Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
- snaga_znanja
#176 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Oj kako ste u 8 stranica ove teme oslikali nase drustvo pojma nemate.
- uglavnomja
#177 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
ako je vezano za moj post - od pocetka govorim da ne znam nista o batku, i ne znam pojedinacne slucajeve (toliko ih je u medijima da covjek ne moze sve popamtiti)It_is_a_Leclerc wrote:Molio bih velecijenjene forumske primarijuse da mi objasne koje se to bolesti ne liječe i za koju je to neizliječivu bolest Batkova OM skupljala pare ?!
znam za par slucajeva iz bih, ali da ne spominjem...
spomenucu 2 slucaja, hrvatska i srbija, nora situm i tijana, ogromne cifre su skupljene, citave nacije se digle na noge, svi mediji u regiji su to pratili, roditelji na tv, ono svaki dogadjaj se pratio, od polaska do dolaska, svaki dan boravka u bolnici ... i
nehumano, ali prakticno i racionalno, od tih para su se mogli spasiti mnogi djeciji zivoti, ili im se poboljsati kvaliteta zivota za 100%.
marketing je cudo.
Last edited by uglavnomja on 25/08/2013 22:39, edited 1 time in total.
-
last mohicans
#178 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Batko nije doveo Voloneka već saradnja naših, i o ovako jadnoj zemlji, uspješnih doktora i klinika. Jedna od njih je Senka Dinarević Mesihović koja je u kontaktu sa Volonekom i sličnim ljudima iz struke. Senka je moje dijete liječila i vrhunski je doktor. U noći kad je zapelo je kontaktirala Voloneka i još jednog poznatog kardiologa u rijeci kako bi se konslutovala o terapiji koju je htjela primjeniti. U potpunosti su podržali njenu terapju u slučaju koji je samo naveden u jednom primjeru i sa jednoim slikom(u što sam se sam uvjerio) u stručnoj literaturi. Što znači da je tako rijedak primjeri bolesti da su ga spomenuli u jednoj slici i par rečenica. Pa toliko o tome da je Batko doveo Voloneka i slične doktore.Ima kod nas još odličnih i svjetskih ljekara.say_cheese wrote:Genije007 wrote: Ministarstvo placa samo onima sa jakim vezama....ako ti je sanko haver sve se sredi jednim telefonskim pozivom.![]()
Ti ocito pedijatrije ocima nisi vidio.Doktor Volonek kojeg je doveo Batko je obavio na hiljade operacija na srcu(nasi "sposobni" nisu ni jedne).Doktor Velebit je spasio na desetine djece dok nije otjeran zbog ukazivanja na korupciju na KCK.Tim iz Lunda nije bosanski nego svedski.Ja ovdje ne vidim nista nase.Primjera ima mali milion.
Svaka bolnica u BiH ima najmanje jedno partnerstvo sa klinikom u inostranstvu, veci centri poput KCUSa imaju i vise. To je uhodana praksa svih medicinskih ustanova sirom svijeta i sluzi za uzajmnu razmjenu znanja i iskustva i za obuku/specijalizaciju ljekarskog osoblja, pogotovo mladjeg kadra. Nasi doktori definitivno nisu nestrucni kako ih neki ovde predstavljaju. Oprema nasih klinika nije na zavidnom nivou, ali korak po korak ide na bolje.
Kad je u pitanju rad doktorskog tima iz inostranstva, tu se radi o partnerstvu koji sam gore opisala, razmjena iskustva. Batkov udio u svemu tome je cista nula. Nema sile da bi on mogao na svoju ruku pozvati lijecnika koji ce operisati dijete u BiH, jer za tu vrstu rada ti treba hejbet papira, potvrda i odobrenja. Takodje nije istina da timovi rade na humanitarnoj bazi, jer nisu dosli u okviru organizacije 'doktori bez granica', vec su dio saradnje. Batku bi bilo bolje da se ne buca u prsa i da prestane velicati svoj udio, mada, citajuci ove komentare, izgleda da mu taktika pije vode.
