Balkanski nazovi "youtuberi"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mirsek

#901 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by mirsek »

Dinostula wrote:
Na prvo pitanje ti moze odgovoriti bilo ko.Logicno je da moras svoje radove da imas nece ti youtube sigurno placati za tudje klipove.
Valjda postoji neka zastita autorskih prava,nije sjediste Youtuba u BIH pa da moze raditi ko sta hoce.
Ako mislis da neko samo preko klipova koje je sam snimio svojom kamerom zaradjuje na YT mogu ti reci da se zestooookooo varas, zestoko drug. :thumbup:
Dinostula

#902 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Dinostula »

mirsek wrote:
Dinostula wrote:
Na prvo pitanje ti moze odgovoriti bilo ko.Logicno je da moras svoje radove da imas nece ti youtube sigurno placati za tudje klipove.
Valjda postoji neka zastita autorskih prava,nije sjediste Youtuba u BIH pa da moze raditi ko sta hoce.
Ako mislis da neko samo preko klipova koje je sam snimio svojom kamerom zaradjuje na YT mogu ti reci da se zestooookooo varas, zestoko drug. :thumbup:
Onda nam otkrij fazon da i mi uzmemo pare na tudjoj muci.
Znam samo da youtube sve oznaci sto ima bilo kakve veze sa autorskim pravima i da ti do znanja da na tom klipu ne mozes nista zaraditi u slucaju da predjes neki odredjeni broj pregleda.
mirsek

#903 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by mirsek »

Dinostula wrote:
mirsek wrote:
Dinostula wrote:
Onda nam otkrij fazon da i mi uzmemo pare na tudjoj muci.
Znam samo da youtube sve oznaci sto ima bilo kakve veze sa autorskim pravima i da ti do znanja da na tom klipu ne mozes nista zaraditi u slucaju da predjes neki odredjeni broj pregleda.
Ukratko Creative Commons licenca i atributions autorima cija videa koristis.
Ovo ako hoces skroz legalno a ako hoces da rizikujes onda mozes i videa sa autorskim pravima samo moras da ih zamaskiras.
bersK

#904 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by bersK »

Evo ja se bavim pravljenje klipova o sportu, tačnije o fudbalerima (skills & so). Koristim tuđe videe i editujem ih i objavljujem. Postoje na yt compmakeri za igrače čije klipove skidam (za to su i napravljeni takvi kanali) i odradim edit i stavim na yt.

Ako hoće neko da čekira ili ne daj Bože :lol: :lol: sabskrajba, bujrum abeyim :D

https://www.youtube.com/channel/UC7_bdo ... 8-EZFyMqJA
Dinostula

#905 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Dinostula »

bersK wrote:Evo ja se bavim pravljenje klipova o sportu, tačnije o fudbalerima (skills & so). Koristim tuđe videe i editujem ih i objavljujem. Postoje na yt compmakeri za igrače čije klipove skidam (za to su i napravljeni takvi kanali) i odradim edit i stavim na yt.

Ako hoće neko da čekira ili ne daj Bože :lol: :lol: sabskrajba, bujrum abeyim :D

Eto +1 fali ti jos 99839 subova i na konju si.
Silver button zagarantovan. 8-)
bersK

#906 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by bersK »

Dinostula wrote:
bersK wrote:Evo ja se bavim pravljenje klipova o sportu, tačnije o fudbalerima (skills & so). Koristim tuđe videe i editujem ih i objavljujem. Postoje na yt compmakeri za igrače čije klipove skidam (za to su i napravljeni takvi kanali) i odradim edit i stavim na yt.

Ma jebo subove, ionako iz šprdancije radim. Jedan klip mi nabio preko 100 subova u startu. Ovo ostalo dolazilo samo. Onda moro obrisat video rad copyrighta...

