Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Benny Lava

#1 Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"

Post by Benny Lava »

http://www.bankasrpske.ba/latn/?page=99 ... vijest=277

"Poštovani klijenti,

Obavještavamo vas, da poslovnica u Federalnom Sarajevu, zbog obavljanja aktivnosti preseljenja, neće raditi u subotu 24.05.2014.godine.

Vaša Banka Srpske"

Kako je moguće da u Sarajevu posluje banka sa ovakvim nazivom? Temi možete pristupiti i sa ekonomskom aspekta. Dakle, kako im je isplativo, ko su komitenti u gradu, gdje većina "Srpsku" smatra genocidnom tvorevinom? Lokacija je Nedima Filipovića bb, Čengić vila.

http://www.klix.ba/biznis/privreda/prop ... /130830090
karanana

#2 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"

Post by karanana »

bezveze tema.
pa sta ako banka ima ovakvo ime? ime entiteta priznato od svakoga. sta trebamo?
ovo je poslovnica bivse komercijalne banke koju je dodik kupio.
Benny Lava

#3 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"

Post by Benny Lava »

I Dodik uzima pare od žitelja "Teherana"? Ko su ti i čime se vode, to je ono što me zanima.
karanana

#4 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"

Post by karanana »

ne znam. ja da imam kakve love dao bih je dodiku za 4% radje nego patriotski nekom shvabi za 1%.
Zastavnik_dzemo

#5 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"

Post by Zastavnik_dzemo »

Evo da ti ja objasnim ... moze se banka zvati i Milos Obilic, Slobo Milosevic ili Radovan Karadzic ... ako mi ponude bolje uslove od ostalih banaka, bicu njihov klijent to se podrazumijeva .... Dosta vise da sve gledamo kroz imena, politiku i ostale kurce ... oni za koje smo glasali su podrzali i priznali naziv RS, stoga taj naziv je potpuno legalan i legitiman ... kad mogu u vecini pezzerija u gradu biti Bošnjačke pizze, sto ne bi bila banka Srpske?
Muskarac From Odakle

#6 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"

Post by Muskarac From Odakle »

Kome se ne dopada naziv banke nek ide zivit u saudijsku arabiju.Kakva ogranicenost balkon je luxuz.
Drvosjeca iz Dejcica

#7 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Benny Lava wrote:http://www.bankasrpske.ba/latn/?page=99 ... vijest=277

"Poštovani klijenti,

Obavještavamo vas, da poslovnica u Federalnom Sarajevu, zbog obavljanja aktivnosti preseljenja, neće raditi u subotu 24.05.2014.godine.

Vaša Banka Srpske"

Kako je moguće da u Sarajevu posluje banka sa ovakvim nazivom? Temi možete pristupiti i sa ekonomskom aspekta. Dakle, kako im je isplativo, ko su komitenti u gradu, gdje većina "Srpsku" smatra genocidnom tvorevinom? Lokacija je Nedima Filipovića bb, Čengić vila.

A gdje sele, možda odlaze iz Teherana, juhuu. :thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#8 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"

Muskarac From Odakle wrote:Kome se ne dopada naziv banke nek ide zivit u saudijsku arabiju.Kakva ogranicenost balkon je luxuz.
Misliš ovdje sine?
Saudijska Arabija ostvarila budžetski suficit od 103 milijarde dolara
Image

Predrasude su čudo, ubijaju i ljude zaglupljuju. :oops:
Benny Lava

#9 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"

Post by Benny Lava »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Benny Lava wrote:http://www.bankasrpske.ba/latn/?page=99 ... vijest=277

"Poštovani klijenti,

Vaša Banka Srpske"

A gdje sele, možda odlaze iz Teherana, juhuu. :thumbup:
Preselili su se u granicama Čengić Vile.
Znači, uglavnom je ime sasvim okej Sarajlijama? Ima li onih koji im ne bi dali pare, čak i uprkos povoljnijim uslovima, ukoliko ih ima?
Kad se gleda kroz novac, izgleda da ime manjeg entiteta u Sarajevu uživa puni respekt.
Muskarac From Odakle

#10 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"

Cudo ti mtel ne smeta na carsiji?
Benny Lava

#11 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"

Post by Benny Lava »

Muskarac From Odakle wrote:Cudo ti mtel ne smeta na carsiji?
Nije tema šta meni smeta, već generalno Sarajlijama i, zasad, izgleda da im i ne smeta.
Mene ako pitaš, entitet naziva Republika Mtel bi bio daleko pravičniji, nediskriminatorski.
Muskarac From Odakle

#12 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"

Vidis da nikom ne smeta cim ljudi rade i uzmaju pare na sred carsije.Eronet isto.
Zastavnik_dzemo

#13 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"

Poznajem masu ljudi koji bojkotuju proizvode kompanija iz RSa, ne shvacajuci da će veci procenat PDV-a koji te kompanije plaćaju, na kraju zavrsiti u FBiH.