- It_is_a_Leclerc
#179 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Nije vezano za tvoj post, ali generalno se slažem s tobom u smislu da eksperimentalna liječenja ne bi trebalo financirati na ovakav način jer kao takva ne pokazuju željene rezultate i mahom su bacanje para.uglavnomja wrote:ako je vezano za moj post - od pocetka govorim da ne znam nista o batku, i ne znam pojedinacne slucajeve (toliko ih je u medijima da covjek ne moze sve popamtiti)It_is_a_Leclerc wrote:Molio bih velecijenjene forumske primarijuse da mi objasne koje se to bolesti ne liječe i za koju je to neizliječivu bolest Batkova OM skupljala pare ?!
znam za par slucajeva iz bih, ali da ne spominjem...
spomenucu 2 slucaja, hrvatska i srbija, nora situm i tijana, ogromne cifre su skupljene, citave nacije se digle na noge, svi mediji u regiji su to pratili, roditelji na tv, ono svaki dogadjaj se pratio, od polaska do dolaska, svaki dan boravka u bolnici ... i![]()
nehumano, ali prakticno i racionalno, od tih para su se mogli spasiti mnogi djeciji zivoti, ili im se poboljsati kvaliteta zivota za 100%.
marketing je cudo.
No, OM, koliko ja znam, ne skuplja pare kako bi pacijente slala na eksperimentalna liječenja, već na standardne kliničke procedure tipa transplantacija bubrega, srca, jetre, koštane srži, a svaki od tih zahvata ima 50 % šansi za uspjeh. Vjerujem da je to mogućnost za koju se vrijedi boriti.
- meth
#180 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Tek ćeš sad vidjeti pravu snagu (negativnog) marketinga kad prestanu donacije za OM. Zapamti dobro ko je zadnji otišao na liječenje jer on će biti zadnji vjeruj mi. Ali nek' je Kvazimodo prodao još jedan broj svoje trash novine...uglavnomja wrote: marketing je cudo.
-
julisiz es grant
#181 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Hvala Bogu da bude tako. Možda se konačno okrenu nama samima i dugoročnijem rješavanju problema.meth wrote:Tek ćeš sad vidjeti pravu snagu (negativnog) marketinga kad prestanu donacije za OM. Zapamti dobro ko je zadnji otišao na liječenje jer on će biti zadnji vjeruj mi. Ali nek' je Kvazimodo prodao još jedan broj svoje trash novine...uglavnomja wrote: marketing je cudo.
Ali sumnjam...ovo je postao predobar biznis, od kojeg mnogi lijepo žive.
- It_is_a_Leclerc
#182 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
meth wrote:Tek ćeš sad vidjeti pravu snagu (negativnog) marketinga kad prestanu donacije za OM. Zapamti dobro ko je zadnji otišao na liječenje jer on će biti zadnji vjeruj mi. Ali nek' je Kvazimodo prodao još jedan broj svoje trash novine...uglavnomja wrote: marketing je cudo.
Slučajno danas naletjeh na njegovu neugodnu pojavu u nekoj opskurnoj emisiji na OBN-u u kojoj "bard" bh. novinarstva penetrira kroz sfinktere neotesanim srbofilima i ustašofilima tipa Veselin Gatalo ili Nino Raspudić. Tuga, tuga pregolema.
- dječak sa šibicama
#183 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
To je tipican primjer razmisljanja bosanskih i hercegovackih "pametnjakovica", elem ko nije u zatvoru, taj nije ni kriv.talić wrote:Zanimljiva je zaprepastenost pojedinih forumasa i razmišljanje u stilu "da je lopov već bi bio u zatvoru" kao da su svi lopovi u zatvoru..
Zabodi glavu u pijesak i pretvaraj se da zivis u drzavi u kojoj je pravosudje neovisno i ucinkovito, a zakon stub drzave.
