Avio kompanije all about
- sorge_sa
#676 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Turkish iz ovoga zarade nema, a pitanje je dali ce je ikad imati, ali kad je ulazio u ovo, moralo se misliti o ekonomskim aspektima tog ulaska u ovakvu jednu akviziciju, mislim da Bosna ne nudi nista stranim ulagacima, malo jadno sprcvareno trziste, sa nekim nejasnim zamucenim potencijalom, tog nekog ulaska nekad u EU, koji je na toliko dugom stapu, kao onaj teleskopski, pa se moze unedogled razvlaciti. Ovo je jedna tako cudna tvorevina da je to ja mislim nezabiljezeno nezapamceno ili kako da se vec nazove, tvorevina u kojom premijer vlade nema ingerencije nad ministarstvom pravde, ili je ima, ali onda ovaj nema nad sudijom koji treba da potpise rjesenje za registraciju firme, registracija novog ulagaca se cekala 2-3 mjseca, to kao primjer navodim, u ovoj drzavi sve ide stihijski, ni ovi sto je vode nemaju nikakvu kontrolu na onim sto vode, ali se kao prave da imaju.Ne pravdam ih uopste, ali ovo sto mi zivimo je mix, tog neodgovornog odnosa nas prema samima sebi, politicara prema nama, neznanja, neobrazovanosti, neupucenosti, pausalnosti i milion drugih prefiksa NE. E sad zbog cega ovo pisem, zato sto ovo ma koliko neidealan projekat bio, i koliko god prilicno lohotno vodjen, vodi ipak u nesto bolje, ipak pokazuje napredak,ipak pokazuje da i sa tim direktorom koji kad je sjeo u fotelju po politickoj volji, a kod nas ide sve po toj volji, ipak je napravilo neki progres mali, koliko god nekom mali bio, nekom je veliki. Pa jasno je da niko ozbiljan osim Turkisha nije se prijavio, Islamska banka za razvoj, sta oni znaju o avijaciji, ili neki Mango lafo podrzan od Royal Jordana.Tender je produzen za heftu, da bi se sacekala ponuda Turkisha, da bi se izvrsio dodatni pritisak na Turkish da preda ponudu.
Budimo iskreni prema samima sebi, neatraktivni smo, neinteresantni, nekompetentni,opet NE NE dakle taj BH Airlines nije nikog interesovao, zasto, zato sto nije potencijalno isplativo ulaganje, BH Airlines bi u jednoj godini prevesti 300.000 putnika, pa da zainteresuje bilo koga, moze li BH Airlines biti Dzeko, lupam naprimjer, pa da zainteresuje Lufthansu, mislim da i sam znas odgovor. Za ovo smo naravno krivi mi sami sebi, slazem se apsolutno s tobom, ali u ovom slucaju, vlada Federacije je napravila dobar potez, po mom misljenju, sto je ipak dala sansu, da su ponistili tender, vjeruj da bi se sve urusilo, na drugi se ne bi niko javio, i sta bi imao sad?. Ono sto imamo sad nije puno vise,neznatno, ali je ipak otvorilo neku mogucnost da se od toga nesto napravi, samo otvorilo tu mogucnost, ali da li ce sta biti od toga BH Airlinesa opet zavisi od nas. UVIJEK JE SAMO DO NAS:
Budimo iskreni prema samima sebi, neatraktivni smo, neinteresantni, nekompetentni,opet NE NE dakle taj BH Airlines nije nikog interesovao, zasto, zato sto nije potencijalno isplativo ulaganje, BH Airlines bi u jednoj godini prevesti 300.000 putnika, pa da zainteresuje bilo koga, moze li BH Airlines biti Dzeko, lupam naprimjer, pa da zainteresuje Lufthansu, mislim da i sam znas odgovor. Za ovo smo naravno krivi mi sami sebi, slazem se apsolutno s tobom, ali u ovom slucaju, vlada Federacije je napravila dobar potez, po mom misljenju, sto je ipak dala sansu, da su ponistili tender, vjeruj da bi se sve urusilo, na drugi se ne bi niko javio, i sta bi imao sad?. Ono sto imamo sad nije puno vise,neznatno, ali je ipak otvorilo neku mogucnost da se od toga nesto napravi, samo otvorilo tu mogucnost, ali da li ce sta biti od toga BH Airlinesa opet zavisi od nas. UVIJEK JE SAMO DO NAS:
-
FaceOff
#677 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Savršeno je jasno, da smo mi ti koji se moramo povinovati drugima, baš zbog toga što smo neatraktivni, neorganizovani, neodgovorni ...
