolje ratoborne gljiveRatoborna Gljiva wrote:valja li vam iko?![]()
Za tvoju ljubav mi je i Batko ultracool.
-
Nepass
#570 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
O batku slabo šta znam iz prve ruke, ali za ženu koja vodi udruženje smješak znam da je postala bogata od kad je dala otkaz u DZ i počela se baviti humanitarnim radom.
Sad se vozaju dva terenca koje od plate ms teško da bi zaradila, stalno putovanja, slike iz eu gradova i jadranskih plaža.
Vjerovatno jedan dio ide za pomoć, ali i oni dobro hajruju.
Sad se vozaju dva terenca koje od plate ms teško da bi zaradila, stalno putovanja, slike iz eu gradova i jadranskih plaža.
- mO k3
#571 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Nas narod bi rekao njemu na dusu , vidi allah ... ali sta imamo mi od toga? Mislim da bi varao narod moras da imas tako prljav karakter da ga ne bi sprecavalo da i svoje najmilije proda za veceru .Corto Maltese wrote:Nema ništa ljepše nego kad od žrtve prevare napraviš sučesnika. Čak šta više, zahvalnog saučesnika.artime wrote:Ako tako stoje stvari, zašto onda nemamo izjave prevarenih, intervju, snimke bilo sta što ukazuje da je otvorena mreža jos jedna peraona para, da krađe uzima pozamasni procenat itd. Čega se boje ljudi ako nemaju sta osim života svojih izgubiti?
Već sam pisao, dakle ovo nije hipotetični scenarij, nego stvarna priča. Moj ratni drug je trebalo da skupi 100.000KM za liječenje bolesnog djeteta. Kada je zakucao, negdje na pola cifre, sav očajan je otišao do Batka, ovaj ga je doveo u emisiju. Nakon što se zaista iskreno rasplakao pred kamerama, pare su počele da stižu sa svih strana. Momak je operisan, kontrole pokazuju oporavak preko očekivanja. Sretan završetak? Svakako.
Mene je začudilo to da je, nakon što se OM uključila u priču, operacija poskupila na 300.000KM. I onda kontam, da mi je neko pomogao da spasim dijete, da li bih razbijao glavu o tome kako se stvorila i gdje je otišla ta razlika od 200.000KM? Imao bih preča posla, to je sigurno.
Ali oni koji su dali i redovno daju pare, vjerujem da je njima to pitanje mnogo važnije. Koliko od svake marke, koju uplate na račun OM, ode na liječenje bolesnih, koliko na režijske troškove uposlenika OM, koliko na izgradnju Blatkove hacijende u Bojniku, koliko na redovno godišnje porodično skijanje u Austriji...?
Neznam nesto puno o njemu , gledao sam prije onu njegovu emisiju "udri muski" ako se dobro sjecam ispocetka mi se svidjalo i on je bio pozitiva teska , dok nakon nekon vremena pocela ja ta fasada u mojim ocima da pada tako mi se se zgadio kroz mimiku, pricu jednostavno je meni posato odvratan
- graue_maus
#572 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
gledala sam neki prilog o ruskim agencijama koje dovode bolesnike u njemacku i eu na lijecenje .......zavrtilo mi se u glavi od cifara koje uzimaju ....primjer neke ortopedske operacije u bolnici ,bolnica trazi 8000€ , a agencija uzima ljudima po 80000€ za operaciju......pravdaju da trebaju pare za vize i smestaj ......... vecna bolnica ima smjestaj za pratilje pacijenta i nisu nesto skupe, nesto ko hostel i cak jeftinije .......novinarka se upitala gdje ide ostatak novca .........Nepass wrote:O batku slabo šta znam iz prve ruke, ali za ženu koja vodi udruženje smješak znam da je postala bogata od kad je dala otkaz u DZ i počela se baviti humanitarnim radom.
- Ratoborna Gljiva
#573 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
a šta je sa spašenim životima?graue_maus wrote:gledala sam neki prilog o ruskim agencijama koje dovode bolesnike u njemacku i eu na lijecenje .......zavrtilo mi se u glavi od cifara koje uzimaju ....primjer neke ortopedske operacije u bolnici ,bolnica trazi 8000€ , a agencija uzima ljudima po 80000€ za operaciju......pravdaju da trebaju pare za vize i smestaj ......... vecna bolnica ima smjestaj za pratilje pacijenta i nisu nesto skupe, nesto ko hostel i cak jeftinije .......novinarka se upitala gdje ide ostatak novca .........Nepass wrote:O batku slabo šta znam iz prve ruke, ali za ženu koja vodi udruženje smješak znam da je postala bogata od kad je dala otkaz u DZ i počela se baviti humanitarnim radom.
- dobar osjecaj
#574 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Moguce da se moze staviti znak jednakosti ili priblizne vrijednosti izmedju spasenih zivota i posezanja za tudjim novcem u procesu koristenja tudjih nevolja za vlastito neumjesno obogacivanje. Mene nisu tako ucili ni kod kuce ni u skoli a nemam ni taj specificni cip da tako lako pomjeram granice prihvatljivog i uporedivog. Znam da je na nivou bogohuljenja zelja da zivim u zemlji gdje bi se zakonom kaznjavao sljam koji o sebi plasira tv dokumentarce zrtve s ciljem ostvarivanja dodatnog profita i sirenja te bogzna kako razgranate mreze profitera na tudjoj bolesti, dok u stvarnosti zivi u nezasluzenom, bez rada stecenom izobilju, ali sipak.Ratoborna Gljiva wrote:a šta je sa spašenim životima?graue_maus wrote:gledala sam neki prilog o ruskim agencijama koje dovode bolesnike u njemacku i eu na lijecenje .......zavrtilo mi se u glavi od cifara koje uzimaju ....primjer neke ortopedske operacije u bolnici ,bolnica trazi 8000€ , a agencija uzima ljudima po 80000€ za operaciju......pravdaju da trebaju pare za vize i smestaj ......... vecna bolnica ima smjestaj za pratilje pacijenta i nisu nesto skupe, nesto ko hostel i cak jeftinije .......novinarka se upitala gdje ide ostatak novca .........Nepass wrote:O batku slabo šta znam iz prve ruke, ali za ženu koja vodi udruženje smješak znam da je postala bogata od kad je dala otkaz u DZ i počela se baviti humanitarnim radom.
- Ratoborna Gljiva
#575 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
ja upitah šta je sa spašenim životima oni pišu o lopovluku, krađi, imaginarnim likovima, šta je vama jeste li normalni?Ako znate da je dotični lopina i imate dokaze prijavite ga, meni ovo sve liči hajmo batka srozat da neko drugi uzme poso a zna se i ko!!