Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Master.DKP

#751 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Master.DKP »

Ovo je jako dobro da BH Airlines leti diretko i za Bec. Jako vaznda destijacija koja povezuje jednu od najvecih grupa dijaspore i BH gradana. Takoder Bec je vazna ekonomsko-turisticka raskrsnica koje moze mnogo sada brze i mnogo jeftinije dovesti u Sarajevi i BiH.

Austrian Airlines je evo skoro 10 godina imala potpuni monopol za Bec sa cijenama od 400 EUR za povratnu kartu i avioni su bili cesto preko 80 % puni. Mislim da sada BH Airlines ima jakau sansu da uspije definitivno na ovoj liniji i mozda da ovede jos dodatne linije vikendima i nekim drugim danima u sedmici.

www.bhairlines.ba :bih: :sax: :bih: :sax: :thumbup:
Timotije

#752 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Timotije »

FaceOff wrote:Ja sam im poredio cijene i BH Airines je ispao mnogo povoljniji.
Da ih ne ureknem, imaju vrlo povoljne cijene za sada! :thumbup:
FaceOff

#753 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by FaceOff »

akcija007 wrote:gledam jutros na letu letenja aerodropma SA napokon poletio za Bec , sad im se pojavio na redu letenja za Prag koji je otkazan
Još 3 destinacije su na "čekanju".
Prag kreće 25.5.
Dusseldorf i Berlin 26.5.
akcija007

#754 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Nisam dijasporac , danas su mi javili da moram hitno na sluzbeni put u Copenhagen od cetvrtka 21.5 do ponedjeljka 25.5 i cijene karata izglčedaju ovako :
Austrian via Bec 415 eur
Malev via Budimpesta 329 eur
Lufthansa via Minhen 666 eur
Croatia Airlines via Zagreb , povratak via Bec i Zagreb 346 eur , a ako se vratim dan ranije u nedelju onda je 217 eur samo s presjedanjem u Zagrebu
Adria Airways via Ljubljana 916 eur
BH Airlines direktno 386 maraka ili 197 eur.
Ja sam kupio ovu na BH Airlinesu pa cu ostati dan duze iako mi vise ovo s CA 217 eur odgovara da se vratim u ned i budem u pon na polsu ali patriotizam i kupujmo domace je prevladalo.
Javim kakav je boing
Ridjobrki

#755 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Ridjobrki »

Ma ovo sa Turkishem i novim linijama je dar od Boga! Koliko će se barijera srušiti uvođenjem ovih novih linija sad i na proljeće kad stigne drugi mlažnjak... Koliko će putovanje prosječnom Bosancu i Hercegovcu postati pristupačnije i jednostavnije. Pogledajte linije, pogledajte cijene! Je li možete misliti koliko se Austrian namlatio na ruti za Beč u zadnjih 10 godina? Koliko je Croatia hajrovala preko Zagreba kao "regionalnog" bespotrebnog huba!?

Koliko će se život pojednostaviti našoj dijaspori i studentima, npr baš u Beču koji su bili osuđeni na po 13-14 sati putovanja busom jer nisu mogli ni pomišljati na let avionom zbog cijena Austriana. Ovo je, po meni, jedan solidan korak prema vraćanju dostojanstva našem narodu. Evo, prethodni post: čovjek k'o gospodin drito u CPH bez handrenja i još najpovoljnija cijena!

Pa daj da i Bošnjo leti k'o čo'jek... :D :D :D
Koshpa

#756 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

Samo jos da dodam ovo oni najbrzi i najsretniji ce na svakom letu B&H Airlinesa moci kupiti kartu za samo 1 Eur + taxe povratnu do 7 dana

Hvala sto koristite usluge jednog i jedinog BH avioprevoznika :mrgreen: :bih:
Timotije

#757 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Timotije »