Upravo zato je za mene iznenađenje što se Turkish Airlines, kao jedna od najprosperitetnijih avio kompanija u svijetu, uopšte upustila u ovu priču zvanu BH Airlines. Sumnjam da je Turkish ušao na naše "tržište" da bi ostvario profit, što si i ti pomenuo.
Zato treba biti zahvalan da smo uopšte dio priče zvane Turkish Airlines. Sama ta činjenica je znak da BH Airlines može očekivati bolje dane.
A po meni, bolji dani su već tu, imamo "novi" avion u floti, hrpu novih linija. Ako se Turkish obavezao isporučiti još jedan avion iduće godine, znači da će to i uraditi, što otvara mogućnost otvaranja još većeg broja linija...
Za početak odlično, s obzirom da se do prije nekoliko mjeseci čak dovodio u pitanje i opstanak BH Airlines-a.
Upravo zato je za mene iznenađenje što se Turkish Airlines, kao jedna od najprosperitetnijih avio kompanija u svijetu, uopšte upustila u ovu priču zvanu BH Airlines. Sumnjam da je Turkish ušao na naše "tržište" da bi ostvario profit, što si i ti pomenuo.
Zato treba biti zahvalan da smo uopšte dio priče zvane Turkish Airlines. Sama ta činjenica je znak da BH Airlines može očekivati bolje dane.
A po meni, bolji dani su već tu, imamo "novi" avion u floti, hrpu novih linija. Ako se Turkish obavezao isporučiti još jedan avion iduće godine, znači da će to i uraditi, što otvara mogućnost otvaranja još većeg broja linija...
Za početak odlično, s obzirom da se do prije nekoliko mjeseci čak dovodio u pitanje i opstanak BH Airlines-a.
- ljubav_aha
#678 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
sorge_sa wrote: Turkish u ovo nije ulazio logikom pukog ekonomskog interesa, ali kad je davao ponudu morao je voditi racuna i tome, da ne narusi svoje interese.
oh,tek sad pise o tome ,tacnije, nakon mjesec i pol dana cekanja avionaFaceOff wrote:Savršeno je jasno, da smo mi ti koji se moramo povinovati drugima, baš zbog toga što smo neatraktivni, neorganizovani, neodgovorni ...
-
jefferson
#679 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Znas sto smo neatraktivni? Zato sto nema pravne drzave i postivanja prava! BH Airlines i Vlada FBiH su samo jos malo ojacali temelj takvom ambijentu ovim potezom.sorge_sa wrote:Turkish iz ovoga zarade nema, a pitanje je dali ce je ikad imati, ali kad je ulazio u ovo, moralo se misliti o ekonomskim aspektima tog ulaska u ovakvu jednu akviziciju, mislim da Bosna ne nudi nista stranim ulagacima, malo jadno sprcvareno trziste, sa nekim nejasnim zamucenim potencijalom, tog nekog ulaska nekad u EU, koji je na toliko dugom stapu, kao onaj teleskopski, pa se moze unedogled razvlaciti. Ovo je jedna tako cudna tvorevina da je to ja mislim nezabiljezeno nezapamceno ili kako da se vec nazove, tvorevina u kojom premijer vlade nema ingerencije nad ministarstvom pravde, ili je ima, ali onda ovaj nema nad sudijom koji treba da potpise rjesenje za registraciju firme, registracija novog ulagaca se cekala 2-3 mjseca, to kao primjer navodim, u ovoj drzavi sve ide stihijski, ni ovi sto je vode nemaju nikakvu kontrolu na onim sto vode, ali se kao prave da imaju.Ne pravdam ih uopste, ali ovo sto mi zivimo je mix, tog neodgovornog odnosa nas prema samima sebi, politicara prema nama, neznanja, neobrazovanosti, neupucenosti, pausalnosti i milion drugih prefiksa NE. E sad zbog cega ovo pisem, zato sto ovo ma koliko neidealan projekat bio, i koliko god prilicno lohotno vodjen, vodi ipak u nesto bolje, ipak pokazuje napredak,ipak pokazuje da i sa tim direktorom koji kad je sjeo u fotelju po politickoj volji, a kod nas ide sve po toj volji, ipak je napravilo neki progres mali, koliko god nekom mali bio, nekom je veliki. Pa jasno je da niko ozbiljan osim Turkisha nije se prijavio, Islamska banka za razvoj, sta oni znaju o avijaciji, ili neki Mango lafo podrzan od Royal Jordana.Tender je produzen za heftu, da bi se sacekala ponuda Turkisha, da bi se izvrsio dodatni pritisak na Turkish da preda ponudu.
