Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#26 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Entropio »

.
dječak sa šibicama

#27 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by dječak sa šibicama »

Corto Maltese wrote:
dječak sa šibicama wrote:Slobodna nista nije izmislila, pa cijeli grad vec godinama bruji o Batkovim dugovima.

Jel humanist, valjda jeste ako pomaze ljudima... pitanje je samo po kojoj proviziji, a da je uzima, 100% sam siguran.
Svašta se priča, naravno ne treba se oslanjati na glasine, možda su samo zli jezici u pitanju. S druge strane, zubarska ordinacija ne radi već godinama, Sex i Selo se odavno ne snima, jedini prihodi dolaze od humanitarnog rada (prihod od humanitarnog rada, kako to oksimoronski, da ne kažem pokvareno zvuči!?), Batko je dužan i bankama i narodu, a kuća na Butilama nije nikla po duhu svetom.

Što se tiče ličnih poznanstava, i ja lično znam momka koji se liječio i uspješno izliječio u inostranstvu uz Batkovu pomoć . Pošto mu je otac bio moj ratni drug, mi iz jedinice smo se zadali oko skupljanja para, skupili smo pola i zakucali. Tada je uključena i Otvorena Mreža i sve je završeno za 15 dana. Malo je bilo čudno to što je, dok smo mi sakupljali novac, predviđeni trošak u klinici koja je već bila odabrana i kontaktirana bio 100.000KM, a kad je OM uletila odjednom je postalo duplo skuplje.
Moja nekadasnja komsinica je pokusala sa Otvorenom mrezom ici na skupljanje donacija za bolesno dijete, i odustala nakon sto joj je Batko saopcio da ona nece imati uvid u stanje ziro racuna.

Kao, dobice koliko njoj treba, a sav visak novca ako ga bude, ona o tome ne treba nista znati. Ako ne skupe dovoljno, nikom nista. Eto tako joj je receno.

Naravno zena krenula drugim putem.

Pomogao je Batko mnogima, ali to ne znaci da je sad sveta krava o kojoj se ne smije komentarisati ono sto je ocito istina. Zli jezici ili ne, previse je price oko Batka, o dugovima, o kamatarima, o prevarenim ljudima. Uostalom receno je ime i prezime covjeka kojem je ukrao pare od prodaje kuce, ime i prezime, ne "prica se" i ne "stanoviti covjek".
Frutek

#28 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Frutek »

dječak sa šibicama wrote: Moja nekadasnja komsinica je pokusala sa Otvorenom mrezom ici na skupljanje donacija za bolesno dijete, i odustala nakon sto joj je Batko saopcio da ona nece imati uvid u stanje ziro racuna.

Kao, dobice koliko njoj treba, a sav visak novca ako ga bude, ona o tome ne treba nista znati. Ako ne skupe dovoljno, nikom nista. Eto tako joj je receno.

Naravno zena krenula drugim putem.
Užas! I to humanista :jbt:
Qler

#29 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Qler »

Ne vidim u cemu je problem ako se ugradi, a pri tome spasi zivot. Da je, ne daj boze, moje dijete bolesno, i da mi neko kaze jarane mogu ga poslati na lijecenje, ali ako se skupi sta para preko potrebne svote, moje je, jos bi ga i izljubio...
Frutek

#30 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Frutek »

Qler wrote:Ne vidim u cemu je problem ako se ugradi, a šri tpme spasi zivot. Da je, ne daj boze, mpje dojete bolesno, i da mi neko kaze jarane mogu ga poslati na lijecenje, ali ako se skupi sta para preko potrebne svote, moje je, jos bi ga i izljubio...
Što to onda nije javno, transparentno rekao i objasnio način rada i "poslovanja"?! Ružno je to, katastrofa, vamo se prodaje, fola spašava djecu a ustvari zaradjuje na tudjoj muci. Naravno da će očajni ljudi pristat na sve. Po meni nije ništa drugačiji od korumpiranih doktora koji gledaju čovjeka kako umire, a neće da operiše dok mu ne uletiš kovertu. Samo što je to ovaj doktoriro izgleda, on radi samo sa sega-mega kovertama. Dajte ba ljudi, nije ovo tako teško skontat...