Izbaciću večeras neki klip.
Yapi Yapo

#907 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Yapi Yapo »

Mark Tven

#908 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Mark Tven »

Ko mi nađe bolju opservacionu spiku od ove ^, sa ubačenim elementima kratkih karikiranih reakcija i humorčića zasnovag na iskustvu suživota sa drugim ljudima, čisto tolko da se da glazura na celu priču, nek napiše ovde.
Sam sadržaj ovog snimka vredi više od svih nasnimljenih klipova Vanimija, Omče, Nedima, i ostale ekipe. Što ne znači da ti momci ne bi trebali snimati i raditi ono što rade, sve ima svog "kupca", treba i tu slobodu izbora dati, naravno. Ali u nekoj komparaciji....nema šta da traže. I nije ovo još jedno zaslepljeno hvalisanje i preuveličavanje ovog lika, nego ukazanje na ono šta i kako taj čova govori - isitnu!
Dinostula

#909 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Dinostula »

Mark Tven wrote:Ko mi nađe bolju opservacionu spiku od ove ^, sa ubačenim elementima kratkih karikiranih reakcija i humorčića zasnovag na iskustvu suživota sa drugim ljudima, čisto tolko da se da glazura na celu priču, nek napiše ovde.
Sam sadržaj ovog snimka vredi više od svih nasnimljenih klipova Vanimija, Omče, Nedima, i ostale ekipe. Što ne znači da ti momci ne bi trebali snimati i raditi ono što rade, sve ima svog "kupca", treba i tu slobodu izbora dati, naravno. Ali u nekoj komparaciji....nema šta da traže. I nije ovo još jedno zaslepljeno hvalisanje i preuveličavanje ovog lika, nego ukazanje na ono šta i kako taj čova govori - isitnu!
Mislio sam da je Amir Hadzic najbolji ali nije ni do koljena komplexash-u.Samo mu je predzadnji klip supacki sa prozivanjem drugih to jos jednom da ponovim.I ima jos jedan klip koji je bas pegla i dosadan kad trabunja na podu to je bas bilo predosadno za gledati.Ostali klipovi lik je prekucao nema dalje.Cudi me da nema puno vise subscribera i bar 3-4 sponzora pa da bar ubere koju paru na ovome sto radi.Ali navikao sam da sto je sadrzaj bolji i kvalitetniji da je youtuber manje zapazen.Ipak 90% subscibera su djeca od 10-15 godina.
cassius

#910 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by cassius »

Mark Tven wrote:Ko mi nađe bolju opservacionu spiku od ove ^, sa ubačenim elementima kratkih karikiranih reakcija i humorčića zasnovag na iskustvu suživota sa drugim ljudima, čisto tolko da se da glazura na celu priču, nek napiše ovde.
Ne znam iz kojeg razloga ali tvoji postovi su ugodni za citat :D u svakom slucaju se slazem za komplexasha :thumbup:
mirsek

#911 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by mirsek »

Kompleksas, pozitivno iznenadjenje. :thumbup:
Vanimy mi ide na cunu jer je 90% sadrzaja kreveljenje, psovanje, agresivnost, vrijedjanje drugih bez ikakvog dubljeg smisla.
Dobro on ide na fazon vazno je privuci paznju pa makar i kretenizmima, sve ide u marketing.
Njemu je vecinska publika djecurlija iz osnovne skole.
nema me tamo

#912 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by nema me tamo »

mirsek wrote:Kompleksas, pozitivno iznenadjenje. :thumbup:
Vanimy mi ide na cunu jer je 90% sadrzaja kreveljenje, psovanje, agresivnost, vrijedjanje drugih bez ikakvog dubljeg smisla.
Dobro on ide na fazon vazno je privuci paznju pa makar i kretenizmima, sve ide u marketing.
Njemu je vecinska publika djecurlija iz osnovne skole.