Jeste, bolje je, sve ja razumijem sta ti govoris!
Ali, u pravim drzavama i drzavama koje to hoce da budu BH Airlines ili THY ili ti neznam ko NEMOZE bit iznad zakona!
Poceli smo o krsenju tendera, pa eto ko mjenjali se uslovi (iako nigdje logike) da bi nadosli na to kako eto, nema veze, jebiga, sta ces, takvi smo, pa nastavimo biti takvi!
I onda se ljudi pitaju sto omladina odlazi iz drzave?
Ma fuj!
- Koshpa
#680 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Nije istina, ne dolazi 9.5. 2007 onda je trebao davno dociFaceOff wrote:Da li je istina da B737 u Sarajevo stiže u subotu (9.5.2007)?
Ako je tačno, da li to znači da već od nedjelje, odnosno ponedjeljka kreću linije za Skandinaviju, odnosno ostale linije iz ljetnog reda letenja, koje do sada nisu realizovane zbog nedostatka aviona?
Da znaci to da od ponedeljka 11.5.09. krecu linije iz ljetnog reda letenja
-
Agadafi
#681 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Napokon pozitivna vijest. Hoce li ovaj "novi" avion iskljucivo letit do skandanaviski zemalja, mislim duze relacije, ili ce isto biti upotrebljen za kraci, kao Frankfurt, Bec itd?Koshpa wrote:Nije istina, ne dolazi 9.5. 2007 onda je trebao davno dociFaceOff wrote:Da li je istina da B737 u Sarajevo stiže u subotu (9.5.2007)?
Ako je tačno, da li to znači da već od nedjelje, odnosno ponedjeljka kreću linije za Skandinaviju, odnosno ostale linije iz ljetnog reda letenja, koje do sada nisu realizovane zbog nedostatka aviona?![]()
ali je istina da dolazi 9.5.2009.
![]()
@Koshpa da li poznajes Emira Dervisevic, i dali on jos radi u BHA
- Koshpa
#682 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Avion ce letiti za sve one destinacije na kojima bude optimalno knjizenje za taj avion, uglavnom ce letiti za Skandinaviju, Dizeldorf, Berlin i Istanbul, a po potrebi i za ostale destinacije. A Atr ce letiti za sve ostale destinacije i zavisno od knjizenja putnika istog
Da poznajem Emira i jos uvijek radi za B&H Airlines
Da poznajem Emira i jos uvijek radi za B&H Airlines
-
FaceOff
#683 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ha ha ha lapsus scribereKoshpa wrote:Nije istina, ne dolazi 9.5. 2007 onda je trebao davno dociFaceOff wrote:Da li je istina da B737 u Sarajevo stiže u subotu (9.5.2007)?
Ako je tačno, da li to znači da već od nedjelje, odnosno ponedjeljka kreću linije za Skandinaviju, odnosno ostale linije iz ljetnog reda letenja, koje do sada nisu realizovane zbog nedostatka aviona?![]()
ali je istina da dolazi 9.5.2009.
![]()
Razumjeli smo se uglavnom, a ako je tačno da sutra stiže onda od mene ČESTITKE !!!
