Balkanski nazovi "youtuberi"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
victom

#151 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by victom »

adincebic wrote: Danas se mlađi brat vraća iz škole i upalio on youtube gleda nešta.
I kroz sve to čujem ja razna psovanja i neke ofucane seljačke fazone koji samo zatupljuju djecu.
...
Volio bi da napravimo neku peticiju na change.org il da svi prijavljujemo takve youtubere i klipove.
Ako si zabrinut za malog brata, možda je mu instaliraš Internet filter za djecu.
lakše je to, nego da mjenjaš svijet.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:01, edited 2 times in total.
Hasan006

#152 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Hasan006 »

Amir se nekad fakat zna zanijet i glupost odvalit u klipu, ali sve u svemu je :thumbup: lik, čudi me da je neko ko je proveo skoro čitavu svoju mladost u domu za nezbrinutu djecu ispao onakav
Hasan006

#153 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Hasan006 »

victom wrote:
adincebic wrote: Danas se mlađi brat vraća iz škole i upalio on youtube gleda nešta.
I kroz sve to čujem ja razna psovanja i neke ofucane seljačke fazone koji samo zatupljuju djecu.
...
Volio bi da napravimo neku peticiju na change.org il da svi prijavljujemo takve youtubere i klipove.
Ako si zabrinut za malog brata, možda je mu instaliraš Internet filter za djecu.
lakše je to, nego da mjenjaš svijet.
Ma lik izmislio sve ba hahaha providan ko prozor, krivo mu što su pojedinci uspjeli na YT-u pa izmišlja tu nekakvu priču sa mlađim burazom da bi imao opravdanje da cmizdri ovuda po forumu lol jadno
nema me tamo

#154 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by nema me tamo »

Jeste pogubno kad mala djeca to gledaju kako nije...

Ja imam 25 i pogledam mu svaki video što izbaci..
A mislim da sam bukvalno među onih 1 posto takvih...

Ovo ostalo kao sto sam vec spomenuo je od 9 do 14 maksimalno
Mega Man X

#155 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Mega Man X »

Kako onaj ufurani debilkos nesposobni Nedim baca djeci prašinu u oči to nije normalno. Glumi nekog i nešta, a obična zaostala nula od seljaka.
ciza_bliza

#156 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by ciza_bliza »

Zvoganj je solidan, mislim da je Dnevnjak imao dobrih fazona, ostalo sitna nula...
Last December

#157 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Last December »

Hasan006 wrote:Meni je Omčo žešći debil od lika, stvarno mi ne ide u glavu kako onolikom narodu ona vrsta humora može biti smiješna, ono je meni realno dno dna. Montaža i kadrovi su mu dobri u skečevima (ali to svakako on ne radi), a gluma i fazoni očajni. Nekad, ali samo nekad, mi mogu biti smiješni koliko su zapravo glupi i to je to. Onaj Meca još gori sa onim svojim mucanjem i grimasama, fuj. Humor za balavu dječurliju i neinteligentne gorile.
Omčo tuga baš. Al zadnjih par klipova koje sam slučajno naletio da su na FB šerovali odgledah i iznenadio sam se kvalitetom montaže. Izgleda da je lik skonto da se isplati unajmiti profesionalca a sad ima para pa može priuštiti. Ne bih se čudio ni da ga je ožicao neki lovac na talente pa mu sad sve organizuje jer Omčo realno nema mentalnih kapaciteta za ozbiljniju organizaciju.
Vega_Brothers

#158 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Vega_Brothers »

Meni ti Omcho i Meca stalno iskaču na početnoj stranici youtubea. Ne gledam slične klipove, znači da plaćaju promociju youtubeu ili šta već. Pogledao sam jedan klip, sve je tako izvještačeno, bez ikakvog smisla i lišeno bilo kakvog humora ali vidim da ima dosta ljudi kojima se sviđa. Alija je govorio da treba da sličimo narodu iz kojeg potičemo, bojim se da ja imam problem.
Vega_Brothers

#159 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Vega_Brothers »

Ovo je privuklo moju pažnju. Da neko oproba i u BiH, imao bi moje preglede

Mene je teško nasmijati, ali ovo je presmiješno.

Last December

#160 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Last December »

NIkad nisam vidio više prosječnih žena i prosječnih grudi u jednom klipu. Ruskinje su baš srednja žalost što se tiće ljepote. Naše cure zakon.
nema me tamo

#161 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by nema me tamo »

Vega_Brothers wrote:Meni ti Omcho i Meca stalno iskaču na početnoj stranici youtubea. Ne gledam slične klipove, znači da plaćaju promociju youtubeu ili šta već. Pogledao sam jedan klip, sve je tako izvještačeno, bez ikakvog smisla i lišeno bilo kakvog humora ali vidim da ima dosta ljudi kojima se sviđa. Alija je govorio da treba da sličimo narodu iz kojeg potičemo, bojim se da ja imam problem.

Zna youtube odakle si zato ti i preporucuju njihove klipove..