Bjezi ba, ne vrijedi sa drvenim mudroserima raspravljati.
- dječak sa šibicama
#184 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Konacno dolazimo i do tvojih motiva mrznje prema Senadu Avdicu.It_is_a_Leclerc wrote:Slučajno danas naletjeh na njegovu neugodnu pojavu u nekoj opskurnoj emisiji na OBN-u u kojoj "bard" bh. novinarstva penetrira kroz sfinktere neotesanim srbofilima i ustašofilima tipa Veselin Gatalo ili Nino Raspudić. Tuga, tuga pregolema.
- uglavnomja
#185 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
meth wrote:Tek ćeš sad vidjeti pravu snagu (negativnog) marketinga kad prestanu donacije za OM. Zapamti dobro ko je zadnji otišao na liječenje jer on će biti zadnji vjeruj mi. Ali nek' je Kvazimodo prodao još jedan broj svoje trash novine...uglavnomja wrote: marketing je cudo.
po nekim mojim saznanjima, te su novine odavno prnule u shishu, uticaj, a i tiraz su im toliko pali da ne vjerujem da ce biti nekih posljedica na om i na batka zbog ovog clanka.
- meth
#186 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Ko da se okrene? Misliš Ministarstvo (pardon, njih....946 koliko ih imamo u BIHjulisiz es grant wrote:Hvala Bogu da bude tako. Možda se konačno okrenu nama samima i dugoročnijem rješavanju problema.meth wrote:Tek ćeš sad vidjeti pravu snagu (negativnog) marketinga kad prestanu donacije za OM. Zapamti dobro ko je zadnji otišao na liječenje jer on će biti zadnji vjeruj mi. Ali nek' je Kvazimodo prodao još jedan broj svoje trash novine...uglavnomja wrote: marketing je cudo.
Pa da smo mi imali nekoga ko brine o nama, OM ne bi ni postojala. Tuga jeste ali to je naša realnost.
- It_is_a_Leclerc
#187 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Jedino dugoročno rješavanje problema je da se poslanici iz RS-a natjeraju da osnuju Zavod za transplantaciju BiH na nivou cijele države (podrazumijeva ukidanje entitetskih ili kooperaciju), nakon čega nam treba 100-tinjak miliona eura da jednu jedinu kliniku osposobimo za članstvo u Eurotransplantu, dovedemo nekoliko profesora da nam obuče ljekare, nabavimo helikopter koji će otići po organe ili ih prenositi negdje u druge članice Eurotransplanta, formiramo laboratorije za tipizaciju i pronađemo dovoljno obrazovane ljekare, molekularne genetičare, koji su spremni raditi tu, i uradimo još 300 čuda.julisiz es grant wrote:Hvala Bogu da bude tako. Možda se konačno okrenu nama samima i dugoročnijem rješavanju problema.meth wrote:Tek ćeš sad vidjeti pravu snagu (negativnog) marketinga kad prestanu donacije za OM. Zapamti dobro ko je zadnji otišao na liječenje jer on će biti zadnji vjeruj mi. Ali nek' je Kvazimodo prodao još jedan broj svoje trash novine...uglavnomja wrote: marketing je cudo.
Fakat. Najbolje je ukinuti donacije i čekati da se gore pripovjednuta bajka ostvari. A dotad - nek' djeca umiru. Ko ih je*e, kad je Batko lopov.
- meth
#188 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Nije bitna novina (osim Kvazimodu jer on živi od nje), bitna je ona mala bubica sumnje koja je sada puštena u narod i svaki put kad neko bude htio dati novac reći će ma bježi jebeš Batka lopova neću ja njemu puniti džepove. Živi bili pa vidjeli.uglavnomja wrote:meth wrote:Tek ćeš sad vidjeti pravu snagu (negativnog) marketinga kad prestanu donacije za OM. Zapamti dobro ko je zadnji otišao na liječenje jer on će biti zadnji vjeruj mi. Ali nek' je Kvazimodo prodao još jedan broj svoje trash novine...uglavnomja wrote: marketing je cudo.
po nekim mojim saznanjima, te su novine odavno prnule u shishu, uticaj, a i tiraz su im toliko pali da ne vjerujem da ce biti nekih posljedica na om i na batka zbog ovog clanka.