-
fixer
#684 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
jefferson wrote:Znas sto smo neatraktivni? Zato sto nema pravne drzave i postivanja prava! BH Airlines i Vlada FBiH su samo jos malo ojacali temelj takvom ambijentu ovim potezom.sorge_sa wrote:Turkish iz ovoga zarade nema, a pitanje je dali ce je ikad imati, ali kad je ulazio u ovo, moralo se misliti o ekonomskim aspektima tog ulaska u ovakvu jednu akviziciju, mislim da Bosna ne nudi nista stranim ulagacima, malo jadno sprcvareno trziste, sa nekim nejasnim zamucenim potencijalom, tog nekog ulaska nekad u EU, koji je na toliko dugom stapu, kao onaj teleskopski, pa se moze unedogled razvlaciti. Ovo je jedna tako cudna tvorevina da je to ja mislim nezabiljezeno nezapamceno ili kako da se vec nazove, tvorevina u kojom premijer vlade nema ingerencije nad ministarstvom pravde, ili je ima, ali onda ovaj nema nad sudijom koji treba da potpise rjesenje za registraciju firme, registracija novog ulagaca se cekala 2-3 mjseca, to kao primjer navodim, u ovoj drzavi sve ide stihijski, ni ovi sto je vode nemaju nikakvu kontrolu na onim sto vode, ali se kao prave da imaju.Ne pravdam ih uopste, ali ovo sto mi zivimo je mix, tog neodgovornog odnosa nas prema samima sebi, politicara prema nama, neznanja, neobrazovanosti, neupucenosti, pausalnosti i milion drugih prefiksa NE. E sad zbog cega ovo pisem, zato sto ovo ma koliko neidealan projekat bio, i koliko god prilicno lohotno vodjen, vodi ipak u nesto bolje, ipak pokazuje napredak,ipak pokazuje da i sa tim direktorom koji kad je sjeo u fotelju po politickoj volji, a kod nas ide sve po toj volji, ipak je napravilo neki progres mali, koliko god nekom mali bio, nekom je veliki. Pa jasno je da niko ozbiljan osim Turkisha nije se prijavio, Islamska banka za razvoj, sta oni znaju o avijaciji, ili neki Mango lafo podrzan od Royal Jordana.Tender je produzen za heftu, da bi se sacekala ponuda Turkisha, da bi se izvrsio dodatni pritisak na Turkish da preda ponudu.
Jeste, bolje je, sve ja razumijem sta ti govoris!
Ali, u pravim drzavama i drzavama koje to hoce da budu BH Airlines ili THY ili ti neznam ko NEMOZE bit iznad zakona!
Poceli smo o krsenju tendera, pa eto ko mjenjali se uslovi (iako nigdje logike) da bi nadosli na to kako eto, nema veze, jebiga, sta ces, takvi smo, pa nastavimo biti takvi!
I onda se ljudi pitaju sto omladina odlazi iz drzave?
Ma fuj!
- ljubav_aha
#685 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
5 miliona eurasorge_sa wrote: i BH Airlines zbog niskih troskova unajmljivanja ovog aviona se odlucio za ovaj avion...
... a tamo pise da ce Turkish Airlines kao svoj ulog za 49% drzavnog kapitala, dati 5 miliona EUR, koji ce biti preneseni na racun Vlade Federacije ne znam koliko dana po potpisivanju ugovora, i te pare su sad na racunu BBI banke, te da ce snositi troskove najma-leasinga aviona iz serije B737 ili Airbus 319/320/321 u visini od 5 miliona EUR-a, te omoguciti skolovanje osoblja i slicno.
...Nadam se da su ovim sad razbijene sve nedoumice u vezi pomenute teme ...
popravka i odrzavanje aviona + broj radnih sati+ plus broj placneih radnika
sorge_sa znas li cifru godisnje prosjecne potrosnje na odrzavanje aviona doticnog modela
-
jefferson
#686 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
5 miliona euraljubav_aha wrote:sorge_sa wrote: i BH Airlines zbog niskih troskova unajmljivanja ovog aviona se odlucio za ovaj avion...