Evo ti ako znaš engleski nasmijace te do suza https://www.youtube.com/user/OwnagePranks
It_is_a_Leclerc

#162 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by It_is_a_Leclerc »

Meca je, nažalost, momak s ozbiljnijim problemima koje vuče iz djetinjstva. Otac poginuo u ratu, majka sklona mijenjanju životnih saputnika, nekih trauma i tragedija milion. Zato i muca. Onda loše društvo kroz srednju školu, narkomanija, ovo-ono.

Njegovo ponašanje kakvo vidite u klipovima je identično stvarnom ponašanju. On, zaista, i jeste onako konfuzan, pomalo "dezorjentisan" i spor. Druži se samo sa djecom osnovnoškolskog uzrasta iako ima 31 godinu. Sve u svemu, meni ga je žao.

Ali eto. Skontao je kako da od sebe napravi svojevrsni brend. Pa ono... Ko sam ja da mu sudim.
MyTao

#163 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by MyTao »

Zanimljivo je to da mi (ljudi iz ex yu) imam jako dobar smisao za humor, ali to jos niko nije prenio na platno kako treba. Nikada nisam gledao nesto sto je domace a da mi je to bas smijesno. Najblize tome su bili nadrealisti...

Ove youtubere sam pogledao jednom i bilo me stid za njih. :roll: nema nista gore nego kada se stidis za nekoga drugog.
insomnia78

#164 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by insomnia78 »

Ma i taj smisao za humor je ponajvise mit. Posebno za Bosance
Vega_Brothers

#165 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Vega_Brothers »

Lud zbunjen normalan, Ramiz zmaj, Mujo i Suljo, Osman Džiho, Omčo' itd., ako je to taj slavni bosanski humor :oops:
It_is_a_Leclerc

#166 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by It_is_a_Leclerc »

Vega_Brothers wrote:Lud zbunjen normalan, Ramiz zmaj, Mujo i Suljo, Osman Džiho, Omčo' itd., ako je to taj slavni bosanski humor :oops:
Lud, zbunjen, normalan je u prve dvije-tri sezone bila scenaristički i konceptom vrlo solidna, a glumački fantastična serija. Ajd da se ne lažemo. Nema države od Vardara do Triglava gdje nije kupljena.
Vega_Brothers

#167 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Vega_Brothers »

Sve ono što je i bilo za nasmijati se u toj seriji ja sam već vidio u Alan Fordu, Mućkama i drugdje...U LZN su njihove gegove samo prilagodili našem tržištu. Ništa nova od njih ja nisam vidio.
bluesjunior

#168 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by bluesjunior »

Vega_Brothers wrote:Sve ono što je i bilo za nasmijati se u toj seriji ja sam već vidio u Alan Fordu, Mućkama i drugdje...U LZN su njihove gegove samo prilagodili našem tržištu. Ništa nova od njih ja nisam vidio.
realno scenario i tematika je žešća kar'na, al glumci su to prilično izvadili i učinili gledljivim prvih par sezona
JThomas

#169 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by JThomas »

a realno ko to danas može ponuditi nešto novo u tom smislu...?

mislim ako si očekivao da nadmaše mućke do tebe je... :mrgreen:
bersK

#170 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by bersK »

Lično sam sjedio s Mecom na kafi u Sarajevu. Znači javio mu se preko fejsa mozemol ovo ono sta dogovorit dodje decko u Sarajevo, sjeli popricali i fakat je lik ono normalan i jes da muca i bas je opusten. Osjeti se malo anksioznost, al' svi ljudi koji su prilazili na kafi su ono žešće bili iznenađeni kako je lik zabavan i ono kako zna podvalit fol iako njegov stav to nikada neće reći.
pirpa

#171 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by pirpa »

profi trol :lol: :lol:

diablobih

#172 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by diablobih »

Meca je retard, rahat sam otkad sam blokirao sve njegovo...

Serija, dva smo svijeta različita je vrh npr.
Sodom1

#173 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Sodom1 »

nema me tamo

#174 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by nema me tamo »

pirpa wrote:profi trol :lol: :lol:

hahahahahahahaha :thumbup:

FOR WHAT FOOKING MACHINE YOU BLOODY IDIOT :D :D :D :D
Foxx

#175 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Foxx »

Hasan006 wrote:Amir se nekad fakat zna zanijet i glupost odvalit u klipu, ali sve u svemu je :thumbup: lik, čudi me da je neko ko je proveo skoro čitavu svoju mladost u domu za nezbrinutu djecu ispao onakav
Da, fakat. Njegovi rani klipovi, iz srednje su bili oprilike bili ono sto mozes ocekivati od nekog lika ko je prosao to sto je on prosao.
Ovo u zadnje vrijeme, mozda pola godine je nesto najkvalitetnije sto se balkanske yt scene tice. Lik raspravlja o ozbiljnim temama i ima ozbiljniju publiku za razliku od vecine ovih vlogera koji snimaju kako ujtro prave frizuru i ispijaju kafe, i to je sad kao nesto.
Mislim, svaka njima cast. Ljudi su nasli nacin da zarade i to je to... Ali, cisto gledajuci trud i kvalitet, Amir je ipak daleko ispred ostalih (barem od ovih sto ih ja pratim)
Post Reply