-
tenishia
#189 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Ne znam, ali tako se priča, možda se ostavi šta i za puta itd., ali da sav "nepotrebni višak" ide njemu i valjda OM.iz dna duše wrote:Ja sam mislila da taj novac, koji se skupi preko potrebnog iznosa, ili ide pacijentu, za troškove koje ima kasnije, (odlazak na kontrole, lijekove itd) ili da ide u fond za druge oboljele....Bilo bi logično da, kada se skuplja za neku N.N. osobu, bude objavljeno da je novac skupljen (kada bude skupljen)i da oni koji žele i nakon toga, sredstva mogu da uplate recimo lično za oboljelu osobu.tenishia wrote:Ja koliko sam čuo (znači čuo, ne kažem da je tako) da Batkov humanitarni sistem djeluje ovako. Ako nekome odrede da treba npr. 100.000 KM za operaciju, kada se skupi taj iznos, sve što ide preko tog iznosa ide Batku.
Nepojmljivo mi je da se skuplja za nekoga, a da se ne zna bar na mjesečnom nivou, koliko je za koga pristiglo novca i kada je dovoljno, kako bi potencijalni dobrotvori sredstva uplaćivali za nekog novooboljelog (a svaki dan imamo novi slučaj). Čitala sam medjutim da je Batko, tj. OM dala garanciju za jednog maldića i da je bolnica u Tuebingenu uradila transplataciju koštane srži ovom mladiću, ali da se novac i dalje mora skupljati i isplatiti preostali dug. Ali, transplatacija je urađena na vrijeme, zahvaljujući Batku i OM i njihovoj garanciji? "Na veresiju", takoreći?!
-
Keiko
#190 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
It_is_a_Leclerc wrote:
Jedino dugoročno rješavanje problema je da se poslanici iz RS-a natjeraju da osnuju Zavod za transplantaciju BiH na nivou cijele države (podrazumijeva ukidanje entitetskih ili kooperaciju), nakon čega nam treba 100-tinjak miliona eura da jednu jedinu kliniku osposobimo za članstvo u Eurotransplantu, dovedemo nekoliko profesora da nam obuče ljekare, nabavimo helikopter koji će otići po organe ili ih prenositi negdje u druge članice Eurotransplanta, formiramo laboratorije za tipizaciju i pronađemo dovoljno obrazovane ljekare, molekularne genetičare, koji su spremni raditi tu, i uradimo još 300 čuda.
Fakat. Najbolje je ukinuti donacije i čekati da se gore pripovjednuta bajka ostvari. A dotad - nek' djeca umiru. Ko ih je*e, kad je Batko lopov.
Ispade da ni jedna kasirka u samoposluzi ne bi trebala raditi na tom mjestu ako ima kredit ili bilo kakav dug. Za Boga miloga, ne uplacuju se pare na Batkov privatni racun. Covjek ima kamaru nekih profesija ali racunovodja nije, tako da postoje neke velike neregularnosti u odlivu novca iz OM, neko bi o tome progovorio. Ne znam za BiH, ali vecina banaka postavlja uvjet dva ili vise potpisa na isplate iznad odredjenog iznosa da bi se umanjila mogucnost pronevjere i pranja novca.
@Alfons daj molim te nazovi OM sutra i pitaj jesu li dostupni izvjestaji o njihovom poslovanju, da znamo za sigurno. Odgovor ovakav ili onakav bi mnogo sta razjasnio.