9 do 12

95 % njih.
A sto se tice uzivo da se nađe s " fanovima " rijetko da ih ima i po 12 godina dokaz je ovaj Cazin gdje su bili zadnji put.
Mislim ko ce s bilo kakvim razvijenim mozgom slusat njega?
umjerenaNaoblaka

#913 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by umjerenaNaoblaka »

previse ovdje pojedini pljuju po bracali, ipak malo objektiovnosti ne bi bilo na odmet
Vanimy je trenutno, pa usudio bih se reci najpopularnija i najuspjesnija javna licnost na podrucju od vardara do triglava-sto, razumljivo, privlaci i hejtere u rekordnom broju i obimu...Vanimy mnogima smeta i iz nekih drugih razloga...
Warashii

#914 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Warashii »

umjerenaNaoblaka wrote:previse ovdje pojedini pljuju po bracali, ipak malo objektiovnosti ne bi bilo na odmet
Vanimy je trenutno, pa usudio bih se reci najpopularnija i najuspjesnija javna licnost na podrucju od vardara do triglava-sto, razumljivo, privlaci i hejtere u rekordnom broju i obimu...Vanimy mnogima smeta i iz nekih drugih razloga...
:jbt: :zid:
mirsek

#915 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by mirsek »

umjerenaNaoblaka wrote:previse ovdje pojedini pljuju po bracali, ipak malo objektiovnosti ne bi bilo na odmet
Smetao bi svako normalnim ljudima kad bi ih stalno pljuvao i negativno komentarisao. Vanimy je obicni rant troll ali eto ima djecurlije koja se lozi na to kao sto su se na Gastosa prije njega lozili. Jebo youtubera kome je najbolja stvar medju desetinama izbacenih videa 2 muzicka spota koje je napravio. Nije on materijal za trajanje ako ne promijeni ovaj svoj stil. Proci ce hype mladu raju i ostat ce smece koje niko za godinu dana nece htjeti pogledati.
Mega Man X

#916 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Mega Man X »

@umjerenaNaoblaka

Razumijem da trollaš, ali samo nemoj izvalit glupost da je Vanimy "originalan".
muhafuca

#917 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by muhafuca »

bersK wrote:
Dinostula wrote:

Ma jebo subove, ionako iz šprdancije radim. Jedan klip mi nabio preko 100 subova u startu. Ovo ostalo dolazilo samo. Onda moro obrisat video rad copyrighta...

Izbaciću večeras neki klip.
Ako zelis preglede moras nabacivati videa an socijalne mreze ispocetka, bar dok ne sakupis dovoljno fanova koji ce sami poceti djeliti putem platformi.

glavne su ti FB twitter i reddit (za tebe koliko vidim reddit.com/r/soccer se ubio.)

na FB i twitter napravi accounte i tu linkaj videa - nek ti naziv stranica na obje obavezno ima i football i soccer u imenu jer pregledi iz amerike se vuku na soccer tag.

A kad nabijes dovoljno subova i ako ti je materijal kvalitetan ljudi ce sami djeliti videa poslije.

Licno nisam neki fan ovih kompilacija - ali nisu lose ovih par sto sam ti pregledao ima tu potencijala - medjutim bitno je da uvijek razmisljas kako da budu jos bolje i interesantnije

Pazi sa muzikom - videa padaju (copyright) uglavnom na licenciranoj muzici - vjerovatno ti je i taj video sto su ti ga skinuli zbog muzike pao.

O tome se da proguglati - ima dosta stare a dobre muzike koja ne podpada pod copyright vise - a imas i nekih nezavisnih autora koji poklanjaju muziku i moze se koristiti - uglavnom je techno neko sranje al da se i ti probrati neki fin beat koji odgovara.

Mozes probati i neke trikove - npr meni se svidja kad u po videa muzika stane i pusti se audio raje kao divlja i urlice na stadionu poslije nekog postignutog gola (sekund dva ili tri) pa onda muzika nastavi.