I usput rečeno, zbog takvog načina razmišljanja nam i jest tako kako jeste, otvoreno se još "izljube" oni kojima daš mito...
dječak sa šibicama

#31 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by dječak sa šibicama »

Qler wrote:Ne vidim u cemu je problem ako se ugradi, a pri tome spasi zivot. Da je, ne daj boze, moje dijete bolesno, i da mi neko kaze jarane mogu ga poslati na lijecenje, ali ako se skupi sta para preko potrebne svote, moje je, jos bi ga i izljubio...
Tom logikom i za korumpirane ljekare mozemo reci da su humanisti, jer "sta ima veze ako se on ugradi, ako mi spasi zivot nakon sto mu dam kovertu sa par hiljada eura, ja cu ga izljubiti".

Zato im na KCUS-u i jeste omiljena poslovica "para se uzima kad je suza u oku".

To je odvratno, humanist ne radi za proviziju.

Onda su i ratni sverceri humanisti.
Frutek

#32 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Frutek »

dječak sa šibicama wrote:
Qler wrote:Ne vidim u cemu je problem ako se ugradi, a pri tome spasi zivot. Da je, ne daj boze, moje dijete bolesno, i da mi neko kaze jarane mogu ga poslati na lijecenje, ali ako se skupi sta para preko potrebne svote, moje je, jos bi ga i izljubio...
Tom logikom i za korumpirane ljekare mozemo reci da su humanisti, jer "sta ima veze ako se on ugradi, ako mi spasi zivot nakon sto mu dam kovertu sa par hiljada eura, ja cu ga izljubiti".

Zato im na KCUS-u i jeste omiljena poslovica "para se uzima kad je suza u oku".

To je odvratno, humanist ne radi za proviziju.

Onda su i ratni sverceri humanisti.
UPRAVO!!!
ljetna kiša

#33 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by ljetna kiša »

Ima ona narodna "Ko zna da se usere, zna i da se opere."
Batko je definitivno gabaritan čovjek, u svakom smislu. I u dobrom i u onom drugom. Pre prenamazan lik.
Ali kao što vanilla reče, koliko je života spasio, da je svaki lopov makar jedan život spasio...
Otvorena mreža više nema kredibilitet na osnovu kojeg je skupljala pare. Za bolesne je to veliki udarac.
Frutek

#34 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Frutek »

ljetna kiša wrote:Ima ona narodna "Ko zna da se usere, zna i da se opere."
Batko je definitivno gabaritan čovjek, u svakom smislu. I u dobrom i u onom drugom. Pre prenamazan lik.
Ali kao što vanilla reče, koliko je života spasio, da je svaki lopov makar jedan život spasio...
Otvorena mreža više nema kredibilitet na osnovu kojeg je skupljala pare. Za bolesne je to veliki udarac.
Svejedno, nema opravdanja. Kako da znamo da je on uopšte brinuo za te ljude?! Koliko mi znamo, ovo je samo mogla biti ideja za dobru zaradu. Moral i etika ogromna nula! Da je spasio milion života, uzimaš profit, ti nisi više humanista i svako prezentovanje sebe u tom svjetlu humanizma je laž i obmana javnosti.
ljetna kiša

#35 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by ljetna kiša »

Frutek wrote:
ljetna kiša wrote:Ima ona narodna "Ko zna da se usere, zna i da se opere."
Svejedno, nema opravdanja. Kako da znamo da je on uopšte brinuo za te ljude?! Koliko mi znamo, ovo je samo mogla biti ideja za dobru zaradu. Moral i etika ogromna nula! Da je spasio milion života, uzimaš profit, ti nisi više humanista i svako prezentovanje sebe u tom svjetlu humanizma je laž i obmana javnosti.
Frutek, zar da se toliki bolesnici koji čekaju na transplantaciju puste niz vodu samo zato što je Batko napunio džepove?
Pa gdje je tu naš moral ako tako rezonujemo? Zar nije dovoljno tragično što je Otvorena mreža nažalost jedina u koju su uperene oči transplantanata?
Frutek