- Corto Maltese
#191 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Zanimljiv komentar na SB:
26.08.2013 u 09:18 - Batkov rob
Ovi komentari koji idu u "Batkovu" odbranu su cini mi se pisani od strane njegove supruge i njega licno. Zasto mi koje je ojadio za sada prikrivamo identitet. Jednostavno jer ta varalica Batko ima snagu "medija" a mi jos uvijek ne. Ja pozivam TV medije da organizuju TV debatu i da gosti pored Batka budemo mi njegovi "bivsi" prijatelji koje je zavio u crnu i to ne zbog tragedije koju je dozivio, vec zbog ovisnosti o "kocki". Iskreno bih licno volio da tu emisiju organizuje Senad Hadzifejzovic a ja bih se licno odazvao i likom, imenom i prezimenom i argumentima. A mislim da bi to ucinili i ostali "bivsi" prijatelji.
- It_is_a_Leclerc
#192 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Ma da. Ko god razmišlja drugačije od općeg forumskog raspoloženja, pouzdano je Batko ili njegova supruga. Nema treće opcije.Corto Maltese wrote:Zanimljiv komentar na SB:26.08.2013 u 09:18 - Batkov rob
Ovi komentari koji idu u "Batkovu" odbranu su cini mi se pisani od strane njegove supruge i njega licno. Zasto mi koje je ojadio za sada prikrivamo identitet. Jednostavno jer ta varalica Batko ima snagu "medija" a mi jos uvijek ne. Ja pozivam TV medije da organizuju TV debatu i da gosti pored Batka budemo mi njegovi "bivsi" prijatelji koje je zavio u crnu i to ne zbog tragedije koju je dozivio, vec zbog ovisnosti o "kocki". Iskreno bih licno volio da tu emisiju organizuje Senad Hadzifejzovic a ja bih se licno odazvao i likom, imenom i prezimenom i argumentima. A mislim da bi to ucinili i ostali "bivsi" prijatelji.
Potpuno logično !
- Alfons Kauders
#193 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Zasto da ja radim njihov posao?Keiko wrote:It_is_a_Leclerc wrote:
Jedino dugoročno rješavanje problema je da se poslanici iz RS-a natjeraju da osnuju Zavod za transplantaciju BiH na nivou cijele države (podrazumijeva ukidanje entitetskih ili kooperaciju), nakon čega nam treba 100-tinjak miliona eura da jednu jedinu kliniku osposobimo za članstvo u Eurotransplantu, dovedemo nekoliko profesora da nam obuče ljekare, nabavimo helikopter koji će otići po organe ili ih prenositi negdje u druge članice Eurotransplanta, formiramo laboratorije za tipizaciju i pronađemo dovoljno obrazovane ljekare, molekularne genetičare, koji su spremni raditi tu, i uradimo još 300 čuda.
Fakat. Najbolje je ukinuti donacije i čekati da se gore pripovjednuta bajka ostvari. A dotad - nek' djeca umiru. Ko ih je*e, kad je Batko lopov.![]()
Ispade da ni jedna kasirka u samoposluzi ne bi trebala raditi na tom mjestu ako ima kredit ili bilo kakav dug. Za Boga miloga, ne uplacuju se pare na Batkov privatni racun. Covjek ima kamaru nekih profesija ali racunovodja nije, tako da postoje neke velike neregularnosti u odlivu novca iz OM, neko bi o tome progovorio. Ne znam za BiH, ali vecina banaka postavlja uvjet dva ili vise potpisa na isplate iznad odredjenog iznosa da bi se umanjila mogucnost pronevjere i pranja novca.
@Alfons daj molim te nazovi OM sutra i pitaj jesu li dostupni izvjestaji o njihovom poslovanju, da znamo za sigurno. Odgovor ovakav ili onakav bi mnogo sta razjasnio.
Ispade sad da ih treba moliti da se sami brane od Avdica i slicnih? Ako su cisti, neka fino izdaju saopstenje za stampu, naprave pressicu i oderu Avdica na sudu ko zadnju budalu (sto i jeste). To je u njihovom interesu, ne mom. Cisto me zaboli i za Batka i za Avdica, ali zao mi fakat, da jedna generalno pozitivna prica ode u kurac.