Neka samo sruse monopol Austriana i Lufthanse, ono sto su nam radili zadnjih deset godina je pravi porez na budale!
Mozes kako hoces hoces, ali ne mozes dokle hoces!
Pravo mi drago, jedna pravo dobra vijest poslije toliko vremena!
Podrska nase raje sigurno nece izostati, samo naprijed BH Airlines! :bih:
Master.DKP

#758 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Master.DKP »

Naravno da sve vise ljudi prepoznaje kvalitete ovog poteza, mogucnost koje nudi ova BH avio-kompanija. Najvaznije da smo "uvidili" kako su nas godinama ( preko 10 godina) pravili idiotima zbog cijena karata ! U Europi se moras "potruditi" da platis kartu za bilo koju detinaciju preko 100 Eura a kod nas za Bec bila 450 Eur godinama !

Najjaca je stara bosanske " Mozes kako hoces, ali ne mozes koliko hoces" ! Ovo treba biti slogan mnogih firmi u BiH :)

Naravno, neko je dobro rekao, treba jos linija i najmanje 2 aviona da "sahranimo" sve ostale tamo gdje su "nase" jake destinacije. Avionica ATR su relativno mali. ovi koji lete recimo sada za Wien ili Zürich imaju samo po 66 mjesta sto se napuni jako lako, tj. pri kraju sve vijerovatno povecava cijena leta.

Bilo bi jos jako vazno da BH Airlines i vikednom uvodi veze za Bec....mozda je i to u platu..... :bih:

Image
burekodsira

#759 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by burekodsira »

samo kad bi uveli da im povratne karte vaze bar mjesec dana, a ne ovako sedam i kapak
united bosnae

#760 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by united bosnae »

FaceOff wrote:
bijelo_dugme wrote:http://www.bhairlines.ba

Gdje se moze rezervisat? Evo trazim po sata nemogu da najdem :-?
http://www.bhairlines.ba/bs/rezervacija.php
KONACNO.... i bilo je vrijeme da se ovaj grad i drzava povezu direktno sa ostatkom svijeta.
Jos da poboljsaju izgled Web stranice bhairlines.ba koja ovakva kakva je ocito ne sluzi svojoj svrsi.
Pod ovim ne mislim na dizajn vec na njenu funkcionalnost. Stranica za rezervacije bi trebala da bude na prvoj (index) stranici kao sto to imaju i ostale web stranice svjetskih avio kompanija.
http://www.lufthansa.com/online/portal/ ... &cid=18002
http://www.united.com/
http://www.thy.com/en-US/index.aspx

Link za ucitavanje stranice na engleskom jeziku ne radi, a mislim da bi bilo zgodno da prilikom ucitavanja stranice po prvi put korisnik ima opciju da izabere jezik. Naravno, samo engleski nije dovoljan, u svakom slucaju dodati njemacki, pa zasto ne i turski.
Baza podataka hotela koji se mogu rezervisati preko stranice je vise nego mala (2 hotela, "Hecco" i "Old Town") bez ikakvih detaljnijih informacija o samim hotelima.
Lijepo je da stranica ima linkove ka Uvodnoj Rijeci, Misiji, Upravi i sl., ali to u svakom slucaju nije primarna informacija koju neko ko je posjetio stranicu bhairlines.ba trazi.
Jos jednom cestitke kompaniji i svakako, ovo su samo dobronamjerne sugestije.
FaceOff

#761 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by FaceOff »

Za web stranicu se u potpunosti slazem. Katastrofalna je.
Sad kada je BH Airlines pridobio mnogobrojne putnike kvalitetnim poslovnim potezima, vrijeme je da se i ovaj segment drastično popravi, jer je to prvi doticaj putnika sa aviokompanijom, a svako ko posjeti website BH Airlines-a sumnjam da ce steci pozitivan dojam.