#36 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Frutek »

Pa to jest sramota države i ja sam to uvijek i govorio. Zar da narod liječi narod? Kakav bolji dokaz je potreban da je ovo nefunkcionalan i rastrojen sistem. Moraš se slozit da se prikupljanje para za bolesne pretvorilo u jedan opasan i ljigav biznis i svijet više ne zna kome da da novac, a kome ne. Počev od onih što na ulici skupljaju novac u kartonskim kutijama i sa iskaznicama koje svaki printer i bolji software moze napravit za pola sata, do onih koji hodaju od stana do stana, pa sad najnoviji fazon sa čestitkama.

Ja kad god sam mogao, davao sam na način da uplatim direktno na račun bolesnog. Bilo kako bilo, iskreno mi je zao tih ljudi i nedaj boze nikom te sudbine, al to nije razlog da se pusti neko da profitira totalno van zakona, etike, a o moralu da ne govorim! Gdje onda postavljamo granicu? Šta je sljedeće, dokle smo spremni ići?
ljetna kiša

#37 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by ljetna kiša »

Frutek wrote:Pa to jest sramota države i ja sam to uvijek i govorio. Zar da narod liječi narod? Kakav bolji dokaz je potreban da je ovo nefunkcionalan i rastrojen sistem. Moraš se slozit da se prikupljanje para za bolesne pretvorilo u jedan opasan i ljigav biznis i svijet više ne zna kome da da novac, a kome ne. Počev od onih što na ulici skupljaju novac u kartonskim kutijama i sa iskaznicama koje svaki printer i bolji software moze napravit za pola sata, do onih koji hodaju od stana do stana, pa sad najnoviji fazon sa čestitkama.

Ja kad god sam mogao, davao sam na način da uplatim direktno na račun bolesnog. Bilo kako bilo, iskreno mi je zao tih ljudi i nedaj boze nikom te sudbine, al to nije razlog da se pusti neko da profitira totalno van zakona, etike, a o moralu da ne govorim! Gdje onda postavljamo granicu? Šta je sljedeće, dokle smo spremni ići?
Sve si u pravu. Ipak, ne smije se zbog jednog sa ljepljivim prstima ugasiti jedino svjetlo na kraju tunela za najbolesnije.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#38 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by plain vanilla »

mah, ionako sam jedva nagovore da budemo humani, a sad ce vecina odustati jer ima cvrst razlog

lako je palamuditi dok se dijete ne razboli..pa kad vidis da se nemas kome obratiti i da ti samo Batko moze pomoci, e onda je druga prica

sto neko spomenu gore naku zenu-odustala od skupljanja novca za dijete jer nema uvid u stanje racuna i jer ce "SAMO TROSKOVI LIJECENJA" biti placeni..pa sta bi ona? da joj se da i onaj iznos preko toga :-)
i onda Batko lopov, a ona postena
ma de ba

inace, trac je velikiii grijeh, pa eto...razmislite o tome prije nego bez dokaza optuzite nekoga
ljetna kiša

#39 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by ljetna kiša »

plain vanilla wrote:mah, ionako sam jedva nagovore da budemo humani, a sad ce vecina odustati jer ima cvrst razlog

lako je palamuditi dok se dijete ne razboli..pa kad vidis da se nemas kome obratiti i da ti samo Batko moze pomoci, e onda je druga prica

sto neko spomenu gore naku zenu-odustala od skupljanja novca za dijete jer nema uvid u stanje racuna i jer ce "SAMO TROSKOVI LIJECENJA" biti placeni..pa sta bi ona? da joj se da i onaj iznos preko toga :-)
ma de ba

inace, trac je velikiii grijeh, pa eto...razmislite o tome prije nego bez dokaza optuzite nekoga
To je to.
udrch

#40 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by udrch »

vrlo teško pitanje..najbliže su oni koji su rekli i jedno i drugo..
dustaban

#41 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by dustaban »

Ako se ne varam, Batko je, izmedju ostalog i... GLUMAC !

