Balašević u Sarajevu ?!
- PeshtA
#1151 Re: Balašević u Sarajevu ?!
Dosao sam iz Kuvajta na koncert. Dan prije sam radio 12 sati, i navece sam krenuo na put, 6 sati cekanja u turskoj na let za sarajevo, porcija cevapa u Zelji, i na koncert. Bio sam umoran preumoran, bolilo me sve, da izvinete i guzCa
... ali kad Djole zapjeva, nesta bola nesta svega, covjek je krOlj 
- Dr.Cuddy
#1152 Re: Balašević u Sarajevu ?!
PeshtA wrote:Dosao sam iz Kuvajta na koncert. Dan prije sam radio 12 sati, i navece sam krenuo na put, 6 sati cekanja u turskoj na let za sarajevo, porcija cevapa u Zelji, i na koncert. Bio sam umoran preumoran, bolilo me sve, da izvinete i guzCa... ali kad Djole zapjeva, nesta bola nesta svega, covjek je krOlj
A Đole, ko Đole
- PeshtA
#1153 Re: Balašević u Sarajevu ?!
a pitanjce ...
hoce li biti kakav DVD koncerta uskoro u prodaji ???
HvOla
hoce li biti kakav DVD koncerta uskoro u prodaji ???
HvOla
- fidoremilienko
#1154 Re: Balašević u Sarajevu ?!
http://www.sarajevo-x.com/bih/losa-orga ... /111119078
- Chemist
#1155 Re: Balašević u Sarajevu ?!
niko_niko_kao_ja wrote:i ja sam trudnica u 6 mjesecu trudnoce, i ne pada mi na pamet da se odreknem zivota jer pobogu neki miisle da trudnice ne smiju iz kuce izaci. bila sam i na koncertu i na filmu, i nisam se zalila ni na koga, nije mi smetao ni dim ni alkohol, znala sam gdje idem i bila spremna na sve, za neka 4 sata Balasevicevih pjesama pa mogu malo i pretrpiti. ali ovdje izgleda niko nista ne moze trpiti, ovima smetaju cigare, ovima alkohol, onima guzva. pa ljudi je li vam to prvi koncert u zivotu?
Niti sam trudan, niti star, niti bolestan hvala Bogu ali su mi cigare jako smetale, i molim Boga kada ce svanuti dan kada ce se zabraniti pusenje u zatvorenom. Ako se nekom duhani parking ispred Zetre je sasvim dovoljno velik da se proseta malo, a ne da svojom odlukom da truje sam sebe, truje i mene!!!
- eluna
#1156 Re: Balašević u Sarajevu ?!
Rosebud_ wrote:Mogu al nece smrdit ko piva il bilo koja druga vrsta alkohola. Ode tema u skroz drugom pravcu. Nisam se iscudjavala niti mi je ovo prvi koncert, samo rekoh da bi trebali vise vodit racuna i o drugim ljudima, jer neciji cejf ne samo da ne mora biti i cejf i nekom drugom, nego mu moze i stetiti (LaCici naprimjer, i ostalim trudnicama).Max Bunker wrote: I sok i voda i alkohol se mogu prosuti. Ti ljudima moras omoguciti da u cetiri sata koncerta ( boravka bilo gdje ), imaju pristup nekoj tekucini.
svašta ..... vidjela sam neke trudnice u ženskom WC-u, ali mi nije palo na pamet da su iste na PARTERU
-
wildflower
#1157 Re: Balašević u Sarajevu ?!