OM je imala potencijala da preraste u nesto vise, u istinski humanitarni fond na drzavnom nivou koji bi imao odlicnu reputaciju i pomagao svima, bez obzira na ime i adresu, zato mi je krivo.
-
Suzie Q
#194 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
poznajem dvije osobe koje su se izliječile zahvaljujući Otvorenoj mreži, jedna djevojčica i jedna žena. u oba slučaja se radilo o veoma kratkom roku za skupljanje novca i obitelji oboljelih su bile u bezizlaznoj situaciji. Batko je sve pokrenuo i sad su obje ok. bilo je prikupljanja i izvan OM ali da nije bilo njegovog angažmana, ne bi se uspjelo. to što on ima plaću pri tome je sasvim ok jer čovjek radi i plaću zaradi.
nedavno je Batko isposlovao da oboljelu devojčicu iz Mostara na operaciju u Njemačku besplatno odvezu privatnim avionom Emira Kusturice. nekako ni tu baš humanost ne ide uz lik i djelo ali se dogodilo i Kusta nije ni bolji ni gori radi toga, satisfakcija je isključivo njegova.
kako god, ništa nije ni crno ni bijelo, ali nije naše da sudimo. kao što rekoše prije, ima dovoljno institucija koje mogu provjeriti poslovanja i kretanje novca pa neka izvole raditi svoj posao.
što se mene tiče, kod narednog prikupljanja novca za oboljele od strane OM sigurno ću se odazvati makar jednom sms porukom i nekako ne sumnjam da neće otići tamo gdje treba
nedavno je Batko isposlovao da oboljelu devojčicu iz Mostara na operaciju u Njemačku besplatno odvezu privatnim avionom Emira Kusturice. nekako ni tu baš humanost ne ide uz lik i djelo ali se dogodilo i Kusta nije ni bolji ni gori radi toga, satisfakcija je isključivo njegova.
kako god, ništa nije ni crno ni bijelo, ali nije naše da sudimo. kao što rekoše prije, ima dovoljno institucija koje mogu provjeriti poslovanja i kretanje novca pa neka izvole raditi svoj posao.
što se mene tiče, kod narednog prikupljanja novca za oboljele od strane OM sigurno ću se odazvati makar jednom sms porukom i nekako ne sumnjam da neće otići tamo gdje treba
- say_cheese
#195 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Nije problem a nije ni sramota imati dug. Problem tek nastaje, kad ti kao duznik pljunes u lice komsijama i prijateljima, koji su ti u najtezem trenutku zivota pruzili pomoc. Kad nemas dostojanstva da pokazes zahvalnost prema njima, vec ih javno prozivas, nazivas pogrdnim imenima i bjezis od svoje odgovornosti, to jest povratka duga. I sad taj isti covjek, sa izuzetno degutantnim ponasanjem u privatnom zivotu, on se nasao da mase zastavom humanosti i predstavlja sebe kao majka Tereza u javnosti. Da nije zalosno, bilo bi smijesno.Keiko wrote: Ispade da ni jedna kasirka u samoposluzi ne bi trebala raditi na tom mjestu ako ima kredit ili bilo kakav dug.
Batko je inicijator ove organizacije i u toj funkciji on ima duznost da objavi finansijski izvjestaj. Mozes imati stab racunovodja, ali ti nece pomoci da prebacis svoju odgovornost na druge. Vrte se razne cifre po medijama, nedavno citam, mislim da je bilo na stranici Al-Jazeera, da je do sada prikupljeno 40 mio US$. To su velike pare i po svim standardima i pravilima on ne samo da je imao duznost objaviti izvjestaj, vec je taj izvjestaj trebao biti provjeren i potvrdjen od strane revizorske ustanove.Keiko wrote:Za Boga miloga, ne uplacuju se pare na Batkov privatni racun. Covjek ima kamaru nekih profesija ali racunovodja nije ...