:roll:
kadinica

#42 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by kadinica »

Pročitala sam tekst, u principu uvijek prvo čitam ko piše, pa onda šta piše...

Batko jeste namazan, od svih svojih zanimanja - najbolji je glumac. Na ostalim frontovima je propao, imao ličnu tragediju, koju je isto uspio unovčiti. Ovaj posao koji trenutno radi, sigurno niko drugi ne bi mogao/znao uraditi. Zato što je namazan, što zna prići nepismenom čovjeku jednako kao i šefu klinike u Francuskoj. A ovo je važna osobina.

Svako ko je makar nekada pokušao skupiti pare i pomoći nekome zna koliko je to teško. Ljudi ne žele učestvovati, osjećaš se ko prosjak, trudiš se, trošiš svoje vrijeme, novac, gorivo i telefon, da bi nekome olakšao muku. I sve volonterski.

Ovo što on radi, zahtjeva angažman 24 sata, i normalno je da mu za to treba dati plaću.

Ko spasi samo jedan život, kao da je spasio čitav svijet. Koliko ste vi života spasili za tastaurom?
Kikibombona

#43 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Kikibombona »

plain vanilla wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:SB donosi naslov - "Sve za raju jarane : Diktatura lopova" i taj članak je mračnjački, apsolutno neutemeljen, zasnovan, kako već rekoh, na indicijama, neimenovanim izvorima, rekla-kazala čarijašnerskim lupetanjima, haustorskim legendama itd...

Lično znam momka koji je, prema njegovim riječima, isključivo zahvaljujući zalaganju Batka i francuskog ambasadora u BiH otišao u Tolouse gdje mu je transplantiran bubreg, a gdje je vidjevši njegove nalaze, ljekarski konzilij prvo morao ustanoviti da je ta osoba što tamo leži uopšte živa. Krajem jula dobio je dijete.

E sad.. Da li su Slobodna Bosna i njen neurednik, nadri-fudbalski stručnjak, Senad Avdić spreman preuzeti odgovornost što zbog njegovih budalaština, danas-sutra, neće biti sredstava da se realiziraju projekti slični gore pomenutom ?!
:thumbup:

kad bi ostali lopovi u Bosni spasili samo po jedan zivot, ne bi vise niko umro

ali dzabe tebi pricat, nas narod prije svega voli mahalanje

Oni koji iskljucivo pljuju, pa i na ovoj temi, nikom nisu pomogli!
dustaban

#44 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by dustaban »

Rambo Amadeus: Zašto glumimo bogove i po svom nahođenju odlučujemo kom djetetu pomažemo, a kom ne?
Poznati muzičar Rambo Amadeus poručio je građanima Srbije, povodom vijesti o smrti Tijane Ognjanović, da ubuduće odluke o tome kom djetetu najprije treba pomoći valja prepustiti profesionalcima.
Dodaje da svako od nas boljitku može da doprinese ulažući u zdravstvo zemlje i izmirujući svoje obaveze prema tom segmentu države. Status ovog pjevača, objavljen na društvenoj mreži Fejsbuk, prenosimo u cjelosti.