... a tamo pise da ce Turkish Airlines kao svoj ulog za 49% drzavnog kapitala, dati 5 miliona EUR, koji ce biti preneseni na racun Vlade Federacije ne znam koliko dana po potpisivanju ugovora, i te pare su sad na racunu BBI banke, te da ce snositi troskove najma-leasinga aviona iz serije B737 ili Airbus 319/320/321 u visini od 5 miliona EUR-a, te omoguciti skolovanje osoblja i slicno.
...Nadam se da su ovim sad razbijene sve nedoumice u vezi pomenute teme ...
popravka i odrzavanje aviona + broj radnih sati+ plus broj placneih radnika
sorge_sa znas li cifru godisnje prosjecne potrosnje na odrzavanje aviona doticnog modela
a) Airbus A321
Cruising speed = 853 km/h
Fuel consumption = 3000 L/h
Passenger capacity = 189 (max)
Fuel consumption per km = 3000 ÷ 853 = 3.517 L/km
Thus, CO2 emission rate = 3.517 x 2.580 = 9.074 kg/km
b) Airbus A320
Fuel consumption = 3025 L/h
Passenger capacity = 150 (max)
Fuel consumption per km = 3025 ÷ 853 = 3.546 L/km
Thus, CO2 emission rate = 3.546 x 2.580 = 9.149 kg/km
3. Taking Boeing series
a) 737-400
Cruising speed = 809 km/h
Fuel consumption = 2377 kg/h or 2935 L/h (kerosene density = 0.81 kg/L)
Passenger capacity = 168 (max)
Fuel consumption per km = 2935 ÷ 809 = 3.628 L/km
Thus, CO2 emission rate = 3.628 x 2.580 = 9.360 kg/km
b) 737-600
Fuel consumption = 1932 kg/h or 2385 L/h (kerosene density = 0.81 kg/L)
Passenger capacity = 145 (max)
Fuel consumption per km = 2385 ÷ 853 = 2.796 L/km
Thus, CO2 emission rate = 2.796 x 2.580 = 7.214 kg/km
- ljubav_aha
#687 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
stara vijest
Camel sacrificed by airport staff
Wednesday, December 13, 2006
A camel, nervous Airline maintenance workers in Turkey celebrated a successful job by sacrificing a camel at Istanbul airport.
As a result of publicity over the sacrifice, the head of plane maintenance at Turkish Airlines has now been suspended, pending an investigation. Sacrificed, if you will.
The national flag-carrier admitted on Wednesday that the staff had slaughtered the dromedary after they had managed to beat their deadline for returning 100 aircraft to the supplier. After the sacrifice took place, Turkey's biggest-selling daily newspaper, Hurriyet, claimed that 700 kilos of camel meat were distributed among the workers.
'They didn't ask permission,' a spokeswoman for Turkish Airlines told the BBC.
She added: 'They went too far. We are really quite shocked.'
As was the camel, presumably.
bizarno
sva sreca pa nisu vise losi 2008
http://74.125.95.132/search?q=cache:7zO ... clnk&gl=us
http://www.turkishtechnic.com/en-INT/se ... ation.aspx
jefferson,samo znam da avioncek "guta" gorivo
Camel sacrificed by airport staff
Wednesday, December 13, 2006
A camel, nervous Airline maintenance workers in Turkey celebrated a successful job by sacrificing a camel at Istanbul airport.
As a result of publicity over the sacrifice, the head of plane maintenance at Turkish Airlines has now been suspended, pending an investigation. Sacrificed, if you will.
The national flag-carrier admitted on Wednesday that the staff had slaughtered the dromedary after they had managed to beat their deadline for returning 100 aircraft to the supplier. After the sacrifice took place, Turkey's biggest-selling daily newspaper, Hurriyet, claimed that 700 kilos of camel meat were distributed among the workers.
'They didn't ask permission,' a spokeswoman for Turkish Airlines told the BBC.
She added: 'They went too far. We are really quite shocked.'