U potpunosti se slazem da pored potpune izmjene website-a, mora se omoguciti i pregled stranice na njemačkom, engleskom i turskom minimalno. Zašto ne i švedskom, danskom, češkom i makedonskom. Ne vjerujem da je to previše teško i tehnički neizvedivo, a ta mala inovacija znaci mnogo putnicima iz tih zemalja.
jefferson

#762 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

Master.DKP wrote:Naravno da sve vise ljudi prepoznaje kvalitete ovog poteza, mogucnost koje nudi ova BH avio-kompanija. Najvaznije da smo "uvidili" kako su nas godinama ( preko 10 godina) pravili idiotima zbog cijena karata ! U Europi se moras "potruditi" da platis kartu za bilo koju detinaciju preko 100 Eura a kod nas za Bec bila 450 Eur godinama !

Najjaca je stara bosanske " Mozes kako hoces, ali ne mozes koliko hoces" ! Ovo treba biti slogan mnogih firmi u BiH :)

Naravno, neko je dobro rekao, treba jos linija i najmanje 2 aviona da "sahranimo" sve ostale tamo gdje su "nase" jake destinacije. Avionica ATR su relativno mali. ovi koji lete recimo sada za Wien ili Zürich imaju samo po 66 mjesta sto se napuni jako lako, tj. pri kraju sve vijerovatno povecava cijena leta.

Bilo bi jos jako vazno da BH Airlines i vikednom uvodi veze za Bec....mozda je i to u platu..... :bih:

Image
Nisam htio da kvarim ovaj "kolektivni orgazam" ali bi podsjetio ove koji govore "nemozes dokle hoces" da malo razmisle kako nasi politicari i dalje prave budalama ljude. Jos uvijek niko nije nasao za shodno da objasni kako smo dobili avion stariji od 10g kada su uslovi bili drugaciji.
Ali kako sam vec rekao, nastavak u drugom poluvremenu :D
Inace sama cinjenica da se tu pojavio B.Izetbegovic da se promovise govori gdje ide BH Airlines!
Ridjobrki

#763 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Ridjobrki »

jefferson wrote:
Master.DKP wrote:Naravno da sve vise ljudi prepoznaje kvalitete ovog poteza, mogucnost koje nudi ova BH avio-kompanija. Najvaznije da smo "uvidili" kako su nas godinama ( preko 10 godina) pravili idiotima zbog cijena karata ! U Europi se moras "potruditi" da platis kartu za bilo koju detinaciju preko 100 Eura a kod nas za Bec bila 450 Eur godinama !

Image
Nisam htio da kvarim ovaj "kolektivni orgazam" ali bi podsjetio ove koji govore "nemozes dokle hoces" da malo razmisle kako nasi politicari i dalje prave budalama ljude. Jos uvijek niko nije nasao za shodno da objasni kako smo dobili avion stariji od 10g kada su uslovi bili drugaciji.
Inace sama cinjenica da se tu pojavio B.Izetbegovic da se promovise govori gdje ide BH Airlines!

Pa fino ti ljudi kažu: Copenhagen, Göteborg, Stockholm, Beč, Prag, Berlin, Düseldorf. :-) :-) :-)
jefferson

#764 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

Ridjobrki wrote:
jefferson wrote:

Image

Pa fino ti ljudi kažu: Copenhagen, Göteborg, Stockholm, Beč, Prag, Berlin, Düseldorf. :-) :-) :-)
Rekao sam ti, ima drugo poluvrijeme!
Master.DKP

#765 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Master.DKP »

Da postoje mnogo "dijecije" bolesti kao mjesanje direktno politike ili jako losa stranica to da, ali i to se mozes dovesti na pravi put.

Web stranica (portal) ne mora niko biti genijala samo napravi kombinaciju stranica Austrian Airlinesa- i Turkish Hava Yolari i to je to. Ionako smo na "pola" puta. Sve to sa 2-3 jezika ne vise i gotovo. Na to idu strandardni sistemi navigacije i linkova i to postoje firme koje rade vise nego profesionalno naravno i u BiH.