"Tijana je umrla. Anđeli s njom. Saučestvujem u neizmjernom bolu roditelja, prijatelja, rodbine. Nisam je poznavao. Ni nju, ni njene roditelje, prijetelje, rodbinu. Za njen, medicinski veoma težak, slučaj saznao sam spletom okolnosti. To je situacija u kojoj čovjek jednostavno ne može da kaže ne i da se ogluši o poziv za pomoć.
Iako su na klinici u Beču davali 2 posto šanse u uspjeh operacije, a kasnije i taj obeshrabrujući postotak opovrgli, američki Hjuston je dao nadu, naravno, uz astronomski visoku cijenu operacije. Milion dolara. Ni više ni manje.
Šta je milion dolara za život bilo kog djeteta? Ništa. Bezvrijedna gomila papira.
Mnoge moje kolege, nadahnute spašavanjem jednog dječijeg života, razletile su se u strijelce po medijima, neki su uz to i dobrano odriješili kesu. Pare su poslije nekog vremena skupljene.
Na žalost, mala Tijana operaciju, saglasno prethodnim realnim medicinskim prognozama, nije izdržala.
Svi koji su učestvovali u akciji tuguju, ali imaju mirnu savjest. Dali su sve od sebe.
Astronomsku cifru, koju je Hjuston tražio, građani Srbije su skupili.
I skupila je siromašna Srbija i preko toga, za kompletno mukotrpno i dugotrajno liječenje male Tijane, u najelitnijoj i najskupljoj bolnici na svijetu.
Ali, Tijana nije uspjela. Osim tuge u srcu, osjećam se lijepo što živim među ljudima koji su saosjećajni i solidarni, brižni za tuđu djecu, koji su od svojih malih penzija, svog skromnog života, odvojili dio za malu Tijanu.
Pa, gdje smo pogriješili?
Nigdje.
Sve smo uradili kako treba.
Osim što smo, pored stotine teško bolesne djece, spletom slučajnih okolnosti, odlučili da pomognemo baš maloj Tijani, na žalost, bezuspješno.
Jer bolesne djece, kojoj treba pomoć, ima puno. Možda smo se odlučili za Tijanu, jer je njen slučaj bio najbeznadežniji, najteži.
A ko je taj koji može da procijeni kome je više potrebna pomoć, a kome manje?
Ta teška odluka mora da se prepusti profesionalcima. Iskusnim ljekarima, koji imaju ukupnu sliku zdravstvenog stanja nacije, i posao im je da odrede prioritete liječenja.
Da li smo, istom ovom akcijom mogli da spasimo neko drugo dijete? Ili desetoro druge djece? To su teška moralna pitanja, mislim da bi nama, ignorantima u nauci koja se zove medicina i zdravstvo, trebalo da bude strogo zabranjeno da se tako teškim odlukama bavimo.
Srbija ima zdravstveni sistem koji je dobar, samo mu nedostaje novac. Koliko bi za nas bilo sve bezbolnije da humanitarnim i drugim akcijama zapravo punimo zdravstveni fond i prepustimo ekspertima da barataju sredstvima na najadekvatniji način?!
Ili treba svaka popularna ličnost za sebe, po svom nahođenju, taštini i sujeti da bira kom će djetetu pomoći, a kom ne.
Da se u toj dilemi igra malog, lokalnog Boga, koji je svojom odlukom nekoj djeci postao Anđeo spasitelj, a drugoj djeci, automatski, koja nisu dobila njegovu pomoć, tim činom postao dželat?!
Tijana je, nadam se u Raju. Mi ostali, koji smo ostali da se pržimo u paklu zemaljskih dilema, treba samo da se pitamo, šta je to što nas tjera da glumimo Bogove, da odlučujemo kom ćemo djetetu pomoći, a kom nećemo pomoći uopšte.
Koliko je djece, dok smo se nadali za Tijanino zdravlje, umrlo bez neophodne skupe medicinske pomoći, a za njih je možda bilo neke šanse?
Možda je ipak jedino rješenje da, kao i sav civilizovan svijet, novac uplaćujemo u zdravstveni fond, redovno, s odgovornošću i ljubavllju.
Iako tako naše "uzdarje" nije personalizovano i vidljivo, nego je upućeno jednako prema svoj djeci koja su rođena, kao i onoj koja se upravo rađaju, koja nemaju još ni ime.
Zdravstvo je ipak ozbiljna i kompleksna nauka, pa je ispravno da stručnjaci treba da odrede šta od tih para i kada treba da se ulaže u liječenje, preventivu, edukaciju.
Dinar u preventivu daje više nego sto dinara u liječenju.
Tijana, budi naš Anđeo i pokaži nam ispravan put. Građani su pokazali visoku svijest, empatiju i solidarnost. Nauči nas, ili nam bar šapni, da počnemo da gajimo povjerenje prema našim ljekarima i zdravstvu uopšte, koje je dobro zahvaljujući nadčovječanskim naporima ljudi koji u njemu rade. Nauči nas da naše humanitarne akcije usmjerimo svi u istu kasu, kasu zdravstva.
Jer ta institucija, sa armijom ljekara, doktora, profesora, sestara, hirurga i zdravstvenih stratega ipak najbolje zna da procijeni kako se domaćinski vodi ovaj škakljivi, suptilini, a najvažniji zadatak u državi. Kako se čuva zdravlje Nacije.
Ja ne znam šta ćete danas vi da radite. Ja znam. Upaliću svijeću za malog Anđela, našu Tijanu, i provjeriću koliko sam novca dužan zdravstvenom fondu, da to hitno izmirim, u nadi da će to makar malo umiriti moju uzburkanu savjest, u nadi da će dinar koji dam u zdravstvo najbolje naći put do svakog djeteta kome je potrebna pomoć.
Americi, Hjustonu, Beču, svaka čast. I njihovoj medicini. Podsjećam da su naši doktori do prije koju godinu u sred Beograda vršili najkompleksnije transplantacije srca.
Pacijent nije trebalo da izbroji million već samo na šalteru, prilikom prijema, da preda ovjerenu knjižicu.
Tijana, osvijetli nam put."
Nucleo1985