As was the camel, presumably.
bizarno
sva sreca pa nisu vise losi 2008
http://74.125.95.132/search?q=cache:7zO ... clnk&gl=us
http://www.turkishtechnic.com/en-INT/se ... ation.aspx
jefferson,samo znam da avioncek "guta" gorivo
- sorge_sa
#688 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ljubav_aha wrote:
ooh,tek sad pise o tome ,tacnije, nakon mjesec i pol dana cekanja aviona
s tobom cu diskutovati i polemisati, kad budes bila u stanju da napises post koji sadrzi vise od jedne smislene prostoprosirene recenice, a da nije copy/paste, da nije onomatopeja uzdisaja ili smijeha ili nekog drugog neartikulisanog zvuka nepoznatog porijekla, bez viska smileya i bespotrebnih znakova interpukcije.
-
oldplague
#689 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
A što si ti ba nervozan?sorge_sa wrote:ljubav_aha wrote:
s tobom cu diskutovati i polemisati, kad budes bila u stanju da napises post koji sadrzi vise od jedne smislene prostoprosirene recenice, a da nije copy/paste, da nije onomatopeja uzdisaja ili smijeha ili nekog drugog neartikulisanog zvuka nepoznatog porijekla, bez viska smileya i bespotrebnih znakova interpukcije.
- sorge_sa
#690 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Dino Saran, Intervju Azra 22.04.2009:
Generalno, internet ima super stvari, a
piraterija je najmanje zlo. Najvise me nerviraju
forumi.
Zasto?
- Opanjkavanja, sva ta prljavstina koja izlazi
iz ljudi, mogucnost da svaki mediokritet i kompleksas
iznese svoje misljenje i sud i poziva se
na nekakve gluposti. Tu lako ispliva primitivizam
i nepismenost. Nista vise nije privatno, a ne
postoji elitno. Nema ljudi koji imaju rijedak i
pozitivan dar da naprave stvari kao sto je bio Nikola
Tesla. Danas se elitom zove vlasnik 15 mesara
s osnovnom skolom koji ima milione. E, to
nije to. Ipak, najgore je biti osrednji, a ovo nije
dno, kako neki misle.
forumi.
Zasto?
dno, kako neki misle.
-
oldplague
#691 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Stoga si se prijavio na forum? 
- ljubav_aha
#692 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ti si tek nakon 1 i pol mjesec dana nesto progovorio,malo zakukuljeno-zamumuljeno,ali napredujessorge_sa wrote:ljubav_aha wrote:
-
jefferson
#693 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Neki svoje komplekse lijece na forumu neki u rubrikama Azre i Avaza!sorge_sa wrote:Dino Saran, Intervju Azra 22.04.2009:
forumi.
Zasto?
dno, kako neki misle.
-
zurich
#694 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
vidim na stranici aerodroma specijalni let JA1001 iz IST
pretpostavljam da se radi o novom avionu !
pretpostavljam da se radi o novom avionu !
-
FaceOff
#695 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Nema sta drugo biti!
Jos da neko fotoaparatom zabiljezi bilo bi idealno
Jos da neko fotoaparatom zabiljezi bilo bi idealno
-
FaceOff
#696 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Prvi put da se neko iz BH Airlines-a zvanično obratio povodom dobivanja novog aviona (NTV Hayat, CD sa Senadom).
Kako reče Rečica još jedan avion stiže najdalje do početka 2010. S novim avionom otvaraju se i nove destinacije, naveo je Italiju (pretpostavljam Rim ili Milano), Amsterdam i Brisel.
Kako reče Rečica još jedan avion stiže najdalje do početka 2010. S novim avionom otvaraju se i nove destinacije, naveo je Italiju (pretpostavljam Rim ili Milano), Amsterdam i Brisel.
- Koshpa
- bijelo_dugme
#698 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Sto pise Istanbul na njemu?
- Koshpa
#699 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
bijelo_dugme wrote:Sto pise Istanbul na njemu?
To mu je ime
-
jefferson
#700 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
I sta je rekao Recica? Nema jos videa na Hayatu pa nisam gledao!FaceOff wrote:Prvi put da se neko iz BH Airlines-a zvanično obratio povodom dobivanja novog aviona (NTV Hayat, CD sa Senadom).