Sa ovim se apsolutno slazem, meni cak ne smeta u drustvu cigareta-dvije, ali kada na koncertu 5 ljudi oko tebe pusi, tesko da mozes uzivati. I to cigaretu na cigaretu, sva 4 sata, tako da se vec nakon sat vremena stvorio oblacak dima iznad publike u Zetri. Bila sam na raznim koncertima gdje se, s obzirom na vrstu muzike, moglo ocekivati i puno gore ponasanje od publike, pa opet tako nesto nisam dosad vidjela. Ja nekako kad sam na takvom dogadjaju gledam da meni bude lijepo, ali i da ne smetam nikome i da ne pokvarim drugima ugodjaj. A vecini je izgleda taj neki univerzalni kodeks ponasanja nepoznat.Chemist wrote:niko_niko_kao_ja wrote:i ja sam trudnica u 6 mjesecu trudnoce, i ne pada mi na pamet da se odreknem zivota jer pobogu neki miisle da trudnice ne smiju iz kuce izaci. bila sam i na koncertu i na filmu, i nisam se zalila ni na koga, nije mi smetao ni dim ni alkohol, znala sam gdje idem i bila spremna na sve, za neka 4 sata Balasevicevih pjesama pa mogu malo i pretrpiti. ali ovdje izgleda niko nista ne moze trpiti, ovima smetaju cigare, ovima alkohol, onima guzva. pa ljudi je li vam to prvi koncert u zivotu?
Niti sam trudan, niti star, niti bolestan hvala Bogu ali su mi cigare jako smetale, i molim Boga kada ce svanuti dan kada ce se zabraniti pusenje u zatvorenom. Ako se nekom duhani parking ispred Zetre je sasvim dovoljno velik da se proseta malo, a ne da svojom odlukom da truje sam sebe, truje i mene!!!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1158 Re: Balašević u Sarajevu ?!
hebote koda nikad niste bili na konceratu...trebal su vam još fotelje instalirat i Đole svakom na uVce da zapjevuši...kad je veliko interesovanje za ovakav događaj onda il napraviš dva-tri koncerata il ne odeš nikako a more i da odeš al ondak ne buni se ako ti se neko prisloni

-
LaCici
#1159 Re: Balašević u Sarajevu ?!
Sto ljudi, sto cudi. Svako gleda sebi da ugodi, pa ce tako i pusaci uvijek smatrati da oni imaju pravo da nekoga truju, a nepusaci ce kriviti te iste za los ugodjaj. Nema svrhe raspravljati o ovome, ali moram odgovoriti gospodi koja me prozivaju kao neodgovornu buducu majku. Prije svega, nisam u 8. mjesecu trudnoce nego u ranoj trudnoci, i naravno da u tako visokoj trudnoci nikad ne bih ni isla na masovne dogadjaje. Druga stvar, nisam bila ni na parteru, naprotiv, trazila sam tribinu da mogu sjediti i fino se smjestila u prvi red kao i jos 2 trudnice, da mi ne bi dim isao u lice od ljudi ispred. Medjutim, ljudi su nam bukvalno puhali za vrat sa cigarama, iako su vidjeli da smo trudnice. Mislim da svako treba da ima bar zrno kulture i da u tom slucaju odmakne cigaru i puse u drugu stranu. Nisam protiv pusaca, neka svako radi sa svojim zivotom sta zeli, ali samo trazim da se bar malo ima obzira prema onima kojima smeta. Jer imamo i mi pravo da uzivamo na koncertima i ostalim dogadjajima, isto kao i vi pusaci. Toliko od "neodgovorne" trudnice. 
-
nia3
#1160 Re: Balašević u Sarajevu ?!
Ne mogu da vjerujem. Znam osobu čiji je ovo broj i znam da je prodavao karte za film i koncert i zaista ne mogu da vjerujem. Baš si me iznenadila ovom informacijom.weltschmertz wrote:Danas je moja drugarica krenula da kupi karte za film.. Našla kod nekog lika za 20,00KM, 2 karte.. I dogovorila se i čovjek joj podvalio 2 vaučera m:tel-ova.. Jbg.. I ja ajde uzmem da provjerim koji je broj i nađem na imeniku BHTelecom-a da je vlasnik broja Avio klub Ilidža.. Broj je: 061/531-746, još čovjek rek'o da žuri, ima letove nekakve..
Stvarno sramota, a baš me interesuje ko je dotični pilot-padobranista ili koji je k**** već..
