Koshpa wrote:macan prvi wrote:Nista onda, zovem Milana Tarota da se raspitam

, a ti ako saznas u medjuvremenu, javi.

Kad je kod nas nesto funkcionisalo kako treba, problem je u Carini Bosne i Hercegovine zato jos uvijek avion nije stigao u Sarajevo a trebao je u Petak 01.05. stici, medjutim nesto je zapelo s carinom oko nekih papira, iskreno nemam pojma o cemu se radi, samo znam da neki papiri nisu zavrseni i da carina ne dozvoljava da se avion "uveze" pa ni na privremeni papir jbg takva nam drzava
Naravno, posto nam u drzavi nista ne funkcionira mozemo i ovo sjebat. Doduse, direktor kompanije ima manje znanja o avijaciji nego destogodisnje dijete koje "voli avione" ali boze moj, bar je bio neki ministar, ja mislim za izbjeglice, i posto je letio par puta to ga kvalifikuje. Vjerovatno je kao uslov za direktorsko mjesto kada se na SDA sjelu raspravljalo o tome ko ce biti direktor BH Airlinesa, bio da je osoba morala bar jednom helikopterom putovati.
Stoga, Koshpa jel mogu ja kupiti kartu u BH Airlinesu na veresiju? Posto nam u drzavi milion stvari ne funkcionise mozel se meni kroz prste progledati?
Nesto sam kratak s parama u zadnje vrijeme pa eto, da mi se dadne na veresiju ili bar subvencionira dio karte kad se vec tako posluje u BH Airlinesu! Da li se mzoe pusiti u avionu, posto je to bosanska avio kompanija?
Takodje, imam tendeciju da kasnim na let, hocel mene cekati avion na gateu, posot ono, bosna je, mozemo kako hocemo?
A jesi se ti ufatio tog tendera vise tender zavrsen, avion usvojen, zalio bi se? Federalnom ministru saraj mail ha ja upegla vise sa svojom negativnoscu prema nekom BH proizvodu, popusti malo, uhvati se Obaminih proizvoda i palamudi iz Cemerike do kad ti volja, popusti malo BH
Takodje ja placam porez u BiH i imam svako pravo da pametujem kada je u pitanju kompanija koja je u vecinskom drzavnom vlasnistvu, pa to se tebi svidjelo ili ne! Ja imam samo pasos te drzave i nesto mi se cini da ti nisi kompetentan da govoris gdje ja mogu pametovati!
Sto se tice zalbe, nije federalno ministarstvo nadlezno, nadlezan je sud, a odgovorno je Federalno ministarstvo sa rukovodstvom BH Airlinesa, i budi siguran da cu ja prvi poslati pismo tuzilastvu kada dodje avion!
To nije BH proizvod. Nama je trebao THY da bi dosli do mlaznog aviona i uopce uvezali se nekako nakon 4-5 godina odkako BH Airlines postoji. Ja sam prvi rekao da je super potez sto su dva ATR-72 uvedena na pocetku. ALi za 4-5 godina firma nije makela koliko je trebalo na ekonomsko-marketinskom planu. Opet ponavljam, code sharing nikad nije uspostavljen kako treba. Ja sam u zadnje tri godine 10 puta letio iz SAD za BiH i nazad, ali samo dva puta za SJJ jer su karte za SJJ bile skuplje i po 700-800 dolara nego za BGD ili ZAG. BH Airlines nikad nije pokusao da to iskoristi, i bog zna koliko je para ostalo u Zagrebu i Beogradu te njihovim kompanijama.
Sto se tice starosti B737-400 u THY to je vrlo lako provjeriti:
1. TC-JDF proizveden 1991g, isporucen THY 24.06.1991
2. TC-JDG proizveden 1992g, isporucen THY 03.02.1992
3. TC-JDH proizveden 1992g, isporucen THY 02.02.1992
4. TC-JDY proizveden 1992g, isporucen THY 18.06.1992
5. TC-JEY proizveden 1993g, isporucen THY 18.05.1993
6. TC-JEZ proizveden 1993g, isporucen THY 16.06.1993
To su jedini B737-400 koji su operativni trenutno u THY! Takodje, svi B737-400 koji su bili u floti THY su stariji od 10g i to mozete vidjeti ovdje:
http://www.airframes.org/fleet/thy
Ja nemam nista protiv B737-400 ali ako je mladji od 10g, sto granici sa fantastikom, ali eto, recimo nekako se THY docepa zadnjih verzija samo za nas!
Samo cekam avijaticara da vidim hocel biti ta pobuna u BH Airlinesu kako je on rekao ako se dobije avion stariji od 10g!