#45 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Nucleo1985 »

julisiz es grant wrote:
Prpa.ba wrote:
sinuhe wrote:Velika dilema. Moze li humanitarac biti lopov? :cry: Jadna BiH.
Naravno da moze. Mentalitet "organizujmo humanitarnu akciju za svaku potrebitu osobu" neminovno vodi u prevare, kako od strane "potrebitih", tako i od strane organizatora. Tako je to kada narod uzme u svoje ruke nesto sto bi trebalo biti drzavni posao: zdravstvena i socijalna skrb. Tako nam je i u svim ostalim segmentima drustva: lakse je organizovati humanitarnu akciju, nego pokrenuti aktivnosti s ciljem reforme odgovarajucih drzavnih institucija i time se nekome zamjeriti.
Te su molbe za pomoć same po sebi zloupotreba. Ljudi čim čuju dijagnozu po defaultu pomisle da se to samo tamo negdje liječi za velike pare, pa kad se skrše pare i dođe momenat da ljudi shvate da se od raka možda nekada mora i umrijet, ma gdje se liječio, onda dobijemo bolesnu situaciju kao što je juče ona vijest o majci Nevrese Ejubović koja piše nebuloze.
I volio bih jedno, samo JEDNO ime nekoga ko je preko Batkove pacovske mreže otišao vani i izloječio se (ne da mu je bilo bolje, nego da se IZLIJEČIO definitivno, ozdravio).

Sanela Mujanovic iz Rajlovca.
Danas se vratila svojoj kuci i svojoj djeci. ;-)
uglavnomja

#46 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by uglavnomja »

svaka cast rambu za tekst!

djeca koja imaju najbolji "marketing" skupe najvise love, ljudi najvise padaju na najteze slucajeve. ali cinjenica je da nasi doktori nisu totalna talasika, ako kazu nemoguce je onda je nemoguce. to sto neki daju 1-2% sansi za milione i mijarde para - to spada u sferu cuda, procenta kao izljecenje od raka.