I naravno, nije se javlj'o nikako na telefon više..
- krompir i riza
#1161 Re: Balašević u Sarajevu ?!
a svakakvih smradova jebote
e šta si još ljudi neće dopustiti
za 20 marki se posrat sebi na obraz.. fuj stoke 
- niko_niko_kao_ja
#1162 Re: Balašević u Sarajevu ?!
jest, jest sve smo mi lose majke, pobogu kako nam pada na pamet iz kuce da izadjemo.eluna wrote:Rosebud_ wrote:Mogu al nece smrdit ko piva il bilo koja druga vrsta alkohola. Ode tema u skroz drugom pravcu. Nisam se iscudjavala niti mi je ovo prvi koncert, samo rekoh da bi trebali vise vodit racuna i o drugim ljudima, jer neciji cejf ne samo da ne mora biti i cejf i nekom drugom, nego mu moze i stetiti (LaCici naprimjer, i ostalim trudnicama).Max Bunker wrote: I sok i voda i alkohol se mogu prosuti. Ti ljudima moras omoguciti da u cetiri sata koncerta ( boravka bilo gdje ), imaju pristup nekoj tekucini.
svašta ..... vidjela sam neke trudnice u ženskom WC-u, ali mi nije palo na pamet da su iste na PARTERU![]()
![]()
![]()
![]()
.........zaboga, zna se ko na koncertima ide na parter ................ kad smo kupovali karte tražili smo isključivo tribinu jer zbog davnašnje povrede skočnog zgloba ne mogu stojati 4 sata ..... ne mogu da shvatim niti jednu ženu koja u trudnoći na takav način dovodi u opasnost i sebe i svoje dijete - pa kako li će tek da odgaja to dijete danas sutra, ako već u trudnoći na takav način vodi računa o njemu???? ............ ne kontam svega mi
- eluna
#1163 Re: Balašević u Sarajevu ?!
niko ne kaže da trudnice ne treba da izlaze iz kuće, ali ako već idu na događaje na kojima se očekuje posjećenost od više hiljada osoba, onda treba da budu spremne na ono što takva okupljanja za sobom povlače ....... svaka čast gospođi koja napisa da je bila spreman i na duvanski dim i na gužvu ...... one koje nisu bile spremne na to zaista su trebale otići u šetnju ....
- Urban B.
#1164 Re: Balašević u Sarajevu ?!
Vidim drama dobar koncert bi,i ovdje na forumu se vidi kakvi su sve likovi isli!Onom smetaju pusaci,oni sto piju pive,nekom smetaju trudnice, nekom sto raja hoda po koncertu itd itd!
Sve neka gospoda koja godinama iz kuce nije izasla pa ne moze da se privikne makar 3-4 sata na veci broj ljudi nego sto vidja u svom granapu!
Better Man
al steta sto nema neki cd-shop 
Sve neka gospoda koja godinama iz kuce nije izasla pa ne moze da se privikne makar 3-4 sata na veci broj ljudi nego sto vidja u svom granapu!
Better Man
- pajero
#1165 Re: Balašević u Sarajevu ?!
@Urban B. ti nisi isao?Urban B. wrote:Vidim drama dobar koncert bi,i ovdje na forumu se vidi kakvi su sve likovi isli!Onom smetaju pusaci,oni sto piju pive,nekom smetaju trudnice, nekom sto raja hoda po koncertu itd itd!![]()
![]()
Better Man![]()
al steta sto nema neki cd-shop
Normalno je da se ljudi zale za nesto sto plate 30 + pice + taxi (za dvije osobe preko 100KM) da bi vidjeli nekoga ko nije bi tu 7 godina. Niko se nije zalio da Djole ne pjeva dobro ili da je bilo nesto lose sto se njega tice. Zale se na organizaciju! Sta treba reci bilo je sve za 10 pa ce sljedeci koncert biti rasprodano 5-6 000 karti vise i cijene pica ce biti 8-10KM jer se eto niko nije zalio prosli put kad su nas sisali kao ovce.