Sto se tice javnih i privatnih racuna, sve su prilike da ovde imamo sukob interesa. OM humanitarna organizacija i OM radio stanica ne da su pod jednim krovom, te dvije kompanije imaju zajednicku kasu. Ako cemo posteno, svi znamo kako se finansiraju privatne radio stanice i nema opravdanja zasto bi u slucaju OM vazila druga pravila. Nema opravdanja da se jedna privatna medijska kompanija, na cijem celu stoji Batko, finansira preko humanitarnog rada, jer u tom slucaju se namece dojam da 'humanost' nije fokus rada vec sluzi kao paravan privatnom biznisu.
- Corto Maltese
#196 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Treće opcije ima. Usredočiti se na dio teksta koji je bitan.It_is_a_Leclerc wrote:Ma da. Ko god razmišlja drugačije od općeg forumskog raspoloženja, pouzdano je Batko ili njegova supruga. Nema treće opcije.Corto Maltese wrote:Zanimljiv komentar na SB:26.08.2013 u 09:18 - Batkov rob
Potpuno logično !
- Alfons Kauders
#197 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
40 miliona mi je nekako previse, ali da je i 4 miliona dolara ili maraka - izvjestaji su se trebali redovno objavljivati, revizija se trebala raditi.say_cheese wrote:Nije problem a nije ni sramota imati dug. Problem tek nastaje, kad ti kao duznik pljunes u lice komsijama i prijateljima, koji su ti u najtezem trenutku zivota pruzili pomoc. Kad nemas dostojanstva da pokazes zahvalnost prema njima, vec ih javno prozivas, nazivas pogrdnim imenima i bjezis od svoje odgovornosti, to jest povratka duga. I sad taj isti covjek, sa izuzetno degutantnim ponasanjem u privatnom zivotu, on se nasao da mase zastavom humanosti i predstavlja sebe kao majka Tereza u javnosti. Da nije zalosno, bilo bi smijesno.Keiko wrote: Ispade da ni jedna kasirka u samoposluzi ne bi trebala raditi na tom mjestu ako ima kredit ili bilo kakav dug.
Batko je inicijator ove organizacije i u toj funkciji on ima duznost da objavi finansijski izvjestaj. Mozes imati stab racunovodja, ali ti nece pomoci da prebacis svoju odgovornost na druge. Vrte se razne cifre po medijama, nedavno citam, mislim da je bilo na stranici Al-Jazeera, da je do sada prikupljeno 40 mio US$. To su velike pare i po svim standardima i pravilima on ne samo da je imao duznost objaviti izvjestaj, vec je taj izvjestaj trebao biti provjeren i potvrdjen od strane revizorske ustanove.Keiko wrote:Za Boga miloga, ne uplacuju se pare na Batkov privatni racun. Covjek ima kamaru nekih profesija ali racunovodja nije ...
Sto se tice javnih i privatnih racuna, sve su prilike da ovde imamo sukob interesa. OM humanitarna organizacija i OM radio stanica ne da su pod jednim krovom, te dvije kompanije imaju zajednicku kasu. Ako cemo posteno, svi znamo kako se finansiraju privatne radio stanice i nema opravdanja zasto bi u slucaju OM vazila druga pravila. Nema opravdanja da se jedna privatna medijska kompanija, na cijem celu stoji Batko, finansira preko humanitarnog rada, jer u tom slucaju se namece dojam da 'humanost' nije fokus rada vec sluzi kao paravan privatnom biznisu.
Onda bi isti dan mogli odgovoriti Avdicu i to da valja, s brdom papira, potpisom i pecatom revizora. Umjesto toga dobili smo muk.
-
NeenaSa
#198 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Kontinuirani status quo.Alfons Kauders wrote: .... Umjesto toga dobili smo muk.