identican primjer je malena nora situm iz hrvatske, skupljeno, koliko se sjecam, 7 miliona kuna za neku bolnicu u americi i kad je dosla trazili su jos miliona, koje su hrvati skupili ... i djevojcica je umrla :sad: bas kao sto su i rekli doktori iz hrvatske.
meth

#47 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by meth »

Jebeš sistem i čovjeka kojem Sarajlija nije našao manu. ;-)

Nemojte davati i riješili ste problem. Gnjide proklete, da li vaše dijete mora na operaciju ja bih vas pitao mislite li ko i koliko se "ugrađuje" u akciju. To znači ne smije biti viška, kad se skupi nemojte davati više, nema više niko bolestan da mu se pomogne :roll: Čuj komšinica želi uvid u stanje računa, neka bude sretna što je nije izbacio kroz prozor đubre nezahvalno. :oops:
It_is_a_Leclerc

#48 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by It_is_a_Leclerc »

meth wrote:Jebeš sistem i čovjeka kojem Sarajlija nije našao manu. ;-)

Nemojte davati i riješili ste problem. Gnjide proklete, da li vaše dijete mora na operaciju ja bih vas pitao mislite li ko i koliko se "ugrađuje" u akciju. To znači ne smije biti viška, kad se skupi nemojte davati više, nema više niko bolestan da mu se pomogne :roll: Čuj komšinica želi uvid u stanje računa, neka bude sretna što je nije izbacio kroz prozor đubre nezahvalno. :oops:

Uostalom, prevara je, koliko znam, i dalje krivično djelo u BiH, pa koga je to Batko prevario, uzeo pare, a nije poslao na liječenje, bujrum prijaviti ;)
Corto Maltese

#49 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Corto Maltese »

plain vanilla wrote: sto neko spomenu gore naku zenu-odustala od skupljanja novca za dijete jer nema uvid u stanje racuna i jer ce "SAMO TROSKOVI LIJECENJA" biti placeni..pa sta bi ona? da joj se da i onaj iznos preko toga :-)
ma de ba
Veoma jak razlog da odustane od skupljanja novca, preko tog kanala. Poenta je u tome da finansijski pokazatelji takvih akcija morajju biti potpuno otvoreni, i toj ženi i finansijskoj policiji, a i javnosti. Tako i zakon kaže. Jer, ukoliko neko skupi, na račun humanitarne akcije 200.000 KM, a operacija košta 100.000 i ta razlika nestane, to nije humanitarac, nego lopov koji je u lopovski biznis ušao preko neuobičajenih kanala.
E sad, pogledajmo stvar iz drugog ugla. Zamislimo roditelja čije dijete je izlječeno zahvaljujući tih prvih 100.000KM. Da li će se on pitati gdje je netalo onih drugih 100.000KM, čak i ako zna za njih? Neće. 100% sigurna opcija, oni koje pljačkaš su zadnji koji bi te prijavili. Zbog toga postoje zakoni, finansijska policija, obaveza fiskalne transparentnosti, i svi zaštitni mehanizmi koji su pravno već odavno uspostavilo. Nakon ove frke, prije ili kasnije će finansijska zakucati na vrata Otvorene Mreže.
relativno84

#50 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by relativno84 »

Mentalitet copora opet na dijelu :thumbup:

Ali ok mozda i nije sve tako bombasticno kao sto se prikazuje u tom clanku, mozda zaista Batko ima nekog hajra od svega toga ali budimo realni pa niko ne radi nista djaba sto bi i on. Ok trudi se, pokusava ali ne pomaze on nego svi oni koji daju te pare on je samo kordinator tih aktivnosti igrom slucaja i to je to.

Iskreno uvijek mi je bio nesto antipatican usiljeno mi se smije..oci na vrh glave samo saraju a i nije toliko duhovit koliko ga neki furaju, ali to nije razlog da ga odmah pljunem ne.

Svako ko je ostecen na bilo koji nacin ima drzavu kakvu takvu i neka se pokrene, sve ostalo je suplja bez osnova rekla-kazala.
Post Reply