Zalim se i zalit cu se na organizaciju:
1. Trebalo se organizovati dva koncerta! Toliko raje je i ostalo pred Zetrom i toliko njih nije uspjelo ni kupiti karte da se dva koncerta mogla organizovati bez problema.
2. Prodaja/Kupovina karata je bila katastrofa (od kupikartu.ba do preprodaje). Na kupikartu.ba nisi ni imao opciju parter/tribine!!!
3. Ulaz u Zetru je mogao i trebao biti mnogo bolje obavljen (jedino nemam primjedbi na momke i djevojke iz obezbjedjenja)
4. Meni ne smeta kad neko pije i pusi na koncertu, ali u onakoj guzvi to je nemoguca misija. Ventilacija nije radila skoro pa nikako, a raja (opet zbog tacke 1.) nisu ni imali mjesta da piju ko ljudi nego su i one pola case sto su dobili prosipali po raji dok se "provuku" do mjesta gdje su bili.
5. I na kraju, njegovi koncerti i nisu vise za 10-15 000 ljudi. Opet kazem pogledajte koncert u Srpskom narodnom pozoristu u Novom Sadu i sve ce vam biti jasno.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1166 Re: Balašević u Sarajevu ?!
Pojedinci ovdje kao da stvarno ne znaju citati. Prije 3 stranice je zaga postavila upozorenje i isto kao da ga nije ni postavila!
Sljedeci ko se oglusi na upozorenje ide na odmor.
Sljedeci ko se oglusi na upozorenje ide na odmor.
zagazaga wrote:Nevjerovatno, kako uvijek nađete nesto oko cega cete se prepirati
Utisci, dozivljaji i događaji sa koncerta! Trudnice, drzava, pusaci-nepusaci ČAO!!!!
- JThomas
#1167 Re: Balašević u Sarajevu ?!
idealno bi bilo da su bila dva koncerta dan za dan, petak i subotu. oba bi bila puna, al' kako treba, a ne da ljudi ostaju ispred, niti da ovi koji uđu padaju u nesvijest.
-
GTR R34
#1168 Re: Balašević u Sarajevu ?!
Ljudi moze li popis pjesama koje je pjevao Balasevic na koncertu u Sarajevu?
1.Panonski mornar
2.Sevdalinka
3.
Pitanje za ove koji su gledali film: da li su se mogle kupiti i knjige na projekciji? i da li se mogao kupiti DVD "kao rani mraz" ?
1.Panonski mornar
2.Sevdalinka
3.
Pitanje za ove koji su gledali film: da li su se mogle kupiti i knjige na projekciji? i da li se mogao kupiti DVD "kao rani mraz" ?
- amy-ra
#1169 Re: Balašević u Sarajevu ?!
" -Da sam tvoja, da li bi me ti nekad pustio samu u svatove? -Da si moja? Pa,ne bih te pustio samu. Poveo bih te u svatove. I još bih ti poklonio jednu malu zlatnu kariku, notes i crvenu olovčicu.. -Zašto notes i crvenu olovčicu? (...tako dakle, ni ne pitaš za kariku u koju se tura prstić, to je, kao, u redu, a notes i olovčica ti nisu jasni...) ...dobro de, objasnit ću ti... -Da bi imala gde da zapišeš kad bi sledeći put išla negde sama - da si samo moja...
) ♥.." 
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1170 Re: Balašević u Sarajevu ?!
klinci, mirka, civutski vrt, galicija, ladjarska serenata, anita, buba erdeljan, slovenska, boža, poslednja nevesta, bagrenje, aco braco, slabo divanim madjarski, ringispil, bezdan, djevojka sa cardash nogama, de mol, garava, caletova pjesma, cirkus, protina kci, vasa, dunjo moja, miholjsko ljeto, provincijalka, luzer, portret mog zivota, nevernik, naposletku, namcor1402 wrote:Ljudi moze li popis pjesama koje je pjevao Balasevic na koncertu u Sarajevu?