- Optimist
#199 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Potrudih se da jutros procitam sve postove koji su napisani na ovoj temi. Vidim da ima svega, od onih koji ga brane do ovih koji ga pljuju. Ja ne bih ni jedno ni drugo, samo bih iznio par cinjenica koje se malo znaju.
Batko organizuje neku akciju za neko dijete i to dijete bude izvezeno vani na lijecenje. OM uplati avans i sve ostale racune i papirologiju proslijedi federalnom zavodu za zdravstveno osiguranje, ukljucujuci i zahtjev za refundaciju troskova avansa. Nigdje nikad nije pomenuto da tako rade vec se ponose i hvale na sva zvona kako su ONI spasili neciji zivot, kako su oni ti bez kojih nista od toga ne bi bilo moguce.
Volio bih znati bar jedno ime koje sa sigurnoscu moze reci da je poslato negdje vani na lijecenje te da je cjelokupan tretman finansiran od strane OM.Mislim da bi bilo fer i korektno objasniti narodu kako stvari funkcionisu, a ne da oni za sve uspjehe preuzimaju zasluge.
Postavlja se pitanje, sta biva sa donacijama i prikupljenim sredstvima?
Druga stvar koja mi je nejasna se odnosi na nacin prikupljanja i raspolaganja novcem. Pocetkom 2009. godine, bila je organizovana akcija prikupljanja pomoci za jednu djevojku koja je trebala raditi transplantaciju jetre. Potrebna cifra 300.000 KM i to sto prije. Djevojka se bavila sportom, upisala fakultet, roditelji nemaju novca, bosanska realnost. Za kratko vrijeme je taj novac preko OM i skupljen.Koliko znam, ta djevojka ni dan danas nije uradila toliko hitnu transplantaciju. E sad, gdje je zavrsio taj novac? Da li na racunima OM ili porodice te djevojke? Pitanje na koje nemam odgovor.
Batko organizuje neku akciju za neko dijete i to dijete bude izvezeno vani na lijecenje. OM uplati avans i sve ostale racune i papirologiju proslijedi federalnom zavodu za zdravstveno osiguranje, ukljucujuci i zahtjev za refundaciju troskova avansa. Nigdje nikad nije pomenuto da tako rade vec se ponose i hvale na sva zvona kako su ONI spasili neciji zivot, kako su oni ti bez kojih nista od toga ne bi bilo moguce.
Volio bih znati bar jedno ime koje sa sigurnoscu moze reci da je poslato negdje vani na lijecenje te da je cjelokupan tretman finansiran od strane OM.Mislim da bi bilo fer i korektno objasniti narodu kako stvari funkcionisu, a ne da oni za sve uspjehe preuzimaju zasluge.
Postavlja se pitanje, sta biva sa donacijama i prikupljenim sredstvima?
Druga stvar koja mi je nejasna se odnosi na nacin prikupljanja i raspolaganja novcem. Pocetkom 2009. godine, bila je organizovana akcija prikupljanja pomoci za jednu djevojku koja je trebala raditi transplantaciju jetre. Potrebna cifra 300.000 KM i to sto prije. Djevojka se bavila sportom, upisala fakultet, roditelji nemaju novca, bosanska realnost. Za kratko vrijeme je taj novac preko OM i skupljen.Koliko znam, ta djevojka ni dan danas nije uradila toliko hitnu transplantaciju. E sad, gdje je zavrsio taj novac? Da li na racunima OM ili porodice te djevojke? Pitanje na koje nemam odgovor.
- Cholina_Lokica
#200 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Meni samo nije jasno sto su svi ti kao bivsi prijatelji tolike godine sutili i pustili ga onda da obrce tolike pare?!
Ok, znam, film i sve to, ali opet, mi je apsurdno sutiti o takvim stvarima, to ono ne barci dok te ne dirne
Prije bih rekla da je istina negdje na pola puta
Ok, znam, film i sve to, ali opet, mi je apsurdno sutiti o takvim stvarima, to ono ne barci dok te ne dirne
Prije bih rekla da je istina negdje na pola puta