Normalno fazon je to sve ustimati da fercera i zvuci dobro i da vizuelno izgleda dobro - al to su ti oni detalji koji odvajaju jedne od drugih

Nije lose, kazem iako nisam fan ovih kompilacija - neke tvoje su mi se svidjele :thumbup:

vecina danas popularnih YT kanala je i nastala iz sprdancije i zato sto su ljudi nabacivali nesto sto vole raditi pa se to onda poslije pretvorilo u fin posao ili bar dodatni izvor zarade ako nista.
bersK

#918 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by bersK »

muhafuca wrote: Pazi sa muzikom - videa padaju (copyright) uglavnom na licenciranoj muzici - vjerovatno ti je i taj video sto su ti ga skinuli zbog muzike pao.

O tome se da proguglati - ima dosta stare a dobre muzike koja ne podpada pod copyright vise - a imas i nekih nezavisnih autora koji poklanjaju muziku i moze se koristiti - uglavnom je techno neko sranje al da se i ti probrati neki fin beat koji odgovara.

Normalno fazon je to sve ustimati da fercera i zvuci dobro i da vizuelno izgleda dobro - al to su ti oni detalji koji odvajaju jedne od drugih

Nije lose, kazem iako nisam fan ovih kompilacija - neke tvoje su mi se svidjele :thumbup:

Ma radio neki klip o Bayernu. Dodavanja i cuda. Poslije godinu dana stigo copyright strike, a ja tad već nabubo pregleda. Hvala ;)
nema me tamo

#919 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by nema me tamo »

Mega Man X wrote:@umjerenaNaoblaka

Razumijem da trollaš, ali samo nemoj izvalit glupost da je Vanimy "originalan".
Ma registrovalo se dijete samo da napiše ovo, mislim toliko im je debil isprao mozak da šta god im zatraži uradili bi to..
Nije sad bitno da li trolla ili ne, uglavnom je ovaj sklop mozga toj djeci..
Ma dobro to je ta nova generacija tehnologije..

Ja sam jedan od rijetkih koji ustvari misli da nisu oni ništa losi vec jednostavno mlad i nerazvijen mozak ne zna bolje i kao sto vec napisa smijace se sami sebi za par godina..To je taj proces isto kao mi sto smo pisali po blogerima i kad citas sta si pisao s tih 14 bude te stid, a ne s 12 ili manje. :-)
Dinostula

#920 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Dinostula »

Ovaj mu je malo sick :run:

ovo_mi_je_nick

#921 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by ovo_mi_je_nick »

E vala komplexas ukenja sa ovim zadnjim klipom. Prvi put da se zgrozim na ovog youtubera.
cassius

#922 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by cassius »

ovo_mi_je_nick wrote:E vala komplexas ukenja sa ovim zadnjim klipom. Prvi put da se zgrozim na ovog youtubera.
Ako se zgrozavas na ovo, ne izlazi u svijet. Iskljuci internet.
ovo_mi_je_nick

#923 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by ovo_mi_je_nick »

cassius wrote:
ovo_mi_je_nick wrote:E vala komplexas ukenja sa ovim zadnjim klipom. Prvi put da se zgrozim na ovog youtubera.
Zgrožavam se na ovo a pogotovo na ovo od navedenog youtubera.

Izgleda da tebe ne zgrožava ovo čim te ovaj komentar pecka u oči, da ti imaš elemente koji obilježavaju pedofila.
nema me tamo

#924 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by nema me tamo »

Toliko je maloumno to što si napisao da je mene stid što ti imaš takav mozak..
cassius

#925 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by cassius »

ovo_mi_je_nick wrote:
cassius wrote:
Zgrožavam se na ovo a pogotovo na ovo od navedenog youtubera.

Izgleda da tebe ne zgrožava ovo čim te ovaj komentar pecka u oči, da ti imaš elemente koji obilježavaju pedofila.
I ja se zgrozavam na ovo , pogotov od navedenog user-a zvanog ovo_mi_je_nick.

Izgleda da tebe ne zgrozava tvoje sopstveno razmisljanje pa te moj komentar pecka u oci, sto znaci da ti imas elemente koji obiljezavaju neandertalca.
Post Reply