1.Panonski mornar
2.Sevdalinka
3.
- pajero
#1171 Re: Balašević u Sarajevu ?!
Znao sam da sam upravu...sad mi je lakse
http://www.sarajevo-x.com/bih/muftic-iz ... /111121083
Za DVD ne znam, nisam vidio. Knjiga se mogla kupiti i dijeli su neke bombone, lizalice...itd...I da, na ulazu A bili tamburasi!
http://www.sarajevo-x.com/bih/muftic-iz ... /111121083
Za DVD ne znam, nisam vidio. Knjiga se mogla kupiti i dijeli su neke bombone, lizalice...itd...I da, na ulazu A bili tamburasi!
- Čudna sorta
#1172 Re: Balašević u Sarajevu ?!
Upravo tako. Još da su predvidjeli i one male tribine koje su bile na filmu, bilo biJThomas wrote:idealno bi bilo da su bila dva koncerta dan za dan, petak i subotu. oba bi bila puna, al' kako treba, a ne da ljudi ostaju ispred, niti da ovi koji uđu padaju u nesvijest.
Valjda neki drugi put bude bolja organizacija.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1173 Re: Balašević u Sarajevu ?!
nisam neki fan koncerata tako da i ne znam koliko obični koncert traje...
medjutim 4 sata stajanja je zaista previše ako mene pitate
još uvijek me noge bole evo skoro 3 dana poslije
gužva je bila prevelika iako smo bili izdvojeni malo u stranu
ne bi me čudilo da je bilo inflacije karata....
možda se i parter trebao podijeliti nekim mrežama da nema prelaza iz jednog dijela u drugi u odnosu na ulaz
mislim da ventilacija nije nikako radila...
medjutim 4 sata stajanja je zaista previše ako mene pitate
još uvijek me noge bole evo skoro 3 dana poslije
gužva je bila prevelika iako smo bili izdvojeni malo u stranu
ne bi me čudilo da je bilo inflacije karata....
možda se i parter trebao podijeliti nekim mrežama da nema prelaza iz jednog dijela u drugi u odnosu na ulaz
mislim da ventilacija nije nikako radila...
- newklear
#1174 Re: Balašević u Sarajevu ?!
Odlično je ovo . je li iz filma ili knjige?amy-ra wrote:" -Da sam tvoja, da li bi me ti nekad pustio samu u svatove? -Da si moja? Pa,ne bih te pustio samu. Poveo bih te u svatove. I još bih ti poklonio jednu malu zlatnu kariku, notes i crvenu olovčicu.. -Zašto notes i crvenu olovčicu? (...tako dakle, ni ne pitaš za kariku u koju se tura prstić, to je, kao, u redu, a notes i olovčica ti nisu jasni...) ...dobro de, objasnit ću ti... -Da bi imala gde da zapišeš kad bi sledeći put išla negde sama - da si samo moja...) ♥.."
- amy-ra
#1175 Re: Balašević u Sarajevu ?!
knjiga... koju je jako tesko naci da se kupi, ali zato se moze skinuti sa neta.. isto tako se moze i nauciti napamet, ali vam to ne bih preporucilanewklear wrote:Odlično je ovo . je li iz filma ili knjige?amy-ra wrote:" -Da sam tvoja, da li bi me ti nekad pustio samu u svatove? -Da si moja? Pa,ne bih te pustio samu. Poveo bih te u svatove. I još bih ti poklonio jednu malu zlatnu kariku, notes i crvenu olovčicu.. -Zašto notes i crvenu olovčicu? (...tako dakle, ni ne pitaš za kariku u koju se tura prstić, to je, kao, u redu, a notes i olovčica ti nisu jasni...) ...dobro de, objasnit ću ti... -Da bi imala gde da zapišeš kad bi sledeći put išla negde sama - da si samo moja...) ♥.."