Ovde je jako bitan "mozak" i odgovornost managanenta kompancije BH Airlines. Ako su svijesti do kraja i ako imaju to sto treba da imaju na takvim pozicijama mislim da mogu imati rast od 200 % prihoda i puntika samo u ovoj godini u odnostu na proslu ! Ako to ostvare to za sobom vuce milijardu drugih pozitivnih drustvenih i ekonomskim apsekata.

Samo jedan broj a to je 1 200 000 BH gradana koji privremeno ili stalno zivi van granica je podatak koji su tako mudro iskoristili "susjedi" da je to bolesno. Svu "hubovi" i konekcije cak i za bliske europske letove idu preko ZG, BH, LJU pa VIE ili MÜN. Sada po prvi put BH Airlines ima priliku da to uzme sebi.

U EU ima oko 500 000 BH gradana koji su svrstani u tri zemlje 90 % ( Njemacka, Austrija, Svedska (Skandinavija) i tu mogu jos duplo jace linije uvesti i radit ce dobro. Turizam, BH gradani i poslovni ljudi taj dio da ne spominjem koji je tek to potencijal za prevoz putnika prema Europi i nazad.

No, treba vremena , mudrosti i pameti.

:sax: :bih:
otto von grunf

#766 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by otto von grunf »

jefferson wrote:

Image

Iskreno da ti kazem, da mu se rahmetli babo tu pojavio zalibo me. ono sto ja vidim su letovi za evropske gradove po niskim cijenama i samo to me zanima. to sto mi jos nemamo zakona za izbor strateskog partnera a thy je izabran kao partner pa se sada opozicija hvata za slamku, to mogu macku o rep okaciti. nadam se samo da ce uprkos niskim cijenama sigurnost putnika ostati na nivoou.
paral0c0

#767 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by paral0c0 »

Nadam se da ce uvesti isto liniju za Holandiju!

Ima nas dosta ovde, plus Holandjari vole putovati :bih:
FaceOff

#768 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by FaceOff »

paral0c0 wrote:Nadam se da ce uvesti isto liniju za Holandiju!

Ima nas dosta ovde, plus Holandjari vole putovati :bih:
Prilikom slijetanja ovog Boeinga, direktor BH Airlines-a je rekao da ce se linija za Amsterdam otvoriti kada dodje novi avion u flotu do kraja ove godine, tako da...ima nade! :)
Brisbane

#769 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Brisbane »

Bas me interesuje s cim ce Biden sletiti ?
Ako more nek' neko uslika.
Fala
Koshpa

#770 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

Brisbane wrote:Bas me interesuje s cim ce Biden sletiti ?
Fala

Kad slijece ? Pokusat cu ti uslikati avion
Ridjobrki

#771 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Ridjobrki »

Koshpa wrote:
Fala

Ima tablice Air Force Two pozadi... :D :D :D Ameri bi rekli vanity plates.

Image

http://en.wikipedia.org/wiki/Air_Force_Two
Brisbane

#772 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Brisbane »

Ridjobrki wrote:
Koshpa wrote:
Fala

Ima tablice Air Force Two pozadi... :D :D :D Ameri bi rekli vanity plates.

Image

http://en.wikipedia.org/wiki/Air_Force_Two
Ovo nisam znao hvala.
Znaci opet 737.
Ridjobrki

#773 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Ridjobrki »

Navodno nije stariji od 10 godina. :-D :-D :-D
jefferson

#774 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

otto von grunf wrote:
jefferson wrote:

Image

Iskreno da ti kazem, da mu se rahmetli babo tu pojavio zalibo me. ono sto ja vidim su letovi za evropske gradove po niskim cijenama i samo to me zanima. to sto mi jos nemamo zakona za izbor strateskog partnera a thy je izabran kao partner pa se sada opozicija hvata za slamku, to mogu macku o rep okaciti. nadam se samo da ce uprkos niskim cijenama sigurnost putnika ostati na nivoou.
Hajde se ti vrati jedno 30 strana unazad da se ne ponavljam!
mileS

#775 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by mileS »

Da li neko zna broj deviznog racuna BH airlinesa?
Post Reply