Masa ljudi koji su zavrsili fakultet i dalje smatra da ako kupi proizvod proizveden u RS-u da ce pare zavrsiti u Srbiji jer je to srbijanski proizvod ... isto je i ako kupi nesto iz Sirokog ili Capljine.
Benny Lava

#14 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"

Post by Benny Lava »

Muskarac From Odakle wrote:Vidis da nikom ne smeta cim ljudi rade i uzmaju pare na sred carsije.Eronet isto.
Meni je ime bitno, kako apostrofirah i u prethodnom postu. Mtel i Eronet nisu nacionalistička imena i nemaju ni obavezu nikome se prilagođavati imenima, kao što bi trebao naziv neke teritorije njenim žiteljima, a što je slučaj sa manjim entitetom, čije ime nosi ova banka.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#15 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"

Post by arman1 »

A da malo prestanete otvarati glupe i nepotrebne teme? Ovakvih je bar 11% na kljixu. Haj sad pitajte ljude koji su preživili dretelj i heliodrom kako im je gledati reklame ožujskog piva i "croatian kvalitet" širom ove naše jadne države.

Nikako da vidim teme kako da uštedim el. energiju ili pare kupujući. Kako da napravim to i to?, Kako efikasnije iskoristim dan? Uglavnom takve teme vidim na forumima koji ima (.sr) ili (.hr) iza naziva.
Drvosjeca iz Dejcica

#16 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"

Benny Lava wrote: Preselili su se u granicama Čengić Vile.
Znači, uglavnom je ime sasvim okej Sarajlijama? Ima li onih koji im ne bi dali pare, čak i uprkos povoljnijim uslovima, ukoliko ih ima?
Kad se gleda kroz novac, izgleda da ime manjeg entiteta u Sarajevu uživa puni respekt.
Ja ne bih uložio novac kod njih da mi daju 200% kamate, sve i da promjene ime, a zbog svojih stavova i principa. Ne idem na Brus (Trebević) zbog samopoštovanja sve dok institucije RS vode politiku kakvu vode. Generalno ne smeta meni ime RS niti institucije manjeg BH entiteta ali mi smeta i imam mnogo toga protiv njihove politike koju vode pa prema tome moje legitimno je pravo bojkotovati ih gdje god mogu zajedno sa Ruskim firmama. :oops:
Muskarac From Odakle

#17 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"

Benny Lava wrote:
Muskarac From Odakle wrote:Vidis da nikom ne smeta cim ljudi rade i uzmaju pare na sred carsije.Eronet isto.
Meni je ime bitno, kako apostrofirah i u prethodnom postu. Mtel i Eronet nisu nacionalistička imena i nemaju ni obavezu nikome se prilagođavati imenima, kao što bi trebao naziv neke teritorije njenim žiteljima, a što je slučaj sa manjim entitetom, čije ime nosi ova banka.
Ako ti je bitno ime onda zazmiri kad budes prolazio pored nje drugo nista ne mozes.
Zastavnik_dzemo

#18 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"

razmisljanje tupsona
homega

#19 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"

Post by homega »

Turkish Ziirat Bank isto...
detroit-mercy

#20 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"

Post by detroit-mercy »

Benny Lava wrote:
A bil ti smetala Deutshce Bank ili Deutsche Telekom :mrgreen: , mislim ono bas zvuci disriminatorski :mrgreen: .
Nadzornik

#21 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"

Post by Nadzornik »

Ma samo nadjes dva ziranta,udjes,dobar dan,uzmes pare i kad izadjes zaboravis naziv banke a njenog imena i lokacije neka se sjecaju ziranti... :-D
Ripicipi

#22 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"

Post by Ripicipi »

Odakle vise izviru ovi ljudi i ove teme :-)
burger_pasa

#23 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"

Post by burger_pasa »

Kod Bosnjaka je sve moguce... zato jer se u politiku Bosnjackog korpusa uvaljuju tipovi poput Denissa Gratza, Zeljka Komsica, Radoncica i ostalih politickih cvaraka. Da su Palestinci bili Bosnjaci,danas bi sve bio Izrael, a oni bi bili rasseljeni i zivjeli po svijetu od socijala.
Bosnjaci su prihvatili cetnitet, prihvatili da su poklani, da su pobijani, da su silovani, da im se sjeme zatrlo po mnogim gradovima... prihvatili su sve i svasta... Bosnjaci su naucili da trpe, da im se za vrat sjedne i jedino pruze otpor kad se pocnu gusiti... kad bukvalno dodje minut do dvanaest... tako da ne bi bilo cudno ni da se ta srpska banka pojavi na Bascarsiji... niti da Seselj proseta Sarajevom itd...
Zastavnik_dzemo

#24 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"

250000 ovakvih je bakiru dalo glas
Zastavnik_dzemo

#25 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"

burger_pasa wrote:Kod Bosnjaka je sve moguce... zato jer se u politiku Bosnjackog korpusa uvaljuju tipovi poput Denissa Gratza, Zeljka Komsica, Radoncica i ostalih politickih cvaraka. Da su Palestinci bili Bosnjaci,danas bi sve bio Izrael, a oni bi bili rasseljeni i zivjeli po svijetu od socijala.
Bosnjaci su prihvatili cetnitet, prihvatili da su poklani, da su pobijani, da su silovani, da im se sjeme zatrlo po mnogim gradovima... prihvatili su sve i svasta... Bosnjaci su naucili da trpe, da im se za vrat sjedne i jedino pruze otpor kad se pocnu gusiti... kad bukvalno dodje minut do dvanaest... tako da ne bi bilo cudno ni da se ta srpska banka pojavi na Bascarsiji... niti da Seselj proseta Sarajevom itd...
Ako ta banka pruzi bolje uslove od Raiffeisen ili bilo koje druge banke ... ne bi mi smetalo da se sve banke zatvore a da samo Srpska banka ostane
Post Reply